- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
Bandesz99 #6545 üzenetére
Háááát... Szép ez a hely. Rosszkor fotóztál (üres az ég), az árnyékokat kicsit fel kellene nyitni, csúcsfényeket szintúgy. Valami élesítés is hiányzik. Lehet, hogy inkább a víz alatti sziklákra kellett volna koncentrálnod, és abból kihoznod valami nonfiguratívat. Ott nagyon szép mély színek vannak.
Ezt nem filmre csináltad véletlenül? -
ThufirHawat
senior tag
-
ThufirHawat
senior tag
Köszi Mindenkinek!
-
ThufirHawat
senior tag
BUÉK!
Összeszedegettem a tavalyi (majdnem azt írtam, hogy idei) legjobb makró képeimet. Tudom hogy makró meg minden, de mivel ez az éves produktumom java, így aztán inkább ide. [Katt az oldalamra] aztán portóliók. És ott.
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
Predator... #5688 üzenetére
rád számítottam hogy meg mondod a frankó
Távol álljon tőlem.
A fikázás vagy idétlen tapsikálás helyett inkább próbáltam konstruktív lenni.
Most látom viszont a lapodon, hogy kis géped van, így már érthető a viszonylagos életlenség. Valami előtétet használsz hozzá? -
ThufirHawat
senior tag
válasz
Predator... #5686 üzenetére
Boglárka: A kompozíciót nem jól raktad össze. Pont levágod a hátsó csápja hegyét, illetve a virág is furcsán van elnyesve. Kicsit közelebb, vagy kicsit távolabb kellett volna menned. Élesség dolgában sem százas. Mindesetre érződik rajta a tudatosság, és szépek a színek is.
Sikló: Ez csak egy sikló, ami le van fényképezve. Ritka, és persze hogy meg kell örökíteni, de mint kép, nincs azon a szinten, mint a boglárkád. Nagyon rossz a látószög, az egész zavaros is kissé... Amerikaiak azt mondanák rá, hogy too busy. Ráadásul szerintem a fehéregyensúly sincs a helyén.De ez csak az én privát véleményem.
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
Hydra SR #5647 üzenetére
Szajkót mivel csináltad? Olyan furcsa a képe, valahogy... darabos. Árnyékok enyhe felnyitása elhozná a madarat. Vicces, de nekem is van egészen hasonló:
[Szajkó ez is]
-
ThufirHawat
senior tag
Na itt a reggeli felhőzet plusz friss hó.
[Kattintani, belépni, megnézni.] -
ThufirHawat
senior tag
Ilyen kicsiben néha zavaró ha valahol nagyon sok részlet van... Épp ezért alig van élesítve. elég az, amit a Bicubic Sharpen lemértezés csinál. Az az igazság, hogy még nem találtam ki olyan eljárást, amivel az ilyen "nagyfrekvenciás" képek igazán szépen kicsinyíthetők...
-
ThufirHawat
senior tag
Köszönöm mindenkinek.
wertzzui: Nekem is.
Az ellenfény miatt ilyen. Csak ősszel süt be oda ilyenkor a nap, kb. 10 percre...
Hydra: A pókok sorrendben:
Fürgekarolópók
Fehér karolópók
Kis álkaszáspók
Rozsdás ugrópók
Rozsdás ugrópók(Nem én írom ki az expo adatokat, az exif-ből jönnek automatice, tévedés lehetősége kizárva, úgyhogy igazad van.
Én emlékeztem rosszul.
)
Az álkaszáspóknak a fejtora látszik, kissé elölről-felülről. Ott van a nyolc szeme. A kép alján az a furi képlet a tapogatólábaiból módosult nemiszerve. Barátunk hím.
-
ThufirHawat
senior tag
-
ThufirHawat
senior tag
Nya, most nem offolok.
Tettem fel 11 képet a székesfehérvári Bory-várról, és további 25 természetfotót, amolyan szokásos havi termést.Mindez a [weblapomon].
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
werttzui #5088 üzenetére
Clarity helyett:
Filter/Sharpen/Unsharpen mask (30%, 30px)Hátteret a Noise Ninja kb. 12-12 értéknél már szépen mossa, de ez nyílván függ géptől ISO-tól, izléstől is... Ha nincs NoiseNinja, akkor Gaussian Blur (kb. 2-3 px sugárral). Mivel a G.B. nem módosító layer így először le kell kopizni a hátteret (Copy background), azon alkalmazni, aztán kimaszkolni.
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
werttzui #5085 üzenetére
Akkor figyuzz...
[Lokális zajszűrés] (a végén)
[Görbék a totál kontraszthoz]
Szaturáció fel az égbe
[Lokális kontraszt ACR-ben]
[SmartSharpen]
[Bicubic sharper leméretezés]
Újbóli SmartSharpen -
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
werttzui #5080 üzenetére
Meg is lehet...
Lokális zajszűrés az üres részekre maszkolva
Durva "S" görbe
Szaturáció fel az égbe
USM a lokális kontrasztért (30%,30px)
SmartSharpen élesítés (75%, 0,3px)Leméretezés (bicubic sharpen)
Újbóli SmartSharpen (100%, 0,5px)Nem olyan összetett, és 1 lépés kivételével (maszk elkészítése) csinálhatsz rá scriptet.
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
Hydra SR #4933 üzenetére
Hydra: A második csíboros nagyon hangulatos lenne, kár hogy bemozdult. ISO-t kicsit feljebb húzhattad volna. Hoomogén hátteres képeknél nem nagy baj, az utólagos zajszűrés nem tudja megenni a részleteket, mivel nincsenek.
Hol volt ez, egyébként? (Kiskoromban nagy "csíbor fun" voltam.)
chungee: Hangulatos, nagyon hangulatos! Kicsit kemények a fények (nem az a kiköpött tájképfotós idő volt), de ennek ellenére igazán szép lett. Még az ellenfényes falév kliséből is sikerült valami szépet kihoznod. Gratu! -
ThufirHawat
senior tag
válasz
Latissimus Dorsi #4787 üzenetére
Nagyon hangulatos, nagyon szépek a tónusok, illik a témához, de...
Az alsó sír nagyon szerencsétlen módon el lett felezve. Én kicsit jobban lefelé fordítottam volna a gépem, és a legelső sírt teljes egészében mutattam volna meg. Inkább kevesebb legyen az ég, mivel az itt és most úgysem túl érdekes (alig van felhő).
Mindenesetre a meglátás és a kidolgozás remek. -
ThufirHawat
senior tag
Soha életemben nem láttam még ilyen nyugodt ugrópókot!
Simán kiváta, míg előpakolok mindent, lefekszem mellé, és az sem izgatta, hogy ott manőverezek nem kis kályhacsövemmel. Piszok mázli.
Ráadásul nemcsak a legbátrabb, de a legnagyobb ugrópók is ő volt, amit valaha láttam.Köszi!
-
ThufirHawat
senior tag
Nagy kapkodásban meg el is felejtettem:
[Szeptemberi képeim]
Javarészt makró, főleg MPE-65-el. -
ThufirHawat
senior tag
Alakul...
Kicsit sötétíts rajta még szerintem.
Curves layer, közepét megfogni, kb. 8-10 egységet lefelé elmozdítani.
Ettől már önmagában is kontrasztosabbank fog tűnni, de ha ez még nem elég, akkor probálkozz az USM-el.Azok a vízcseppek vagy mik iszonyat jó helyen vannak!!
-
ThufirHawat
senior tag
Hagyományosabb témákra bejön általában:
1.: RAW konvertálásnál mindent felnyitni (Fill light, Recovery), helyi kontrasztot (Clerity) megnövelni, mivel az előzőek csökkentik.
2.: Ha kell, akkor a fent megénekelt Highlight/Shadow eszközzel tovább nyitni a széleket.
3.: További helyi kontraszt növelés az USM filterrel lehetséges (10-30%, 30 pixel). Mivel ez gyakran képez szellemképet a nagy kontrasztátmeneteknél, így nem árt egy duplikált layeren csinálni, majd kimaszkolni ezeket a területeket.Ennyi az egész.
-
ThufirHawat
senior tag
Három tanács ( a méretezésen túl):
1.: Ha valamit felülről fotózol, az kicsinek hat. Lehetőleg próbálj mindent a saját szemszögéből fotózni, még akkor is, ha kicsit koszos lesz tőle a rucid.
2.: A géped gyártója úgy gondolta, hogy a legjobb képarány a 3:4. Ettől persze még nem biztos, hogy a képeidhez is ez illik. Ritka az a kompozíció, amit nem kell vágni itt-ott. A csigánál pl minek annyi maszat az aljára?
3.: Ritka esetektől eltekintve a szemekre állítunk élességet. (Tudom, kompakttal nehéz...)
Boglárkának hívják a lepkédet. -
ThufirHawat
senior tag
Na akkor....
Kosbor fotózás a Vértesben 2007. május 12-13. vagy május 19-20. hétvégén. Kérlek titeket, hogy akit érdekel, az a privát e-mail címemre (admin@miklosrabi.com) dobjon egy levelet, esetleg azzal az infóval, hogy szombat vagy vasárnap lenne-e neki a megfelelőbb.
Részleteket e-mail-ben megbeszéljük. -
ThufirHawat
senior tag
válasz
Hydra SR #165 üzenetére
Május közepe volt tavaly (csak elnéztem a dátumot legutóbb). Szerintem idén kicsit korábban jött a tavasz, így április végére tenném... De még semmi. A makrós topicban rendszeresen megírom, hogy mi virágzik éppen...
Amint elbújtak a kosborok szólok minden létező (na jó, azért nem) topicban, és egyeztetünk valami közös időpontot. -
ThufirHawat
senior tag
Köszi!
A ''trükkök'':
2.: ''Be there''. Láttam, hogy szépek a felhők, ez a kép már rég megvolt bennem, így gyorsan felfutottam a hegyre és megcsináltam. Minimális PS.
32.: Ugyanakkor készült. A fekete hátteret a hátizsákom adta (ezért kell fekete fotóstatyót venni!!!).
41.: Naplemente, kis DOF és shadow/highlight recovery a PS-ben. Mértékkel és ügyes beállításokkal.
42.: A la nature, minimál PS-el. A titok a napelmente. Jókor kell ott lenni. Meg persze nem árt a nagy dinamikus átfogású szenzor és az átgondolt RAW konverzió sem.
43.: Itt pont az a trükk, hogy vakító napsütésben készült, nem naplementében. Az enyhén kivilágosított középtónusok adják a fátyolos hangulatot.
Lightroom-ot csak utazós és családi képeknél használok. Igazából akkor jó, amikor rengeteg képet kell azonosan (vagy jól tipizálhatóan pár féle képpen) kidolgozni, és semmilyen helyi beavatkozásra nincs szükség. Leginkább a fotóriporterek és az eseményfotósk vehetik nagy hasznát (magyarán a hivatásosok 95%-a). Bár van benne egy nagyon finom újdonság, de erről majd később...
Én a szokásos CameraRAW 4.0 és PS CS3 duót használom. -
ThufirHawat
senior tag
Bár javarészt makró, de azért ide is...
Feltettem a weblapomra ([link])a márciusi képeimet. Tessék megnézni! -
ThufirHawat
senior tag
Ma hajnalban estem haza Esslingen-ből. Képek a weblapomon [link], a Galériák között.
A tanúlságok: 1.: A Canon 28-70/3.5-4.5 mrk II. NAGYON jó objektív. 2.: Az Adobe Lightroom az eddigi legjobb fényképfeldolgozó szoftver, ha nem akarunk lokálisan nyúlkálni a képbe. 3.: 6000 féle német sört nem lehet egy hét alatt végiginni, de azért próbálkozni szabad. 4.: Az Audi A4 nem négyszemélyes autó. Az csak a marketing...
Most meg húzok feketekökörcsint fotózni.Aztán majd alszom is valamikor...
Aktív témák
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest