- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
AceTom
aktív tag
válasz
Krill77 #76988 üzenetére
Ezüst színű, miért kérdezed?
Igazából az olvasottak alapján a fejemben egy olyan kép alakult ki róla eddig, hogy a dinamikus meghajtó ellenére is ajánlott armatúrások ellenében is. Csak aztán elbizonytalanodtam, hogy lehet az ajánló kategóriái nem feltétlenül jelentik azt, hogy ami drágábban van a listán az jobb is azoknál, amik olcsóbb kategóriába lettek sorolva. :-)
-
darvinya
titán
-
Carlas
senior tag
válasz
Krill77 #76656 üzenetére
A Zircon sem annyira
Több KZ teszt után: KZ ZST frankó, ZSR is és a ZS10is jónak tűnik bár ezt még nem próbáltam. A többi viszont nagyon mély orientált és a többi hang hááááát. Volt még a KZ ED9 ami jónak tűnt sőtt cserélhető csővégekkel rendelkezik. De a tesztalanyban kb 1 hónap után valami szétesett és csörög. Lehet egyedi eset.
-
Carlas
senior tag
-
Ulf
tag
válasz
Krill77 #76544 üzenetére
Nem futottam még rendesen izoláló füleseben, az autó dudálás csak adhoch példa, de mivel sajnos utcán futok elég nagy forgalom mellett őszintén szólva nem tudom milyen lesz
A BT-hez nem ragaszkodom egyáltalán pusztán az előbbi példánál olcsóbbnak tűnt BT kábellel. Amúgy BT a hangminőség kárára megy? -
-
Tibusz00
tag
válasz
Krill77 #76416 üzenetére
Meghallgattam Brian eno-t!
Köszi, hogy tágítottad a zenei ismereteimet.
Hogyan szól a Zirconon?
Nem tudom.
2 perc múlva arra ébredtem ,hogy diszkréten csorog a nyálam álmomban..LnB:
neuro dnb-re is rákerestem. Na, azon nem lehet elaludni! De nem az én világom.
Nálatok hogyan szól pl Serj Tankian ching chime?
-
crazygamer75
tag
-
FoLey-v
addikt
válasz
Krill77 #76423 üzenetére
Amit linkeltél teszt oldalt onnan görgettem rá erre a linkre.
Ezt rendeltem meg. -
válasz
Krill77 #76389 üzenetére
Az (is) a baj veled, hogy a hangbeli elvárásaid nagyon távol esnek attól, amennyit rá akarsz költeni. Elég sok fülest hallottam az 1e-től 1m-ig és szent grál még nem volt. Voltak kategórián belül jók, de olyan nem, ami kategóriaugrást végzett volna.
A K3003 valszeg jó lenne neked egy rendes forrásról, de ez nem 20e Ft hanem 180-200 100 körül van HA-n a K3003 és mellé mondjuk egy HA2 a telódhoz...Nem a hangerővel szokott a baj lenni a telefonnál hanem egyrészt nem elég részletes másrészt nem ad neki testet, teret. Az LG G6 QuadDac egész jól szól, de mégis makó jeruzsálemtől egy rendes DAP/DAC-AMP-hoz képest...
-
s4tch
veterán
válasz
Krill77 #76332 üzenetére
Írtam 3 bekezdést, de értelmetlen szószaporítás lett volna. Röviden: RE400-nak nincs kiemelése, a Bosshifi enyhe V hang. A B3 fun, a RE400 neutrális.
A RE400 a legtöbb népszerű füles után mélyhiányosnak fog tűnni, pedig szép lineáris és gyors mélytartománya, árához képest egészen csodálatos, légies, részletes közepe van - csak épp a mélykiemelt fülesek után heréltnek fogod találni a hangját. Szerintem nem ez a szent grálod.
-
törölt tag
válasz
Krill77 #76185 üzenetére
Dunuból én csak a DN900, DN1000, DN2000 és DN2000J modelleket hallottam, és nem tudok rájuk igazán rosszat mondani, de semmiképpen nem olcsók. Minőségi kidolgozás (bár kicsit vékonyka kábel, ráadásul azokban nem is cserélhető), korrekt hang, de annyiba kerülnek majdnem, mintha nagyobb nevű cég csinálná őket.
total90: 15-ig mondjuk Meizu EP51, Tennmak Pro BT kábellel
30-ig RHA MA650 wireless, esetleg Jaybird X2 (múltkor láttam leárazva Amazon UK vagy DE-n), esetleg valami Sony, ami szimpi
45-ig meg Jaybird X3, meg még biztosan van más egyéb is, csak nem jut most eszembeAmúgy fontos az is vezeték nélkülinél, hogy miről használod. iPhone esetén olyat kell választani, ami tud AAC kodeket, egyéb telefon esetén meg a lehető legjobb támogatott kodek kell, lehetőleg aptX legalább, de inkább aptX-HD, vagy LDAC.
Sporthoz én amúgy szerintem vennék egy Meizut, vagy valami hasonlót, mert ott úgyse a kiemelkedő hangminőség a lényeg, ha nem csak koca-sport, akkor a légzésedtől meg füledben doboló pulzustól úgyse hallod a finomságokat a zenében.
-
Tulku
veterán
válasz
Krill77 #76055 üzenetére
Egy mp3 stream is lehet megfelelően térszerű részletes és természetes....nyilván bizonyos szint alatt értelmetlen, de én rendre hallgatok 320-as mp3-at és teljesen jó, ha nincs nagyobb felbontás...
Általában 16/44 flac-nál nagyobb méretet nem igen javaslok, max a waw formátumnál észrevehető számomra leheletnyi dinamika változás (attól függetlenül, hogy mindkettőt tömörítetlennek, vagy veszteségmentesen tömörítettnek hívják).
Tehát a minőségnek csak egyetlen eleme a transzfer, vannak azért még ott ügyek...lejátszó, füles...de bizonyos szinten akár a kábel is...
Az hogy megéri-e egy hihetetlen egyszerű lépéssel ellenőrizhető...egy szék, egy asztal a két füles és a lejátszó a már megszokott zenékkel...kb 10 perc...és nem fog fájni...maximum, ha jobb a 70 ezres....
-
törölt tag
válasz
Krill77 #76021 üzenetére
Próbából lehetséges, ha éppen nem lenne jobb fülesem, és lenne kedvem kísérletezgetni. Persze annak tudatában, hogy lehet kidobott pénz lesz az ára, vagy legalább is jelentős bukással tudnám eladni utána.
Ha úgy kellene fülest válasszak, hogy éppen hogy ennyi pénzt még talán félre tudok kuporgatni rá, és megrázó lenne, ha nem jön be, akkor nyilván nem. Egyelőre nincs róla nagyon tapasztalat itt, így nem tudom rá azt mondani, hogy jó vagy rossz. De még ha jó is, akkor is lehet, hogy egyszerűen nem jön be a hangképe. Ilyenkor szoktak jönni az olyan beírások a topikba, hogy egész jó ez a füles, kicsit kell hozzá EQ (addig tologatta a vevő, amíg már nem volt sírhatnéka a hangjától), és aztán pár nap múlva megy fel apróra...
-
törölt tag
válasz
Krill77 #76017 üzenetére
Átemelni az alapokat úgy lehet, hogy egy az egyben ugyanazt másolják le. Általában erről viszont szó nincs, hanem vesznek egy marék alkatrészt valahonnan, összedobálják, és megpróbálják hangzatos hazugságokkal eladni. Van néhány kivétel, de akik még értelmes cégnevet sem képesek maguknak kitalálni, azoktól ne várjunk szerintem olyat, hogy a kis finomságokra figyelnek.
Ha pedig nyugati szakembert vinnének oda, annak a bére annyi lenne, hogy az egész cég koplalhatna, hogy kitermeljék. Kínába nem szoktak elmenni bagóért szakemberek dolgozni, általában úgy indul, hogy a nyugaton megszerezhető fizetésnél magasabb összeget kell kínálni, plusz ingyen lakhatást neki (és a családjának), EÜ ellátást, iskolát a gyerekeknek (ha vannak). Ilyen kis vacak cégek nem fognak ilyet bevállalni (főleg mert a külföldiek foglalkoztatása amúgy is külön engedélyhez kötött, amit meg kell komolyan indokolni, hogy miért nem tudják helyi munkaerővel megoldani). De amúgy sem kell ehhez feltétlen nyugati szakember, elég megnézni mit tud kihozni kínai szakemberekkel egy Vsonic vagy Soundmagic. Persze ők leginkább csak dinamikus driverrel dolgoznak, és néha az anyagminőség is hagy kívánnivalót maga után, de a hangminőségre általában nem lehet panasz az adott árszinten. Ha mondjuk egy ilyen cég csinálnak 5BA fülest, meg lehetne nézni mennyibe kerülne az. Gyanítom hogy igen közel lenne a nevesebb cégek 3-400$-os árához.Kicsit az az érzésem azok alapján, amiket írsz, hogy még mindig hiszel a mesékben. Nem igazán reális túl nagy hitet fektetni az ilyen felbukkanó-eltűnő kínai cégekbe, a legtöbb az csak kidobott pénz.
-
válasz
Krill77 #76017 üzenetére
Nincs olyan, hogy átemelték az alapokat. Írtuk már, hogy ez nem olyan, mint egy szgép összerakás, hogy veszek egy alaplapot, tápot, processzort , HDD-t, memóriát és készen van. Itt hangolás, szinergia, stb kell az összetevők között, amire a filléres kínaiak minimális időt fordítanak (ha megtennék nem annyiba kerülne a füles). 1/2-1 év múlva nincsenek már sehol... A tesztek meg kb semmit se érnek: vagy fizetettek, vagy fanboyok vagy összehasonlítási alappal nem rendelkezők írják.
Egy esetben lehetséges az, hogy az eredetivel megegyező hangzást kapj: ugyanaz minden alkatrész. Ennek viszont kicsi az esélye, nem érdeke egyik nagyobb gyártónak se, hogy lemásolhatóak legyenek a füleseik.
-
törölt tag
válasz
Krill77 #76015 üzenetére
Jó basszusról a Beats vásárlók is szoktak írni, aztán látjuk mit jelent ez gyakorlatban. Nem biztos, hogy jót jelent, ha olcsóbb egy már amúgy is nagyon olcsó 5BA fülesnél, már így is közel járunk a driverek anyagárához, szóval lehet sejteni mennyi erőforrás jut a tervezésre és hangolásra.
-
Nigér
őstag
válasz
Krill77 #75930 üzenetére
Nekem eddig utcára meg a pléjeremhez ez a no1, de kérdezd meg Tulkut, ő is hallgatta.
Nyilván amit linkeltél, egy próbát megér, de én azt sejtem eddigi tapasztalataim alapján hogy egyes fülesek miért kerülnek ennyibe. Tehát a mérnöki munkát, tervezést, stb. nem lehet megspórolni, illetve dehogynem, aztán lutri az eredmény. -
válasz
Krill77 #75930 üzenetére
Az AK-ban jó. De megint hülye kérdéssel jössz: random kínai izében a búbánat tudja, hogy jó-e. 50% esélye van: vagy jó vagy nem
Jobb felső sarok kereső: ha senki sem írt róla valszeg nincs tapasztalat az adott fülessel (ha jó, szinte minden esetben bekerül ide, ha olyan hallotta, aki törzstag) -
NandorHUN
addikt
válasz
Krill77 #75810 üzenetére
Én nem tudom... nekem azt írtja 110 dollár, ami 28 ezer.
Másik kérdésedm, hogy mennyi a kábel? Mert mostani VSD3-mam is cserélhető kábeles, de olyan 8-9 ezer forint egy új kábel, az meg olyan fél évente nálam tönkre is megy sajnos.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Krill77 #75813 üzenetére
Még nem maradtál le róla. Aktív a drop.
-
Teal'C
veterán
válasz
Krill77 #75774 üzenetére
Sajna ennek pont a kábel a gyenge láncszeme.
Nemrég vettem aprón egy SONY MDR-ZX660AP-at. Komoly örömteli meglepetés volt a hangja. Egy baj van vele csak addig jó míg ülök vagy háton fekszem. Ezért kéne valami agybadugós ami legalább úgy szól kb 20e ig.
KZ ZS6 2DD+2BA Hybrid Drivers Ez milyen cucc
-
Carlas
senior tag
válasz
Krill77 #75760 üzenetére
Nem draga egy probat meger nekem sokkal jobb a hangja mint egy Xiaomi Pro HD-nak, pedig 10e alatt az igen jo. Most ujra kiprobalom az uj lejatszoval a Fiio F9 pro-t es az AKG n40-et valamelyik lesz a lepes. de KZ addig marad, semmit nem talaltam ami jobb lenne 15-20e-ig
-
törölt tag
válasz
Krill77 #75574 üzenetére
Valószínűleg ócska hamisítvány. Nekem volt szerencsém DIY Se215-höz, köze nincs az eredetihez, már a kinézetén is látszik a minőségbeli különbség (sorjás ház, gagyi anyagok).
Ha neked odaadjuk a K3003 alkatrészeit darabokban, te sem tudnál belőle K3003-at építeni valószínűleg csak úgy. Pont ahogy egy random kínaiföldmívesgyáros sem fog tudni.Fryskitt: A füleseiket nem ismerem, nekem hangfalam volt tőlük, azt imádtam, nagyon jó ár/érték arányú volt. Bár ez persze nem garancia semmire, mert másfajta tudás kell füles építéséhez.
-
-
-
vicze
félisten
válasz
Krill77 #75158 üzenetére
Here "we" go again...
Valahogy most az első mondat jutott eszembe, a többi... -
válasz
Krill77 #75057 üzenetére
Szóval egy 10 éves modellt ajánlotok nekem? Hátööö...
(#75058) kemcso
Köszi, de ezt már nem találom idehaza!(#75059) darvinya
154-est találtam, de ezeken szerintem nincs mikrofon.Lehet, hogy a végén berendelek egy RP-TCM50E Pana-t, vagy próbaként egy Mi Basic-et.
-
törölt tag
válasz
Krill77 #75048 üzenetére
Azt mondjuk nem nagyon lehet itthoni boltban kapni.
enzahobi: Az a Sony nem igazán kiegyenlített, ahogy ebben a kategóriában igazából semmi nem az. A kábel 120 centi szokott lenni, esetleg hosszabbítót tudsz mellé venni/csinálni.
BT-nál vannak ilyen olcsó megoldások, mint az SBH20, ha még találsz valahol, vagy Tennmak Pro BT kábeles változata. Viszont itt ugye a vétel nem biztos, hogy tökéletes lesz, főleg ha a 2,4GHz-es sáv foglalt (Wi-Fi-n másolsz adatokat, vezeték nélküli egér megy, stb).
-
válasz
Krill77 #75038 üzenetére
Ennek a hozzászólásnak mi értelme volt? Beleszálltál valakibe a zenei ízlése miatt, aki csak kérdezett, hogy mit vegyen és ehhez információképpen felsorolta, hogy mit hallgat (igen, tök mainstreamet). Öncélú trollkodás...
(#75035) simi811118 SM E10 kb jó lehet, Piston nem kapható már (de nem is ér 10e-t). + összefoglalóban lévők
(#75039) magyarattila összefoglalóban vannak az ajánlottak, az Sm E10 kapható az Edigital-ban is, ha az nálad áruháznak számít
-
válasz
Krill77 #74862 üzenetére
Mikor veszel már egy új fülest?
Múltkor kitaláltam, hogy akarok venni egy új fülest. Épp volt a hétvégén egy tali, arra gyorsan elmentem. Elmondtam az okosoknak, hogy milyen jellegű fülest keresek, kezembe nyomtak hármat, ezekbe belehallgattam 10-20 másodpercig, abból egyik azonnal be is talált, pár nap múlva a zsebemben volt. Nem mondom, hogy ez az egyetlen módja a dolognak, de szerintem a legjobb.
A T70-et is úgy vettem, hogy nem is akartam fejhallgatót venni, de még csak hallgatni sem igazán. Rudi a fejemre adta csak úgy érdekességként sajátját, mikor menni készültem tőle, és én ötödik másodpercben tudtam, hogy nekem az a füles kell. Másnap vittem is tőle az új darabot. Mondjuk ehhez az is kell, hogy már hallottam legalább 200, de inkább 500 különböző fülest, és egy bármilyen random zene egy felütéséből már be tudom kategorizálni magamnak (saját szempontrendszerhez) bármelyik fül- vagy fejhallgatót. Szerintem így egyszerűbb, mint hetekig fórumot olvasni (írni
).
-
válasz
Krill77 #74853 üzenetére
El kéne fogadni, hogy nem csak a te világod létezik:
- pl van, aki kábelessel fut, van aki BT-vel és van, aki sehogy (és nem is fog, ettől még élhet egészségesen, sportolhat is, stb. ).
- Ugyanígy szerinted minden füles túlárazott, ami drága és csak azért kerül annyiba, hogy jó sokat keressenek rajta. Ezzel szemben a többség hallott itt már pár fülest, és ahogy Bodz írta "csak az armatúrák számától nem lesz valaminek jó hangja.": bizony az innováció, hangmérnökök, stb pénzbe kerülnek, amit a kínaiak megspórolnak és ezt a hangon is hallani többnyire.(#74858) speedydb23 ne magyarázkodj, szerintem is kényelmesebb a BT füles futáshoz, nem kell a zsinórral vacakolni, stb.
-
speedydb23
senior tag
válasz
Krill77 #74856 üzenetére
Jelenleg is vezetékessel futok, poló alatt elvezetve, de elég sokat kell igazgatni a fülest, mert folyamatosan ki akar esni a fülemből... Ez sima in-ear, nincs semmi akasztó vagy horog, de amit a fülemre kell akasztani az enbem nagyon zavar, ilyen volt amit visszavittem Pana is...
-
-
válasz
Krill77 #74833 üzenetére
Nem a számától megy feljebb az ára, hanem attól, hogy több alkatrész, több mérnöki munka, több hangolás, stb. A kínaiakra ez többnyire nem igaz, miután csak dobálják be az alkatrészeket, hátha jobb lesz. Aztán van amikor kiesik egy jó és mindenki ráröpül a márkára, amire nekik húdenagy arcuk lesz és dobálják tovább a szarokat ki.
Ezzel szemben a nagy gyártók (nem az ismert márkaneveket tartom nagynak, hanem amelyikben innováció, fejlesztés, stb van: Nobel, 64Audio, Westone, stb) időt, pénzt, tudást tolnak a fülesbe. Ami az árukban is látszik, meg abban, hogy minél többet fizetsz annál jobb hangot kapsz (jó eséllyel, mert mellé ők is nyúlnak) -
Bodz
nagyúr
válasz
Krill77 #74833 üzenetére
Jah, az egyre több armatúrásokat gyártón belül mindig drágábban adják. Te pedig a vélt (vagy valós) hangminőség növekedést, esetleg csak más karaktert drágán megfizeted. Ilyen kegyetlen a világ.
Csodálkozom, hogy dinamikus fülesekkel nem kötekszel. Ott akad 1 driveres 800 forintért meg mondjuk 200x annyiért is.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest