- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
válasz
Dryman #37359 üzenetére
Tegnap este sikerült megrendelni a cuccok nagy részét, raktáron is vannak, olcsó is volt (
), a többi talán nem lesz annyira hiánycikk, illetve az nem annyira speciális, elvileg sok helyen kapható, meg nem is kell sok belőle. Holnap vagy szombaton kiderül.
És jelzem, hogy a cuccod még mindig nálam van, de faluba nem jutok ki mostanában vele. -
válasz
Dryman #37016 üzenetére
No, elnézést a kései válaszért.
Köszönöm szépen, ez részletesebb volt jóval, mint amit vártam.
Addig tiszta volt, hogy újabban ez kötelező eladáskor. De akkor leírásod alapján ezt egyéb esetben, ha az ember mást is akar, sokra nem megy egy ilyen tanúsítványos felméréssel.
Tavaly valamikor voltak nálunk napelemet felmérni kíváncsiságból, ott sepc pont ez volt amit te mondtál, rögtön nagyobb inverter, kicsit több panel, stb... HÁTHA majd lesz valami még villanyos.Szigetelés mellett napelemen is gondolkodtunk, de azt végül elvetettük, akkor úgy gondoltuk a szigetelés talán hasznosabb lenne, meg ott több aggályunk is volt pl. kitudja meddig marad az elszámolási mód, inverter ha tönkremegy az sokba kerül, és még támogatással is sok év alatt hozza vissza az árát. (mondjuk azt a szigetelés is, de az cserébe nem tud megy tönkre)
#37017 golya32
Jelenleg 30-40k között fizetünk/hó, de ezt úgy, hogy hétvégente a vegyes kazánt használjuk. Anélkül jó eséllyel lenne a duplája, vagy mégtöbb.#37018kbhuinfo
Na, ez az ami miatt mi is aggódunk, ezért gondolkodunk szigetelésen, főleg, hogy ki tudjuk használni a felújítás támogatást is rá. -
zsigee
aktív tag
válasz
Dryman #36971 üzenetére
Majd a 4 szál hiányát követően láthatunk szép kormos tápcsatlakozókat a lapon, valamint olvadt kábeleket.
Mert, hopp, azért egy vga is bekerül a gépbe, mert mégis lesz játék is... Sem a 24pin, sem CPU 8pin nem véletlen. De ezt nagyjából mindannyian tudjuk.Bocs, ma kicsit nehéz nap volt.
-
-
Balinov
titán
válasz
Dryman #36669 üzenetére
Na, kis update. Tegnap voltam gyogyszertarban a havi adagert, kertem IPA-t, isopropil alkoholt, ugy neztek ram, mintha egy kilo heroint kertem volna. SZoval azt haztartasi boltbol vagy netrol kell beszerezni.
Viszont, szetszedtem, Patrik radirjaval atdolgoztam a villak feluletet ill. puha grafitcerkaval a gumigomb belsejet (halistennek, meg mindig puha, nincs felkemenyedve).
Eredmeny, erezhetoen jobb a kontakt, nem kell egy kekbalna sulyaval nyomni, eleg egy finom nyomas, hogy a status led elkezdjen villanni es nyiljek a kapu
Majd azert atpucolom IPA-val, ha megjon, ugyis esedekes az LG Magic remote karbantartasa is
Az alis linket koszi, en is megtalaltam kozben es meg is rendelem, nem bizok ebbe a szar tizen eves regi tavirgaba
udv
B -
stairmaster
tag
válasz
Dryman #36577 üzenetére
Egy családi házról van szó, a ház egyik végében van egy telekomos modem/router egyben ott kiválóan működik a wifi. A ház másik végében van egy TP-link router (C5 V4) ami kábellel van össze kötve a modemmel, hogy a házban mindenhol legyen jó lefedettségű wifi, de sajnos a tp--linknek valamiért nem működik a wifi-je. Rácsatlakozok, és nincs net.
Régen semmi baj nem volt, csak közben kicserélték a régi modemet egy új telekomosra azóta nincs a tp-linken wifi.
-
boogie84
veterán
válasz
Dryman #36558 üzenetére
Bihari János, +36303274099
Keresd nyugodtan! -
Dorien
veterán
válasz
Dryman #36558 üzenetére
Szélvédő klinika [link] Elvileg garanciát vállalnak a visszamattulás ellen...
Én a Focusra inkább vettem új, utángyártott lámpákat néhány éve a Cromaxban, mert a belsejük is rossz volt és kb. 30e Ft-ból megúsztam. Na ilyen soha nem lesz felújítva...
Neked ez kb. 70e-ből lenne meg, ha a Cee'd-ről van szó. [link] [link] -
sladka_pani
senior tag
válasz
Dryman #36558 üzenetére
Szia! Győrben nincs ember, aki normálisan felújítana lámpákat. De még a környéken sem. Én már megnéztem az évek során amit lehetett (sajna sok sárga lámpával találkoztam), 1-2 nyár és vissza fog sárgulni a hagyományos módszerektől még ha azt mondják hogy kezelik is uv lakkal. Nem tudom mekkora értékről van szó, az enyém legolcsóbban 186 ezer ft/db (igen, ennyi és nincs olcsóbb), így mindenképp a megmentése felől gondolkodtam. Az országban 4 helyen találtam olyat, akik hivatalosan, garanciával és megfelelő módon dolgoznak. 2 ember gőzköcsöggel (keress rá a neten), egyik Fehérváron a másik Pesten. Aztán 1 ember kemencében újítja fel Pest mellett, ő is nagyon jó és ajánlott, illetve a méregdrága Reflektorklinika az ország keleti felében. Utolsó 2-nél muszáj kiszerelni a lámpatestet, de az első kettőnél is ajánlott, én úgy vittem. Én legelsősorban a fehérvári autókozmetikát ajánlom, megvárhatod, 6000ft/db és új lámpát fogsz (kinézetre) visszakapni. Meg is várhatod. Nem muszáj kiszerelni sem.
-
kbhuinfo
tag
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Dryman #36449 üzenetére
Hát nemtudom.. én pár éven keresztül mindig számításba vettem a BNF-et is, és 99%-ban a legdrágábbra jöttek ki.. attól függ mi kellett, mert ha építőanyag akkor tüzép, ha meg a fent említettek, akkor OBI és Praktiker. Többségben ugyanazt kapod, még cikkszám alapján is.
-
zsigee
aktív tag
válasz
Dryman #36380 üzenetére
Én a hdclone-t használom, ha nagyobb az ssd, hdd. Ha fordítva, akkor Macrium reflect disk imaging. Ezzel megy partíció is. Sajnos nekem az acronis valamiért nem ment... Esélyes, hogy az én lámaságom miatt. A Macrium próbaverziós módban is dolgozik 3 napig, utána, ha kell, újra kell telepíteni.
-
-
zsigee
aktív tag
válasz
Dryman #36364 üzenetére
Hi!
Amúgy a HD audió csati is hibás. Más a kiosztása. Ezért nincs az egyik eladó gépemen front panelen hang.... De ac97 csati meg már nincs a ház kábelein...
Szóval ultra sz....s.
Hasonló a VGA támogatásos hiba. W10nél valamelyik frissítés után vibrál a kép. De csak amd vonalon, am2+, am3. -
Balinov
titán
válasz
Dryman #36222 üzenetére
Köszi, Laci, hotel, panzió, nem játszós, Airbnbn a járható út, mert valszeg a 3 hetbol 1et dolgozom kell majd meg olyan keco is kéne, ahová szülők és 1-2 baráti is be tud ugrani kényelmesen. És persze a covid miatt, na nem (túlságosan) magunkat féltem, mind a ketten tulvagyunk a második Pfizer után, inkább a nyugdíjas nagyszülők miatt nem foraziroznam az Abda Sziget ingazast.
Nameg azt sem szeretnénk, hogy a Patrikot vinnék mindenhova szomszedolni, mint a véres kardot
Airbnbn láttunk revfaluban fullos kecokat ilyen napi 15k/éjszaka áron, az kb meg belefer
-
Dryman
őstag
válasz
Dryman #36221 üzenetére
Persze egy albérlet is simán vállalható az adott időszakra, és itt is könnyebb dolgod van, ugyanis a szabad albérletek száma továbbra is magas, mert nem jöttek vissza az egyetemisták a városba... így van albérlet, de azért készülj fel, mert átrendeződött a piac... valószínű hogy az olcsóbbak már foglaltak, de egy 120+ rezsis albi csak belefér a költségvetésbe, amikor egy Lipóti fürdőt sem uszol meg napi 20 ezer alatt!
Egyetemi kollégium is bejátszhat, vagy ez: [link] -
tserrof77
őstag
válasz
Dryman #36166 üzenetére
Laci, közben Lado-val is beszéltem, ő azt mondja, elég tré az érintő paneljük, de nem vészes a cseréje (ár/munka) így lehet, belevágok.
(Ha esetleg pár napon belül feltűnök a napiszaron, mint hülye infós, aki azt hitte, a kaputelefon is PC, majd megyei lap gyászrovatában, akkor nem sikerült.)
-
Balinov
titán
válasz
Dryman #36075 üzenetére
sztem alapvetoen az Diák66 gondja (es kb nekem is az lenne), hogyha csak nem egy lerugott 1,2gen-es Thinkpad T420-rol van szo, azert egy 1par eves lapostol azert elvarna, hogy tud stabil BT kapcsolatot tartani a gyari/beepitett wireless adapterevel...
Szvsz ez mar nem az a C2D-s idok, amikor Centrino-s WIFI/BT adapterekkel voltak gondok.
Egyebkent en sem preferalnam az extra vevot, akarmilyen hangyafasznyi is es duhitene, hogyha a ceges Latitude 5480-ban (inteles BT vevo), vagy a privat win10-esitett mid 2012 rMBP-ben (pedig abban Boardcomm, khm...van) nem menne a BT-s eger, a Wacom Intuos tabla BT-n, csak usb-n, esetleg a Redmi Airdots 2 TWS, de ugyanezek meg a tenyleg kovulet T420-ban is mennek minden nelkul. Sot,meg amit karacsonyi sorsolasban nyertem evekkel ezelott bt-s Sony kishangfal is megy mindennel.
A masik gond, hogy mindenki a harapottalmat majmolja es lassan nagyitoval kell keresni az usb aljzatokat. Szal adott esetben meg mas eszkoz hasznalatat is siman korlatozhatja egy bt dongle
Hja...ilyen ez a popszakma
-
Diák66
őstag
válasz
Dryman #36070 üzenetére
Sajnos csak PCI-E Half Mini fér bele a laptopba, a kínai verziókból meg már elegem van. Dell DW 1550 3 hónapot sem bírt, de talán sose volt jó. Már egy windows telepítés is kékhalállal végződik miatta. (de ha beleteszem telepítést követően, működik, jó, ugyanakkor random kékhalált okoz) A Realtek chipes egyszerűen gyenge, terhelés alatt time request-et produkál, meg magas pinget. A Qualcomm QCA9377 esetén pedig a bluetooth "hagy ki". Az egerem meg bluetooth kapcsolatos és idegesítő, hogy napjában többször megáll az egérmutató.
Régen nagyon sok laptopban ilyen volt. Más méretű és csatlakozós egész egyszerűen ebbe nem jó. De lehet elszenvedek két hónapot vele és laptop csere, bár iszonyat árak vannak. -
kovacsroli
senior tag
válasz
Dryman #36029 üzenetére
Szia,
igen, a digi-s eszköz üveget kap.
Jól mondod, ez egy wifi router is egyben és igen, ehhez állította be a saját router-emet a digis szaki. Eddig ok.
Viszont amit ezekszerint félreérthetően fogalmaztam: a két eszköz közvetlenül egymás mellett van, és utp kábellel vannak összekötve. Tehát nem Wifin kommunikál a digis eszköz és az én routerem.A felállás: üveg -> digi router -> utp kábel -> saját router -> wifi
Amikor azt mondom, hogy a router-t áthelyeztem a lakás több különböző pontjára tesztelési céllal, akkor csak a saját routeremről beszélek.
A digis eszköz fixen marad a helyén. Ezekben az esetekben is kábelen csatlakozik a két eszköz, vettem erre a célra egy 15 méteres utp kábelt. -
Bobrooney
senior tag
válasz
Dryman #36007 üzenetére
Nem okoz gondot a CMOS pineket sem megkeresnem sem azzal a módszerrel próbálkoznom, de emlékeim szerint ezt már régebben kipróbáltam és nem jártam sikerrel vele (azaz a jelszó megmaradt).
De kiszedtem a VGA-t így csak a proci hűtő megy és az alaplapi VGA-val elvannak most.Köszönöm a segítséget!
-
-
envagyok
veterán
válasz
Dryman #35953 üzenetére
Egy kis hűtő energiaitallal, kólával, aztán már mehet is
De egyébként totál hülyeség ez a zárás.
Sőt, ki kellene tolni a nyitvatartást mindenhol, és inkább az FFP maszkot kötelezővé tenni, hatósági 100-200Ft-os árral.
Ja, és oltani először inkább a tanítókat, bolti eladókat, gyárakban csarnokban tömegével dolgozó embereket kellene, mint az eleve legkönnyebben otthon tartható öregeket.
Navos, irodában egyedül de most home officeban dolgozó ismerőst, utcán flangáló rendőröket már mind beoltották, mert őket fontos.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó/Trust Gamin 4Az1-ben készlet!!!
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest