- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vagany
őstag
Sziasztok régen jártam erre, jó sok lámpát vettem egy időben, de a meglévőkkel már megelégedtem
(kigyógyultam).
Most egy kollégámnak ajánlottam a kínai lámpákat, de az árak megleptek. Igazából egy Convoy S2+ szintű 18650-es EDC lámpát szerettem volna ajánlani, de hogy egyszerűbb legyen a kollégának (meg nekem is) olyan kellene ami egyben töltő is. Nekem Zanflare F1-em van, meg vagyok vele elégedve, de én még 13$ körül vettem (kuponozva), nem nagyon látom sehol, ahol van, ott meg 40$. Néztem a convoyt ott 25$ körül találtam ilyet, de nincs róla tapasztalatom. Régen volt még az eagleeye-nak is ilyen lámpája. Az lenne a kérdésem, hogy mit ajánlotok mostanság ami jó áron van, esetleg valami kuponos jóárasított megoldással, esetleg egy feltörekvő márkából.
Köszi előre is -
Vagany
őstag
válasz
Gargouille #34085 üzenetére
-
Vagany
őstag
Esetleg egy Astrolux-MH10. Ha jól tudom ez az IMALENT DN11 astrolux verziója. Nem tudom az alin eredeti astrolux-ot árulnak-e, én a BG-n nézegettem korábban, akkor akcióban 26 $ körül volt, de nem vettem meg, most elég magas áron látom, de lehet van hozzá kupon.
-
-
Vagany
őstag
válasz
benfolds #32871 üzenetére
Nagyon jó ötletet adtál (pedig ismertem a fasttech-et rendeltem is már tőlük), amellett, hogy rendeltem 2 db ilyen klipset (az aliexpressen a kedvencek között volt, de ott is drágább), megnéztem az XPL-es C8 árakat is és rendeltem is egy ezüstöt (natur) [link]. Nem vártam tovább a GB kódokra itt olcsóbb mint a GB-n és a BLF kóddal mindkét termékből levett 5%, így nagyjából meglett a GB nem működő kuponos ára.
-
Vagany
őstag
Kezdőcsomaghoz jó lehet egy s2 mellé és a töltő megspórolható
[link] -
Vagany
őstag
-
-
Vagany
őstag
válasz
Gargouille #32290 üzenetére
De elvileg ez nem a legújabb AR bevonatos üvegű verzió és lehet a drivere sem a legújabb 12 csoportos.
-
Vagany
őstag
válasz
Gargouille #32287 üzenetére
A BG-n van OP-s: [link]
-
Vagany
őstag
válasz
ZozzV6 #31670 üzenetére
És ha új fw-es C8-hoz raknánk akkor mit kéne még átalakítani? Vagy esetleg van másik ledes kapcsoló amivel jól működne a módmemória is? Mert nagyon szemezek ezzel: [link] . Tetszik ez a clear (silver) és jól mutatna hozzá a kék ledes kapcsoló is. Kuponozva kb 20 $ a kapcsolóval együtt. Azt nem tudom, a kapcsoló eleve kék ledes vagy ha fehér ledes akkor kell a kék gumi is.
-
Vagany
őstag
-
Vagany
őstag
SK 68-at honnan lehet legolcsóbban beszerezni? Megbízható forrás kéne (eredeti cree led) elég az 1 módos is, de 14500 akkum van azt jó lenne ha tudná. GB-n nem is nagyon találok 1 módosat, a 3 módosok meg elég jó áron vannak, mintha korábban olcsóbban is lettek volna.
-
Vagany
őstag
válasz
janakbacsi #31148 üzenetére
Ha nincs IKEA a közelben, most még találhatsz a Lidl-ben Tronic akkukat, éppen most volt akcióban, árához képest nagyon jó ez is. [link]
-
Vagany
őstag
válasz
nufenen111 #31066 üzenetére
Itt esetleg? [link]
-
Vagany
őstag
válasz
geza844 #30969 üzenetére
Az a verzió már nem kapható, viszont most szétnéztem és találtam ezt: [link]; elég jó áron van. Akinek nem kell a kulcstartó furat annak ez is jó lehet, cree leddel, talán kevesebb hővel mint a nichia ledes, led színhője neutral, de ebben lehet jobb a nichia. Viszont ahogy látom a lumen is kevesebb, vajon a Cree XPE R3 mit tudhat 1db AAA-val, mert a 180 lmn gondolom a 10440 akkura vonatkozhat.
-
Vagany
őstag
válasz
Janaboy #30359 üzenetére
Pontosan az akku határozza meg, a legtöbb 3,7 V-os, de van kevés 3,85-ös is. Nekem is van 3,85V-os samsungom amit elvileg 4,2 helyett 4,35-ig lehetne tölteni. A 3,7 voltra állítsd azzal bajt nem csinálhatsz, max ha az akku 3,85-ös akkor kicsit kevesebb kapacitást szedsz ki majd belőle mint a névleges, cserébe kíméled
.
Az S2 az módmemóriás. Ha gyorsan kapcsolod ki-be akkor váltfeljebb, de lehet úgyis feljebb váltani, ha csak kicsit nyomod be a kapcsolóját, nem addig, hogy kikapcsoljon. Ha viszont tovább hagyod kikapcsolva (asszem 2 sec) akkor nem vált feljebb, hanem az utolsóval indít. -
Vagany
őstag
Nekem nincs a Lumintop Tool-omhoz ilyen mágnes tail, most utánanéztem és találtam ezt:
Lumintop TOOL Magnet Cap for TOOL AAA Flashlight
Azt nem tudom eredeti-e, de úgy néz ki. Ezzel akkor gondolom nincs módválasztás, csak a közepes fokozat. Vagy ez nem is jó clicki tail-eshez? -
Vagany
őstag
válasz
nufenen111 #30118 üzenetére
Áhh ennyiért nem hagyhattam ki
. Köszi a kódot
.
-
Vagany
őstag
-
Vagany
őstag
válasz
ZozzV6 #29377 üzenetére
Köszi a részletes összevetést
.
"...lítium akku használata de azzal melegszik nagyon" Erről nincs pontosabb infód esetleg, mert nekem külsőre és árban is jobban bejönne a blf és a liion-nal fényerőben beérné a toolt, de ha tényleg durván melegszik akkor nem sok értelme van, mert még lejjebb se lehet kapcsolni mivel egymódos. -
Vagany
őstag
válasz
balazs1956 #29291 üzenetére
A vc4 egy elég megbízható jó kis töltő, de ha jól emlékszem csak 2 slotban tud egyszerre 1A-rel tölteni a Lii500 egyszerre mind a 4-ben tudja, plusz a teszt (quick teszt, normal test) funkciókat sem tudom, hogy vannak-e a vc4-ben, nimh akkuk esetében jól jöhet a feltöltés előtti merítés a Lii500-as gyors teszt-tel. Táp jár hozzá ez is benne van az árban (elvileg autós töltö is, bár én ezt még nem használtam) a vc4-nél táp sincs. A többit neked kell eldöntened, attól függően töltenél-e egyszerre 4 nagyobb kapacitású akkut ahol jól jön az 1Ax4, illetve nimh akkukat használsz-e. Nekem VC2 van emellé egyértelmű volt, hogy van létjogosultsága a Lii500-nak.
-
Vagany
őstag
Köszi
Én is így gondoltam.
Illetve, ha én mindig így töltöm az akkuimat (ni mh) akkor is szükség lehet a refreshre? A refresh nem akkor hoz eredményt ha előtte többször nem teljesen merült állapotról lett töltve és emiatt csökkent a kapacitása? Azt tudom, hogy az opus tudja a refresht-t, amit amugy manuálisan a liito kala-val is meg lehet csinálni 3x test-tel. -
Vagany
őstag
Refresh helyett az nem jó megoldás, ha én a lii500-ban a ni-mh-kat mindig gyors teszttel töltöm
? Így gyakorlatilag feszültségi szinttől függetlenül előbb lemeríti majd teljesen feltölti az elemeket. Régebbi időkben a ni-mh-ról azt olvastam az a legjobb ha teljesen lemerítjük őket töltés előtt.
-
Vagany
őstag
-
Vagany
őstag
Szomszéd topikban láttan (ebay-es kütyük) és jó ajánlatnak tűnik:
[link] -
Vagany
őstag
válasz
cbrfireblade #28109 üzenetére
Ki mire költ 50$-t (plusz az akkuk), azt mindenki maga dönti el
. Én sem használom napi szinten ezt a lámpát, sőt
. Ha szembe jut, bekapcsolom világitgatok vele a sőtétben és valami furcsa elégedett vigyor van az arcomon
. Ez kicsit szenvedély kicsit hobbi, de legalább nem a kocsmában ittam el és ez maradandó dolog azért. Ha eldöntötted, hogy 15-20 ezer forintot szánsz egy lámpára és a cél a brutál fényerő, nem számít a méret, akkor ennyiért az L6-tól jobbat nem találsz. Nyilván vannak drágább és olcsóbb lámpák is.
-
Vagany
őstag
válasz
cbrfireblade #28100 üzenetére
A színen kívül nincs különbség, de a clear mintha olcsóbb lenne és elég vagány
:
[link]
Az N2-3A az tényleg temészetes fehér, nekem is ez van, elvileg kicsit gyengébb mint az N4-1C, de a színe kárpótol. Nehezen döntöttem én is melyik legyen. -
Vagany
őstag
válasz
cbrfireblade #28073 üzenetére
Én ezt használtam: "0b41cf"
Még most is működik, kb 9$-ral kevesebb a kóddal.
Feketét, vagy a naturt (clear) keresed? -
Vagany
őstag
[link]
Ezt ismeri valaki? Egész pofás olcsó usb-s minilámpa.
Mondjuk ezen csodálkozok: "Battery Quantity: 1200mAh 16340 battery" Nem sok az 1200mAh? -
Vagany
őstag
válasz
Gézengúz #27713 üzenetére
Nekem van egy ilyen SRK szerű valamim
7 db nemtom milyen leddel. Nem sikerült kideríteni, de nem hiszem, hogy Cree lenne.
Szerintem az árát simán megéri, főleg ha van úgyis bőven 18650-es akkuja az embernek.
A lámpa nincs annyira profi mint az S2+ a kidolgozása a kapcsolója sem, de a fényerő az sokkal nagyobb és a 2 fokozatból az alacsonyban (asszem 40%) is erősebb a fénye mint az S2+ maxon és így órákig is elmegy amíg az akkuk bírják.(#27715) ZozzV6
Rezegni nem tud, ellenben nőgyógyász lehet jó hasznát venné.
-
Vagany
őstag
válasz
lkristóf #27711 üzenetére
Szoros, lehet állítani meddig legyen rajta, én nem is vágtam le belőle, mert igy jobban rádugva hosszabb részt véd, a lámpát bekapcsolva kihúzva meg nagyobb a szórt fénye.
Legutóbb egy kertipartin volt hasznos. Csak bekapcsoltam az S2+-t legalacsonyabb fokozatra és felakasztottam egy fára, kb olyan mint egy mini izzó, kis területen nagyon jól szórja a fényt, így még a parázsnál is láttuk egymást, de az akksi is bírja órákig, főleg, hogy általában van nálam egy tartalék 18650-es
is, de nem kellett.
(#27712) Wendelke
Bringára nem jó, mert annyira szórja a fényt, hogy benne van a látómezőben és zavaró. -
Vagany
őstag
válasz
ZozzV6 #27194 üzenetére
Igaz, a lézerkarddal túloztam, de az s2+-hoz képest és általános célokra én nem javasolnám a C8-at még OP refivel se. Azért írtam az L2-t az jó átmenet a C8 meg az S2+ között, a mérete is elfogadható (nekem pl az L6 csővastagsága sokkal jobban kézreáll mint az S2-mé), igaz ez már 26650 akkut igényel, meg ha már L2 akkor már nem sokkal drágább az L6
. De én csak leírtam a kevés tapaszralatom, majd ő eldönti meddig megy el méretben, árban, tudásban.
-
Vagany
őstag
válasz
Kleroo #27189 üzenetére
Az S2+ és a C8 teljesen más. Általános célra az S2+ a jobb, a C8 az "lézerkard". Melegedni meg mind fog, főleg ilyen kis méretben. Ha méretben mész feljebb esetleg egy L6, akkor nagyobb a lámpatest nagyobb a fényerő (izmosabb led), kisebb fokozaton nagyobb fénye van mint az S2+-nak és akkor nincs melegedés hosszabb távon sem. Vagy egy L2 lehet még jó, ez talán olcsóbb mint az L6, szintén általános célokra jó, nagyobb a lámpa mint egy S2+-nál talán a melegedés is elviselhetőbb.
Ha zoom-os kell és erős akkor Jaxman Z1
[link] -
Vagany
őstag
válasz
sanzi89 #27167 üzenetére
Nem néz ki rosszul amit írtál, igaz eddig nem sok tapasztalatot láttam róla itt a fórumon. Női táskába minél kisebb annál jobb alapon:
[link]
Most épp akciós, tudom, hogy nem usb-s, de akkuval töltővel együtt lenne, és ha nincs sűrűn használva nem olyan nagy dolog kivenni havonta az akkut belőle feltölteni, nekem anyukám túl a 70-en meg tudja ezt tenni egy Convoy S2+ esetében.
Itt a fórumon még erről olvastam tapasztalatokat:
[link]
Csinos, erős, USB-s -
Vagany
őstag
válasz
Blaise #27160 üzenetére
Én ezeket venném, ezek is vannak nekem:
Convoy S2+
Liito kala Lii-100
védett Pana 3400-as
Elvileg az akkut nem engedi együtt rendelni a többivel, kódokat majd hpsafl tudna, én egyet tudok az a lámpához meg az akkuhoz jó (a töltőhöz is de az flash sale-ben van most és kóddal sem olcsóbb, sőt)
GB8offc -
Vagany
őstag
Huhhh
[link] -
-
Vagany
őstag
válasz
sanzi89 #26822 üzenetére
L6-hoz ez a választék (én az elsőt vettem még akcióban preorderben):
Keppower 5200mAh új
Keeppower 4500mAh
Thorfire 5000mAh
Ezek védettek és elférnek és nem kell mágnes közéjük.
Van még az árbajnok liitokala a GB-n az nem védett és kell mágnes vagy rugós kütyü a 2 akku közé. -
Vagany
őstag
válasz
csaszi72 #26710 üzenetére
Minőségi zoom-osokból ezeket láttam:
[link]
[link]
[link]
Nem kisebbek mint egy c8, de nem is nagyobbak jelentősen, viszont nem is 10e egyik sem.
Amúgy itt lehet válogatni: [link]
De tényleg nem túl jók a zoom-osok, egyszerűbb lenne egy S2+ vagy c8, vagy mind a kettő, akkor is 10e alatt lenne (kb 30$ a kettő) és akkor azt használja amire szükség van. De ha egyben kell akkor a legjobb egy L2, L6 ezek elég távolra tudnak világítani, de van szórt fényük is és módváltóval a kívánt fényerőt be lehet lőni, igaz sem árban sem méretben nem felelnek meg a kritériumaidnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- PlayStation 1 / 2
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Posta, csomagküldés
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest