- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
válasz
canniball #33250 üzenetére
Ezt töltöttem le, majd telepítettem.
Tálcán alul jobb oldalt (már ha működik végre) klikk, aztán Start N-PVR. Ablakban Settings, majd Devices, itt a (saját) tuner Device setup kell. Itt lehet ráküldeni a Scan -t, viszont nincs a régióknál magyarisztán. Az All countries működik, de esetemben előállt egy anomália: nálunk alapvetően az újudvari tevetorony adását kell fogni, de jó idő esetén a kab hegyi berendezést is "látni". Ha jól láttam, a N-PVR scan része úgy működik, hogy több találat (adó) esetén amivel először találkozik, azt illeszti a listába, ha a magasabb frekin is találkozik ugyanazzal az adóval (tv csatorna), akkor azt figyelmen kívül hagyja (ergo nem rakja másodikként a listába, az meg aztán rohadtul nem érdekli, hogy az első találatos pl mennyivel gyengébb jellel rendelkezik. Nálam pedig összejött az, hogy ami tegnap szép tiszta időben ment (pl retek klub), az ma már nem. Kicsit utána kellett járni, mi az istenért szakad az egyik adás (RTL, C multiplex), amikor a másik meg nem (M1, A multiplex)...Kodi: engedélyezni a NextPVR PVR Client -et. Ezzel igazából nem kellett semmit sem csinálnom.
Viszont elsőre bár beolvasta a csatornákat a Kodi, de be már nem töltötte. Ehhez az lett a megoldás, hogy ahol a Devices rész volt (lásd asztal), alatta van egy Channels menü, ott kellett nyomni egy Update EPG -t.Amúgy végigszkenneltetni k.sokáig tart. Aki nem sajnál párral többet kattintani, manuálisan is beidomíthatja a "kézi kereső" részt, jóval rövidebb idő alatt. Táblázat ehhez itt, értelemszerűen csak azt a multiplexet kell, amit fogni is akarunk (vagy tudunk). Aki csak az ingyenes részekre kíváncsi, annak az A és C multiplexekre van szüksége.
Apropó multiplexek: ma meg az szívatott meg, hogy belőttem pl A multiplexre az antennát (tuner törpeantennája), leülök a tv elé, erre a retekklub meg nem megy. ProgDVB manuális keresőjével vettem észre (az már a freki kiválasztásánál is mutogat jelerősséget), hogy ha az egyikhez jó az antenna beállítás, attól a másik multiplex (C) jele feküdhet a padlón.
U.i.: mai szívás szintén - aki már belőtt N-PVD szerveren akar multiplexet váltani (lásd fentebb felvázolt problémámat), a Devices és Channels csatorna listáját is törölje, EPG adatokat is, majd utána kell csak újra szkennelni a Devices menüben. Nálam a Channels listája a háttérben megzavarodott, ha utólag belenyúltam a Devices csatornalistájába. Igazából az adás ment a Kodin, csak az EPG -t nem tolta át azokhoz az adókhoz (Kodi alá), amik újra lettek behúzva más adótoronyról.
radi8tor1: kívülről azért le mertem fényképezni...
Celtis:
Flexibilis, szalagkábeles. Egy PH -s hirdetőtől vettem.
Gondoltam belinkelem a hirdetést, mivel nem csak ez az egy volt a pakkban, de már ki lett cserélve a hirdetés képe egy olyanra, amiről 'lefotosoppolták a kép felső részét, gondolom mert az lett eladva...
Csak a (mechanikai) stabilitással van némi gond, de meghajtogattam úgy a kábelt, hogy tetőzárásra próbálja az alaplapi csatiba lefelé nyomni. Amúgy nem mondanám rövidnek, de nincs vele semmi probléma. A forrasztások amúgy elektrós' szemmel is teljesen rendben vannak (elsőre nem tűnik házi barkácsnak, bár csak futó pillantásokat vetettem rá) -
-
-
-
kovy79
őstag
válasz
canniball #33043 üzenetére
Ja, a sok kínai közül szerinted tudom, hogy pontosan mi?
Te honnan tudtad meg?
És mit kell beállítani, ha az ember magának csinál egy egyszerű IR vevőt??Most beállítottam a Microsoft Media Center PC-re, de az meg semmit nem csinál...
Tehát akkor a CIR tüskesor most kompatibilis az usb tüskesorral?
Csak mert az összes képen (a nemrég általam linkelten is) a hátlapi/előlapi usb kivezetés van rádugva, ebből kifolyólag, gondolom az usb-s IR vevő van rácsatlakoztatva.Akinek van és működik, megtenné, hogy leírja hogy hogy "dugdosott" és az eszközöket is, amivel megy?
-
Beeerka
aktív tag
válasz
canniball #32898 üzenetére
Én ennek csak örülök
Az ígért képek:
HDD-re tettem kis öntapadós filckockákat távtartó gyanánt, ne érjen hozzá a házhoz, azt fedtem le fekete szigszalag darabbal, hogy ne látszódjon ki olyan durván a fehér filc.
SSD-nél egyszerűbb a helyzet, oda nem kell semmilyen távtartó, hisz nincs elektronika kívül.
@Garold: Próbálkoztam Noiseblocker BlackSilent ventivel, de cserébe hogy hangtalan, majd megfőtt a proci alatta. Így esett a választásom a Kaze Jyu-ra, és így hogy nincs keret, 10-15 fok mínuszt értem el, nulla zaj mellett.
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
canniball #32710 üzenetére
Per/pill,lehet,hogy szanálom őket,de ez akkor fog kiderülni ha már megvan az "erősítés". Valószínű az animés motyóimall telibe átköltöznék a htpc-re,ha már külön meghajtón vannak.Valaminő furcsa oknál fogva (nevezzük függőségnek) mindenre külön szecskát használok,tele van PC-vel,lejátszóval,droios motyóval az egész ház
Amint rendes gép előtt leszek tolok valamit és köszönöm -
schferenc77
aktív tag
válasz
canniball #32693 üzenetére
De, egyszerűbb lenne bizonyos szempontból, de:
- az egyik nagymamának megy, ott meg a lényeg, a nagyon egyszerű felület. Csatorna kiválaszt és kész.
- a másik darab a gyerkőc szobájába menne, ott meg egy szabad használatú Android-os eszköz a veszélyek kimeríthetetlen tárházát adja :-) Biztos, hogy a futási idő 95%-ban nem zene menne :-) -
LLKobe
veterán
válasz
canniball #32686 üzenetére
Így van, ebben viszont eléfér egy 3,5" + 1 2,5", és faszán is néz ki. Mondjuk nem is annyiba kerül.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
canniball #32661 üzenetére
"A kit felesleges, nem tud DC-t." Hogy? Mit? Miért nem?
Többiektől köszönöm a válaszokat/kérdéseket.
Képben vagyok, hogy mire kell és ahhoz mi szükséges. Olyan jelleggel írtam be, hogy hátha kapok valami infót, hogy ne vegyél 5350-et mert mindjárt jön az újabb ... vagy van ennyiért jobb.
Ilyesmi.
Polllen: Ja, köszi. Valamiért úgy emlékeztem hogy már dual-osak.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
canniball #32490 üzenetére
Itt leginkább azt kell megfontolni, hogy mekkora fizikai helyed van. Egy msata ssd jóval kisebb, mint egy normál. Kb harmada/negyede. Igen sok helyet lehet vele megtakarítani. Esetleg az lehet hátulütő, hogy kb csak a 90%át szokták hozni a hasonszőrű normál sata megoldások teljesítményének, de ezt észre sem veszed. Plusz esetleg még kisebb fogyasztás, de ezt nem tudom fejből. Ha neki megéri, akkor használja. (Mellesleg van, hogy olcsóbban hozzájut egy 64GBos msata ssdhez, mint hasonló méretben nagyobbhoz. Lásd pl Samsung msata darabok a hardveraprón olyan 8-10 ezer között mozognak, ami egy htpcbe tökéletes, ha annál nagyobb méret kell, akkor meg bevágsz mellé egy x terás hdd-t. Aminek az ára meg azért igen baráti. Így megvan a gyors bekapcsolás, az azonnali reagálás, és a nagy tárhely is.
(Én pl ezt tenném, egy kisebb SSD rendszernek egymagában, és egy/ több HDD a filmeknek RAIDben. Az SSDről futna maga a rendszer, a HDDken meg szépen RAID (nem jut eszembe melyik mód az, amikor összefűzi őket, és a két HDD egynek látszódik, dupla méretű tárhelyként, talán 0? ), még a laptopomba is így raknám be, csak nem nincs még egy helyem egy plusz HDDnek, így marad az egy SSD egy HDD felállás.)
-
Skillet
addikt
válasz
canniball #31783 üzenetére
Az alaplap dc része nem igazán tudja? Akkor felesleges funkció. Anélkülit kell venni és pico psu+ külső táp(120watt)? Az jobban bírja, mint a lapra integrált? Ha mégis belső táp, ehhez a pakkhoz mit ajánlanátok?
Asrock azt reklámozza, hogy külső táppal kisebb a fogyasztás. Ennek van valóság alapja? -
Skillet
addikt
válasz
canniball #31757 üzenetére
[link]
ez a ház lenne az.
erre gondoltál : [link] ?
belső tápot nem akarok.
a külső jó ötletnek tűnt. 2 hdd-ig bírná el a rendszer külső táppal?
ha teszem azt, rákötök 1db 2,5-ös hddt és egy 3,5-ös wd greent egy szálra? a másikra pedig 2db wd greent? nem bírja el? mennyit fogyaszthat 2db 3 terrás green? max 10 wattot?
szerintem van olyan hdd ami egymagában eszik annyit. nem? azt is csak elvinné a port.
ahogy a táp is. de 2 3,5-ös is elegendő lehet. akkor egyik szálon egy 2,5+3,5 és a másikon is.
a sodimm miatt is aranyosabbnak tűnt a dc-s alaplap. hű, ez most picit szivárványosan hangzott
ha mégis belső táp, akkor mit javasolnál ehhez az összeállításhoz?
ha külön beüzemelnék egy nast, azzal se nagyon lennék előrébb. 2 hdd lehet benne. az egyik egy külön torrentezős lenne (így akarnám). de akkor már csak egy hely marad adatoknak. nem igazán tetszik az ötlet.
egy komplett gép kell mindenre (kivéve játék, arra ott vannak a konzolok), ez tűnik most jó megoldásnak.
csak megszületik egyszer a végső felállás
köszönöm! -
Skillet
addikt
válasz
canniball #31717 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
A fogyasztás eléggé fontos. Így nekem is érdemesebb lenne egy ilyenben gondolkodni?
[link]
A teljesítmény attól még elegendő lesz?
A teljesítmény megtartása mellett lehet még ennél is lejjebb vinni a fogyasztást, vagy ez az integrált asrock már hibátlannak tekinthető ilyen szempontból?
Win azért volna jó, mert akkor a kis böngészős, netezős gépet (hp 7800usdt) is ki tudná váltani.
Akkor mindenképpen 4g ramban gondolkodjak?
A most popin -külső dokkolókban- lógó 3,5" hdd-ket is beraknám a gépbe. Így valamivel nagyobb házban gondolkodom.
Pl ez. [link]
Cserében nem kellene több doboz (dokkolók, esetleg nas)
A mellékelt lapot azért választottam, mert 4 sata port van rajta. Viszont ezen megintcsak van külső táp csati. Energiatakarékosabbnak írja az asrock a külső megoldást. Én minden esetre ezt használnám, ha már van ilyen funkciója. Viszont a lapon csak 2 sata power port van. Elosztóval ezek is el tudnak látni 4db hdd-t? 1 2,5" (rendszer plusz torrent. Mivel torrent is, így ssd kilőve) és adattarolásra 3db 3,5"-os.
A lap lehetne olcsóbb, de azokon nincsen 4 sata port.
Nagyjából összeállt a terv. A távirányítás még nagy kérdés. -
bajnokpityu
félisten
válasz
canniball #31657 üzenetére
hja, mert a kodinak meg valami olyan baja van,hogy nem tetszik neki, a két gépre kötött különböző felbontású megjelenítő. és pl egérrel nem lehet irányítani.
én küldtem ide, nekem elfogytak az ötleteim. egyik programmal hang van,de irányíthatatlan, másikkal meg nincs hang...
-
Rick4
félisten
válasz
canniball #31280 üzenetére
Nem volt HTPC-m.. A kis ITX gépemen meg még optikai cucc sincs, bár azt se tudom, van-e cd a dobozban.
Mondom, nem foglalkoztam vele, most is csak ismét elővettem a témát, beleolvasgattam itt a topicba, úgy nézett ki, az ünnepek alatt nyugi lesz, hát, nem volt az. Majd holnap bedugom, ránézek, mit csinál.
-
Rick4
félisten
válasz
canniball #31273 üzenetére
Ami amúgy egy win alá telepített program, és a billentyűzettel vezérlem. Ezért kérdem, sosem csináltam még ilyet, csak feltételezem, a távval meg tudom oldani, hogy a win, vagy bármely alatta futó program, esetemben a plex a távirányító bizonyos gombjának megnyomását úgy érzékeli, mintha a billentyűn egy gombot nyomtam volna meg. Szóljatok, ha nem így működik...
-
mivamma
senior tag
-
gery2123
őstag
-
Armatura
tag
válasz
canniball #30874 üzenetére
Egyenlőre mint hagyományos pc üzemel (win7 32bit),megpakolva néhány filmlejátszáshoz,webes,wifis eléréshez szükséges programmal.De így nagyon körülményés.Sőt igazából nem is működik.Például weben nem érem el a gépet telefonon,hogyha épp szeretnék letölteni valamit.Ezért is gondoltam valami olyan os-ra amivel ezt megoldhatnám,úgy hogy közben megmaradjon a htpc funkció is(nem dlna-ra gondolok).
Ídőt energiát sosem sajnáltam,ha valamit meg akarok/tam csinálni.
Sajnos mezei win felhasználó vagyok így egy linux,oe, (amenyiben ezek kellenének) telepítése,beállítása messze meghaladná a tudásomigaz jobb szeretek mindent magam csinálni,semmint kulcsrakész megoldásokat(megkötésekkel)venni.
Ami most van az
Mpchc,kodi,plex,utorrent+android kliensként remote.
Plex csak azért mert egyedül ezzel tudtam wifi nélkül elérni a megosztott dolgaimat.
Remélem sikerült nagyjából érthetően leírnom ezt a katyvasztUi: pc-pc streamhez a power dvd jó megoldás lehet nem?
-
-
CirrMee
addikt
válasz
canniball #30693 üzenetére
Köszi, akkor azzal fogok elbohóckodni.
Van viszont ezzel a jutubás kiegészítővel kapcsolatban kérdésem, tudsz segíteni? 1080p -s videókat nem hajlandó 1080p módban lejátszani. Ha 1080p engedve van neki (youtube kiegészítőnek a beállításainál) max felbontásként, akkor is 720p felbontással játssza, ha meg kézi választásra állítom (magyarul indítás előtt rákérdezzen), akkor meg 720p a listában a legnagyobb felbontás.
-
drdr
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen házat vegyek?
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amatőr csillagászat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest