- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
tbs
addikt
Hmmm... Ha poszterképet készítek, azzal sem szoktam fél óránál többet foglalkozni. Vagy alkalmas rá a kép - vagy nem.
Nem konkrétan pár játékképről van szó, hanem a játékképek előállításából gyakorlatot csinálássál. Néha én is kipróbálok egy-egy új workflow-t, elemet, szórakozom vele, és eldöntöm, hogy akkor a repertoár része lesz, vagy kuka...
Szóval mindenki máshogy dolgozza fel a képeit. Nálunk a családi fotókat a párom válogatja, oszt néha nekiülök a "megcsinálásuknak", évente 2-3 alkalommal készülnek családi/hobbi reprók. Azokkal sem foglalkozom többet. Igénytelen állat vagyok.
szerk: MCPite: mentsél azért előtte..!
szerk: Coxer #39946: persze érthető, hogy a számára "ritkán"/"drágán" látható dolgokból mindent megpróbál kihozni az ember.
-
tbs
addikt
válasz
sztyui2 #39931 üzenetére
Néhol kicsit sok a +fény és valószerűtlenné teszi a képet. De alapvetően elfogadhatóak.
Valami zavar van a helyszínnel is, de nem tisztult le még bennem...
(Verkek poénosak.)
Fizik, utómunka kérdés, szigorúan a szememmel: 1óra/kép - ha magazinfotóra kell. 2+óra ha címlapra. Ha egyéb, akkor pedig ha jól van elsütve (azaz volt mögötte koncepció, "látás-láttatás", helyes expozíció), akkor nem szabad ennyi ideig dolgozni vele. Egy "nem jól elsütött" képből nem szabad jónaktűnőt gyártani. le kell vonni a konzekvenciát és legközelebb úgy lőni. Szvsz. Pl. ha fotózunk egy esküvőt, akkor ~2e képből kell a 10% legjobb+kötelezőt kiszerelni. Tipikusan a kötelezőkkel kell munkálkodni 10-15percet, a többivel 2-3perc a "munka" (kis vágás, színrehozás, finomítás, fókuszelhelyezés - apróságok). 1óra/képpel évente 1 esküvőt tudnánk csak vállalni...
Fényképezünk, nem rajzolunk. Az egy másik szakma.
Ja, amúgy az esküvők után nem a képek kidolgozása, leválogatása a nagy feladat, hanem a hibáink kielemzése közösen - és az elkerülési metódusok kitalálása...
Riportfotónál hálisten a téma viszi az anyagot, ott gyakorlatilag kompozícióközpontú az alkotás. A médium képszerkesztőjén múlik a többi dolog.
Szerk.: Coxer #39935: megtalálni a leginkább tetszetősebbet..? No ezt a módszert nem támogatom...
1000 képből 1 jóleszhafotosopolunkhdrtrá... Brrr...
-
tbs
addikt
Hmmm... Akkor rossz példány volt nálam, mert icipicit volt aberráltabb és vinyettáltabb (nem csoda, szerintem nem fullframe ez az obi), mint a fix 300F4 canon, felbontásban kb. ua. hozta, bokeh-ja meg nekem jobban tetszett, mint a canon-é. Mondjuk tavaly 1.4x-zővel és vadra kerestünk megoldást. Sigma lett, örömmel és produktívan használja a tulaj. Az árkülönbözetből meg vett egy nagyobb vázat...
-
tbs
addikt
válasz
Peethy #38927 üzenetére
1, 3 -> Jó téma, ügyes szerkesztés, de vagy DoF, vagy OoF (választhatsz
) probléma van mindkettővel. Az első egyébként nagyon finom volna...
2 -> Fókusz nagyon a helyén. Csak elcsépelt buli. Iparosmunka, de jó.
Nem kerestem régebbi képeidet, de ezeken már látszik hogy bőven tudatosak. Icipici technikai fegyelmet még mögé, és tuti vagy..!
-
tbs
addikt
válasz
Sir Riccio #38898 üzenetére
Kata horizont és kábelek. Hirtelen.
Jó munkák amúgy.
-
tbs
addikt
válasz
toth_janika #13054 üzenetére
K100D a normál kiobival tavalyi hóviharban, illetve nagytesója a 16-50-nel csöpögő, nem szakadó esőben problémamentes. (Hóvihar: ~2-3 percenkét a frontlencséről söpörni kellett a havat. Eső: határozottan csorgó víz a gépen.)
Utóbbi konfiguráció kapott már homokozóban is több "lapáttal".
-
tbs
addikt
válasz
~Ph'vEscha #12255 üzenetére
Cuki..!
-
tbs
addikt
válasz
Chapel #12034 üzenetére
Jobban jársz, ha a zajt beleépíted a képbe. Komoly zajtalanításhoz szelektív elmosás, szelektív élesítés kell, különben mosott, vízfestékszerű képet kapsz. Olyan toolt keress, ahol mondjuk a gauss elmosásnál lehet megadni kontraszt thresholdot, ami arra jó, hogy megmond mi az a kontrasztlépcső, amin már ne dolgozzon... Stb.
Én inkább a kép részének tekintem.
-
tbs
addikt
válasz
Chapel #11860 üzenetére
Nyugi. Az én képeimet sem nagyon dícsérik, nem különösebben érint. ÉN jól szórakozom az előállításukkor.
Az alexpó zavaró a képeiden, ez viszont igaz. (Sötét a kép, nincs kihasználva a géped dinamikatartományának fölső vége. Ha be lehet állítani Manuális módba, akkor próbálkozz 1-2-vel hosszabb záridővel fényképezni, vagy állíts +1, +2 EV expozíció-korrekciót. Ha egyik sem működik, akkor próbálj expozíció-értékeket rögzíteni a kép legsötétebb részére, a legjobb, ha spot/középre súlyozott fénymérést is tud az eszköz... Manuál móddal nyernéd a legtöbbet...
)
-
tbs
addikt
válasz
biggamer #11733 üzenetére
No, vmi ilyesmire gondoltam. Szép a tükröződés az íriszen, hangsúlyt érdemel. A személytelenség már az eredeti vágásnál is megvan: gyermek, de már a neme is kérdéses...
Cassi: az eredeti kép is elveszik a nemsokat mondó kölökképek közt. Ha egy képet publikálsz, akkor CSAK A KÉP VAN (és a címe). A szemlélő nem a Te szemeddel, érzéseiddel és gondolataiddal "látja"... Mondanivaló és/vagy esztétika alapján lehet a célcsoportot osztályozni.
-
tbs
addikt
Tájpróba. Elnézést.
kékszalag
[link] -
tbs
addikt
Szombat du. a görög faluba elértünk végül... Sajnos csak pár óránk volt, de a rohadt nagy tömeg ellenére jól szórakoztunk...
(Bongyorhajú kékpólós Nikonnal és fordított bézbólsapi, hosszúhaj, napszemüvegszerű szemfedős - Pentaxszal...) A modell srác durván jó arc volt.
No meg Brigi is...
-
tbs
addikt
válasz
runner 125 #8965 üzenetére
Jaaaaa! Bocsánat.
Erre a témára durván kell készülni, alkalmi képnek elmegy szerintem.
Fotós érdekesség, éjszakai programom: Argyll CMS + Spider2Express -> monitorkalibráció.
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia #8454 üzenetére
Ez meg picit jobbra...
-
tbs
addikt
Höhöhö...
Ne itt folytassuk az ámokfutást. Most nincs időm magyarázatokra, de ha jövő héten megpiszkáltok, talán igen.
-
tbs
addikt
válasz
runner 125 #7514 üzenetére
Azt kell mondani, hogy lowkey...
(Minthogy az is.
)
-
tbs
addikt
Fejo: nagy összeilleszőmágus.
Nem rossz. Egészen a partról nyomtad?
Chungee: reménytelenek a kereteid tényleg.
Blackdog1: kicsit sárga. Épület nincs..?
-
-
tbs
addikt
Szemfotónál, ha mindkét szem látszik, elég necces, ha nem egyforma élesek. (Rakeemnek volt hasonló elsőképe.) Egy picit szűkebb rekesszel, vagy a képsík változtatásával orvosolható lenne.
Macskaportré. Lenne, ha látnánk vmit a "személyiségéből". Így csak egy átlagos otthoni cicafénykép.
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen processzort vegyek?
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Formula-1
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest