- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fitzgerald
veterán
válasz
schellj #50450 üzenetére
A Piston 2.1 egy nem hivatalos elnevezés, amit a Head-Fi fórum tagjai használnak az idei év áprilisa után gyártott Piston 2 modellekre. Az update csiptetőt, 1.1-ről 1.2 méterre hosszabbodott kábelt, és új fülbogyókat jelent.
A 2.0-ás, 2.1-es. és az iF Edition Piston fülesek hangzásilag tök ugyanolyanok. Kivétel nélkül. Csak a hamis fülesek nem. -
válasz
schellj #50328 üzenetére
Ott van az összefoglalóban? De komolyan, végignézheted a tesco választékát, garantálom, hogy nem lesz egy sem, ami ott van az összefoglalóban.
Ha normálisat akarsz, olyat, amit hallottunk, kipróbáltan jó, akkor onnan válassz.
Ha meg keresed az olcsóbb megoldást az is egy lehetőség, de kb a hangnemszámít lesz az eredménye, akkor olyat válassz, ami strapabírónak tűnik. Te döntésed...(#50331) honfoglalo +1
-
válasz
schellj #50318 üzenetére
Mo-ról a Soundmagic ES18 van annyiért, de azt melóba nem biztos, hogy ajánlanám, elég vékony a kábele. Akkor inkább külföldről egy eredeti Xiaomi Piston 2, vagy ugyanez Mo-ról, az edigitalból, személyes átvétellel, de az 8e (viszont van garancia rá, és nem is vacakolnak általában sokat még a kábeltöréssel sem)
-
válasz
schellj #50315 üzenetére
Csak az alapkérdésekre nem válaszoltál eddig: mennyit költenél rá, milyen zenét hallgatsz, milyen kialakítást akarsz. Olvastam, hogy melóba kell, stb, de ezek is fontosak lennének.
Próbálhatsz szakértővé válni (javaslom is), de itt nem úszod meg meghallgatás nélkül ezt, nem lehet tesztekből, adatokból megismerni, nem olyan mint a tv
Az ajánlóban lévő füleseket a topic jelenlegi törzstagjainak nagy része hallotta, ár/érték arányban jónak ítélték. Nem véletlenül vannak ott. -
törölt tag
válasz
schellj #50307 üzenetére
Ezeket a számokat a marketing csapat írja rá a termékre, nem a mérnökök. Nem csak a belépő kategóriában, hanem akár a 100 ezres termékeknél is igaz az, hogy nem sok közük van a valósághoz. Nem érdemes ez alapján megítélni a füleseket, nem érdemes ez alapján választani.
-
törölt tag
válasz
schellj #50306 üzenetére
Én pedig elnézést kérek a betegség-tematika végzetes félreértéséért, ott vakvágányra futottam.
Azzal természetesen nem bántasz meg senkit, ha jelzed, hogy neked persze nem ér meg annyi pénzt ez a hobbi, mint másoknak. A "hobbi-függőséget" nyugodtan hasonlíthatod betegséghez, hiszen végül is az, hehe.Mindenesetre most már gondolom van valami kiinduló képed arról, hogy az emlegetett adatok mire jók, hogyan érdemes rájuk figyelni vásárlás előtt. (Fontos a szabatos fogalmazás, hiszen, amint a példa is mutatja, a hibás fogalmazás már a kérdést is hibássá teszi. De három gyerek mellett kegyesen megbocsájtjuk, - csak akkor a kérdésbe is be kell írni, hogy három gyerek mellett fogalmaztatott.
)
-
törölt tag
válasz
schellj #50268 üzenetére
Most az egyszer olvass figyelmesen.
"Utánanéztem
Dbm: Mekkora hangnyomásra képes..."
Miután kétszer megírtuk neked ugyanazt, amit most te továbbra is hibásan "megírsz nekünk", még mindig te akarod megírni nekünk, amit mi írtunk neked. (Persze amit írsz, továbbra is hemzseg a hibáktól.)
"Hát, nem akarok senkit megbántani, de itt erőteljes a betegség hangtechnika ügyben."
"Megbántanod" azzal sikerül a társaságot (sírunk is nagyon), hogy úgy teszel, mintha mi hibáztunk volna, pedig te hibáztál, miszerint eredetileg félreértetted a kolléga eredeti szövegét. Nem a mi hangtechnikai ismereteinkben van a "betegség", hanem a te szövegértésedben.Segítek tehát újra, hogy értsed is, hogy miről van szó. Nézzük, mi történt:
- "(#50235) schellj Nem találtam választ a leírásban arra, hogy telefonhoz hány ohm- fülest érdemes venni és hogy mit befolyásol ez az érték."
- "(#50240) schellj Lécci vki válaszoljon. Most kezdem magam beleásni a témába."
- "(#50241) contaxg válasza schellj (#50240) üzenetére 16, az ettől magasabb értékkel rendelkező hallgatók elvileg halkabbak lesznek. De az ézékenység is fontos ezek mellett. Egy magas érzékenységű hallgató, mondjuk 150 Ohmmal, akár még hallgatható is lehet egy telefonról. Persze itt az aksi lesz jobban igénybe véve mert 40%-on, hanem pl 80%-on adja ua a hangerőt."
- "(#50242) schellj válasza contaxg (#50241) üzenetére Értem. Én azt gondoltam, hogy a feltüntetett decibel érték jelenti a hangosságot."
- "(#50244) contaxg válasza schellj (#50242) üzenetére Az nem simán decibel, hanem dBm"
- "(#50253) kammerer válasza schellj (#50242) üzenetére Jól gondoltad, "a feltüntetett decibel érték jelenti a hangosságot" - kissé legyszerűsítve. Persze deciBell."
- Majd ezekután a (#50268) schellj, ahol többek között elmondod, hogy itt (OFF)"erőteljes a betegség hangtechnika ügyben."(/OFF), majd tálalod az utánanézésed eredményét - amiben közlöd velünk, amit már kétszer elmondtunk neked.A kolléga eredetileg nem arról beszélt, hogy az impedancia (Ohm) lenne a "hangosság" (érzékenység, dB) mértéke. Ő arra utalt, hogy az impedancia (tendenciózusan, statisztikailag, valószínűségileg...) összefügg a "hangossággal" vagyis az érzékenységgel, merthogy a kisebb impedanciájú fejhallgatók általában érzékenyebbek, azaz általában fajlagosan "hangosabbak", mint a nagyobb impedanciájúak. Azért tervezik őket kisebb impedanciájúra, hogy minél érzékenyebbek (fajlagosan hangosabbak) lehessenek.
Ezt kétszer megírtuk neked a félreértésen alapuló kérdésedre, nem értem, miért közlöd velünk minket helyesbítve, amit már kétszer közöltünk veled téged helyesbítve.A fej- és fülhallgatók dobozán/specifikációjában az érzékenységre vonatkozólag általában csak a dB van megadva mértékegységként, tehát általában nem írják hozzá, hogy az adat 1mW teljesítménybevitelre és 1kHz frekvenciára vonatkozik, mert ez a szabvány, tehát ha nem térnek el ettől a szabványtól, akkor elég ha a dB értéket adják meg - hiszen mindenki tudja, hogy 1mW teljesítménybevitelre és 1kHz frekvenciára vonatkozik szabványosan az adott adat.
További pontosítások-válaszok a további kérdéseid kapcsán:
"Mekkora hangnyomásra képes az eszköz 1mv feszültséggel, 1m hosszú kábelen. Tehát ez a hangosság." Az eszközre 1mW teljesítmény érkezik a mértékegységben. A kábel nem szerepel a mértékegységben, már csak azért sem, mert a különféle 1m hosszú kábelek drasztikusan különböző elektromos tulajdonságokkal rendelkeznek. Márpedig sehol sem őriznek hifikábel-etalont, mert ilyen nincsen, nem is lehet.
"Ha jól értem ez felszorzódik azzal hogy mekkora feszültséggel képes az erősítő meghajtani." Hát, ha nem is "felszorzódik", de a hangsugárzó konkrét "hangossága" persze összefügg azzal, hogy az erősítő mekkora teljesítménnyel hajtja, tehát (kissé leegyszerűsítve) mekkora feszültséggel és áramerősséggel. Az erősítő által kibocsájtott feszültség önmagában semmit sem mond arról, hogy az erősítő "mennyivel hajtja" éppen a fej-/fülhallgatót/hangsugárzót.
"Ezt bonyolítja úgy tudom, hogy nem minden gyártó halandó\képes hiteles mérési eredményeket feltüntetni." Egyrészt (bár minden gyártó halandó), valóban nem mindegyik hajlandó/képes hiteles adatokat megadni, másrészt a készülékek gyári specifikációjában feltüntetett mérési eredmények úgymond eleve nem "hitelesek", hiszen azok a gyári adatok a fej-/fülhallgató valós működésének csak végletekig leegyszerűsített "metaforái". A készülék valós működésének a valósághoz valamivel közelebb álló mérési eredményeit a hifi szaktesztek mérései adják meg, amely tesztmérések a teljes frekvenciamenetet/érzékenységmenetet, a teljes impedanciamenetet, a teljes torzításmeneteket... adják meg, megspékelve más mérésekkel, például négyszögjelek, lecsengési spektrum... Ezekből már valamelyest következtetni lehet a készülék valós viselkedésére, és nagyon halványan sejtéseket megfogalmazni a hangminőség bizonyos paramétereire.Iszonyú slendriánul kérdezel, és iszonyú slendriánul olvasod (nem olvasod) a válaszokat - ez eredményezi, hogy végül közlöd velünk, amit előtte mi többször közöltünk veled. Majd az utánanézésedből is iszonyú slendrián következtetéseket vonsz le a fejhallgatókra (és erősítőkre) vonatkozólag.
-
törölt tag
válasz
schellj #50269 üzenetére
A CN40 az nem azonos Metallics-szal? Amúgy az összefoglalóban levő JVC vagy Philips nem tetszik? Azok is eléggé V karakterűek, ahogy kb ebben az árkategóriában minden az, és sok helyen lehet őket kapni.
plunk: Az Se215 szerintem nem olyan nagyon jó laptopról, bár ez attól is függ, hogy mi az a laptop, és mit integráltak bele hangkeltőként. Nekem egy T410 van, arról elég laposan szólt, de telefonról meg mp3 lejátszóról meg tök élvezhető. Mondjuk annál a fülesnél inkább az a plusz, hogy nagyon strapabíró és rendkívül jól szigetel, de mondjuk otthon a laptop előtt nem fog elütni a vonat emiatt.
Tényleg kapj el egy-két fórumtagot, vagy boltot, ahol lehet hallgatózni, és akkor sokkal tisztább lesz a kép, hogy mit érdemes venni.contaxg: Persze, sokan nem onnan veszik, hanem pandawillről meg hasonló helyekről. Sokat számít az a pár ezres különbség, ráadsául nem olyan régóta van az edigitalnál Piston.
Ezentúl mindenkinek W40-et ajánlunk, azt próbálják meg kritizálni...Illetve én K3003-at fogok ajánlani inkább, hogy legyen változatosság.
Amúgy ezen jót mosolyogtam: "Óóóó, én ennél kaptam jobbakat.Miszerint "a K550-esnek nagyon nagy fejpárnái vannak, ezért nem mindenkinek illeszkedik a fejére, és lehet, hogy én is ezért hallottam ilyen rossznak".
Ami sok egyéb mellett azért is megmosolyogtató, mert a K501, K601, K701 fejpárnái is akkorák, és érdekes módon azoknál nincs probléma..."
Azt persze elfelejti odaírni, hogy az 550 zárt, a többi meg nyitott, és ott ugye máshogy viselkedik az illeszkedés.Szagértő...
-
Nigér
őstag
válasz
schellj #50275 üzenetére
Alter megoldásokat majd ajánlanak a tapasztaltak, én csak ezzel tudok segíteni:
Logout írás most nézem ez nem túl informatív
És egy hely ahol árulják, 2 perc gugli volt az egész
-
contaxg
veterán
válasz
schellj #50240 üzenetére
16, az ettől magasabb értékkel rendelkező hallgatók elvileg halkabbak lesznek.
De az ézékenység is fontos ezek mellett. Egy magas érzékenységű hallgató, mondjuk 150 Ohmmal, akár még hallgatható is lehet egy telefonról. Persze itt az aksi lesz jobban igénybe véve mert 40%-on, hanem pl 80%-on adja ua a hangerőt. -
contaxg
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest