- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Google Pixel topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergőke88
addikt
Értem. Köszönöm.
Ezt nézem ki:
-Asrock H81M-ITX
-Intel Pentium G3220
-FSP FSP350-60APN
-Cooler Master Elite 120
Ez megfelelő lenne filmlejátszásra?
Fontos lenne, hogy menjen rajta a full3D, hd hangok (dts hd ma), illetve mindenféle trükközés nélkül a kandenciahelyes lejátszás.
De ha van valakinek bejáratott konfigja és mostanában vette azt megköszönném! -
törölt tag
Most már a senki nem ment meg minket a Kabini eljövetelétől
Itt vannak az AM1 lapok és a 4 ill 2 magos procik. Az Asrock honlapján már elérhetők az infók.
AzAM1H-ITX egész jól szerelt, az A6-5350-nel nagyon jó 3D-s HTPC lehetőség.
Multi Graphics Output Options : 1 x D-Sub, 1 x DVI-D, 1 x HDMI, 1 x DisplayPort 1.2, 4 x USB 3.0 (2 Front, 2 Rear), 6 x USB 2.0 (4 Front, 2 Rear), 4 x SATA3
-
bigdady
nagyúr
Koszi, de ssd ment a notiba az noti hdd meg ide es azt akarom cserelni
Más:
Adott egy htpc win-nel ami egy kacsa hdmi-n adja a kepet es a hangot (xbmc) a pioneer 922 erositonek ahonnan tovabb megy az egesz arc hdmi-re (szinten kacsa) a panasonic st60-ra.
Az a gondom hogy hamarabb jon a hang mint a kép vagyis lathatoan vegez a szereplo a mondanivalojaval kozben meg még mozog a szaja, ha ertitek mire gondolok par tized mp de zavaró!
Miert van ez es hogy lehet szinkronba hozni? Xbmc lehet vagy mi? -
MM
őstag
Úgy látom, hogy a HD6x szériától a 3D Bluray lejátszás is támogatott. [link]
Pont fordítva vagyok, van HTPC, csak már 4 éves, és lassan fejleszteni kéne.
Most mindenesetre a rendes 24p-t, és a Flash gyorsítást kipróbálom egy HD6450-el.
Aztán lehet, hogy pár hónapig így még nyugton leszek, addigra meg kiderül, hogy mennyire lesz jó ez a Fluid Motion, meg úgy általában mennyire válik be a Kaveri.Az A8-7600 45W-al tényleg szimpatikusnak tűnik.
-
MM
őstag
Köszönöm az infókat.
Igazából játékra egyáltalán nem használnám, filmlejátszásnál pedig a DDR3-as 6450 ha jól emlékszem 5-10W-ot fogyaszt kb.
Viszont a kép minősége fontos lenne, és az eddig olvasottak alapján még a Haswell IGP sem 100%-os.
Mindenesetre kipróbálok egy 6450-et első körben, még az is lehet, hogy a jelenlegi CPU-val elég gyors lesz, és ráérek még lapot+CPU-t cserélni.
-
A fogyasztashoz: most egy alapfeszen jaro G3420 + passziv GT630 ("igazi", nem atcimkezett elozogeneracios) van az asztali gepemben, picoPSU-val idle-ben 27 W, Half Life 2 alatt meg 65 W teljesitmeny kell neki a konnektorbol. Ez egyebkent nagyjabol az, amit az elozo Llano (A6-3500, kulon VGA nem volt hozza, az integraltat hasznaltam) fogyasztott 0,1 V-tal alulfeszelve (leginkabb azert csereltem le, mert mar nagyon elegem volt az AMD linuxos drivereibol).
-
drdr
senior tag
Igen. Lehet hogy kevesebb pontban is fel lehet sorolni, azért raktam egyeseket amikor mappából v. lemezről van lejátszva, mert nem tudom van-e különbség, de ha valaki próbálta és nincs, akkor ok.
1. és 2.: egyetértek...
3-nál pont ez az érdekes, különbözik-e amikor a a) BD lejátszó adja v. ha a b) iso/mappából jön. Ehhez már ugye eleve PDVD v. TMT kell (de tapasztalatom szerint csak PDVD vitte a b)-t ).
Az FHD SBS (ill. ritkán OU) is a 3. pontba tartozik. A hdmi-n átvitt jel sávszélessége szintén nem lesz valsz. több mint iso/mappa/disk lejátszásakor, csak valsz. a gépet terheli meg jobban a nagyobb felbontás kettéosztása...(ugyanis itt úgy néz ki tényleg a két teljes kép le van tárolva, az xmbc is képes megjeleníteni a 3840x1080-at, csak ugye a FHD felbontásba gyömöszöli a dupla széles képet, így függőlegesen felére zsugorított 2db kép látszik egymás mellett, mint a Half SBS esetén.... persze a tv ezzel nem tud mit kezdeni, ill. próbálkozik, de ugye passzív 3D miatt még feleződik a dolog és igazából nem is látszik a 3D )
Szóval a TV nem tudja lejátszani, PC és megfelelő szoftver kell (PDVD)...
-
Peak
addikt
A Frame Packed 3D fps-e megegyezik a nativ fps-el, csak a bal és jobb oldal 1 képkockán van, egymás felett, nem?
-
L4D1K
őstag
"Fontos azonban, hogy a Core i3 IGP-jében az Intel letiltotta az InTRU 3D, a Wireless Display, illetve a Clear Video HD szolgáltatást. Ez azonban még nem minden, ugyanis Core i3 vásárlása esetén búcsút kell mondani az AVX 2.0-nak és a TSX-NI-nek is, illetve inaktív a VT-d technológia is."
-
L4D1K
őstag
Köszönöm, megnéztem. Számomra hihetlen hihetetlen mennyit fejlődtek a CPU-k mióta megvettem a c2d e8200-ast. Itt nagyon szépen kivesézik a témát: http://www.avsforum.com/t/1504727/haswell-pentium-hd-graphics-vs-i3
Tehát az i3 haswell csak a 3D miatt lehet alternatíva. Minden másban ugyanazt tudja a Pentium.
Más téma,
alaplapi digit kimenetről milyen véleménnyel vagytok? Az mATX lapokon rendre nincs coax kijárat, de van rajtuk spdif header, Gondolom erről lehetne megcsinálni. Érdemes? - vagy zenére inkább USB.
-
törölt tag
Itt tömören leírja, bővebben a pdf-ben. Nagyon egyszerűen: kevesebb process, kevesebb szál, ezáltal alacsonyabb jitter, ami pontosabb és természetesebb hangzást hoz. Legdrámaibb változás Server alatt GUI-t kinyírva Core módban vagy minimal server üzemmódban érhető el. Mozizni nekem ez kissé kényelmetlen (meg lehet oldani de kevéssé családbarát), zenélni tökéletes, tehát marad a Server 2012 kissé herélve, vagy 8.1 nagyon herélve. Önmagában 8.1-re is megéri váltani, ha valaki még W7-et használ, egyértelmű az előnye.
-
törölt tag
Meglássuk, meglássuk ...
Másik géppel kapcsolatban egyetértek, azonban számomra kétséges a Pentium milyen kép és hangminőségre képes, ha Dune Duo-t akar kiváltani. Mondom ezt látatlanban, azzal nincs tapasztalatom. AMD vagy Haswell esetén tűzbe tenném a kezem, főleg hang terén.
-
törölt tag
Ez a baj az i3 Haswell kérdésben ((#24986) Pgabor79 figyelmét is felhívnám rá)), össze-vissza herélik őket, ezért némi kutató munka szükséges, hogy hiányzik-e létfontosságú dolog adott processzornál.
A Kabini (Kabini Athlon), legalábbis az 5200 egészen biztosan hivatalos 3D támogatással jött (4k is úgy emlékszem), kérdés inkább, hogy a madVR mennyire nyírja ki magasabb processzekkel kínozva. Ebből kifolyólag az Athlon 5350 is 3D-s lesz.
(#24986) Pgabor79
Kapsz általa 23,976Hz-et, kérdés az említett i3 herélés mértéke. Azonban az is előfordulhat, hogy HTPC felhasználóként nem érint. Szvsz mindkét alaplap tökéletes mellé.
Egyébként itt egy tegnapi Haswell NUC bemutató HD5000-rel: LINK HTPC szemszögből is nézve.
-
slashing
senior tag
"XBMC-ben hogy lehet olyan sorozatot és részeit betenni a media library-be, amihez nincs scraper info........"
Ha filmről lenne szó akkor egyszerű a képlet: http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Video_library/Home_and_custom_videos
De mivel sorozatról van szó én úgy gondolom hogy ehhez egy külső alkalmazás kell. Pl. Az Ember Media Manager, amivel könnyen fel tudsz vinni minimális adatokat az adott sorozathoz amiket majd a sorozat könyvtárába tesz (NFO, fanart, poster stb...) így már gond nélkül be fog kerülni a médiatárba.
-
Celtis
veterán
Engedd meg, hogy kijavítsalak.
Nekem vannak/voltak AMD-s lapjaim, ahol nem ment az USB-s billes ébresztés sem. Nyilván ott nem megy ki az 5V.
Összemosol két dolgot.
1. Van-e 5V az USB kimeneten az USB-re dugott kütyü meghajtásához
2. Képes-e bekapcsolni az alaplap, ha az USB-re kötött egér vagy billentyűzet valamt küld.Ahogy említettem nekem mindkét AMD-s alaplapom kiadja az 5V-ot az USB csatlakozókon, de egyiket sem lehet USB-ről bekapcsolni normál billentyűzettel vagy egérrel.
Azt külön kihangsúlyoznám, hogy a PC kikapcsolt (S5) állapotáról van szó, és nem az alvó vagy standby (S3)-ról. Utóbbi esetben ugyanis simán megy az USB-ről történő ébresztés.Asrock-on van külön ilyen tüske, amin kimegy az 5V mindig:
Ennek a tüskesornak nem (csak) az a lényege, hogy rajta van az 5V.
Ha megnézed a középső két szál nem USB adatvezeték hanem az infra adatátvitelt szolgál. Nem az USB vezérlőre megy, hanem egy infra dekóder IC-re.
Ha erre a tüskesorra dugod a csatlakozót az előlapi USB port már nem USB. Oda csakis és kizárólag az infra vevő modul dugható. Legalábbis más nem fog működni.
Ezzel nem azért lehet éleszteni a gépet kikapcsolt állásból mert ott az 5V (persze az is kell), hanem azért mert az infra dekóder működik, és a kimenete képes az alaplap bekapcsolására.Mivel az is változó, hogy egy alaplap ad-e 5V-ot az USB portjain, illetve az is, hogy bekapcsolható-e az USB porton (én még ilyet nem láttam), nem véletlen az imon megoldása, ahol az 5V-ot közvetlenül a tápcsatlakozóról veszik, a bekapcsolást pedig a bekapcsoló nyomógomb rövidrezárásával végzik. Ez a tuti.
-
canniball
nagyúr
"... a TV-ket, erősítőket is lehet már wifin keresztül vezérelni."
Nálam egyiket sem lehet és egyhamar nem is lesz pénzem cserélni...meg csak emiatt nem is szívesen költenék erre..."Az IR távokkal le is állt a Logitech, ha jól tudom."
Az egész Harmony üzletág eladásáról volt korábban szó, ha erre gondoltál. -
törölt tag
Alkati kérdés is, de pont ezért (sem) bírom az aktív LCD-k 3D megjelenítését, érdekes, hogy még a plazmák 3D-je is kényelmesebb számomra. Viszont a 144Hz-es szemüveggel és vetítővel sokkal jobban elvagyok, teljesen korrekt. Persze az ilyen vibrálásra érzékeny szerencsétlenek mint én, teljes nyugalom csak passzív LCD-n létezik.
-
drdr
senior tag
Ok. Így értem, csak közben volt itt jópár hozzászólás, amit végig olvasva, valsz átsiklottam a lényegen... Na de a kérdés...
Az IGP-vel 60p-n RGB full kiment (ezt detektálta az erősítő, amit át is engedett (passthrough). De nem volt feketém 0-15. Az AMD-t nem sikerült a legújabb 13.9-cel sem rávennem. De IGP-n sem (i430M).
Akkor esetleg van infód vagy valakinek, hogy most a CCC hibája-e van-e jó verzió belőle? Esetleg mely intel driver az ami jó lehet?Sajnos arról nem találtam infót, hogy a tv a rgb full-t tudja-e (LG LW659), (de ha valaki tudja, ne tartsa magában
)
-
drdr
senior tag
Olvasom itt az írásokat egy ideje, de nem értem, mi a 30p jogosultsága???
Tudtommal minden 3D BD film 24p jelenleg. Akkor a hdmi-n se fog kimenni 30p, hacsak nem a lejátszó szoftver rak be extra képkockákat... Eleve nem jó a lejátszás... Ha az aktív 3D-s TV teszi ezt, hogy ne vibráljon, akkor sem 30p megy át a kábelen...Másik, hogy épp a múltkor kutakodtam a témában, igaz egyértelmű választ nem kaptam, legtöbb TV (főleg LCD) nem tudja kezelni a full RGB-t (0-255). Főleg nem 24p alatt, márcsak azért sem, mert egy írás szerint a BD-re is csak limited 16-235 van felkarcolva (ezt nem tudom mennyire igaz).
Viszont az igaz, hogy a CCC-ben full rgb-re állítva, az erősítőm azt detektálta, hogy RGB limited, mivel a TV sem tudja 24p-ben a teljes szürke skálát. Más kérdés, hogy az Catalystnak is "látni"/tudnia kellene, mert simán el tudom kapcsolni Limitedbe ill. a videó lejátszás opcióknál is Limited dynamic range-et. Ekkor már kétszeresen eltűnik a fekete, sőt még xbmc-ben is bekapcsolva, gyakorlatilag egy szürke pacát kapok a képen.
Intel IGP tudta a 60p-n a full RGB-t kitolni, de 24p-n az is limitedbe ment át.
Alapjában szerintem filmezéshez szerencsésebb a YCbCr, mert a filmek is abban vannak (az más kérdés, hogy az xbmc és lejátszók RGB-t csinálnak belőle). (Szóval nem tudom mi lenne a helyes beállítás).
Viszont itt van pár teszt dvd:
http://www.avsforum.com/t/948496/avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibrationÉn végülis nem kapcsoltam be semmi fekete szint emelést v. limited range-et, mert a tesztekkel, a 16-235 tartományt hozta, sajnos alatta és felette semmilyen beállítás nem tette láthatóvá a fekete árnyalatokat sem IGP sem APU-n....
Az AMD még annyival soványabb is, hogy a 12bites színeket is korlátozza, max. 30 bit a színmélység, melyhez egy amd-s linket is toltam korábban...
-
törölt tag
-
BullZeye
veterán
PowerDVD alapból 24p-re állítja (és ezért nem volt hiba rajta), viszont a te általad írd beállításokat beállítva SEM javul a kép PowerDVDnél, ugyanúgy hatalmas szürke paca a Fekete szín. De mivel TMT alapvetően működik, marad az, úgysincs annyi 3D film.
Amúgy te pontosan milyen kábelt használsz?
-
BullZeye
veterán
Azért nem próbálkozom kábelekkel, mert ami 30P-be viszi 3D-t az nem hiszem, hogy belefér abba az árkategóriába amit én szeretnék.
a) FullHD 3D működik, de "csak" 24p-ben (24hz), TMT valamiért (írtam, hogy amd HD3D miatt ami 120Hz=4x30hz) 30p-be váltotta TVt 60p-ből, és ezért hibázott.
b) 2D 60FPSen megy, most kipróbáltam 2 játékkal is.
c) Ez a kábel jó lesz addig, míg ki nem jön egy esetleges 2.0-s kábel megfizethető áron, és majd akkor lecserélem arra, 3D játék amúgy se túl életszerű, fárasztja a szemet, és hirtelen mozgásoknál meglehetősen bajos. -
-
cekkk
veterán
Én hiszek mindenben ha látom/hallom.
Én otthon nem tudtad különbséget tenni köztük, míg a htpc-dune-wd lejátszók között mégis láttam. Vagy csak akartam látni
Kipróbáltuk a múltkor pityunál a digitális coax kábelek közötti különbséget, ott a két kábel között tényleg nagy különbség volt, az egyik nagyon kiemelte a mélyet, de nem picit nagyon azt nem tudom placebo számlájára írni. És nem azt hallgattuk, hogy melyik a jobb és melyik a részletesebb stb, csak egyszerűen hirtelen észrevehető különbséget kerestünk. De azt hozzá tenném, hogy ha a két kábel felcserélése közt beszélgettünk 10 percet ott már nem éreztünk ekkora különbséget.
Érdekes dolgok ezek. -
cekkk
veterán
Csak ezek a hibák nem fakó színekben vagy szellemképben fognak megjelenni ahogy a legenda tartja. Vagy képhiba, vagy át sem megy a kép.
Jaj ne mond már ezt, pedig azt hittem a fekete szürke lesz , a kék meg sárga az olcsó kábelen
Irónia nélkül folyatomÉn sem vagyok híve a dráge kábeleknek, és erről olvastam, hogy a 3D nem megy át a 1.3 kábelen bizonyos távolságnál, és nem folyamatos a lejátszás ez miatt. De ha nem igaz ez, akkor mehet az olcsó kábel
É itthon az 5 ezer és az 500 forintos között nem láttam különbséget, így le is zártam magamban ezt a kérdést
.
-
drdr
senior tag
Hát úgy fest a dolog, hogy hd teszteket töltöttem le és azokkal a tv nem tudja fogadni a 0-15 és 241+ szürke árnyalatokat... és akkor a catalystben is kamu az RGB full és nem véletlen mutat az erősítő is csak RGB limit-et.
Intel esetén is csak 1080/60p esetén van rgb full, 24p-en az is visszakapcsol limit-be...
Viszont az intel xyvcc709 színtérbe kapcsol ycbcr444 képpont formátummal, az amd nem... (bár nem tudom van-e jelentősége, ha dinamikai tartomány vágott). -
alázógyík
addikt
Hali!
Meglestem, hogy az én HTPC-m mennyit is eszik pontosan. (A pontosan egy Lidlis mérőt jelent, 4-5 napos használt után.)
Asrock B75M-ITX lap, G1610 cpu alulfeszelve, 2*2GB 1333 ram alulfeszelve, 120W-os poico psu, 2TB Toshiba HDD.
Letöltés közben 23W, ha még filmet is nézek közben, 25W. Nagyon jó értékek. -
canniball
nagyúr
"... hogy éli meg az oprendszer, hogy sleep után nem resume-al folytatja, hanem boot-tal azt sem tudom..."
Semmi különös, kiírja hogy nem sikerült visszaállítani a rendszert és megkérdi hogy óhajtod folytatni (normál mód, csökkentett mód etc.); aztán mintha mise történt volna.Hibrid alvás esetén gondolom ennyi "probléma" sincs.
(Nem szőrszálhasogatás, kíváncsiság: ) Cold boot esetén hogy indítod a gépet?
-
"Hogy nincs a ramban semmi "fontos" az eseti dolog. Éppúgy lehet is."
A konkret felhasznalasi teruletnel egyetlen dolog van a RAM-ban, ami erdekelheti a usert, megpedig az, hogy eppen pont hol jart az XBMC menurendszereben.
"Hogy ezen kívül hogy éli meg az oprendszer, hogy sleep után nem resume-al folytatja, hanem boot-tal azt sem tudom"
Kulonosebben nem zavarja, mielott elmenne aludni, a cache-t kiirja a filerendszerre, onnantol kezdve meg problemanak nem szabad lennie. Nincs is.
-
canniball
nagyúr
Megmértem a Brazost, 1.2W volt a különbség a kikapcsolt állapot és a készenlét között. Az szvsz nem tétel.
Az "áramszünet nem igazán viselése" alatt nem tudom mire gondolsz. Az áramszünetből adódó legnagyobb problémám eddig az volt, hogy a megszokottól eltérően kézzel kellett bekapcsolni a HTPC-t és végig kellett várni a teljes bootolást. De tervbe van véve hogy a UPS "keze" odáig is elérjen, akkor ez a probléma is megszűnik...de ez már egy másik történet...
-
canniball
nagyúr
"Az RDP a Win beépített cucca, azt hittem egyről beszélünk."
Én úgy általában a távoli elérést értettem alatta."VNC-t is használtam, az XBMC felülete azzal sem látszódott, tehát ugyanígy működött pontosan ebből a szempontból."
Ebből a szempontból ugyanígy működik nem is emiatt javasoltam, hanem amiatt hogy (ha jól tudom) a windózos eszközzel ha belépsz az kilöki a távoli gépen a felhasználót, a VNC meg nem."Ez a háttérben belépés viszont nem rossz ötlet. Eddig mondjuk nem éreztem hiányát..."
Én két dolog miatt ragaszkodnék hozzá:
1. ha a párom filmet néz attól én még turkálhassak a gépen
2. ne kelljen már az XBMC lelövésével-elindításával szórakoznom.Amúgy nálam jelenleg külön van HTPC és szerver de a t*k*m tele van már az állandó puffereléssel (tegnap egy másfél órás film alatt ötször állt meg, nagyon élvezetes volt amikor pont akkor zakkant meg amikor támadt a gonosz halott
), így elgondolkoztam az "egybegyúráson". Csak ehhez tudni kéne összehozni a fentieket.
-
canniball
nagyúr
"Ja, hogy úgy érted egyszerre megy az XBMC és lépsz be..."
Yess, az lenne a tuti; mintha két megjelenítő lenne: az egyiken (TV) az XBMC, a másikon (RDP) a Win desktop."Ha RDP után vissza akarsz a TV-n keresztül logolni akkor úgyis be kell lépni újra."
Ezek szerint a windózos távoli asztallal nyomod. Használj VNC-t, azzal nincs ilyen probléma. -
törölt tag
Nekem ASRock FM2A85X-ITX van, melynek első darabja terhelés alatt brutál mód ciripelt, alkalmatlan volt HTPC-nek, míg a rev1-es 75M-ITX melegedős volt, az R2.0 már OK. Várd meg a Kabinit, elvagy addig az Intellel.
Kis érdekesség:
A HD graphics 5000 (Intel Core i5-4250U) még mindig kevés a madVR Jinc3 plusz Anti Ringig mellé, viszont a 23,976 szinte tökéletes, fogyi 30w alatt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Engem a zaj, ami legjobban zavar az ilyen gyári megoldásoknál.
Ilyen okok miatt vettem ezt az alaplapot: [link] és egyáltalán nem bántam meg. 600-al pörgő 14cm-es BeQuiet venti mellett már a házimozi erősítő ventilátorát hallani a szobában.Kabini alaplappal is szeretném ezt tartani.
-
"PC-router között N-es wifivel ezzel a routerrel meg kéne legyen a 150mbit-nek legalább."
Az a 150 mbit csak akkor, ha maximum fel meter levego van koztuk kinnt a pusztaban, ahol nincs semmi interferencia, ha fal is van, akkor ez mar boven harmadolodik, es akkor ez meg mindig csak a brutto savszelesseg, aminek talan a fele az, ami tenyleges adatatvitelt produkal.
-
Peak
addikt
van egy régebbi notim, kb. 2 éves lehet... első generációs Intel Core i7 mobil CPU, integrált Intel VGAval, plusz egy Radeon HD5650 GPU... elviekben össze kéne dolgozniuk, energiatakarékossági dolgokban, de teljesen használhatatlanok együtt.
Mindez természetesen az Intel szar drivere miatt.
Ha fixálom a Radeon videot, hogy ne kapcsoljon az integráltat, akkor fasza minden.
Ha Switchable hagyom a BIOS beállitást, akkor pl. HDMI-n nem jön ki kép az Intel vezérlőtől, stbstbstb.
Siralom az egész. -
tom_tol
addikt
Próbáltam HD4000-t, XBMC alatt semmilyen frame drop nem volt. Valóban kukák az intel driverek, viszont pl. amit a laphoz (Asus M5E) adtak az teljesen jól működik. MPC-HC+madVr közepes beállításokon elmegy, Jinc-t nem bírja sajnos.
regger Lehet szükségem lenne egy AMD fejtágító tanfolyamra mert engem kikészített.
Az egyik ami nagyon zavart, hogy nagyon vibrál a plazma AMD karikkal. A másik, hogy soha nem sikerült normális méretű képet kicsalnom a TV-n. Ha sikerült is az csak az első újraindításig működött.
HD5870 és HD7970 voltak az "alanyok".Ezért pillanatnyilag egy GT630-at használok teljes megelégedéssel. Nem tud csak 23,973-at de legalább minden más szempontból rendben van.
-
törölt tag
Ha jól gondolom, a te konfigodnak kb 5 percenként kell eldobnia 1 freame-et. Ha ez ennyire látványos, akkor nagy baj van. Tehát egy másfél órás filmben akár 20-szor is láthatod, de feltételezem csak svenkelésnél lehet igazán látványos.
(#22948) Peak
Egyetértek, Brazos fasza cucc MP-t kiváltani normál házimozis szokásokhoz.
-
gorbep
senior tag
Agyvérzést kapok már ettől az fps vadászástól.... annak kellene a mogyoróival pirospacsizni, aki ezt az elmebeteg fps értéket szabványban képes volt rögzíteni. Akkora kárt okozott......
(persze szándékosan!!!)
Az a véleményem, hogy aki látja a frame ismétlést vagy a frame drop-ot, és ez zavarja, az tegye fel a reclock-ot, és a TV-je által támogatott frekvenciára (pl 24p) húzza el a filmet. Ingyen van, és garantáltan nem lesz sem ismétlés sem drop soha ( még 1 000 000 000 000 óránként sem
) Ja hogy a 2 órás film 2 perccel korábban ér véget? Na bumm. Az interpoláció előtt nekem is reclock volt 25Hz-re gyorsítva, de még az sem volt észrevehető....
De akkor a gyártók hogyan marketingelnék az új procikat, hogy az övék 2 tizedessel tovább pontosan 23.97.... fps tudnak, és csak 5 évenként van 1 frame drop???
UI: Bocs füstölgésért, de azt az erőforrást amit erre fordítanak ezer hasznosabbra is lehetne fordítani... mire korrektül megoldják, addigra itt lesz a 30/60 fps, ami már évek óta korrekten megoldott...
Peak: nem ok nélkül, nekem a G45-öshöz 1.5 évet vártam, mire az intel meg bírta írni rendesen a driver-t hogy minden működjön..... ahogy kell..... de jobb későn, mint soha..
-
Mercutio_
félisten
Ez win7 alatt is fennáll?
MÁS : Létezik valami olcsó megoldás 1 (ha muszáj 2) 5,25''-os helyre vagy a htpc mellé rögzíthető kijelzőre amin látható a teljes '' kepernyo''? Zenehallgatasnál kényelmetlen ki/be kapcsolni a TV-t könyvtár váltáshoz., és nem is túl energiatakarékos.
-
bigdady
nagyúr
Router topicbol kidobtak mert hálózaton belülről sem megy dmz bekapcsolás mellett. Ezek szerint router gond kizárva a szakok szerint.
Routerből wol parancs ébreszti. De pockettel kene.
Winben az eszközkezelőben a hálókartya tulajdonságai áll engedélyezve van. Tudsz egyebrol amit meg be kéne?
-
törölt tag
Intelen most ritkán látok ugrást szemre, de a codec infoban folyamatosan nő a frame drop-ok száma.
Ha nem látod, akkor ne zavarjon, hogy mit ír
Én azért kipróbálnám interpoláció nélkül, hogy ugyanazt az ugrást látod-e kikapcsolva is. Ha igen, akkor egyszerűen érzékeny rá a szemed, nem hiszem, hogy tudsz vele mit kezdeni. Ha találsz megoldást, azért oszd meg.
-
törölt tag
AMD elvben duplázna frame-et, esetleg dobálhatna is, de szabad szemmel sosem láttam. Ellenben az Ivy H6x (H7 sokkal jobb volt, de nem tökéletes) lapban láttam és zavart is, gondolom ezt vagy hasonlót, esetleg kisebb mértékűt látsz a G2020-szal. XBMC codec infonál is csak pause vagy stop után láttam dropot, ami meg lényegtelen, lejátszáskor sosem. Sajna megoldást nem tudok rá, ha gonosz lennék mondanám, hogy AMD vagy Haswell.
-
Mezga Aladár
veterán
Vajon miért van az, hogy a popi kábele láthatóan gyengébb képet eredményez, mint a kácsa olcsó 1.4-es kanóca.
Nem fogok hitvitába bonyolódni, ha valaki eleve csak az 0 és az 1 jön akkor használja a legolcsóbb kábelt.
Sajna én, és még sokan látják a különbséget a hdmi kábelek között.
Vajon a nejem, (akit ez a legkevésbé sem érdekel, és nem is tudja milyen kanóc van használatban) miért vette észre, hogy valahogy jobb a tv-n a kép? -
greeny7
tag
Igen, a 24p-t tudtommal a haswell tudja tökéletesen. És emiatt az ivy kihúzva. Pont ez az a kritérium, ami miatt árban a magasabb kategória szükséges, azt sejtettem hogy egyébként meg erőben felül lövöm a célt.
Szeptember elején lenne időm arra, hogy összedobjam a cuccot, így a core i3-as haswell-ek miatt nem várnék.
fenti konfighoz + 3 v 4 vinyóhoz esetleg tápot tudnál mondani?
Kösziii
-
törölt tag
Mozis szempontból nem látok reális esélyt csalódásra, már a 63xx Brazos is elég volt szinte mindenre, a HD8400 csak nagyobb előrelépés lehet. PC-s felhasználás engem nem érint, talán annyi, hogy ez a masina full passzív lesz, tehát nem szeretnék kifogni egy ciripelős lapot.
-
törölt tag
1. Sosenem
2. Általában mindig bekapcsolják, a képjavítókkal finomítanak, ezért nehéz olyan friss tesztet találni ahol kikapcsolt állapotban is mérték. Egyébként ezt úgyis a saját szemeddel kell eldöntsd, szvsz IB nem hinném, hogy hátrányban lenne csak képminőség terén, legalábbis normál körülmények között, azaz 40-55" tévéken.
-
dlaccc
aktív tag
Bocsi, fogalmazhattam volna egyértelműbben, tehát fullhd mkv fájlok nézése ne okozzon neki gondot. Ezek kb 10GB méretűek, nem tervezem 30-40GB-os BluRay ill HD anyagok nézését, sem 3D-t, arra sincs szükségem. Animet szintén nem nézek.. leszámítva DragonBall-t
Egér-billentyű stb ilyesmiket ne számoljuk bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest