- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #18010 üzenetére
Ezek szerint,akkor minimum félmilla?????
Kizárt...
De természetesen nagyon szépen köszönöm a helpeket.
Maradok az 5.1-nél... valahogy nem szeretnék kiadni 150-200ezernél többet az egészért...
Amúgy is süket vagyok,mint a ház.(na,csak nagyothallok)
Igazából a térhangzás a lényeg(na meg a szép látvány a Blu-Raynek köszönhetően-remélhetőleg),a mostani 2.0-ás hifim után(ami 10éves) csak jobb jöhet... -
nyurga82
tag
válasz
#09634560 #17958 üzenetére
Mit tud egy Kef IQ70-es amit egy Kef C7 nem?, Hogy az IQ jó lehet HD hangra, hiszen frekvenciában azonosak. Vagy pontosan mit is kell figyelembe vennünk amikor azt vizsgáljuk, hogy egy adott hangfal alkalmas e erre a feladatra?
Ismeri vagy hallotta már valaki ezt szólni?
A frontok most csak 120 ezerbe kerülnek
Ez esetleg alkalmas lehet szettben?
Sanci38 neked prosonod van? -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #17982 üzenetére
"Az tiltott hely a centernek."
Ezzel nem értek egyet, 15-20 centi távolságot a büdös életben nem hall meg senki.Azt viszont nem mondtuk, hogy frontsugárzókat, akár állványosok, akár állók, legalább 40-50 centire kell elhelyezni a falaktól, ez ökölszabály! A kifejezetten falra szerelhető kialakításúakra ez nem vonatkozik.
-
Integra
titán
válasz
#09634560 #17976 üzenetére
megkapja
annyi helyem van, hogy ezt rendesen megtudjam oldani.
a lyukacsos megoldásról meg eszembe jutott, hogy a center és a két első hangdoboz kábelezését is így fogom megoldani, kitallom, hogy hol legyenek és kapnak a kábelek is 1-1 lukat így nem lesznek azok sem szem előtt.
a center sugárzó lehet kb 15-20 centivel előrébb mint a két első sugárzó?? -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #17976 üzenetére
Így van, hiszen valahonnan bele kell jusson a levegő utánpótlás, ami felmelegedve a tetején távozik. Az elején és a hátulján nem kap annyit, ami elegendő lenne, pláne akkor, ha csak elöl nyitott fakkba teszik. Eszement ötlet oldalról passzentos helyre tenni egy erősítőt.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #17965 üzenetére
IKEA polc kevesebb, mint feléből jött volna ki, mint az általam tervezett, asztalossal legyártatott szerkezet. Ráadásul az enyémen több készülék fér el és az alapanyaga furnérozott MDF, nem bútorlap.
(#17948) Integra
Az erősítő két oldalán minimum 5-5 centi helyet kel hagyni, ha nem akarod, hogy gyorsan tönkremenjen. -
-
BaLee
addikt
válasz
#09634560 #17962 üzenetére
Tisztában vagyok vele.
De olyan rendszert amiben a HD hangok előnye kihallható még a duplájából sem kap, és még az általam írt rendszer is csak mélnyomó nélkül fér bele az általa elképzelt keretbe.
Esetleg tényleg egy minőségű sztereo rendszert lehet ennyiből összehozni, de az mozizáshoz finoman szólva sem az igazi.
-
m47rules
tag
válasz
#09634560 #17939 üzenetére
Köszönöm.
Akkor úgy látszik eldőlt. A HDMI mindenképp kell. Sajna nincs keret külön erősítőre meg külön hangfalakra, az majd egy későbbi projekt lesz. Még egy hét van fizuig, addig még lehet meggondolom magam.
Mindenesetre köszi a segítséget. Mostmár valami jó állványt kell találnom hozzá
-
Integra
titán
válasz
#09634560 #17941 üzenetére
nem venném ki, jó helyen van az ott, az a lényeg, hogy a receiver teteje és a polc között legyen kellő magasság a meleg levegő távozására. meg hova jönne le a vászon? pont tetszik az elosztása, praktikus, minimalista, nagyon elegáns, mégis otthonos. nekem csak 3 szekciós lenne, mert nincsen ilyen bazi nagy falam, csak be kell terveznem minden szekció mögé pontosan egy 3-as konnektor aljazatot is. meg persze fából, nem betonból. pedig ez a beton is bitang jó, marhára tetszik, de hogy ez mennyibe kerülne betonból, bele sem merek gondolni..
ami eszembe jutott, hogy azt még meg lehet csinálni, hogy rácsosra megfúrom a receiver felett a falapot, szép design elemként, és akkor felfelé is tud távozni a hő. -
BBéci
legenda
-
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #17881 üzenetére
Megnéztem az általad ajánlott erősítőket...
Egész jónak tűnnek.
Szerinted/szerintetek melyik hozza ki jobban a Blu-Ray filmeket?
Panelban lakom,a szoba 17m2 és azon filózom,hogy a mélynyomót kihagynám... Így melyik hangfal szett lenne a jó,ami úgy-ahogy "helyettesíti" a mélynyomót? -
tejesember78
tag
válasz
#09634560 #17892 üzenetére
Köszi a segítséget.A zene minden képen fontos lenne olyan cucc kéne ami zeneileg is szépen szól és nem kell hogy 7.1-es legyen .Ahogy így nézem amiket ajánlottál a belépő kategóriába beleférnék egy 200 Ft-ba ha jól értem akkor konkretizáljuk ha veszek 70k-ért egy erősítőt 130-140k-ért kéne hangszóró(ez mélynyomóval együtt értendő) plusz 20 körül kábelek ez kb:200-220-ba kerülne ez még talán belefér így konkrétan mit ajánlanál?
-
O_L_I
őstag
válasz
#09634560 #17853 üzenetére
Én ugyan ezt mondtam
csak ezek szerint nem elég egyértelműen.
Tehát akkor one more time
Az erősítőn állítom be az 60hz-t a keresztvágásnak. A frontokat (is) smallra veszem így azokról is leveszi a 60hz alatti hangokat így az erősítő tehermentesítődik (valamennyire).Pont ezt írtad le már régebben is és ez jutott eszembe hogy a mély hangoknál esik az impedancia ami a legjobban terheli az erősítőt.
Végig kettessel úsztam meg az elektrotechnikákat a fősulin de azért valami ragadt rám a koszon kívül -
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #17841 üzenetére
Oké.
A mélynyomóval kapcsolatban meggyőztél.
Viszont használt cuccot továbbra sem szándékozom venni. Sosem tudni,hogy az előző tulaj hogy használta... pont nálam fog elromlani 1 hónap múlva... stb.
A 150-200ezerbőlaz erősítőés hangfal szett mindneképpen szeretném,a Blue-Ray lejátszó jó lenne,de nem kötöm fel magam,ha nem jön ki belőle... -
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #17838 üzenetére
A hangfal szettel kapcsolatban egyesek mondtak olyat,hogy olyan is jó,ami mélynyomó nélküli és a frontban van valami bass reff vagy valami.... Ilyet érdemes venni? Valahogy mindenképpen újat szeretnék... Nem vagyok használt cucc párti. Csak lakást vettem használtan...
Az is az igazsághoz tartozik,hogy nincs túl nagy igényem a házi mozival kapcsolatban az állapotom miatt is... kissé hallássérült vagyok,azaz majdnem nagyothallok,hallójáratos hallókészülékkel hallok majdnem jól...
Tehát jó minőségű legyen a komplet cucc,mármint anyaghasználatban,illetve tartósságában. A térhatás meglegyen természetesen,de a nagyon speckó hangokat már nem biztos,hogy észreveszem...
Hangfalnál lehetőleg inkább nagyobb állót szeretnék,mint polcra valót. A Vardus talán jónak tűnik... Kérdés létezik-e Wenge szinben(a feleségem a dizájn-t meg a szint nézi...)?
-
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #17826 üzenetére
Nekem inkább a Polk
Tibiajax: éppen ebben az esetben is az ízlés dönt inkább.
Ráadásul ezt a Polkot "jazzesebbnek" érzem az ES-nél, pedig nem annyira kifinomult és részletező a hangzása, magasaiban is picit alulmarad, sőt éppen a JBL-eknek felhánytorgatott méyltartományban ömlengősebb, míg a JBL visszafogottabb, de feszesebb. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #17725 üzenetére
Szép baleset lenne bedugaszolni a reflexnyílást. Tavaly összeraktuk haverom Polk szettjét, kipróbáltuk, lepkefing volt a szubtartomány. Beletelt egy órába, mire rájöttem, be volt tömve a refiexnyílás. A padló felé nézett, azért nem vettük észre.
Leginkább túlvezérlés esetén szokott jelentkezni csőhang, de konstrukciós hibára is utalhat. -
soma165
tag
válasz
#09634560 #17571 üzenetére
az onkyo 608 teljesitmény felvétele: 620W,azaz ha jol értelmezem a matekodat akkor alig marad 93W csatornánként,amit még mindig hihetetlennek tartok
JBL E80 szettet hajtana meg az onkyo 608
Elképzelhetö hogy zene hallgatás közben egyszer csak elfogyna a kakaó az erösitöböl és szétesne a hang?vagy ezt a hangfalat simán ki tudja szolgálni,? házimozizásra gondolom elegendövagy ragaszkodjak a HK255 hez és garantált teljesítményt és minőséget kapok?mind zenére mind házimozi használatra kellene.
67 légköbméteres szoba 4 méterről hallgatva -
-
ToxLee
őstag
válasz
#09634560 #17327 üzenetére
Azért azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Yamahaba 65mm-es hangszórók vannak a kis "hangfalakba", a mélynyomóba pedig 200mm-es, míg az Onkyoba 80mm és 160mm. Szerintem ilyen szinten a wattok száma mindegy. A lényeg, hogy meg kell hallgatni és amelyik tetszik azt vegye meg.
Ui.: Az MM-be most akciós az Onkyo. -
bela7562
csendes tag
válasz
#09634560 #17238 üzenetére
Akkor annyira nem is vészes a helyzet.
Kicsit gondolkodom az elhelyezéssel kapcsolatban,de szerintem meg tudom oldani,ha megveszem az állványos cuccot.
Az egyik front olyan 60-70 centire lenne a saroktol,az elfogadható?
Még nem tudom mennyi hely lenne az erősitö fölött,de lehet inkább az állványon lesz a helye,csak félek a portól...A centert hagyhatom az állványon,vagy csináljak tartót neki és fel a falra?-én a tv állványon gondoltam a helyét.Köszi!!!!
-
bela7562
csendes tag
válasz
#09634560 #17238 üzenetére
Köszi!
A tv állvány nem üveges,akkor se ajánlod hogy az erősitöt "bedugjam" oda? (persze helyet hagynák neki szellőzni,mert nem középre szerelném be a polcot.)
Ha a subot az állvány mellé teszem,akkor mennyi tér-"hézag" kell minimum?
A tv állvány elé nem tudom tenni,mert kell ahely mászkálni ,aztán asztal jön szal az nem jó.Jasonchan:tényleg annyi az ára,voltam a praktikerben...
-
-
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
#09634560 #17148 üzenetére
Tehát mindenképpen kell egy erősítő,hogy 5.1-es hangom legyen,és nem elég egy 5.1-es hangfalszettet vennem? Mert én laikusan úgy gondoltam,hogy megveszem kb.15k-ért,rádugom a tv-re,és megy.:-) Nem fontos hogy HDMI-n keresztül történjen,sima 5.1 is jó.
Szóval így nem lehet? :-)
-
v.attis
őstag
válasz
#09634560 #17056 üzenetére
Átgondolom, de szerintem nem változtatok a tervemen.
Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy rá akartok beszélni a jobbra, magasabb kategóriásra.
De! Emlékezzünk vissza: mikor beszegődtem közétek, akkor egy használt 20-40 ezres cuccban gondolkodtam. Aztán elkezdtetek biztatni, hogy inkább nézzek további cuccokat és várjak, gyüjtögessek. Aztán kitisztáztuk, hogy denon és HK nekem jó lesz, válogassak abból. Azthiszem megvan, az ami megfelelne az elkövetkező években, erre megint lépjünk tovább, feljebb... Hát álljak már meg valahol!
Egyébként egy felső-középkategóriás erősítő mit sem ér, ha max egy mission mv-8 as szettet tudok hozzá megvenni. Egészen biztos vagyok benne, hogy nem fogok 200 rugónál többet áldozni hangfalakra, ez 100%. Egyelőre a mission szettek, a Kef c5,c7 tetszenek leginkább. Szóval asszem nekem ez az összeállítás lesz a vége.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek, de anyagilag nem a csillagos ég a határ. Max 300 rugó lesz a kész teljes rendszer és ebben a szub is benne kell legyen. Ja és a hdmi-t nem szeretném leírni teljesen. Van egy kisfiam, mivan, ha 2-3 év múlva valami hiper-szuper játékgépet hoz haza és csak azzal tudjuk majd rákötni. Nembeszélve a blúréj játékosokról. -
v.attis
őstag
válasz
#09634560 #16889 üzenetére
Hát ez jóval görcsösebb, már nem azért. Teszem fel két év mulva akar festeni megint és véletlenül nem írja fel, hogy melyik micsoda. Mikor össze akarja rakni akkor meg csak néz a sok zebra mintás kábelre....
Meg a mai bolti szigetelők...! Egyszer egy kicsit jobban befűt és leesnek...
Szerintem a papír címke (akármilyen is legyen és akárhogy is teszi rá) Még mindíg egyértelműbb: FR, FL, RR, RL, C. Ennyi. -
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #16868 üzenetére
Én is Sanci javaslatát támogatom, két "dögös" hangfallal, ami akár lehet állványos doboz ("polsugárzó") is. Amennyiben megfelelő minőséget veszel, nem feltétlen kell hozzá mélynyomó. Későbbi bővítés esetére előkészülve érdemes csak HM erősítőn törnöd a fejed.
Kérdések: mennyi pénzből, hova (mekkora szobába) kellene?Szerk: hihi, mindenki bedobta a sztenderd keresztkérdéseket, persze nem véletlenül!
-
lasvegas
tag
válasz
#09634560 #16854 üzenetére
aha csak furcsa nekem,hogy a tv simán megy HDMI-n úgy gondoltam,hogy ha a blu lejátszót öszekötöm HDMI vel a tv vel ami HDMI vel ugye csatlakoztatva van a házimozival akkor ha elindítom a filmet akkor megy a hang is,hiszen így végül is valahol össze vannak egymással kötve. a házimozin a function gombbal ezek a lehetőségeim vannak a hangbemenet kiválasztására tv-usb-tuner fm-dvd-audio-dmport akkor ez sehogy sem fog menni hdmi-vel esetleg valamilyen beállíttással? vagy marad az elülső jack-rca?? de nem már ezt nemhiszem el
Aktív témák
Hirdetés
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest