Hirdetés
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
asanotadanob
tag
Beneveztem egy ilyen hűtőre az Athlon 5350-hez:
1. Easy installation: ez mind igaz, ha álló házban vagy, aminek le lehet venni mindkét oldalát. Én viszont fekvőben lakom, így szét kellett szednem az egész gépet, mivel alulról kell a hűtőt a laphoz csavarozni.
2. Whisper quiet: ez viszont teljesen igaz, gyakorlatilag hangtalan.
3. Cooling performance: ez is jobb, mint a gyári hűtő, nálam terhelés mellett 47-50 fok volt a CPU, gyárival 3-5 fokkal több.Eddig nálam az a felállás volt, hogy cpu fan silentre volt állítva, a system fan meg standardra, így az utóbbinak volt egy kis hangja. Most a system fan van silenten (hangtalan), a cpu fan standardon és néma a gép.
Összességében megér 1 500,- Huf-t.
-
_Smooth
senior tag
válasz
canniball #34497 üzenetére
Jaja, sajnos ez egy ilyen játék
Ellenben a filmélmény, a mozihatás kárpótol azértAmúgy vannak jelentősen halkabb vetítők, de én örültem neki, hogy az 50es LED TV-t kb szőrén tudtam cserélni projektorra (95" tervezett átlóval) - meg abból a pénzből inkább előtörlesztenék
Arról nem is beszélve, hogy fogasztás 4szeres lesz és a hőtermelés is jelentősen megnő.
De hát ez van, valamit valamiért -
Bobolit
aktív tag
Használ valaki projektor mellé Kodi-t?
Az a gondom, hogy ha be van állítva az automatikus freki egyeztetés, akkor a film indításakor a projektor újra inicializálja magát és beállítja a helyes frekit, ez eddig ok, de utána random pillanatokban ismét eljátssza ugyanezt. Rém idegesítő, de ha ez nincs, akkor mindig kézzel kellene beállítanom a film indítása előtt az fps-t.
Valami ötlet? -
Gombinyó
őstag
Megkértek, hogy intézzek netflixet meg mindenféle külföldi streaming szolgáltatást a tv-re. Mivel a TV nem tud VPN-t arra gondoltam összedobnék egy kis HTPC-t. VPN-el bemennék Amerikába vagy Németországba és akkor elvileg működhetne a szolgáltatás. A Kodihoz vannak ilyen népszerűbb szolgáltatásokhoz add-onok? Megvalósítható szerintetek így?
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #34465 üzenetére
Üdv a klubban! Ugye hogy megfizethetetlen?!!!
-
_Smooth
senior tag
válasz
MasterMark #34482 üzenetére
Igen, tudom, hogy elég sokat emészt fel az OS, ráadásul a store-ból csak a C-re enged telepíteni.
mSD megy majd bele, arra fogom telepíteni a kodit, meg ami kell. Remélem, sokat nem fog hízni a rendszer C-re, és akkor nem lesz gond vele.
De tény, hogy ha valaki komolyabban gondolkozik WinTab-en, akkor 2GB RAM + 32GB háttér. Főnökömnek is Lenovo Miix2-t ajánlottam, nincs is rá panasz, remek eszköz. De ilyen himihumi tabletezgetésre, meg kodizásra nem szántam ilyen összeget (akkor inkább málnaPC).Távvezérlők tekintetében, a metro (win8 felületre) nem lehet leszedni WP alkalmazásokat? Mert ott vannak Kodi/XBMC vezérlők. Telefonon nekem volt, ha jól emlékszem. (iPaden tutira volt, és droidra is találtam... de szerintem telóra is szedtem le anno)
Esetleg ezt vagy ezt talán érdemes lenne kipróbálni.
(#34485) Tonyo
Ha beválik ez a win, akkor lesz egy eladó S Galaxy Tab3 7.0
Hibátlan, gyári állapot, nem sokat használtuk, mindig tokban volt. De nekem ez a droid nem jön be. -
Tonyo
őstag
válasz
MasterMark #34484 üzenetére
Asus MeMO Pad HD 7 ME173X még jó vétel lehet 26 ért.
-
Tonyo
őstag
válasz
MasterMark #34482 üzenetére
Nekem távirányítónak kellene, meg böngészni, de arra androidos lehet jobb. Alíg van rá pár remote program.
-
MasterMark
titán
Nem ajánlok 1GB RAM / 16 GB háttértáras Win tabletet komolyabb dolgokra. Kipróbálni jó.
2 GB / 32 GB-os a már jó.
_Smooth: Igen, azt. Elég sok régebbi játék is megy. Viszont 16 GB-oson készülj fel, hogy max. 2 GB helyed marad, memóriakártya mindenképpen ajánlott.
Szerk.: Ez mondjuk elég jól néz ki, normális felbontás, IPS, normális aksi.
Nekem a Karácsonyi akciós Allview van. -
_Smooth
senior tag
Nem tudom, még csak abban a pillanatban rendeltem meg, amikor a hozzászólást írtam
ED oldalán a kommentek elég pozitívak (bár nem tudom, mihez viszonyítanak). Érzésre, egy androidos olcsó samsungnál csak jobb lehet. x86-os rendszer, szinte mindegyik win tab hasonló rendszerrel rendelkezik (csak a drágábbak 2GB ram), tehát max az anyaghasználat, összeszerelés minősége, kijelző lehet kérdéses - de ezeket meg dícsérték.
Meglátjuk, ennyi pénzért nekem nem tűnik vállalhatatlannak. Ha nagyon nem jön be, egy 20asért csak elviszi majd valaki és akkor iPad mini + RPI. (iPad-ről váltottunk erre a kis 7" droidos szutymákra - nagy csalódás volt)(#34479) MasterMark
wow alatt a World of Warcraftot kellene érteni? O.O Ez eléggé meglepett, de mindenképp jól hangzik
-
_Smooth
senior tag
válasz
MasterMark #34477 üzenetére
Nagyon szuper, köszönöm a gyors választ
(azért is mertem megkérdezni, mert tudom, hogy vannak, akik atom alapú HTPC-t használnak - még, ha nem is tablet formájában - de itt igazából inkább az 1GB RAM volt számomra kérdéses. Persze 32bit-es OS van ezeken, szóval talán nem kellene, hogy gond legyen)
-
_Smooth
senior tag
Na okosan rendeltem egy Archos 80 Cesiumot. (edigital crazy week akcióban 45k helyett 25k)
Két oka volt - egy, le kéne cserélni páromnak a vacak kis samsung tab3-asát, kettő, csipkebokor vessző.Arra gondoltam, hogy ezt esetleg használhatnám medialejátszóként ("HTPC"-nek) a hálóban, ha nagy ritkán ott akarnánk valami sorozatepizódot megnézni még lefekvés előtt.
Erre a célra egy RPI2-esen gondolkoztam, de így akkor akár két legyet üthetnék egy csapásra.Kérdésem az lenne, hogy mennyire lenne kompromisszumos a dolog (tekintve, hogy csak 1GB RAM van benne)? Jellemzően 720p - max 1080p BDRIP lenne, amit fogadnia/feldolgoznia kéne. 24p és 3D ebben az esetben nem szempont.
Elbírna-e még egy Kodi-t? NAS-ról kellene majd az adatokat kezelnie. NASsolás működhet-e a fentieket figyelembe véve Wifin keresztül? -
Borisz76
nagyúr
-
noorbertt
őstag
Valakinek van ötlete hogyan lehetne a 42" tvn szem fájás nélkül gepezni? Fel van nagyitva a Windows 8.1 de nem elég és ha eroltetetten nagyitom akkor homályos lesz némelyik alkalmazás.
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #34463 üzenetére
-
MasterMark
titán
Végre sikerült egy SSD-re szert tennem.
Kérdés, hogy a Kodi beállításait + médiatár infókat ki lehet valahogy exportálni?
-
válasz
radi8tor #34459 üzenetére
Intel Core i3-4330
Nem tudom, hogy 3D kompatibilis-e, sosem próbáltam, mert nincs min. De szerintem elvinné.
CPU hűtő a mellékelt ellenállással lassítva olyan halk, hogy közel hajolva is alig hallom a hangját. Nagyon csendes és a proci is hűvös fejű. Főleg amikor vissza veszek sok mindenből, mert filmhez nem kell a 3,5 GHz, meg HT, meg virtualizáció, stb. Feszt is csökkentettem 1V alá. Nem mértem még így a rendszer fogyasztását, de az is meglesz nemsokára.
mSATA SSD-vel nagyon pörgős mind Win-en, mind Linuxon a Kodi.
[ Módosította: radi8tor ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Most nekem lenne egy kérdésem.
Intel NUC mennyire használható HTPC-nek?
BD3D-vel elbír vagy arra már nem jó?Közben nézem az új csúcsmodell tesztjét, és itt sem voltak elégedettek vele. Azt írják gyakorlatilag semmi előrelépés nincs a tavalyi modellhez képest.
Akkor nem lesz NUC-om.
Amúgy is marha drága. -
PuMbA
titán
OK, frame rate 23.997
Na most, hogy ezen javítsunk, állítsd le a lejátszást. Kattints jobb klikkel az üres videóablakra és a Videó átalakító beállításokban -> Alaphelyzetbe állítás -> Optimális videó beállítások visszaállítása. Majd újra menj be a Videó átalakító beállításokban és a Megjelenítésnél kattintsd ki a Teljes lebegőpontos feldolgozást. Ezután indítsd újra az MPC-HC-t és nézd meg, hogy most akad-e, grafikonnal akár, mert ott csak könnyebben látod
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Az adatlapomon található ATX szabványú gépet lehet át tenném egy komolyabb HTPC házikóba, hogy szépen mutasson a házimozi erősítőm felett / alatt.
Azt gondolom , hogy a CPU hűtőmet le kell cserélnem kisebbre.....
Továbbra is normál PC-ként használnám játszani, filmezni tehát az LCD kijelző a házikón nem fontos.
USB 3-ról viszont nem mondanék le !Melyik az ajánlott mondjuk ezek közül.
-
Bobolit
aktív tag
Sziasztok!
Egy ideje nem találom Kodi alatt az Auto adjust frame rate opciót, tudja valaki hová költözött?
Köszönöm!
-
Oszilaci
senior tag
küzdöttem az E350m1 alaplappal,hogy néha csak a venti porg fel bekapcsnal,de miota kikapcsoltam a FAST BOOT opciot a biosban csinalja.
-
-
dni
őstag
Sziasztok,
ma tettem egy próbát egy másik otthoni gépről (Z87, i5 4570, 8GB RAM, SSD) amint semmi akadást nem tapasztaltam sem a Kodiban, sem a mpc-hc sem gyári kép kimenettel, sem madVR-el és ugyan úgy a NAS-ról játszottam le a filmet, megnéztem ac3, dts, dts-hd hangsávokkal és MVC HD anyaggal is.
Az volna a kérdésem, hogy ha elvileg ugyan azok a beállítások vannak mind a két gépen, rendszeren, akkor mi a fütyi lehet a megoldás?
Dobjam ki a kukába AMD-s lapom és vegyek egy rendes Intelt? -
windlord
őstag
Hasznal valaki FM2+ -ra epitett HTPC -t?
Esetleg A6 procival? -
windlord
őstag
Urak!
Egy FM2+ rendszer, A6-7400K procival (melynek 65W a TPD -je, de elméletileg állítható BIOS -ból 45W -ra), alaplappal, 1 HDD és SSD -vel mennyi lehet az energiaéhsége?
HTPC -ként lenne természetesen használva.
Kodi, MPC-HC + madVR mellett.Nem lenne terhelve.
Pico PSU -val lenne hajtva amely elméletileg tud 180W -t, csak az ac-dc táp kiválasztása miatt kérdezősködöm...
60W gondolom necces lenne... -
canniball
nagyúr
válasz
hardtechno92 #34434 üzenetére
A 60fps-t nem tudom, de a fHD-t már a Brazos is vitte/viszi.
-
varmi2
nagyúr
válasz
hardtechno92 #34434 üzenetére
Az am1 platform megbírkózik bőven, a fullhd-val. Még a 4k-s filmel is. Gondolom az intel is.
-
hardtechno92
tag
-
Oszilaci
senior tag
válasz
tupacamaru #34428 üzenetére
nekem 2gb volt a win 10 alatt és nem éreztem rajta,hogy igenyelne a +2gb-ot
-
canniball
nagyúr
válasz
hardtechno92 #34423 üzenetére
Mivel te rakod össze gondolom az ismerősök nem bizergálják csak bekapcsolják és nézik a filmeket; ez esetben szvsz felesleges ekkora gép, bőven elég elég egy J1800/1900 vagy egy AM1 konfig.
-
fausto
addikt
Köszi mindkettőtöknek, akkor 4-et veszek
-
fausto
addikt
válasz
stickermajom #34426 üzenetére
Win 8.1 lesz, akkor inkább 4 Gb?
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Egy ilyen alaplapba: Asrock Q1900-ITX elég 2Gb RAM, ha csak HD filmeket néznék, meg néha stream-elnék (Youtube, HBO Go, Spotify), torrenteznék? Vagy inkább 4Gb kéne neki?
Köszi előre is! -
kopidoo
senior tag
válasz
hardtechno92 #34423 üzenetére
Ha kizárólag filmekhez lesz használva, akkor feleslegesen a gyors RAM.
-
hardtechno92
tag
Sziasztok, ismerőnek szeretnék összerakni egy HTPC-t én a következő konfigot állítanám neki össze
AMD A8-7600 APU
4GB DDR3 2133 (2*2gb a 128 bit elérése maitt)
64GB SSD
430W Corsair tápegység
MSI A88XI AC FM2+ alaplapVagy esetleg gondolkozzak inkább Intel konfigon ( nekem speciel 7800 apu-m van és nagyon meg vagyok elégedve a blu ray lejátszással, szép kép, 60fps, tényleg felkonvertálja a 720-at 1080-ra stb.)
Azért kérdezem az Intel verziót, mert nem ismerem azt a processzort ilyen téren.
-
válasz
tom_tol #34411 üzenetére
OK. Igyekszem.
(#34417) zsozso1:
"Nálam is HD 4600 van..."
Na, akkor már 3-an vagyunk. Jó hír, mert így biztos (L)user error van nálam.
Igen, az alsó két opciót elkezdtem beállítani, de úgy látszik még nem jól. Hétvégén talán lesz időm nekifeküdni. Aztán jelentkezem.A szűrőkből nálad mennyit bír a HD4600?
-
Skillet
addikt
A stabil isengard kodi sacc mikorra várható? Érdemes még foglalkozni az alfákkal?
Celtis:
Nagyon köszönöm. Mindjárt meg is lesem -
Celtis
veterán
válasz
Skillet #34415 üzenetére
Kipróbáltam és az AEON NOX felületen is lehet kapcsolni az ismétlést. Mondjuk el van dugva rendesen.
A lejátszási listát kell előkaparni és itt az opciókban lesz.Navigate to your list of videos (e.g., Movies, or Videos > Movies, or Videos > Files and drill down to your list of video files)
Click "c" on keyboard to open context menu
Select "Queue item"
Click "c" again
Select "Now playing"
Click left arrow to open left menu
Change "Repeat" to "Off" -
CirrMee
addikt
Kodi verzió váltáskor milyen módszerrel lehet / szabad frissíteni?
-
Armatura
tag
Na megjött életem első Pulse Eight terméke,egy usb-cec adapter személyében.
Mindjárt meg is szivatott rendesen,mert nem akart működni,mire rájöttem(némi fórumozás után),hogy biza ehhez kell egy drivert letölteni
Most már szuper,és bár van Yatse-m,azért a tv saját távjával ki-bekapcsolni a gépet,ill.mindent vezérelni a kodin belül,hihetetlenül nagy élmény -
windlord
őstag
Intel 1155 (ivy bridge) alapora, milyen cpu lenne elfogadhato htpc hasznalatra?
Nem lenne baj, ha madVR is menne vele...
-
Skillet
addikt
válasz
canniball #34407 üzenetére
igen, azt olvastam, értettem.
nálam így fest: KATT
akkor nem tudom, mi legyen. lehet, hogy a felszín hiányos? de csak van rá valami gyorsbillentyű, vagy ilyesmi. bár még akkor is kérdéses, elmenti-e.egy érdekes megoldást választottam. transparency felszín, kikapcsoltam, aztán vissza aeon nox-ra és megmaradt a beállítás.
de azért elég érdekes sztori volt.
mindegy, megoldódott. -
canniball
nagyúr
válasz
Skillet #34403 üzenetére
Mint írtam nálam XBMC+Transparency van, ebben a párosításban itt az ismétlés "gomb".
xxlongikaxx!
Tutira nem mondom mert nekem nincs HDMI-s erősítőm, de szerintem a HTPC célokra alkalmas lapok közül bármelyikkel megoldható a dolog, talán már a Brazos-szal is. -
xxlongikaxx
aktív tag
Sziasztok, kerdesem az lenne hogy mi a legkolcseghatekonyabb megoldas egy olyan HTPC re ami kepes full hd filmeket lejatszani, es TrueHD hangot tovabb kuldeni egy AVR nek? Eredeti terv egy Pi2 volt de az alltiolag az utobbira nem kepes. Koszi!
-
canniball
nagyúr
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Patice #34397 üzenetére
A leírásban szereplő madVR fájlt használtad?
Nekem sem indult először el. Nálam még az MPC-HC-hez korábban letöltött madVR verzió volt a gépen, ahelyett feltettem, ami a leírásban van, a config fájlokkal beállítottam mindent és még ezt kellett megcsinálnom, hogy menjen (bár nálam AMD APU van, nem Intel)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nők, nőügyek (18+)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Új akksi! Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 100%sRGB 1 év garancia + billentyűzet opciók!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest