- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
#71562240 #88919 üzenetére
A fülhallgató a legdirektebb hallgatási metódus...mivel rendkívül közvetlen, így teljesen más szabályok vonatkoznak rá, illetve még nagyobbá válik az emberek tetszési indexe közötti szórás....
Nyilván nekem az amit létrehoztál egy basszustöbblet energia, erős középmagas lyukkal, de a te ízlésed nem az enyém, így örültem, hogy elégedett voltál a kapott eredménnyel...Most is csináltam vmi együttes dobosának fülest (Edda vagy P Mobil....passz) és biza meg kellett eresztenem a basszus energiákat, mert külön kérés volt...hát megeresztettem...nem az ízlésem szerint volt, de tetszett az embernek a végeredmény...és végül is ez a cél, nem az, hogy én osszam az észt, mi a jó hangkép...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
#71562240 #87401 üzenetére
vicze1@
nyilván teljesen igazad van részben ugye.
Még az is valószínű, hogy vakteszten egy nagyfülű is bebukná, nemhogy én, a félig süket.
Meg, hogy füleseken ennek semmi értelme (erről végképp se tapasztalatom, se hozzáértésem, én fix nem adnék egy centet sem a hi-res matricáért egy fülhallgatón), azt is készséggel elfogadom.
Nincs vita abban sem, hogy az adott fájl minősége alapvetően befolyásolja, mit lehetne objektíve (nincs olyan, mert nem egy gép hallgat, hanem én) hallani és mi az, ami több, mint valószínű placebó. Mármint, megmagyarázhatom magamnak, a 44/16 CD forma mit tartalmaz egy eredetileg nagyfelbontáson rögzített anyagból, csak feltehetően bizonyíthatatlan a szubjektum pro és kontra.
Kérdés nekem csak annyi marad; ha a felvétel megfelelő, a lánc megfelelő, akkor vajon mennyit ad a szupertvíter? Ad-e (és itt leszarom a vaktesztet) valamit, vagy bekamuzom hosszú távon, az árcetlire gondolva? Nyilván szerintem ad, úgy értem ez a szubjektív véleményem, de ezen tuti nem veszünk össze <3 -
monti0222w
addikt
válasz
#71562240 #85531 üzenetére
Egyetlen planart ismerek a P1-t, Nova és Feri beszámolóiból, és azt kell mondjam hogy annyira nem győzött meg, kell idő míg kiforrja magát, az meg hogy telefonról nem jól hajtható végképp nem gyere be nekem!
Fericske: annyi jó fülest ajánlottál nekem, bár tehetősebb lennék hogy mindet megvéve, kipróbálhassam! Sajna a vírus miatt elcsúszik egy üzletem amiből jobb pénzt reméltem, és így az ISN H40 vétele is csúszni fog, pedig nagyon rá pörögtem sajnos csak elméletben, az is a te ajánlásod volt, a Headfisek szerint egy nagyon jó hybrid füles ami messze túl mutat az árán.Tudom nem mérvadó amit ők mondanak, de annyian nem tévedhetnek!
Trinitynek utána nézve, brutál árazása van, elhiszem hogy jó hangja van, de màr a H40 ára is sok nekem! -
Remus389
veterán
válasz
#71562240 #85516 üzenetére
Azért a hangdobozzal (gondolom hangszórókra gondolsz) óvatosan, a hanghullámok össze-vissza verődnek a szobádban, tévedés azt hinni, hogy az az igazi audiofil, a sok hangfalos embernek fogalma sincs az akusztikáról (nekem sincs, de én meg se próbálom)
Ráadásul a driver a fizikai mérete miatt lassabb, képtelen felvenni a verseny a kisebb méretű fej/fülhallgatókkal, elvesznek a részletek
Szóval felejtős az audiofil szempontból, kivéve ha milliomos vagy és be tudsz rendezni egy hallgatószobát milliós rendszerrel. Ja meg a szomszéd néni panaszkodik, arról ne is beszéljünk
Nem éppen privát zenehallgatási élmény
A fülhallgatókkal szerintem az a baj, hogy túl aprók, a hangmérnökök nem tudnak annyi akusztikai technológiát belepasszírozni, ergo a fejhallgató a legjobb
-
fericske
addikt
válasz
#71562240 #82872 üzenetére
Talán ők készítik a gyári csomagban lévő dugókat is -> EarphonesPlus
B33-BLK-015-M modellnéven is ez a dugó fut, amire elvileg szükséged van. -
törölt tag
válasz
#71562240 #73945 üzenetére
Az mondjuk pont nem jelent semmit. A Sennheiser is remek stúdiós cuccokat gyárt, ahogy a Beyer is, a fülhallgatók terén nem alkottak maradandót. A Philips is remek turmixgépeket csinál, fülest mégse vennék tőlük.
Általában a régi, neves, elismert gyártók két út közül választanak, ha be akarnak szállni új piacra:
- vesznek valami filléres kínai cuccot, átcímkézik, esetleg csinálnak hozzá házon belül valami külső designt, és eladják jó drágán (Beyer, bár mostanában van már saját termékük is elvileg)
- csinálnak valamit maguktól, ami tapasztalat hiányában elég gyenge, de a márkanév úgyis eladja (Sennheiser)
- eladják a névhasználatot és gyártási jogot valami random kínai cégnek, aki így a filléres kínai cuccait most ordas felárral forgalmazhatja (Philips, Marshall)Nem tudom a Magnat melyik ezek közül, de azt tartom legkevésbé valószínűnek, hogy rengeteg mérnökórát és pénzt beleölve a saját fejlesztésbe évek munkájával kihoznak jó termékeket egy olyan piacra, ahol a középkategóriáig szinte mindent letaroltak a kínaiak és nagyobb áruházakban a Sennheiser-Sony-Philips hármas.
sToOrm01umbb: Nem tudom, hogy a replika sokkal rosszabb lenne-e az eredetinél. A CX sorozat kb az ilyen 10-15 dolláros kínai fülesekkel tud versenyezni hangban, de ott is gyakran alulmarad.
-
xtremetuning
addikt
válasz
#71562240 #73485 üzenetére
Szia Mackó !
Ismersz, muszáj visszafognom magam, hogy ne egy AK Layla ii lógjon ki belőlem....
(pedig nagyon viszket rá a tenyerem...)
Tehát azt mondod, hogy egy ilyen iphone dacja tud annyit (nem ő a szűk keresztmetszet), hogy érdemes legyen vele foglalkozni ?
Számomra kellemes meglepetés volt az s6edge+samu gyári füles kombó után. Ezért is kaptam vérszemet, hogy hátha lehet még kihozni belőle valami értelmeset. Persze, ahogy elkezdtem up to date-té tenni magam füles ügyben, azonnal megakadtam az A&K-nél....
Ezért is vagyok itt, hogy valaki leoltson, hogy az már némileg túlzás lenne....
-
Tulku
veterán
válasz
#71562240 #73389 üzenetére
Tkp arról beszélsz (persze súrolva megemlítve) hogy csinálsz az eredeti felvétel "állapotával" (pl ha 0,1-ek megfelelő sorrendben egymást követő baromi hosszú sorozatát nevezzük egy stream esetében "zenének") egy mesterséges upgrade-et...persze szerintem downgrade-et...
Amivel egyetértek ebben az esetben ha szoftveres ha hardveres...(de remélem egyetértesz azzal hogy minden esetben szoftveres befolyásolást igényel egy un felkonvertálás) a műanyag jelző...mert ez műanyag...
Itt is megemlítem...fel kéne már nőnie a rendszereknek egy megfelelő 16/44-es stream átadására...úgy és ahogy azt megalkották...nem pedig százötvenbitet és ezermegaherzet csiholni....
Mesterséges itt már minden...eltávolodtunk a zenétől...
-
-
vicze
félisten
válasz
#71562240 #71060 üzenetére
Igen igazad van, nem fogalmaztam elég pontosan, és nem elég körültekintően.
Igen a vénykonyításra, a mozgatás miatt gondoltam leginkább, mert hát minél kisebb, annál könnyebben lehet mozgatni annál finomabban, így lehet részletesebb a hang. Ezért is vékonyítják a planárisnál annyira, meg is van az eredménye. Szerintem a nagyobb méretnél kisebb probléma a mozgatás meg van elég hely/energia, de igen ott jön a szilárdság miatti probléma, hogy a hát a fém az kristály az meg törik, főleg rezgetésre. -
darvinya
titán
válasz
#71562240 #71020 üzenetére
Nagyon hosszú, nincs kedvem melegben disszertációt olvasni.
De szubbasszus-sugárzók köbméternyi levegőket mozgató, 20-30cm-es átmérőjű membránja is tud lenni fémből, azaz tisztán fémből, um-es nagyságrendű vastagságban, pedig az aztán tényleg az adott fém rezonanciafrekvenciája környékén dolgozik és szakadásveszélyes!
Jó hangkeltő nem levegőt mozgat, hanem rezonálja részecskét.
A többi, hogy több 10cm-ről írogatsz, miközben itt cm alatti eszközökről van szó.
um vastagság pont azonnali szakadást jelent Te méreteidben.Szuper OFF END
-
darvinya
titán
válasz
#71562240 #71008 üzenetére
Próbáltam megfejteni gondolat meneted, mert elvesztesz ebben értekezésben.
Aztán csak sikerült, és kiderült ősrégi gondolkodás, harag hangszóró imádat.
Igaz ezt zenét szerető és audifil már rég fólia sugárzót használ magasra és mélyre.
Mert harag hangszóróknak van öncsengésük, pedig nem is fém.Kérdésedre:
Piezo hangszórók VV világháborús rádiós fejhallgató, tárcsás telefonban, és kvarcjátékokban van.
Az tényleg fémből van.Miért nem lehet ekkora méretben fém:
Egyszerűen, mert minnél kisebb, annál vékonyabbnak kell lennie.
(Akkor írok szalag mikrofon gyártásáról szösszenetet:
Tiszta helyiségben, nem hozzáérve gyártják 3x szigeteléssel, hogy por ne tépje szép um vastag fém szalagot.
Arról nem is szólva külön rezgő kört kell abba is, hogy önrezgési hullámot kiszűrjék és ne szakadjon el.)
Szigetelés fülhallgatónál is biztosítani kell, különben eltépődik, fém önregését ki kell iktatni szakadás ellen.
Tehát kell egy nagy test szűrőkhőz, aktív rendszer fémvedelemhez.Értekezés OFF
-
törölt tag
válasz
#71562240 #71008 üzenetére
Hibajavítás:
1.; ...berillium is sok van, alkalmasint ötvözetben, bevonatban.
2.; A szobai hangdobozok magassugárzói is sugároznak 20Hz-en, ha hagyják őket, csak nagyon kis hangnyomással, a kis kitérés és a kis felület miatt, ellenben a fej/-fülhallgatóban ugyanez a kis kitérés és felület relatíve nagy kitérésnek és felületnek számít.
-
darvinya
titán
válasz
#71562240 #71004 üzenetére
Tehát viselsz min. 12cm-t fülest.
Ráadásul bevonat és anyag között óriási különbség van.
Dóm hangszóró sem titán és berillium ötvözetből van, hanem lágy pamut, selyem, stb. anyagot félig vonják be, azaz inkább gyantába áztatják amiben ilyen fém reszelék van.Mivel.itt nem magas sugárzókról beszélünk, hanem mini és mikró meghajtókról, így anyag felhasználás membránnak igencsak kevés jöhet szóba.
Az, hogy bió vagy olaj származék hártya van DD-ben már értelmes téma.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
#71562240 #70217 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy aki forrásra és hangkeltőre ennyit költ, az miért nem vesz egy fejhallgatót? Nagyobb tér, és szebben is szólhat mérete miatt, stb, annyira nem értek hozzá. Annyi pénzért lehet már nagyon kényelmes darabokat kapni. Mondjuk tény, utazásnál kicsit kényelmetlenebb egy fejhallgató, de ilyen összegeknél szvsz a minőség a fontosabb, amit ennyi petákért fejhallgatóban jobbat kapni. Szvsz. De ez teljesen egyéni preferencia természetesen.
-
-
vicze
félisten
válasz
#71562240 #65440 üzenetére
Jó akkor megpróbálom akkor rövidre fogva összefoglalni.
Egy adat streambe (amiben lehet audio többek közt) ha hiba van akkor az adat elveszik, ez azzal jár hogy a stream megakad(megáll), de az adat minősége konstans sose változik az eredeti küldött adathoz képest. A külső behatások pl jel zaj nem változtatja meg a megkapott adatot.
Digitális Audio átvitelekor, teljesen más problematikák merülnek fel, ott az adat változhat külső behatásokra, (pont mint analóg esetében), a megkapott adat minősége változhat.
Megfelel?
-
Tulku
veterán
válasz
#71562240 #63778 üzenetére
Nagyon pontosan kell ekkor hangolni, impedanciában, érzékenységben illeszteni őket...sziszifuszi feladatnak tűnik de a sanyi mindeúig erről volt híres...nem a kitaposott ösvényen jár
Még egy Sonion Accupass-nál (amit egyben árul a gyártó mint szélessávú armatúrát) is van egy kapacitás belül a mélyszekció és a másik armatúra között...
De írtam is, ezekről a sanyikról nem volt tudomásom...tanultam valamit..
Premierpark: Így egyben a T20 olcsóbb, mint ha külön megvásárolnád a t20-at egyedül. Tehát ha az erősítő nem váltja be a hozzá fúzött reményeket akkor elpasszolod, ezzel is csak nyersz...
T20 szerintem membránosban igen jól szól, mindenképp hallgasd meg...nekem közepek tetejénék és kjözépmagasban fellelhető némi agresszió, de ezt pl a saját csöves erőlködőm szépen lealázza, így egy roppant jó hangképet hallottam.
SM80 azért más...ott rendkívül sima a hangkép, jók a közepek nagyon, magasak pont elegek nekem, de előfordulhat, hogy van aki többre vágyik (azok is rendkívül simák) viszont nekem van egy mélyközép kiemelése, ami sok fülesnek van, itt viszont a számomra rendkívül egyenletes tartományok miatt kissé kirívó...de többen észre sem veszik....Mindenképp hallgasd meg, van olyan hely Budapesten, ahol mindkettőt kipróbálhatod...
Építési minőségben nincsenek egy szinten...
-
Tulku
veterán
válasz
#71562240 #63759 üzenetére
Mutass kérlek a Sonion és a Knowles kínálatából olyan armatúrát ami adott frekit ad le.
Előre is köszönöm!
Sonion és Knowles oldalán valamennyi termékük freki görbéje megtalálható...de előre megsúgom nem lesz ilyen...legfeljebb egy 3800 már 8 khz-en nagyon nem dolgozik, de azt hogy 200-nál már ne (alig) dolgozzon, azt kizárólag low pass filterrel, tekerccsel lehet szabályozni...
Ha már két armatúra van akkor már le kell osztani a frekitartományt....szerintem...
Vicze kolléga arról beszélhetett, hogy sanyiéknál igen pontosan belövik gyéártásnál egymáshoz képest az armatúrák frekimenetét és a keresztfrekiket (ahol összejátszanak) eképp hangolják, nem elektronikával...de ettől egy armatúra nem egy frekit ad le, hanem egy tól-ig frekitartományban hallható a hangképe...gondolom én...
-
Tulku
veterán
válasz
#71562240 #63731 üzenetére
Armatúrásoknak mindig gyorsabbak a mélyei...nagyon gyors a lefutásuk, ezért mondják sokan hogy kevés bennük a mély...pedig dehogy kevés, csak szinte mindenki a lassú lefutású mélyekhez van szokva.
Egyébként - ha az a cél - armatúrással is lehet olyan mélyeket produkálni (ez rendre egy gyors és egy lassabb mélynyomóval valósítható meg paralel, pl egy Dtec és egy CI) hogy leszáll a fejünk, ráadásul egy sima potival hangolhatók is (lásd Lear vagy JH Audio)...persze ezek nem a 2-3 armatúrások jellemzői...
-
zümzümm
senior tag
válasz
#71562240 #63575 üzenetére
A csúcsra járatás azt jelenti hogy minden fullon van. Rugaszkodjunk el egy kicsit és nézzük meg pl a hadihajókat. Első útjukon mindent csúcsra járatnak(forrás Natgeo). Vagy is minden eszközt működtetnek egy időben, minden eszköz maxon pörög. Természetesen a meghajtó rendszer is, természetesen max sebességgel. Ezt ugye azért teszik, mert ugye kellemetlen lenne ha éppen éles harci esemény közben derülne ki, hogy néhány eszköz nem bírja a dolgot... Na de kanyarodjunk is vissza az MP3 lejátszók és fülesek picinyke világába. Ha az MP3 lejátszóban van EQ, akkor azt ugye azért teszik bele, hogy használja is az ember. És attól még hogy használja, az még rendeltetés szerű használat. Nincs megtiltva. A fülesnek meg szvsz bírnia kéne. Ha nem is a csúcsra járatást, ha nem mindössze egy kis pluszt. Valaki felhozta az autó motorjának a túráztatását ezzel kapcsolatban, mint példa... Na az már a csúcson túli járatás, a nem rendeltetés szerű használat. Amit én csinálok a lejátszóval és a fülessel, az kb az hogy néha felmegyek az autópályára és max sebesség 80%-ával repesztek kb 3,5 percig, amig egy átlagos zeneszám tart. Nagy baj va ott ha ennyi már betesz az autónak.
-
takacsbotond
őstag
válasz
#71562240 #63393 üzenetére
Fülhallgató erősítő nélkül, egy mobil is ki tudja hajtani? Most egy LG G2-öm van, de nemsokára szeretném lecserélni egy Samsung Galaxy S7-re.Más: A Piston 3-am kábele megtört a jacknél, és a jobb oldal megnémúlt. Ezt lehet-e javítani a jack cseréje nélkül, (pl újraforrasztással) és ha igen hol tudják ezt megcsinni (én sajnos nem tudok forrasztani)?
-
válasz
#71562240 #61664 üzenetére
a leírtak alapján kedvem lenne megtartani mindet
az igazság azonban az, hogy a HDS-1 és az Auglamour kivételével nincs olyan, ami igazán tetszene az árához képest, még a Havi sem - az mondjuk azért nem, mert sokszor lusta vagyok erősítőről hallgatni a füleseket, főleg futás közben nem viszem magammal az Oppo-t, és a szifon ha meg is hajtja valamennyire, akkor sem teljesen jön ki a tudása (bár én nem is járattam rendesen, lehet, hogy egy kis mozgással javulna telefonról is, ha visszakapom kiderül)
nekem a Plextone az ED10 és az Audiosense igazi csalódás, a Plextone mind kidolgozás mind hang tekintetében, az ED10 csak a hang miatt (a kidolgozása 9,5/10) az Audiosense meg Jézus ereje... a renderelt képeken ezerszer jobban nézett ki.
persze hozzá kell tenni, hogy nem válogattam a harangok között, csak kipróbáltam azt, ami szemre a legkényelmesebb lehetett.azok a fülesek, amiket sokat hallgattam, és nem csak járattam őket a következőek: P3, HDS-1, Zircon. Ebből a trióból bátran merem ajánlani én is mindegyiket, a megfelelő felhasználást figyelembe véve.
ha visszakapom őket, akkor nekiveselkedek egy hétvégén én is ismét, és ide beömlesztem a véleményemet.
Sőt, az is lehet a már korábban leírt véleményeket egy egységbe forrasztva csinálok egy másik kínai blogot (a'la Dave) persze előtte mindenki engedélyét kérem majd a leírásainak a felhasználására.olvasva amúgy az fogalmazódik meg bennem, hogy bárcsak én is ennyire választékosan tudnék fogalmazni, amikor fülhallgatólat leírok....
-
hentes555
senior tag
válasz
#71562240 #59683 üzenetére
Köszi a választ
Van hangfalam is, egy Modecom 80U, ahhoz van Xonar DSX+AudioQuest Tower kábel is. Nem túlságosan hifi kategória, de jobb mint a régi Logitech S220.
Na de igazából rendeltem egy Audio-Technika CKR9LTD és egy Rock Zircon fülest, ezekhez kellene, elsősorban az LTD-hez.
És ezekbez keresnék valami jó hangú lejátszót max. 25k-ért, ennyi lenne a lényeg. Van itthon Ace 4 (G357FZ) meg egy 4-es ipod taccs de azok nem tudom mennyire jók ilyen téren. Néztem DAP-okat, pl Sansa Clip, de azokat már nem kapni (aprón sem találtam) csak újabb fajta Sandiskeket, amikre Rockbox sincs. Amit eddig nézegettem az a GoGear Vibe vagy Muse, használtan. Mást nem igazán találtam :/Na és minap nézegettem, hogy ilyen árból már lehet kapni jobbnak mondható lejátszókat, akár Denonból is ki lehet fogni. De most konkrétan Pioneert találtam, PD-8700 meg 7700-as modelleket vagy Denon DDC-910. Amazonról lehet letölteni vagy rendelni CD-ket pár dollárért. És ezeket nézegetve jutott eszembe a dolog, hogy ilyen árkategóriában a letöltött zene+DAP vagy a CD lejátszós dolog lenne-e jobb. Zenét leginkább csak itthon este az ágyban fekve hallgatok, szóval a CD "hordozhatatlansága" nem lenne nagy hátrány.
-
vicze
félisten
válasz
#71562240 #58488 üzenetére
Köszi, igen így egyértelműbb.
Ráraktam hangkártyára (Recon3D) 24bit-es kimenettel(dedikált kimenet fejeseknek), Foobar+flac eredmény ugyan az, ennél jobbat magamtól nem tudok. De most a forrás is különböző, így ez csak a füles csinálja sajnos.Elég nehezen tudom elképzelni, hogy a Hello felvétele szar lenne, mielőtt ez jönne.
pl. a Daydreamer tökéletes, mert nincs benne sz-es szó.
Chasing Pavements megint sziszeg és így tovább.
Ha ilyen marad, akkor bár együtt tudok vele élni részben, de költeni totál értelmetlen rá.Sőt ha egy DAC dinamikát ad az egészhez, akkor csak ezt a hibát még jobban kiemelné, és csak rosszabb lenne.
BA és bejáratás. Hát ez egy nagy talány számomra, mert dinamikusnál még meg tudom érteni, de egy BA-nál nem tudom mi járatódik ismerve a mechanikáját. A fülem nem tudja megszokni, mert 4-5-t ezt használom és 2,5órát MW600-at
kb. 20óra van eddig benne és kap két hetet az 80óra lesz kb., az elég kéne legyen.Komolyan szinte semmilyen más hibája nincs, mert ezt az egy dolgok kivéve pontosan úgy szól ahogy szeretném, mint egy mélykiemelt dinamikus nagyon percíz prezentációval mint egy BA, szűk "Sony-s" térrel.
-
törölt tag
válasz
#71562240 #58487 üzenetére
vicze1
Ha nem lett volna egyértelmű: neked kell eldöntened, hogy számodra A vagy B eszköz a jobb hangmegjelenítésű. Ez nem elvi kérdés, hanem a sok, egymás ellen játszó paraméter kombinációi között a magad számára kell eligazodnod, hogy neked mely kombinációk jelenik a kisebbik rosszt. Vagy hogy van-e pénzed egy-két kategóriával minőségibb eszközt venni - arra a kis időre, amíg abba is bele nem fáradsz az adott erények és hibák adott kombinációi miatt.
-
vicze
félisten
válasz
#71562240 #58383 üzenetére
1. Hangszórónál nyilván elég nagy jelentősége van az infrahangnak, de fülesnél?
Az ultrahang meg azért elég ritka a felvételek többségében, nem mondom hogy nincs jelentősége, de hogy "drasztikus" különbséget okozna, az eléggé túlzásnak érzem. Megint csak szintén szintén nagyon erősen fülesek tekintetében.2. Ez lehet, de sehogy sincsen jó érzésem az ilyen esetekben mikor, egy gyártó sok "lábon" áll.
Sose mondanám, hogy rossz minőségűek, mert valószínű a jobbak közé tartozik még így is. A túlárazásban viszont nem hiszem, hogy olyan hatalmasat tévednék, de nyilván lehet.--------------------------------------
Na végre... Mint a kisgyerek karácsonykor.
Hát bárki bármit mond, ez hamisíthatatlan Sony hang ízig vérig.
Színezett, de BA, furcsa. -
Tulku
veterán
válasz
#71562240 #57718 üzenetére
Bal csatorna mindig erőteljesebben terhelt...akusztikus felvételeknél onnan jön az alap, onnan indul minden a jobb csatorna rendszerint kontráz...
Pl ős sztereónál (sztereosított felvételek) a bal csatornán kezdődik a dob, bőgő...jobbon max egy zongora, vagy egy énekes zengedez...de rengeteg példát fel tudnék hozni az eltolásra...
Viszont nem vitázom...nem azért vagyok itt...megbékélek mindennel...még az abx-szel is bár épp olyan sületlenségnek tartom mint a materializmust...de nincs harag bennem...
Ha csak a zengetők elhelyezésének kérdését és annak sztereó térre gyakorolt hatásait nézzük rájöhetünk mekkora kenés a "mindegy honnan szól a dob" szindróma...
-
törölt tag
válasz
#71562240 #57716 üzenetére
Tulku
Nem szóltam múltkor bele, de ha már lúd legyen kövér:
A hetekkel ezelőtti, a sztereó csatornák felcseréléséről szóló vitában úgy tűnt, nem vetted (vettétek) eléggé figyelembe, hogy a hallásunk (is) mennyire asszimetrikus. Nem csak a két fülünk különbözik nagymértékben ("gyártási szórás"), hanem az agyunk is hajlamos a páros szerveink közül az egyiket kitüntetettebben kezelni (nem csak a végtagokat, hanem az érzékszerveket is), ebből eleve adódik, hogy a felcserélésnek jóval nagyobb hatása lesz annál, minthogy ellentétes oldalról szólnak az adott hangszerek. Ebbe még belezavar, hogy a fülhallgató két csatornája között is jelentős különbségek vannak (gyártási szórás), valamint ugyanígy az elektronikák és a hangfelvételi berendezések két csatornája is asszimetrikus (gyártási szórás). Mindez eleve egy konfúzus kombinatorikai ügy, sokkal többről szól mint a sztereó két oldalának felcseréléséről, még akkor is, ha semmi prekoncepciód nincs, hogy az adott hangfelvételen mi honnan kellene szóljon. -
helixP
nagyúr
válasz
#71562240 #52761 üzenetére
2500 körül van egy csomag és abban van minden, nekem meg valszeg M-es kéne csak, ennyit meg nem ér meg nekem, sem a fülem nem ennyire "vájt", se pedig a hardvertáram nem ennyire fejlett, hogy a Pistonom árának a felét "bogyóra" költsem
Egyesével lehet h vennék 1 párat-ot próbára, de ahogy látom, ez nem lehetséges. És a Piston sem szigetel rosszul. -
törölt tag
válasz
#71562240 #52635 üzenetére
Az XBA-H3 fülhallgatót eddig még csak laptopon és okostelefonon hallgattam. Közvetlenül előtte egy Sennheiser IE8 fülhallgatóm volt, leginkább azzal tudom összehasonlítani. Ha az IE8 gyári szabályzójával a nekem tetsző szintre növeltem a mély hangok erősségét, akkor úgy éreztem, hogy a magas hangok már túlzottan háttérbe szorultak. Az XBA-H3 erős mélyei ellenére a hangzás kiegyenlített marad.
Az IE8 előtt Ultimate Ears Super.fi 5 EB fülhallgatóim voltak, mivel ezek gyártása megszűnt, kénytelen voltam új típust választani. Teszteltem egy Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro armatúrás fülest, de nem tudtam megszeretni a hangját. A mély hangok mennyisége és dinamikája rendben volt, de a „tónusa” különbözött, a Super.fi 5 EB dinamikus membránjától. Ezért aztán végül az IE8 dinamikus megoldása mellett kötöttem ki.
-
celf
őstag
válasz
#71562240 #52665 üzenetére
az lenne a jó, ha egy adott iem-hez tudnád hasonlítani a hangját, amit mindketten ismerünk.
Eddig egy Ultimate Ears metro.fi 100-as alsó kategóriás (15 fontért vettem anno) iem-et nyűttem kb 6 éven át. Ez a metro.fi nem sokban maradt el az IE 8-as sennheiseremhez képest. Sőt, bizonyos szempontból jobban kedveltem.elektronikus zene alatt sok high hat-et ertettem, mert nincs mese, ezek a zenek tele vannak vele. ezert nem art ha ezt akar ki is szuri az iem inkabb. ergo lagy hangzas lenne a preferalt.. ezzel, hogy hol nyulik a V szára nem sok mindent arultal el a hangzasrolegyebeknt tiszta kontrollalt, jol definialt kickdrumokat, alapvetoen szep szinti hangokat, szines bassline-okat varok el egy fulestol. persze megint: ami a legfontosabb a magas tartomany visszafogottsaga.
ok, kell a jo forras. csakhogy az megvan. nem a legjobb, de mondjuk egy harmadik, negyedik legjobb meg mindig nem a katasztrofa.
a hangformatum es a file quality toppon van, de legalabb is kozeliti.mindegy, most megprobalom kicserelni ezt az egyebkent nem rossz CKL202-ot.
csak ebbol a zsakbamacskabol van elegem.
-
contaxg
veterán
válasz
#71562240 #52665 üzenetére
"Stockhausen, Schaeffer, Xenakis, Reich, Schulze, Eötvös, Decsényi, Jeney, Sáry...?"
Má' meg ne haragudj, de szerintem vén fejjel érdemes igazodni egy picit az ifjúsághoz ha nekik szeretnél tanácsot adni
Szóval, csak annyit akartam mondani, hogy szerintem ezt a poént nem fogják érteni a srácok.
-
celf
őstag
válasz
#71562240 #52652 üzenetére
milyen műfajokhoz illik szerinted?
alapvetően elektronikus zenéhez kéne.tulajdonképpen az a lényeg, hogy nagyobb hangerőnél ne kelljen bohóckodni az equalizerel, ergo hogy ne legyen fülsértő a magas hang. nagyobb hangerő alatt nem az eszetlen hangerőt értem, hanem egyszerűen a hangosabb zenét.
btw edigitaltnál lehet személyesen átvenni terméket 3 napos cseregarival?
-
-
törölt tag
válasz
#71562240 #51802 üzenetére
Igen, pont erre akartam kilyukadni, hogy végülis mivel fülesnél/fejesnél két féltér van, így igazából pont az lenne jó, ha valamilyen mértékben lenne irányított áthallás. Tehát olyan szempontból értem, hogy jó a balanced kábel, hogy két teljesen külön hangsugárzóként kezeli a két oldalt a forrás, de mivel a térérzetet a két fülhöz eltérő fázisban érő hanghullámok adják, így ha hangdobozra hangolt zenét hallgat valaki fejesen/fülesen, akkor pont az lenne a jó, hogy annak megfelelően legyen áthallás. Nem jelzajként átszűrődő, hanem tervezett.
-
honfoglalo
senior tag
válasz
#71562240 #51799 üzenetére
Hát nem tudom, egy zeneakadémia az tényleg más, de mondjuk egy sziget/balatonsound nekem nem egy nagy zenei élmény. Igazából ha leszámítjuk h élőben ugrál valaki, szarabb mintha otthon hallgatnám (egy nem tobb milliós rendszeren). Meg ugye azok a típusú zenék valójában ott sem "élők".
-
assemble
addikt
válasz
#71562240 #51797 üzenetére
"így kevésbé érezni, hogy a fejed kettéválasztja a két hangszó közti teret"
Egy jol felvett zene eseteben is ez valos erv lehet? Ha jol fel van veve, akkor a bal es jobb oldalon is igy ugye pontosan azt hallanad, amit kene, ami alapvetoen egy pozitiv dolog, nem? Az pedig, hogy mennyire erzed valos ternek amit hallasz, az magatol a felveteltol fugg, a legtobb esetben azert eleg kozel van a ket oldal egymashoz, es viszonylag kisebb elteresekbol a ketto kozott alakul ki a fejedben egy jo tererzet. Illetve nem kulonosebben ertek hozza, csak igy tartanam logikusnak...
En is szemezek kicsit a balanced kabeles temaval, mert a lejatszom tamogatna, utcara szerintem azert overkill lehet a dolog ha nincs nagyon durva izolacio (+noise cancelling), a mostani otthoni nagy fejesem sem fogom atkabelezni, mert kb furni-faragni kene hozza, es valszeg komolyabb fejesnel lenne csak tenyleg komolyabb haszna.
Amugy tudtommal nem csak az athallast, hanem mindenfele zajt eliminal ez a balanced dolog, ami johet a kabelbol is, vagy a lejatszo/forras aramkorebol. -
Nigér
őstag
válasz
#71562240 #51739 üzenetére
Hát... nem tartom annyira jó ötletnek mert eléggé tapasztalatlannak vallom magam fülesek terén (is...).
Az XBA-1-hez 5k-ért jutottam hozzá, sallangok (illesztékek) nélkül.
Az biztos hogy a PEAQ-nál sokkal minőségibb, kellemesebb hatást kelt.
A legkedvesebb armatúrás fülesem egy TDK... -
Nigér
őstag
válasz
#71562240 #51730 üzenetére
Üdv, köszi a méretes írást!
Nem is számítottam semmi reakcióra már, jó volt hogy mégis belestem...
Nekem is van egy XBA-1-es fülesem, használtan vettem, annyiért eléggé jó vétel volt, tetszik.
De az a baj, hogy hiába a neten az özön teszt (sajna magyarul nincs is szinte), itthon esélytelen meghallgatni, vagy akárcsak megfogdosni ezeket vásárlás előtt.Köszi az ötletet, Sheratan-nal kapcsolatban
-
szentkuti11
addikt
válasz
#71562240 #51719 üzenetére
Pár perces villámpróba után igen, de lehet, hogy megpróbálom majd elkérni egy kicsit hosszabb időre, hogy kicsit pontosabb véleményem alakuljon ki róla.
De ha azt vesszük, hogy ennyi pénzért HiFiman RE400-at meg Vsonic GR07-et lehet kapni, akkor minden bizonnyal nem túlzás azt mondani, hogy túlárazott.
-
hito
nagyúr
válasz
#71562240 #51217 üzenetére
Igen, de arra semmi esélyem nem volt, hogy végigpróbáljak 10-15 fülest, hogy nekem melyik a legjobb. Media-ban nem nagyon szeretik kibontogatni a füleseket, hogy az ügyfél kipróbálja. Az is csoda, hogy ezt a JBL-t ki tudtam bontatni az emberrel. Így viszont, hogy ezt az egyet bontattam ki, nem volt lehetőségem a többihez viszonyítani.
Amit hallottam, nekem elégnek bizonyult, aztán lehet, hogy egy vájtfülű szaki meg pánikszerűen tépné ki a füléből.
-
hito
nagyúr
válasz
#71562240 #51211 üzenetére
Ebben reménykedtem
Még az összefoglalóban lévő Sony MH1C-t nézegetem, de szemre olyan merem kábelje van, mint a mostani fülesemnek (Nokia POP WH-510). Pont azért cserélem le, mert egyet mozdulok és egyből kijön a fülemből, annyira merev a kábel, hogy semmi mozgást nem tolerál.
-
schellj
tag
válasz
#71562240 #50302 üzenetére
Nem a magyarázatokra értettem a betegséget, hanem arra, hogy én ha lenne rá pénzem, akkor sem áldoznék több 100 ezret egy fülesre, pláne ha munkahelyre kell, de ahogy látom más igen. Nem helyesbítés volt részemről amit írtam, csak megerősítésre lett volna szükségem, hogy jól értem-e.
Mégegyszer bocsánat ha megsértettem vkit. Slendriánságról annyit, hogy egy szaros hegesztő vagyok, 3 gyerekkel akik persze miközben én érdeklődöm egy témában, ők Apa, apa csatakiáltással ugranak a nyakamba. Ugyhogy elnézést kérek azért, hogy mindeközben nem tudok 100%-banegy dologra koncentrálni. Ja és kizárólag telefonon írok a fent említett körülmények miatt. -
Bodz
nagyúr
válasz
#71562240 #49586 üzenetére
Nagy összehasonlítással nem tudok szolgálni, olyan 20-30 percet hallgattam csak...
Sima, sötétebb karakter, hallható mélyközép kiemeléssel, a magasak elég visszafogottak. A közepe rendben van. Egész gyors is. Szerintem sokáig el tudnám hallgatni, nincs idegesítő hangja, zavaró hibája.
69 dollárért vette a gazdája valamikor tavaly, annyiért ajándék. -
contaxg
veterán
válasz
#71562240 #49501 üzenetére
I'm a flexman.... mondhatnád
Egyébként tök jót írtál. Azt vedd figyelembe, hogya jobb füleseken van kiegyenlítő nyílás, de valószínűleg egy gyors behelyezéstől kialakult megnövekedett membrán nyomást, ezek sem tudják csökkenteni.
Egyszer már írtam, hogy szerintem felhasználó függő is a flexelés kialakulása. Sőt, még a párát is kezdem mostanában belekalkulálni, de még nem tiszta a kép előttem. -
nemlehet
őstag
válasz
#71562240 #49058 üzenetére
Nem a mikrofon része volt a gond, az nem zavar ha nem működik, ennek tudatában vettem meg, hogy a mikrofon nem lesz jó. De ezt írtam is. Az zavart, hogy konkrétan értékelhetetlen a hangja. A összefoglalóban a zárójeles megjegyzés (bár lehet teljesen retardált vagyok) nekem első második és harmadik olvasásra is azt jelenti, hogy a mikrofon nem működik az újabb telefonokkal, nem maga a fülhallgató.
De amúgy meg simán jól működik, ha lenyomod a mikrofon gombot. Mondom kiékeltem, így meg öröm és bódottá van mert szól rendesen (legalábbis 2000 forintért elégedett vagyok azzal amit nyújt). És azt is írtam, hogy nem az összefoglaló íróját hibáztatom meg hisztizek, csak oda lehetne írni, hogy alapból nem jó vagy csak ezzel a trükkel lesz jó az újabb telefonokon. mert lehet más nem jön rá/mondják meg neki hogy a mikrofongombot kiékelve jó lesz a hang.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen autót vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kikristályosodik a Razr 60
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest