- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
Én látásból csak olyan lakatost ismerek, aki gyorsan szokott távozni.
Környékünkben a szelektív kukák tartalmát már minden hétvégén lenullázzák. Korábban 5-10 percen át zörögtek a dobozokkal, tegnap 1 perc alatt felborították, bepakolták hatalmas zsákokba, azt be a kisbuszba, konténert lábára állították, aztán elhúztak. Folyamatosan fejlődnek, egyre összeszokottabban és rutinosabban dolgozik a csapat. Járják körbe a helyszíneket. Azon se lepődnék meg, ha nem is helyiek.
-
Dryman
őstag
Attilának köszönöm az infókat a Fordról!
Gaben kollégának....automata öntözőrendszerről lenne szó???
jobban jársz ha magad felméred az egészet, és ezek után a csanaki öntözéses boltban jól bevásárolsz és elvégzed magad a felújítását.
nem vészes az alkatrészlista....van a vezérlőegység, a szivattyú, mágnesszelepek, csővezeték, elosztóvezetékek és szórófejek....
Meg kell tudnod a vezérlő típusát, gyártóját, ennek megfelelően az összes többi alkatrész is ugyanezen családból származik...pl Toro, vagy Hunter!
A vezérlők általában költségesek, de valamiért a Hunter mérföldekkel olcsóbb mint a többiek...ha annyira fos a rendszer, akkor lehet most érdemes Hunter-es cuccokra váltanod.
magam üzemeltetem a sajátom, meg a közeli rokonság öntözős cuccait, eddig Torora esküdtem, most meg összeraktam egy Huntert féláron, és ez sem szar...szóval hajrá, menni fog ez neked, pláne ha meglátsz egy ajánlatot az általad kért munkálatokra! -
Bobrooney
senior tag
-
Joker88
őstag
házszigetelés: tavaly október-novemberben megvásárolva minden szükséges alapanyag a kivitelező tanácsára (hungarocell,festék miegymás..) és most kezdik a munkát..
Látva az árakat, mégegyszer annyit fizettünk volna ha most vásárolnánk (már ha kapnánk..)
nemcsak alapanyagra, munkásra,kivitelezőre is várni kell.. a jóra meg még többet.
két éve volt tetőfelújítás, lemez lett a palára rátéve.. ( egy vagyon lett volna a palát leszedetni/ elvitetni,mivel veszélyes hulladéknak minősül,ráadásul valahová Kapuvár mellé kellett volna elvitetni,ott van valami cég aki ezzel foglalkozik/foglalkozott.. )
a szabadhegyi vasútállomásnál van/volt egy ilyen bádogos vagy miféle üzlet.. ott vettünk mindent. -
-
G@ben
addikt
Módosítok, egy része az enyém, az úton túli része viszont az övék, amit szintén nem szednek össze.
ígyvanferi: korrigáltam, megtaláltam a rendeletet közben. Olyan utca, hogy csak az egyik oldalán van ház, de a másik oldalon is sok a fa, amit marhára nem tartanak karban. Sőt, az utat sem takarítják le pl a hótól.
-
Dryman
őstag
Köszönöm a megtisztelő szavakat, de én is csak valamivel közelebbről szagolom ezeket, mint egy normál felhasználó...semmi profizmus, csak ragadt egy kis tapasztalat a témában....
Most nem vagyok otthon, de januártól tudok majd segíteni a témában.
Nincs is annál szebb, mikor 2 routert pöckölünk egy helyi wifi hálózat tökéletlen kialakítására! -
Dryman
őstag
A bemenetnek nevezett kábelen a meleg középső eret összekötöd, összesodrod a külső rézharisnyával.... multiméterrel ohmos ellenállásmérésre kapcsolva a kimenetek valamelyikén 0 ohmhoz közelítő értéket kell mérjél. Ha nem mérnél egyik kimeneten sem ilyesmi értéket, akkor vagy nincs összeköttetésben a bemenet a kimenetekkel, vagy egy koax elosztó van a lambéria alatt.. :) Érdemes azt mérni ilyenkor hogy kinek kihez van köze egyáltalán... az egyik végpont rézharisnyáját meghosszabítani a másik végpontig, és ott szintén ellenállásmérővel megnézni hogy a hideg éren keresztül kapcsolódnak-e egymáshoz... ha elosztó lenne bent, a hideg ér akkor is egyenesbe van kötve, igy mérni lehet a hurkot.
-
tserrof77
őstag
NakéremEgérÚr... Ha abból indulok ki, hogy az ÉN hüvelykujjam körme 16mm széles, a nagyított képen a Tied 80mm, az azt jelenti, hogy saccperkábé 5x nagyításban nézzük a képet. A vizsgált kábel a képen mérve 5-6mm, akkor a valóságban kb 1mm. Kiindulva a fekete kábel erezéséből, illetve, a szálak egymás mellett levőnek tűnnek, és a 4-ből 2 van bekötve, egy jófajta házikókány telefonkábel toldásnak gondolom. A telefon ugye a 4 érből csak 2-t használ...
szerk: ne, nem beelőzött Lado Mester...
-
kbhuinfo
tag
Dehogy, csak amig orvosi-szakmai korokben nincs legalabb valami halvany hallgatolagos egyetertes abban, hogy milyen sugarzas (milyen teljesitmeny, milyen hullamhossz, milyen hullamforma) mennyire veszelyes az emberre (azon belul pedig mi mit okoz kozep-hosszu tavon), addig az egesz szerintem felesleges riogatas. Persze, vannak hatarertekek, de mindegyiket vitatjak, szoval tanacstalan vagyok. De a vitanak itt a helye, teny.
-
PociAti
őstag
Mégis mit vársz a méréstől?
Mit kezdenél azzal az információval, hogy a mérés pillanatában egy bizonyos frekvenciasávban mondjuk valamely skálán 42 lesz az érték?Aztán fél nap múlva, amikor a szélirány, páratartalom, stb megváltozik, akkor nagyságrendi eltérés is bekövetkezhet.
És két hónappal később leszerelnek valami fejet, mert áttértek más rendszerre, de fél év múlva pedig felkerül egy egész más egység, mert pl. 5G-vel bővül a torony által nyújtott szolgáltatások sora.
Szóval méréssel csak egy adott időpillanatnak a tudománytalan eredményét kapnád meg, mert eleve nem tudnál mit kezdeni a kapott adattal, és hónapokon belül nagyságrendi változás is bekövetkezhet. Abba meg szinte biztos lehetsz, hogy egészségügyi határértéken belül lesz a sugárzás.
Korábban nem véletlenül említettem, mint emberi eredetű sugárzás. Mert annyi más, kikerülhetetlen sugárzás ér minket, hogy ennek mértéke valószínűleg eltörpül mellette.
Példaként ott van a "Banánnal egyenértékű radioaktív sugárzás" fogalmát tárgyaló Wikipédia szócikk. Nagyon szemléletes és szórakoztató infografika van az oldalon:
- Ha 1 éven át élünk egy atomerőmű közelében, azzal 0,09 μSv dózist kapunk,
- viszont ha megeszünk egy banánt, akkor 0,1 μSv ér minket = 1 BED, Banana equivalent dose.
- Repülővel átrepülni USA keleti partjáról a nyugatira pedig 40 μSv, (444-szer több, mint amit az atomerőmű okozna 1 év alatt).
- Illetve 1 éven át élni egy téglából vagy betonból készül házban 70 μSv (777-szerese az atomerőműnek). -
Dryman
őstag
Egy sugárzásmérési eljárás azért nem ennyire egyszerű! Engedélyköteles bizonyos frekvenciákat érintve... főleg az adatátviteli nem szadadsávos frekvenciáknál... a Znet is használja a tornyot alacsonyabb mikrós frekvenciákon, viszont magasabb bérelt frekiken szépen sorakoznak a felhasználók, akiktől engedély kell a teljes spektrumú méréshez... mvm, nemzeti bank, sereg, királyi tv stb.
Kézi kütyüs mérést meg inkább hagyjuk, de ha megnyugtat, akkor inkább hivjál ki egy számlaképes ingás igazmondót, az úgyis azt mondja a pénzedért amit hallani akarsz.
Annak utánajárhatsz, hogy mekkora teljesítménnyel sugároz a toronyra szerelt egy-két "körsugárzó", az irányitott mikros tányérok meg ugyse feléd zargatják a közeget. Mobilos kiszolgáló tudtommal nincs rajta, átjátszók viszont annál inkább, de azok irányítottak mind.
Egy komolyabb méréshez mérőkocsit alkalmaznak, és hosszabb ideig vizsgálják a környező területet, célja egy egységes sugárzási mérték meghatározása, nem pedig egy adott pont sugárzási behatás mérése, (sugárzási szennyezést) a területi adatokból számolnak! -
envagyok
veterán
Zöld utcában a 3. Emeleten laktam pont szemben a toronnyal kb 16 évet.
Még élekkicsit talán mintha hülyülnék.
De van megoldás
Szerintem a torony 10km-es körzetében erős a sugárzás.
Ha zavar, a torony irányából fémhálót kell felvakolni a falra, de lehet akkor mobil térerő se lesz -
zsigee
aktív tag
Szerintem teljesen mindegy.
Ilyen miatt aggódni felesleges, körbe vagyunk véve rádió, BT, wifi, stb sugárzással.
"ömlik a nyakamba a moslék, a műhold zivatarból..."
Az egyértelmű, hogy az elektromos sugárzás, illetve zajok egyáltalán nem tesznek jót az élő szervezeteknek, így az embernek sem.
Viszont, ha ilyenen aggódsz, akkor le a mobillal, stb...
Tekintettel arra, hogy a pontos élettani hatások a különböző frekvenciákon számomra nem ismertek, csak filmekből, nem tudok Neked segíteni. De, az előttem szóló kollégával egyetértek, ha ezen kattogsz, ne költözz oda. 😉 -
PociAti
őstag
A szabadhegyi torony adatait megtalálod ezen az oldalon:
https://www.fmdx.hu/transmitters-hng-szabadhegy.htm. -
PociAti
őstag
A (#36488) számú hozzászólásban meg lett említve egy szélhámos aki "mindenhez is ért", neki biztos lenne valami provokatív, nézettséget növelő elmélete erre is
A mobiltelefon sugárzása a legerősebb (emberi eredetű) hatás, ami ér minket, és ott se a készülék miatt szokott fájni a fejünk, hanem mert hiába okos a telefon, ha hülyékkel beszélünk rajta.
A sugárzáson való görcsölés többet tud ártani, mint maga a TV torony. Így ha valaki emiatt aggódik, az képes mentálisan megbetegíteni önmagát, és minden apró megfázás esetén nyomná az ideg az agyát, hogy biztos ez is a torony miatt van. Nos aki ilyen miatt aggódik, annak nem javasolt torony közelébe költözni.
-
homerhamm
addikt
Nem tudom, egyszer Nagyszentjánosban felszállt egy néni a vonatra Győr fele, és neki sem volt tájszólása, de ezen a Győr-Ménfőcsanak-Győrújbarát-Koroncó-Nyúl "vonalon" szoktam hallani.
De mikor nézem a YT-n a győri tv-t akkor sem szoktam, a városiak azok nyílván nem beszélik, de ezen a "vonalon" kívül máshol is beszélnek-e így? Nagyon szeretem hallgatni a gyünnit.
-
Dryman
őstag
Teljesen jól emlékszel...de ha kekszes dobozt hoz a leányzó elő, nehogy már a nevelőfater feladja...
5db egyforma háromszögre bontod, a teniszlabdák középpontja szerint
így a háromszögek központi szögei 62fokosak.
a teniszlabdák középpontját összekötöd, majd merőlegets állítasz a szakasz közepére, és már meg is van a kis derékszögű háromszöged..
na ennek egyik befogója 3,5cm a vele szemközti szög 62/2 azaz 31 fokos..
és a jó öreg sinus 31 fok = szemközti/ átfogó képletből meg is van a nagydoboz középpontja és a labda középpontja távolság, ehhez hozzáadva a hiányzó 3,5cm-t meg is van a nagydoboz sugara, így az átmérője is.
tehát az is jó megoldás, ha a gyerek egy kekszesdobozba teszi, aminek 20,5922 az átmérője és 7cm a magassága!
na erre megy el kurvasok idő...Persze hogy megmutattam neki az alapvető megoldást is, de leírtuk és beküldtük a tanárnak hogy érezze a törődést...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest