Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Az igazi Nokia örökébe lép egy legendás európai okostelefon
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mhydas99
senior tag
Jaja, emlekszem a legelso Nokia 3510-em Sony Ericssonjaim voltak, igaz nem sok, a K600i meg a K660i utana, nem is valtogattuk akkoriban annyira surun a telefonokat, persze diakkent nem is nagyon lehetett
Ezeket is diakmelobol vettem anno havidijra, kezessel...
A Sony Ericssonok voltak mindig is a kedvenceim. A design engem kiloda megvett, persze azert is mert kamasz voltam. A Nokiak is jol neztek ki, de akkoriban unalmasnak talaltam, tipikus business telefonok, apamnak is azok voltak.
Mikor elterjedt az android, akkor is megmaradt a SE Xperia szeria a kedvencemnek, a masik a HTC volt (atyaeg milyen jol neztek ki, es az idojarasappjukata flip oraval akarta mindenki koppintani akkoriban). Persze egyik sem volt, lett helyette Samsung Ace...ezer eve nem nosztalgiaztam, de akkoriban valoban volt valasztek kulonbozo designok meg rendszerek kozul. Szep is volt. Meg a tesztek is sokkal elvezhetobbek voltak a termekegyediseg miatt... -
mhydas99
senior tag
Na ez kimaradt. Eleg szep volt a hatlapja...
Akkor nem a Huawei volt, igaz en a mainstreamet ismerem, de attol meg ez igaz.
Mindenesetre izles kerdese, de szerintem az egyik legszebb es legelegansabb megoldas a mai napig ez a kontrasztos uvegbetet design. Imadtam a Huaweieimen is. -
Ricardo
titán
A SonyEricson K szériában lencsevédő retesz volt, és az is hosszában.ne fent keresztben.
"Azt, hogy a fekete uvegsav moge foglalt (teljes szelessegben) kamerarendszert a Huawei alkotta meg, nem mas. Lehet ezzel vitatkozni, csak nem erdemes, meet igy volt. "
2013
De valóban mindegy.
Ettől függetlenül jó egy picit nosztalgiázni. -
mhydas99
senior tag
Ennyi erovel a Sony Ericsson K szeria hozta be ezt a fektetett, lencsevedos designt. De nem is ezt mondtam. Azt, hogy a fekete uvegsav moge foglalt (teljes szelessegben) kamerarendszert a Huawei alkotta meg, nem mas. Lehet ezzel vitatkozni, csak nem erdemes, meet igy volt. A Google is ezt hasznalta fel a nexusokban meg utana meg joparszor. A mai P10-ek kamerasavja is abbol fejlodott ki, persze az azert mar mas. Az iPhone Airnek meg ennek a Vivonak a kameradesignja is abbol van....en legalabbis igy latom. De egyebkent meg tokmindegy...
-
-
<Adamsky>
nagyúr
-
mhydas99
senior tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Nezd mwg jobban, S10 is a kontrasztos, fekete uvegsavba foglalt kamerarendszert alkalmazott, ami egyertelmuen a P8-tol, aztan P9/P10-tol lett veve. Utana jott csak a Nexus (Google), amit persze szinten a Huawei tervezett. Aztan a Samsung...
Csak ennyit mondtam azert, hogy pontosak legyunk.
Egyebkent valo igaz, nem offolom szet a topikot a designnal, mar epp eleg szo esett rola.
-
Csak nekem tünik fel, hogy alig kerül említésre a "beltartalom". Míg a többség csak a külsővel foglalkozik.
Ez így jöhetne akár ide is. Bár kétlem, hogy ebben a formában jön ez ide. -
janeszgol
félisten
Igen az S20 az alapja a mai Samsungoknak. Az Exy 990-et leszámítva tök jó volt az S20. Bizonyos tekintetben jobb volt az utódjainál is.
Én a Galaxy S8-tól számítom az új generációt a Samsungnál. Oké az S6 alapozta meg a dolgot, de szerintem az S8 család a Samsung meghatározó telója volt.
Az S8-al egyidőben jött ki az i8 és iX. Mindkettő, még a Face ID-s iX is béna volt az S8 mellett szvsz.
A Galaxy S10 pedig "minden idők legjobb 10 telója" kategóriában benne van nálam. Pedig a kijelző színhelyessége távolt állt a jótól és gyári beállítással sem lett jobb közepesnél a színhelyesség. Amiért ez mégsem mínusz az a mai hdr10, hdr10+ és dolby vision kijelzők miatt van, amik eléggé kiemelik a színeket filmezésnél. -
Graphics
Jómunkásember
Még egy ilyen időpazarló és értelmetlen győzködést...

A telefonról szó nem esik, csak a ki mire hasonlít verseny fut.
-
doooo
veterán
Garantáltan nagyobb kitüremkedés van, és relevánsabb, mint a 10 éves Nexuson, amin egy feketére festett csík volt, bármiféle funkció nélkül (de az is igaz, hogy az iPhone Air arra jobban hasonlít emiatt minden másnál, kitüremkedés vagy sem), míg az S10 egy 3/4 kamerát felvonultató széria volt (az 5G verzión (az első 5G-s mobil, ha valami, ez igazán modernné teszi most is) volt egy 4. mélységérzékelő kamera is, plusz egy rakás szenzor), ugyanúgy, mint a mostani mobilok.
Semmiféle éra nem zárult vagy kezdőtt 2019 és 2020 között (azon kívül, hogy jött a covid persze, de ez nem számít ebben az iparágban, pláne mert pl. az S20-széria is épp előtte lett piacra dobva; de pl. az iPhone 11 is 2019-es, ami a mai napig megalapozza az iPhone-okat, minden téren; a Note10 széria szintén akkori, ami ránézésre egy mostani mobil is lehetne).
Valóban lehet elmélkedni, de egy másik dolog kétségtelen: jelen cikk alanya csak és kizárólag az iPhone miatt ilyen, amilyen (ahogy az első kommentedben is írtad). -
Ricardo
titán
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Pedig mindenhol perelnek. legyen az másik mobilgyártó, vagy akár egy kávézó
Kína viszont túl nagy piac, abba nem szívesen állnának bele.Egyébként nem loptak "csak ihletett merítettek" ahogy az aple szokta.
-
Emlékszem anno az Apple a Samsungot perelte, hogy koppintotta a Galaxy S1 az iPhone 3GS külllemét.
A kínaiakkal nem ilyen kis önéLzetesek’!
-
cs.zs.
veterán
Vízszintesen 3 kamera, a harmadik kicsit külön, valóban micsoda újdonság..!
Nothing Phone 3a, Mobilaréna tesztből:
-
tms+
senior tag
Nekem az S10 nem számít annyira "modern" időnek, mert szerintem az az előző éra lezárása szerintem, inkább 2020/ S20 szériától van egy újabb érezhető váltás. Az S10 annyiból teljesen más, hogy ott igazából nincs kitüremkedés és 2019-ben szolidabbak voltak a kameraszigetek, ennyi erővel akkor az S10 meg a Nexus 6P-t dolgozta át. De ezen nyilván sokat lehet elmélkedni.
-
tms+
senior tag
Nekem mondjuk ez az irány pont tetszik. Bár a modern időkben a Pixelhez köthető ez az elrendezés, nem kérdés, hogy a kínaiak az iPhone-t követik.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818, 100% Akksi
- ÚJ Asus V16 V3607VM - 16" WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5050 - 3 év garancia
- Shure Podcast mikrofon
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R9 3900X 32GB DDR4 500GB SSD RX 7800XT 16GB Corsair 4000D Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezeket is diakmelobol vettem anno havidijra, kezessel...