- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
hentes555 #60193 üzenetére
Szivacs kicsit jobb, de a fő probléma hogy a vezeték lassan kihúzza a fülből a fülest...erre találták ki nagyon helyesen a fül fölötti elvezetést...csak sokan ódzkodnak tőle...pedig megszünteti a kábelzajt, még séta közben is igen praktikusan használható...én nemis vennék többé normál kivezetésűt...
Illesztékből a legjobb az egyéni fülre öntött, de az macera...leveszik a mintát, megcsinálják, és neked még pontosan a füles vetőcsövéhez, a füles méretéhez kell igazítanod...persze ha valaki kissé ügyes pillanatok alatt megoldja....
-
vicze
félisten
-
hentes555
senior tag
válasz
hentes555 #60019 üzenetére
Valószínűleg az Ace-szel lesz vlaami gond, gépen hallgatva a DSX faszául, szépen, tisztán szól, próbálgattam még az illesztékeket, meglepett hogy tényleg mennyit tud változtatni a hangzásán. A Xears féle dupla harang egy idő után nyom, hiába van elég jó hangja, ha nem tudom elviselni a fülemben egy idő után. Találtam egy illesztéket, ezt még haverom adta, fogalmam sincs milyen féle, annyit tudok hogy a belső csöve az ilyen világoszöld/menta árnyalat és elég puha. Ez olyan szinten jól illeszkedik, hogy a fülemben túlnyomást(?) tud csinálni, vagyis bedugom a fülembe és ha nem jól csinálom, akkor nagyon tompa és halk lesz az egész zene, ebből gondolom. Bármeddig el tudnám viselni, az izolációja is jó, a zene részletei is megvannak kb. Viszont lehet van ennél jobb is, mert olvastam fentebb, Dave azt írta nagy belső átmérőjű szilikonokkal az igazi, ez meg még a gyárinál is szűkebb, legalábbis a nyílás a végén, a csöve nagyobb átmérőjű és nagyon szépen illik az LTD csövére.
-
Dave™
nagyúr
válasz
hentes555 #59999 üzenetére
Mint írtam korábban, az LTD-be tegyél bele legalább 20 órát, utána hallani fogod amit kell. Illetve az LTD-hez nagyon nem passzol a szűk belsejű hozzáadott illeszték, olyat kell nézni ami jó széles, olyan 4-5mm mint a vetőcső. Az alap és a bejáratott CKR9LTD olyan, mintha két különböző fülhallgató lenne.
A Zircon a közelében sincs egyébként a CKR9LTD-nek.
-
hentes555
senior tag
válasz
hentes555 #59998 üzenetére
Méh annyival egészíteném ki, hogy nem tudom miért, de ezt a térérzetes dolgot nem vágom. A TD2-ben sem hallottam, de abban azt mondják nincs is. De ebben a Zirconban meg LTD-ben lennie kellene, és mégsem hallok semmi ilyet hogy színpad meg máshonnan szólnak a hangszerek meg stb
-
válasz
hentes555 #59869 üzenetére
még járatom, de kicsit bass-heavy
a kábelzaj elég magas, jobb fül fölött elvezetni (és venni hozzá egy szilikon elvezetőt)
nekem szinte tökéletesen izolál, nagyon jó a gyári szilikon amit hozzá adnak, azzal a kivétellel, hogy a kidolgozása sorjás... minden nem lehet tökéletes.
a mélyek igazán mélyek, szépen ütnek és gyorsak is, a közepe kielégítő, férfi és női énekhangok is természetesnek tűnnek, nekem nem sziszeg, nem sikoltozik, nincs fémesen magas hangja, összességében inkább meleg a hangzása mint hideg.
nagyon pici fizikailag, szinte teljesen eltűnik a fülben!
ennyiért ajándék -
törölt tag
válasz
hentes555 #59668 üzenetére
A többieket részben megerősítve, részben kiegészítve:
Nem eleve hülyeség a felvetésed, de hogy a gyakorlatban értelmes-e, az azon múlik, hogy milyen árú mit hasonlítasz milyen árú mihez - tehát a konkrét összehasonlítandó eszközökön múlik, valamint a felhasználás értelmén (én is azt kérdezem, ha már asztali lejátszó, akkor miért nem hangdobozzal társítandó?).
A kérdésedben három készüléket kell figyelembevenni: kiolvasó, DAC, erősítő. A mobillejátszókhoz szükséges miniatürizálás miatt eleve veszteséget szenved a hangminőség, illetve az asztali hifi készülékek azért is hajlamosabbak szebben zenélni, mert azokat a tervezői is jellemzőbben a hangminőség, a zeneiség igénye szerint tervezik, az asztali hifi készülékek részben "hangszerként" készülnek, hifista mérnökök által, míg a mobillejátszókra ez sokkal kevésbé jellemző, alkalmasint az őket tervező mérnökökre is - más kultúra..
A miniatürizálás miatti kivédhetetlen hangminőségveszteség elvileg a kiolvasást érinti legkevésbé,, a DAC valamivel többet veszít eleve, az erősítőre nézvést azonban eleve abszurd az a méret, ami a mobillejátszókhoz szükséges. Tehát, ha asztali lejátszást hasonlítasz mobilhoz, akkor az erősítőn fog múlni a legtöbb. Ha olyan mobillejátszód lenne, amiben a lehetőségekhez képest jó minőségű a kiolvasás és a DAC, és ki tudod vezetni belőle a digitális jelet, vagy olyan analóg jelet, ami közvetlenül a DAC-ból jön és nem megy át a mobillejátszó belső erősítőjén, akkor így külső DAC-kal és erősítővel, vagy a második esetben külső erősítővel elég jó eredményeket lehet elérni a CD- vagy SACD játszóhoz képest, már csak azért is, mert a kiolvasás könnyebben tud pontosabb lenni flashmemóriából, mint lemezről.
A fentieket bonyolítja, hogy korosabb használt CD-játszókat manapság sokszor irdatlanul olcsón is lehet találni, egészen jó minőségűeket is.Tehát hogy adott pénzösszeget milyen készülékekre érdemes költened, az a tervezett felhasználási szokásaid mellett nagymértékben a konkrét készülékalternatívák konkrét összehasonlításán múlik. Nem hülyeség az ötleted, nagy eredményt hozhat egy jól megválasztott asztali CD-játszó, de nagyságrenddel több múlik az asztali erősítő versus miniatűr mobil erősítő különbségen. És még egy (tehát "összesen" két) nagyságrendnyi óhatatlan különbség van a fülhallgatók hátrányára a szobai hangsugárzókkal, hangdobozokkal szemben.
Szerk: Ja, és én is kiemelem, hogy a CD-játszókban, ha van is fejhallgatókimenet, annak erősítője általában igen alapfokú, a "makromérete" ellenére is. Tehát ha CD-játszóban gondolkodsz a fülhallgatódhoz, hozzá kell gondolnod egy külön fejhallgatóerősítőt is.
-
válasz
hentes555 #59421 üzenetére
Zircon-om van, de a másikról megvárom a véleményed
(#59411) MarioAna füles találkozó?
(#59412) K1LLMy53Lf ha elfogadsz egy tanácsot szerintem inkább az ATE S-t vedd meg, nekem egyáltalán nem tetszik az ATE... [link] ez ráadásul már olcsó is, amikor megjelent 1-2 hete még 14$ körül volt az ára.
-
hentes555
senior tag
válasz
hentes555 #59427 üzenetére
Én ilyet fogok majd venni, meg van a Comply cégnek is 15 dodóért 3 pár, de aliexpressen is van pár dollárért, az gondolom nem eredeti. Viszont az kérdéses, hogy az hogy muzsikál az eredetihez hasonlítva. Van a Shure-nak is ilyenje, azt egyáltalán nem ismerem, hogy milyen. De Aliexpressen ha beírod hogy earphone foam, akkor kiad rengeteg találatot.
-
Dave™
nagyúr
válasz
hentes555 #59362 üzenetére
Ha olyasmit szeretnél mint a TD2, akkor a Rock Zircon jó választás lehet, nem csak egy szűkebb tartományban emel mint a TD, így jobban egyben van a hangja, meg szellősebb is, nagyobb térrel. Ha valami lineárisabbat, akkor pl. KZ ED10, mindkettő 3-4 ezer Ft körül van.
Itt írtam róluk: http://logout.hu/cikk/a_nagy_kinai_fulhallgatoteszt_avagy_olcson_is_lehe/eloszo.html (most nem tudok linkelni, bocsi)
-
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest