- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Peethy
őstag
válasz
#31757056 #49341 üzenetére
X tengely - balról jobbra haladva: Shadows - Midlights - Highlights
Y tengelyen pedig mutatja, hogy abban a tartományban mennyi ilyen pixel van.Ha piros-kék-zöld a hisztogram, akkor külön is láthatod a csatornákat. Nyilván ha valahol ez a görbe magas, akkor abban a sávban több pixel található, pl. ha bal oldalon csúcsos, a jobb oldalán meg eléggé alacsonyan halad, akkor alexpós.
-
kiskornel
addikt
válasz
#31757056 #49198 üzenetére
Ha ide felraksz egy képet, mindenki feltételezi, hogy te azt a képet olyannak szántad, mint amit látunk. Én ehhez írtam kommentet. Itt ebben a topicban sajnos nem rejtik el a pikáns részletek a képhibákat.
Ez van.
Technikai részről kevés az a kép. Ha ez most tényleg F1,8-2-n készült, akkor megjegyzendő, hogy ez az obi hasonló szituban limitált eredményt hoz.
FOV alapján a modell 5-6m-re, a háttérben a fal meg ennek többszörös távolságában van. 85mm-es obitól nagyobb mosást vártam volna tág rekesz esetén.16:9 egy nagyon jó képarány. Előbb-utóbb nagyobb teret nyer, főleg a HD felbontás elterjedésével. Érdemes minenképp kísérletezni vele. Sokkal rugalmasabb szimmetria szempontjából, mint a 3:2-es képarány. Álló formátumban viszont esetlen, akár papírképként, akár a telefon kijelzőjeként. Idétlenek a harmadolási arányok. Szerintem kerülendő (ez utóbbi szigorúan magánvélemény).
-
kiskornel
addikt
válasz
#31757056 #49195 üzenetére
"kiskornel a merettel nem valtozik a bokeh, az akkora amekkora, a crop-tol mar inkabb, valoszinuleg arra gondolsz..." - Ennél nagyobbat nem is lőhettél volna mellé!
Amíg nem abban gondolkodsz, hogy milyen lesz majd a végeredmény, és nem ahhoz fotózol, addig csak kattintgatsz. Leméretezés a mélységélesség számításokban egyenértékű a fényképező szenzorméretének csökkentésével, és ez bizony alaposan megváltoztatja a CoC értékét -> megnő a DOF.
Azt végképp ne mond, hogy ha 2-3Fé-vel tágabbra nyitottad volna a rekeszt, nem lett volna kisebb a mélységélesség (=mosottabb háttér) ugyanekkora képméret mellett.
Croppolás egymagában (ha nem jár utána átméretezéssel) nem változtat a mélységélességen.
1. Jeleníts meg bármilyen képet teljes méretben a moncsidon.
2. takard le a monitorod felét valamivel. Ezzel gyakorlatilag levágtad az a részt.
3. nézz rá a kép nem letakart felére. Megváltozott a mélységélesség?Méretezéssel bizony sok hibát el lehet tüntetni, hidd el...
-
kiskornel
addikt
válasz
#31757056 #49191 üzenetére
Szerintem az a baj, hogy rossz megjelenítési formát választottál. Az 500px és a 1x.com olyan oldalak, ahol kis méretű képeket lehet felrakni -> tehát már fotózáskor is úgy kell fotózni, hogy kis méretű képen kell ugyanazt a bokeht elérni, mint amit nagyban -> nagyon fényerős obit kell használni tág rekesszel a téma leválasztására (márha ez etikai kérdés mert PS-sel kicserélheted az egész hátteret is).
Tehát az én véleményem az, ha továbbra is ilyen pöttöm méretű megjelenítési formához ragaszkodsz, akkor ki kell kísérletezned azt a rekeszt, amivel hasonló leválasztást tudsz végezni, mint mások a 2048xY méretű fotóiknál, ugyanis a kép fizikai mérete nagymértékben befolyásolja a mélységélesség érzetet.(#49192) cOxeR: olyan video-t, amit a feleséged szokott összerakni (te írtad múltkor, hogy ő rakta össze...), faxa hanggal... olyan jöhet sok-sok.
Majd kialakul az oldalatok. Jó lesz. -
m3ss
veterán
válasz
#31757056 #49176 üzenetére
jobb hatteret nem talaltatok? azok a fak nagyon nincsenek jo helyen
nalunk meg ennyi maradt a hobol delutanra...
keves lenne a dof? nem tunnek tul elesnek, foleg a masodik...egyik ki is egett, pedig igy is eleg alexposak voltak...mondjuk orulok hogy lett par jobbacska, nagyon nem szereti az af ezeket a cseppeket, foleg ilyen borus idoben
-
m3ss
veterán
válasz
#31757056 #48917 üzenetére
ja lehet, de azert kevesebb a lehetoseg. nincs metro, villamos, kevesebb mozgolepcso. es ahogy mondod kevesebb kirivo, erdekesnek tuno ember. na meg magaslatok hianyoznak nekem, egyszeruen nincs tul sok olyan hely, ahova felmaszhatnak erdekesebb perspektivaert...
mas, jarmuvek vonzasaban. ezt a kepet ti beadnatok? nem temailag erdekel, hanem technikailag. eloter bemozdult, olyan hirtelen jott a vonat hogy nem volt idom taviranyitozni es gondolom bemozdult az allvany/gep. legyen masik?
cicas kepemmel meg mi a fene van, 19 kedvenc 1 nap alatt?
neha en se ertem mi tortenik, csomo kep amit fel sem akarok rakni jon be a legjobban az embereknek...
-
gab.m
senior tag
válasz
#31757056 #48917 üzenetére
Erre épp van "szabály", de hívjuk inkább tradíciónak, miszerint három fő objektívet szokás használni streetfotóhoz (FF-en): 20mm ; 35mm ; 50mm.
50-nél hoszabb objektívek teljesen más hangulatot adnak a fotóknak, és pont ez volt az első dolog amit kiszúrtam a képednél, már kicsiben, hogy ez nagyon-kígyótele -
-
Retro11
senior tag
válasz
#31757056 #48702 üzenetére
(#48702) Cayman
Ezt elég jól eltaláltad. Szeretném a képeket egyébként, de csúnyán elrontottam és az a baj, hogy csak utólag vettem észre. A faágassal nekem csupán a téma elhelyezése nem tetszik, a másik képnél pedig, ahogyan írtad is, az a fránya fal. Nem tudok már mit tenni, kár értük.. (A lány szájtartása pedig a fogszabályzó miatta van)
(#48703) m3ss A háttér a lány személyisége miatt tűnt jó ötletnek. Lehetett volna jobb is, tény. Legközelebb..
A David pinzer képeit már én is láttam, hát azért előtte kalapom megemelem
. Az utómunkázás dolgot én annyira nagyon nem csípem, biztosan szükségem lesz rá később, egyelőre hanyagolom, ha nem muszáj... Az öltözködés azért lett ilyen, mert kifejezetten arra kértem a lányokat, hogy olyanban jelenjenek meg, amiben jól érzik magukat. Ez nekem fontos.
Majd lesz olyan is, amikor ruha és smink is meglesz adva. Később...Nagyon szépen köszönöm a hozzászólás és kritikáitokat, sokat jelentenek!
-
m3ss
veterán
válasz
#31757056 #48611 üzenetére
nekem a szinei kicsit furak, foleg ez a pirosas kozet, vagy ilyen eloben is? kek is kcisit erdekes szinu lett
de ezektol eltekintve nagyon tetszik.
(szerk: ff-ben megneznem! sztem az ilyesmi kepek nagyon jok ff-ben, en is csak azert csinaltam szineset beloluk mert naplemente miatt jo szinek voltak)
-
m3ss
veterán
válasz
#31757056 #48605 üzenetére
12 orakat? az kemeny
nagytaska nem is feltetlen, inkabb vastag bankartyade hat terepjaro az kell ja, en mar ra is priviztem rumosra, hogy anyagilag hogy is vannak ezek a dolgok...
engem vietnam vonz nagyon, na meg azert thaifold is. jakartaban is lehetne par streetfotot loni biztoskar, hogy ezek a tavolkeleti dolgok ugy indulnak 2 fore hogy 1++ misi. viszont egyiptom pl egesz olcso, es az is eleg "egzotikus". 150-200/fo korul lattam repjeggyel, allinclusive 5 csillagos hotel, egesznapos italfogyasztas
korallzatonyok, merules, ellennek ott is asszem.
mondjuk edinburghban meg mexikovarosban vannak most ismeroseim, azokat kellene megcelozni eloszor. bar utobbi szinten nagyon borsos -
m3ss
veterán
válasz
#31757056 #48602 üzenetére
haverom dolgozott fuerteventuran, lattam is onnan kepeket de nem tunt fel ez a vulkanikus talaj. szep nagyon. kuldjel meg kepeket onnan ha vannak. hozzatok itt a jobbnal jobb utazasi otleteket
izland, kanari-szigetek, skocia, egyiptom...mindenhova el kellene menni mihamarabb
es akkor meg tavolkeletrol nem is beszeltem...
(szerk: azt nem ertem csak, hogy neha a forummotor miert tagolja igy a szavakat, mintha 5 szokozt tennek koze, pedig nem...)
-
rumos14
nagyúr
válasz
#31757056 #48587 üzenetére
már unalmas leírni, de tényleg rengeteget fejlődött a LR, nem kell már 3 expós HDR hogy k
vissza tudjam hozni a kiégett részeket.
viszont fogom a fejem, hogy a tavalyi izlandi képeknek [link] mennyivel jobb sorsuk lenne most LR4 alatt, mert ott bizony sok esetben HDR kellett hogy ne legyen szürke lapos végeredmény, de nem fogok megint nekik esni, pedig megvannak a raw-k. ja és a dícséretet köszi -
rumos14
nagyúr
válasz
#31757056 #48578 üzenetére
sandy bridge-es i5, asszem 2,5 ghz, a kódnevét nem vágom fejből. 4gb ram van alatta, ennyi köll is neki.
sztem a te eggyel korábbi i5-öd teljesítményre nem gyengébb, max. az energiagazdálkodása.
eszméletlen, mennyit javult a LR4, mennyit extr arészletet ki tud hozni egy raw-ból. ki is hajítottam a HDR progit, a LR sokkal természetesebb eredményt ad -
m3ss
veterán
válasz
#31757056 #48581 üzenetére
nem tudom amugy pontosan mennyivel lett durvabb a gepigenye, de miert nem probalod ki? annyi plusz feature van benne meg jobbak a kepfeldolgozo algoritmusok hogy szerintem mindenkepp megeri. amugy a fo tenyezo inkabb a rawok felbontasa/merete lesz es nem az hogy lr 3 vagy 4. persze ha ennyivel durvabb gepigenye lett a 4-nek mint a 3-nak akkor nem szoltam, de en 6 mpixelnel semmit sem vettem eszre
-
Fejo
őstag
válasz
#31757056 #47773 üzenetére
Tovabbra sem gondolom (es ennek ellenkezojerol nem is tudsz meggyozni), hogy a fb elvezhetetlen minosegure (pacava) butitana a kepeket. Ami ellen en anno felszolaltam az az eletlen, rosszul exponalt, szerkesztett kepek tomkelege volt. Soha senkinek nem szoltam azert mert a flickr, fb, mitudomen milyen siteok rontottak valamit a minosegen.
Tovabbra sem mindig lesz arra idom, hogy a ph miatt mashova is feltoltsem a kepeket es onnan linkeljem. Ha valaki ezert nem nezi meg a kepeimet, sajnalom, de elfogadom. Ennyi. -
Fejo
őstag
válasz
#31757056 #47707 üzenetére
Nekem pl nem mindig van/lenne időm arra, hogy a FB után még máshova is töltögessem a képeket, azért, hogy ide linkeljem. Sokkal gyorsabb és egyszerűbb onnan idetolni. Egyébként a privát véleményem, hogy ez a minőségromlás story csak (elnézést a szóért) pixelbuzulás... Azért az FB nem rontja élvezhetetlenre a képet, és azt azért tételezzük fel, hogy az itt lévők többsége képes éles képet lőni... Nyilván egy alapból is rossz minőségű képet (életlen, stb) tovább ront, így az tényleg élvezhetetlen, de normális minőségű képek használhatóak maradnak.
-
Karima
őstag
válasz
#31757056 #47702 üzenetére
Köszi, akkor szerintem az 500px-et választom, ott regisztrálva is vagyok, meg 1-2 képem fent is van.
Előző kérdésedre válaszolva: Én a facebookra nem a like-ok miatt töltögetek képeket, hanem azért, mert szerintem még mindig ez a legjobb módszer honlap híján, hogy folyamatosan szem előtt légy, illetve legyenek a képeid nagy nyilvánosság előtt. Ha hetente felrakok egy képet, akkor folyamatosan fel-fel bukkanok az ismerősöknél, illetve ha like-olnak/megosztanak, akkor az ő ismerőseiknél is megjelenik a fotó. Szóval mégiscsak jó a like, de nem azért, hogy elmondhassam, hogy x db-ot gyűjtöttem, hanem ahányan like-olják, annyi ismerettségi körbe jutnak el a fotóim. Nekem pl ez a - szerinted értelmetlen
- facebookra töltögetés konkrétan 6-8 fizetős fotózást hozott már, ami igaz, hogy nem egetverően sok, de az az 1-2 százezer Ft, ami bejött ezekből, nem jött rosszul
Szóval szerintem a facebook marha jó tud lenni reklám céljából, csak tudni kell használni, ezalatt értem azt, hogy nyilván a 300dpi-s, nyomdának szánt cuccokat nem ide töltöm fel, hogy innen szedjék le nyomtatásra, de bemutatni a "munkásságomat", és az, hogy a like-ok által olyan emberekhez is eljutnak "önmaguktól" a képeim, akiket nem is ismerek, ez szerintem nagyszerű lehetőség. (De ha csak számszakilag is nézzük: Egy embernek van átlag min 300 ismerőse, felrakok egy képet, mondjuk az ismerőseim 10%-a lájkolja/kommenteli, az azt jelenti, hogy az a képem elvileg 30x300 emberhez eljut aznap, ami azért nem rossz eredmény
Persze emellett a facebooknak van árnyoldala is, én most nem a fb-t akartam reklámozni, csak kifejteni, hogy én miért használom -
Karima
őstag
válasz
#31757056 #47693 üzenetére
Az a baj, hogy a flickr is agyonb@ssz@ a képet pro acc hiányában
Feltettem ide is, ez talán nem rombolja annyira. Btw, nem tudtok olyan online galériát, ami nem rombolja a képeket?
-
válasz
#31757056 #46763 üzenetére
Ezt le kell írni, azoknak, akik nem csinálnak ilyet, aki csinál, az mindezzel tisztában van.
Nekem pl. a csoportkép megy mindig nehezen... sok ismeretlen "személy" nélküli embert egyszerre motiválni... nagyon nehéz ezeket megtanulni, viszont enélkül nem lesz a fotó bensőséges, és felhőtlen érzetű. -
spanyoll
addikt
válasz
#31757056 #46763 üzenetére
Fotóztam már jó pár nem-modell lányt, és be lehet őket állítani, akármilyen idegesek is.
Volt olyan modellem, aki szó szerint remegett amikor egyik pózból átállt a másikba, mégis be lehetett állítani egy normálisnak TŰNŐ pozícióba, bár sajna még így is látszott a képeken a feszültség, hiába lőttem minden képet egy-egy béna poén után, amikor nevetett és felszabadultabb volt. De olyan 90%ban szerintem le lehet küzdeni a modell feszültségét és az esetleges tapasztalatlanságát. -
Chapel
addikt
válasz
#31757056 #46568 üzenetére
Hát engem meg az érdekelt elsőre, így én a többit csak átfutottam.
Nem költségesebb egy makró obi amúgy, mint bármelyik jobb obi. Sőt a 100-as canontól kezdve a 105-ös,150-as sigmáig, mindet megkapod 100-130e-között. Ezek a közelébe sincsenek egy L-es obinak, így szerintem nem különösebben költséges irányzat.
Mondom ezt én, aki szinte az egész fórumon egyedül vagyok a makró "kattanásommal", szóval, hagyjuk, elfogult vagyok. -
m3ss
veterán
válasz
#31757056 #46514 üzenetére
klassz kep
bar alul egy kicsivel tobb utat elneznek meg.
coxer: ellenfenyes levendula
salamon torony is jo, modellek nelkul meg jobb lennede amugy kiskornel velemenyet osztom, ha a logo bal sarkanal allna a par jobban latszodnanak.
(#46527) ballington jo kis mozzanat, ez crop 50mm-bol?
(#46494) Sir Riccio ez annyira nem, holgyes gabonafoldes kepek jobbak sokkal
tenyleg latszodik a crop, nem tul eles.
en is csinaltam ma kettot, elso sajnos arnyekban volt es f7.1-re kellett rekeszelnem (iso 400, 1/80) dof lehetne nagyobb..masodikon meg nekem a hatter annyira nem jon be, de a lepke tetszett
-
Fejo
őstag
válasz
#31757056 #45884 üzenetére
Az utálat idézőjelben volt.
Én nagyon kezdő vagyok a témában, így minden tanácsot meghallgatok és köszönettel veszek.
Ettől még persze gyakran megyek a saját fejem után, mint ez esetben is. Meg volt az oka, hogy miért ezzeel a sorozattal kezdtünk, de lesznek majd (ha az idő egyszer megint napos lesz itt...) nőiesebb képek is.
Én arra gondoltam, hogy ez a helyszín pont az ellentétével jó lehet (ahogy valaki írta is itt a fórumon, hogy végre nem egy menyasszony van a repcemezőn
), de lehet csak én érzem így.
-
Fejo
őstag
válasz
#31757056 #45873 üzenetére
Köszönöm és elfogadom a véleményed, hisz ez a szép a fotózásban, hogy mindenkinek más tetszik vagy mást gondol egy képről.
Ez esetben annyit azért hozzátennék, hogy a tervezett és megvalósított képi hatáshoz nem menne egy lágy, mesébe illő háttér (szerintem), ennek ellenére a háttér mosott, hisz az összes kép 2.8-3.5 között készült.
Nyilván azzal, hogy a képek egy ilyen színvilágot kaptak, kisebb lett az eltérés a képi elemek között, de ez számomra nem zavaró, sőt, csak erősíti az "örület" érzését.
Biztos voltam benne, hogy a képeket vagy szeretni vagy "utálni" fogják (előzetesen arra számítottam, hogy ez utóbbi lesz a több, de nem így lett... Vagy csak ők nem írták meg a véleményüket...), de a többség nem lesz közömbös, és én ennek örülök.
Aktív témák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mobilinternet
- HP notebook topic
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Nikon AF-S 50mm f/1.4G + napellenző -Kitűnő portréobi-
- Nikon Nikkor 105mm 2.8 macro és Nissin MF-18 körvaku
- Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest