- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Mi Band 6 - hatodik érzék
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Szia!
Proci oldaláról kettős a helyzet. Egy szálon a Pentium erősebb, de 2 mag vs 4 mag. Emiatt használatfüggő, ha a 4 mag ki van használva akkor erősebb lehet az A8, de nem sokkal. Átlagos felhasználásban meg kb. inkább egálban vannak, vagy annyira kicsi az eltérés, hogy egyik sem lesz sokkal jobb a másiknál.
Cinebench r11.5-ben (ami többszálas, de nem extrém módon húz afelé):
G3420: kb. 2.80 pont. A8-6500: 3.20 pont.VGA: Az A8-ban lévő saccra durván 1.5x gyorsabb lehet, mint a 6450. A kérdés, hogy mire és mennyi erő kell. HTPC célokra bőven elég bármelyik.
Fogyasztás: Az APU 65W TDP-s proci. Nekem egy 65W-os Llano-m van ami paneltáppal teljes konfigra 80-90W-ot fogyaszt. Jelentősen alulfeszelve tudtam elérni a 60-70W-os fogyasztást.
A B75+G2020 hasonló konfigom viszont 40W alatt beéri, alulfeszelve 33-35W körül. A G3420 is hasonló lehet, max +5W. A HD 6450 pedig +20-25W maxra terhelve. A kombinált fogyasztás inkább 60W alatt lesz. Szóval szerintem az Intel kevesebbet eszik, kis szerencsével lehet csak az AMD-ből hasonlót kihozni. (igaz, hogy emellé gyorsabb is.)Anyagiak: Az AMD mellé a fenti erős vga teljesítményhez 1866-2133 ram kell,az Intel mellé elég 1333 is. Ill. AMD mellett le kell csippenteni 0.5GB-ot kb. a VGA-nak. Persze ez ezen a szinten nem nagyon számít. Felhasználásfüggő ez is. Mondjuk játékhoz 3+1GB megosztásban már lehet, hogy kicsit szűk a maradék 3GB. De ilyen konfig/vga mellett ez nem probléma szerintem.
szerk: Ha minden jól megy és megérkezik akkor 1 hét múlva tudok mondani G3420 fogyasztási értékeket is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gumi és felni topik
- Battlefield 6
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1 humoros
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3348, 93% Akkumulátor
- Xbox Elite Series 2 Kontroller // Számla + garancia //
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest