- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Papichulo
tag
-
Bubanc
aktív tag
válasz
morceaux #14258 üzenetére
igaz, hogy nem hozzám szólt a kérdés, de megnéztem a képeidet és szerintem nagyon jó képek, de a fotózás nagyon szubjektív dolog, lehet, hogy azon az oldalon más felé nyitottabbak az emberek, és például itt úgy emlékszem többen is kommentálták a képeidet... egyébként teljesen igazad van valóban az a legrosszabb, ha nem mondanak semmit... az is jobb, és talán a legjobb, ha megmondják, mi az ami esetleg nem tetszik nekik, vagy mit lehetne máshogy...
-
válasz
morceaux #14258 üzenetére
Sok helyre kell kommentelni (híresebb vagy jobban látogatott fotósokhoz), sok ismerőst (friends) kell összeszedni.
Pedig nagyon jó kis képek, csodálatos tájakról.
Olyan ez mint a béna iwiw és társai. Minél több ismerősöd van, annál többen tudnak rólad nyilatkozni. Én inkább csak a nézettséget figyelem, az többet mond néha, mint a kommentek. Ha egy kép megkapó kicsiben, azt sokan megnézik. -
rumos14
nagyúr
válasz
morceaux #10972 üzenetére
megfogadom a jótanácsokat, ez már egy minimálisan vágott kép, megnézem, hogy lehet még alakítani. Pana FZ5-tel készült anno a kép, meglepődtem, hogy ez eredetiben koromfeketlnek látszó fákra némi zöldet lehetett varázsolni Fill lights segítségével.
a képeid közül az első tetszik, jó látni, hogy kompaktból is lehet ilyen eredményt kihozni. -
Hydra SR
addikt
válasz
morceaux #10960 üzenetére
Köszi
Utómunka a városos napkeltésen: alapvetően a RAW konverterrel nyúltam csak bele, fehéregyensúlyt sokáig állítgattam, színeket maxra tettem és vágtam. Utána PSP-ben leméretezés, zajszűrés, élesítés, keret. Végülis semmi drasztikus belenyúlás. A WB beállítása volt a kritikus pont.
Utómunka a vércsésen: vágás, leméretezés, zajszűrés, keret. Elég erős vágás, ezért ilyen részlettelen. 135-ösnél nagyobb gyújtótáv nem volt nálam (franc se gondolta, hogy napkeltés képhez teleobi is kéne)
-
drkbl
őstag
válasz
morceaux #10839 üzenetére
@morceaux, biggamer: Made in Germany Variante Zwei
Szerintem az első jobb lett, itt nincs meg a lámpák egyenese.Jogos a Mustang-észrevétel, ám én még igazán katalógusfotónak közelébe se jutottam soha nyilvános rendezvényen.A Mustangnál van egy kis expoziciókülönbség a lenyugvó nap által megvilágított fal és a hütőmaszk között, én a maszkra szavaztam. El nem mentek, egyre több látogató lett, mi is siettünk tovább. Ha jól emlékszem, a másik oldalán egy VW mikrobusz állt, a Bogarak, Fiatok csoportosultak először, majd a később jövő amerikaiak. A króm és a rendszámtábla miatt amíg lehetett, nem vakuztam. Szerintem jó képet készíteni magáról az autóról biggamer-módra különbemutatót levajazva lehetne csak.
@rapyd: A virágos képeid tetszenek, a zöld mindig is feküdt a Fuji-nak. A sorrendem Szirom, Sárgaság, Vissza a. Elég alacsonyan tartjátok a szélkakast
, álló formátumban, a lapátokkal együtt jobb lenne talán.
@biggamer: A harmadik tetszik, biztosan szertornázott a jószág
-
rumos14
nagyúr
válasz
morceaux #10715 üzenetére
köszi, jó a leírásod, eredményre vezet. egy régi naplementés képnek estem neki, egy ilyenen ugye van világos és sötét is, egymáshoz elég közel. az eredeti kép minősége sajnos nem túl jó, zajos, pixeles, de stílusgyakorlatnak megtette.
eredeti:
[link]dinamizált változat:
[link]igen, érdekel a téma, azért, mert ez a digitális fényképezők nagy "hátránya" az emberi szemmhez képest, hogy kevésbé tudnak egy "képen" belül világost és sötétet rögzíteni.
érdekelne a véleményed, hogy pl. a Sony DSLR gépében ez a DRO dolog egy használható valami, vagy csak egy marketing rizsamizsa, szoftveresen u.ezt a hatást el lehet érni. nekem elég hatásosnak tűnik, persze ez nem azt jelenti, hogy Sony gépet vennék, ha DSLR-t vennék, gondolom a komoly felhasználóknak szóba sem jön ez a márka.
-
rumos14
nagyúr
válasz
morceaux #10702 üzenetére
ez a q jó dinamika mennyiben köszönhető a gépnek és mennyiben az utómunkálatoknak?
kiváncsi vagyok hogy egy nem DSLR géppel mire lehet menni...
olvastam olyat is, hogy a HDR hatást úgy érik el, hogy 5-10 képet lőnek egy témáról különböző beállításokkal és a PS egyberakja ezeket, mindegyikből a kellő információkat kinyerve, de gondolom te nem így csináltad.
ja és érdemes alulexponálni egy képet, abban bízva, hogy a sötét részek elég jól világosíthatók, a kiégett égboltot vagy bármit viszont a jóisten sem hozza vissza? -
Jinxx
senior tag
válasz
morceaux #10677 üzenetére
Mindhárom kép, vagy elgondolás tetszik! A tüzessel annyira nincs gond, az jó lett, a vizes is nagyon tetszik, de fekvő vágással sokkal jobban nézne ki, a hegyeset pedig nagyon sötétnek találom. Lehetett volna legalább annyira világosítani, hogy a hegyeken a hó ne szürke, hanem fehérhez közeli legyen. Egyébként grat!
-
Jinxx
senior tag
válasz
morceaux #7958 üzenetére
Nem rossz, sőt! Igazából bekeretezve ki lehetne rakni a nappaliba. Ami zavar, a jobb felső sarokban belógó fa. Azt még eltűntettem volna a helyedben. Kicsit a fák körüli világosodás is zavaró, de ha csak ránézel a képre, és nem nagyítóval pixeltkergetsz, akkor teljesen jó a kép. Hangulatos. Csak így tovább.
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest