- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szentkuti11
addikt
válasz
BigBlackDog #65171 üzenetére
A Berlinben menő zenékhez képest már Adele is megváltás a zárt EL-8-cal, az előbb valamelyik német standnál egy Für Elise rap-feldolgozás szólt, na azzal ölni lehet!
-
szentkuti11
addikt
Ma volt szerencsém egy előszériás modellhez... EL-8 szintet (azzal tudtam összehasonlítani, szintén Apple Lightning csatlakozóval kézenfekvő volt) nem érdemes várni tőle, de borzasztóan testes, mondhatni jellegzetes planáros hangja van, ami in-eartől elég durva. Ráadásul a batár mérete ellenére nem túl nehéz és nem is kényelmetlen.
-
szentkuti11
addikt
válasz
SupernovaHUN #64782 üzenetére
Az MDR-EX110LP pont nem a legjobb választás, ha strapabíróságot keresel, annál filigránabb kábelű fülhallgatót hirtelen nem is tudnék felidézni. Strapabíróság szempontjából a SoundMAGIC-eket és a Vsonic-okat is kizárnám ebben a kategóriában, inkább a sportfülesek között nézelődnék, hirtelen a Mee audio M6 jut eszembe, ami belefér a keretedbe.
-
szentkuti11
addikt
válasz
19_OsY_81 #63787 üzenetére
Nem a Spotify felbontásával van a baj, szerény véleményem szerint a MuziX egyszerűen tévesen kommunikálja ezt az egész kiterjesztés és felbontás dolgot elég régóta. Mi (gondolok itt a topik törzsgárdájára) elég sok vaktesztet csináltunk már különböző kiterjesztéssel és felbontással, ha jó az alapanyag és jól van konvertálva, akkor még egy DAP+T20-nál sokkal komolyabb rendszeren is nagyon nehéz meghallani a különbséget. A Spotify problémája inkább az (mert tényleg nem igazán jó a minőség), hogy minden zenét újrakevernek és normalizálnak, hogy minden szám azonos hangerőn szólaljon meg, és tulajdonképpen itt van a kutya elásva. Én személy szerint a mai napig prémium előfizető vagyok, mert kényelmes, felhasználóbarát és jól használható a Spotify, de ha igazán jó minőséget szeretnék, akkor biztos nem ezt veszem elő.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Darko_addict #63242 üzenetére
Biztosan szeretni fogod.
Más: most hallgattam meg újra a Xiaomi Piston Hybridet, én nem is emlékeztem rá, hogy ez mennyire mélyláda. Emellett a Piston 3 egy visszafogott, nagyon kellemes karakter, a kettő közül én biztosan azt választanám.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Freeman007 #61017 üzenetére
Persze, egyáltalán nem reális az összehasonlítás, az ES100-at csak azért hoztam fel, mert azzal van konkrét tapasztalatom.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Freeman007 #61014 üzenetére
Yuin PK3-at nem hallottam soha, viszont alapjában véve nem vagyok túl jó barátságban az earbudokkal, lehet, hogy ez érződik az íráson. Arra emlékszem, hogy a HiFiMan ES100-nak azért jóval részletesebb és kellemesebb hangja van, mint az EP30-nak, viszont a mélyet mindegyikből nagyon hiányolom. In-ear fülhallgató, vagy egy kisebb, hordozható fejhallgató nem jöhet szóba alternatívaként?
-
szentkuti11
addikt
-
szentkuti11
addikt
válasz
V.Stryker #60726 üzenetére
Elsőként a Yamaha EPH-30 jutott eszembe, ami 4000 forint környékén volt megvásárolható kb. fél éve, de úgy látom, hogy már nem nagyon lehet kapni belőle. Ami még kicsinek tűnik, az az AKG K323, de ezzel sajnos konkrét tapasztalatom nincs. A topikban 10k-ig ajánlott fülhallgatók nekem mind nyomták a fülemet zárt bukósisakban, a felnyitható ebből a szempontból kicsit több teret enged tapasztalataim szerint, de nem tudom, hogy a te bukód mennyit enged. A keretedet jócskán meghaladja, de a SoundMAGIC E30 volt nekem a legkényelmesebb bukó alatt, ha jól van berakva, akkor tökéletesen fülhöz simul, a hangja pedig kategóriákkal jobb, mint bármilyen fülesnek, amit itthon, garival, 5k-ért megkapsz.
-
szentkuti11
addikt
válasz
darthsmoke #60426 üzenetére
Vegyél egy eredeti Xiaomi Piston 2-t, sokkal jobb minőségben, kedvezőbb áron fogod vele ugyanazt a hangképet kapni, amit szeretsz.
-
szentkuti11
addikt
válasz
BigBlackDog #60360 üzenetére
Ha már egy hibát elkövettünk, akkor kövessünk el még egyet?
-
szentkuti11
addikt
válasz
BigBlackDog #60170 üzenetére
Gondolom S500i-ről beszélünk, korábban már szóba került itt a fórumban, az viszont nagyon erős túlzás, hogy kínai piacos 200 forintos szinten szól, ha már ennyire konkrétan kéne meghatározni, akkor nagyjából 3-4-5k-s árszinten lehet kapni a legjobb ár/érték arányú fülesek közül olyat, amit az RHA tud.
-
szentkuti11
addikt
-
szentkuti11
addikt
válasz
WHooPeR2 #59686 üzenetére
Ha fontos számodra a hangminőség, akkor 15k körül kapsz annál jobb fülhallgatót, de ennyi pénzért nehéz olyat találni, ami cserélhető kábeles és igazán jól is szól, az M6 Pro is csak egy korrekt próbálkozás, semmi több. Ekkora keretből továbbra is a Vsonic VSD3S-t, vagy esetleg a SoundMAGIC E30-at választanám.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Speeedfire #59249 üzenetére
Szerintem, ha 30k-ig gondolkodsz, és elégedett vagy az E10 hangképével, akkor az RHA MA750i-vel elégedett lennél. Fül mögötti kábelvezetés, de hamar meg lehet szokni, utána pedig már a „régi módszer" lesz furcsa.
-
szentkuti11
addikt
A fülestalikon rendre végigpróbáltam a jobb fülhallgatókat, nekem személy szerint GR07-em volt/van/lesz, de volt a birtokomban Shure SE425, Beyerdynamic DT880, Takstar Pro 80, illetve nálam járt a teljes Beats, RHA-paletta, meg egyéb apróságok, Parrot Zik 2.0, ilyesmik.
Én csak könnyűzenét hallgatok, nagy zenekari művek ritkán fordulnak meg a zenetáramban, de ezen kívül rengeteg műfajt kedvelek, elsődlegesen rock, alter rock, jazz, blues, de előfordul chillstep, neofolk, folk metal és pop is.
Szerintem a T20 egy kiváló választás azoknak, akik alapvetően a fun, kicsit basszusorientált füleseket kedvelik, de adnak a minőségre és a részletességre, illetve természetesen ki is tudnak adni ennyi pénzt egy fülesért. Szerintem hallgasd meg.
-
szentkuti11
addikt
válasz
trlala #56176 üzenetére
Nem tudom, hogy te merrefelé nézelődtél, én 23 990 forint körüli áron láttam ezt a kütyüt. Ha szükséged van a mikrofonra és a felvevőgombra, akkor a SoundMAGIC E10s-t tudom javasolni, ami jóval olcsóbb, ugyanakkor hangminőségben egyáltalán nem nevezném gyengébbnek a Sennheisernél. Ha ki tudod pótolni a fenti összeget néhány ezressel, akkor az RHA MA750i is jó választás lehet, bár elég fedett, basszusokkal teli hangja van. Nem tudom pontosan, hogy milyen műfajú zenét hallgatsz, de a CX 5.00, az E10s és az MA750i hangkaraktere szerintem nagyon hasonló, ha jobban szereted a kiegyenlítettebb, kevésbé basszusorientált hangzásvilágot, akkor a HiFiMan RE400a-t lehet érdemes megpróbálni.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #56008 üzenetére
Egy-két szélsőséges eset előfordulhat, az OMTP-lábkiosztású Sony MH1 fülhallgatóm például nem akar együttműködni a Sandisk Sansa Clip Zip lejátszómmal, de ez nagyon kirívó eset, a Piston-fülesekkel például tökéletesen működik. Az általad felsorolt fülhallgatók közül a Piston 3 szól szerintem a legjobban, de ha rock-metal vonalon mozogsz, akkor érdemes lehet meggondolni a külföldi rendelést, egy Vsonic VSD3 hangban azért más kategória, mint a P3, ha pedig nem használnád ki a mikrofont és a távirányítót, akkor nem lesz probléma, hogy a Vsonicon nincs. Külföldről rendelve körülbelül 2-3 ezressel drágább a VSD3, mint itthonról egy Piston 3, annyit nekem bőven megérne a két füles közti különbség.
-
szentkuti11
addikt
válasz
MaxxDamage #55786 üzenetére
Annak idején a sajátomat a LMUE webshopjából rendeltem, korrektül ment minden, tudom őket ajánlani.
-
szentkuti11
addikt
válasz
MaxxDamage #55784 üzenetére
Hangban még sokkal többet is. Anyagminőségben sem rossz, de a Sennheisertől ilyen szempontból azért elmarad. Én biztosan a GR07-et választanám a kettő közül.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Chosen #55731 üzenetére
Alapvetően egyáltalán nincs rideg vagy nyers hangja a Piston 3-nak, de nekem a jó középről és a meleg hangzásról a Vsonic GR06 jutott először eszembe: igaz, hogy jóval magasabb árkategória, de most a Hardveraprón láttam egyet 10k alatt, annyiért már egyáltalán nem rossz vétel.
-
-
szentkuti11
addikt
Srácok, ha minden igaz, akkor jövő héten lesz nálam egy RHA T20i tesztelgetésre, próbálgatásra, természetesen lesz belőle teszt is Mobilarénán. Ha valakit érdekel a fülhallgató, megbeszélhetünk egy villámtalit, ahol kipróbálhatjuk, mit tud a kicsike, amennyiben van rá érdeklődés, írjatok ide, vagy dobjatok rám egy PÜ-t.
-
szentkuti11
addikt
A CIEM-eztetés azt jelenti, hogy egy meglévő fülhallgatót az ember fülformájára igazítanak, így érik el a tökéletes kényelmet, hangzást és izolációt. Magyarországon nem tudok olyan helyről, ahol ilyesmit vállalnának, az eBay-es megoldások és a kisebb, külföldi cégek maradnak lehetőségként.
Érdemes figyelembe venni, hogy idővel a fülünk formája kis mértékben ugyan, de megváltozhat, ráadásul egy Shure SE315 esetén nem biztos, hogy megéri egy nagyobb összeget kifizetni ezért a manőverért, főleg akkor, ha önmagában nem tartod kényelmetlennek a fülest.
Nekem sajnos nincs tapasztalatom ezekkel kapcsolatban, viszont egy fórumtárs már beszámolt a CIEM-készíttetés és használat körülményeiről.
-
szentkuti11
addikt
Na srácok, végül eldőlt, hogy a Vsonic GR07 lesz az a fülhallgató, amivel minden mobilarénás tesztre érkezett mobilt meghallgatok, azt hiszem, hogy ez egy olyan IEM, ami elég jól megmutatja, hogy milyen a forrás karaktere. Már meg is vettem, elég kedvező áron.
-
szentkuti11
addikt
válasz
BigBlackDog #54971 üzenetére
Mi-mi-mi-mi?
Nem, a CTIA az a szabvány, amit mára már nagyjából mindenki használ, természetesen a Piston is CTIA.
Ha a fülesen megnyomod a középső gombot, és amíg nyomva tartod, addig jó minőségű hangot kapsz, akkor lábkiosztás-kompatibilitási probléma van, ha nem, akkor viszont valami másra kell gyanakodni, akár a füles is lehet hibás.Nekem gyanús, hogy az M2-nél kicsit túl nagyra sikeredett a jack csatlakozó pereme és nem tudod rendesen bedugni a Pistont.
-
szentkuti11
addikt
Itt vannak a lendme akutális akciói. Nagy extra nincs, a VSD3/VSD3S-re van néhány dollár akció (most kb 11k náluk), meg a GR07 Basshoz jár ajándék UU2.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Bjørgersson #54726 üzenetére
Melyik Arctic-ra gondolsz?
-
szentkuti11
addikt
válasz
bepken #54724 üzenetére
Sajnos egyáltalán nem valószínű, hogy a te ízlésednek megfelelően tudunk gondolkodni, hiszen itt a fórumon többeknek is volt dual-dynamic R3-a, mi egy kicsit túlságosan bassy-nek értékeltük ezeknek a hangzását, lehet, hogy neked pont ez tetszik benne igazán. Ha sok basszus, de ugyanakkor még jó hangzás kell neked, akkor érdemes lehet meghallgatnod a Nomono-nál a SoundMAGIC E10-et, vagy megrendelni külföldről egy Vsonic VSD3-at.
Brainwavz-vonalon nem hiszem, hogy tudunk segíteni, szerintem jelenleg egyik törzsfórumozó sem használ ilyesmit.
(#54722) kovy29: Ez a Denon körülbelül egy Sennheiser CX300-szint, ha ismered azt a fülhallgatót, ennyi pénzt szerintem nem ér.
-
szentkuti11
addikt
Elnézést, átsiklottam felette. Őszintén szólva én elég sok iPodot hallottam már (Touch 4G, Classic, Nano 5. gen, Shuffle), ezek közül jónéhányat birtokoltam is, de egyik sem szólt jobban a Nexus 4-nél Neutron zenelejátszóval. Egyedül a Classicot tartottam meg több ideig a 80 GB-nyi tárhelye miatt.
-
szentkuti11
addikt
Ki is nálunk a K3003-fetisiszta? sheratan?
Van egy az aprón. Jó a hirdetés szövege.
-
szentkuti11
addikt
válasz
#87419904 #53956 üzenetére
Idézet az összefoglalóból:
„- Driver flex: A fülhallgató hallójáratba helyezésekor fellépő jelenség, ami a fülhallgató házának zártsága miatt jöhet létre. A fülbe helyezéskor a meghajtó külső és belső fele közt nyomáskülönbség jön létre, ami (részben) a füles legkönnyebben mozdítható elemén csapódik le: a meghajtón. Gyakorlatban ez a hallójáratba helyezéskor hallható kattanás vagy pattanás jellegű hang, és hosszú távon nem tesz jót a meghajtónak."
Ezzel nem nagyon tudsz mit csinálni, az olcsóbb dinamikus in-ear fülesek nagy részének velejárója.
-
szentkuti11
addikt
válasz
mrgergoke #53954 üzenetére
Mi sem vagyunk a Kínából rendelés ellenzői, sőt, elég sok olyan fülhallgatót ajánlunk (lásd.: Vsonic, Moxpad, stb.), amit csak kintről lehet megrendelni, azt hiszem az egész topic nevében mondhatom, hogy mi a hamisítványok ellenzői vagyunk. Azt pedig szerintem ki lehet számolni, hogy ha egy eredeti SoundMAGIC-et megrendelsz kintről, akkor majdnem ott vagy árban, mintha itthon vennéd, de ha garanciális ügyed adódna, akkor jönnek a problémák (visszapostázás költségei és macerái, várakozás, jóváhagyják-e, visszapostázás), míg a hazai garancia sokkal egyszerűbb és várni sem kell rá, mivel a Nomono-nak van egy komoly raktárkészlete.
Az pedig a másik dolog, hogy rossz hírét kezded el kelteni egy olyan terméknek, aminek a hamisítványát vásároltad meg.
-
szentkuti11
addikt
Sziasztok srácok!
Rég írtam ide, de mentségemre szóljon, hogy olvasni azért folyamatosan jártam. Gondolom többen tudjátok, hogy a Mobilarénánál egyre nagyobb figyelmet szeretünk a telefonok hangminőségének, a mérőberendezést félretéve a legfontosabb nyilván az, hogy milyen hangot hallunk az adott telefonból. Ehhez szeretnék rendszeresíteni egy in-ear fülhallgatót, amit csak arra használnék, hogy a teszteléshez szánt 5-10 számot minden telefonon végigpörgessem és halljam, hogy milyen is a forrás hangja. Mindenképpen dinamikusat szeretnék, hiszen egy telefonra minden bizonnyal fölösleges egy 3-4 BA-t rádugni. Az első ötletem a HiFiMan RE-400, ennek ismerjük az anyagminőségi problémáit, de nem hordoznám sehova, fix helyen lennének hallgatva, plusz a hazai forgalmazónak köszönhetően már nem akkora probléma, ha egy-kétszer vissza kell vinnem garanciáztatni. A másik lehetséges jelölt a jó öreg Vsonic GR07 Classic, aminek nagyobb a drivere, nagyobb impedanciás , tehát elméletileg jobban megizzasztja a telefonokat, de továbbra is csak külföldről rendelhető, tehát egy garis ügyintézés elég hosszú idő lehet. Esetleg tudtok valami jobbat, ami kifejezetten jó lehet tesztelési célra és nem haladja meg a 30k-t?
-
szentkuti11
addikt
válasz
dReFiX #53530 üzenetére
Nem igazán éri meg, kintről kb. 4k-ért tudod megvenni, vársz rá egy hónapot, ha garanciáztatod, akkor visszapostáztatod (természetesen a saját költségeden) és megintcsak várhatsz két hónapot füles nélkül és még az sem biztos, hogy jóváhagyják a garanciális cserére vonatkozó igényedet. Érdemesebb itthon megvenni, mondjuk a Nomono-tól.
-
szentkuti11
addikt
Ha a jack-nél lett kontaktos, akkor örülhetsz, hogy a tied még a cserélhető kábeles, nekem volt mindkét verzióból 1-1 darabom, de a jack-nél mindkettő ugyanolyan sz*r, csak ha a fix kábelessel történik, akkor az jóval nagyobb szívás. Dudika már nem csinálja, ha nem találsz itthon cserekábel, akkor végső esetben rendelned kell külföldről.
-
szentkuti11
addikt
válasz
szotyesszor #53427 üzenetére
CX300(II) után a SoundMAGIC E10-et javasolnám, hasonló a karakterük, de ég és föld a minőségi különbségi az E10 javára.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest