- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Stitch #33669 üzenetére
Való igaz, mentségemre szóljon, hogy kb. egy fél-egy percem volt a kép elkészítésére (a három expóra együtt), amíg nem volt senki a teremben. Közeliek természetesen vannak, de beleszerettem ebbe az üvegtetőbe, így mindenféleképpen szerettem volna egy olyan nagy látószögű képet, amilyet az obi engedett (18mm).
Köszönöm az észrevételeidet.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
makraipeter1 #22521 üzenetére
Nagyon zajos lett sajnos.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
t_a_m_a_s #17136 üzenetére
Köszi! Sármelléket én jobban szerettem, a szentkirályszabadjai épületek többsége nagyon rossz állapotban volt, még a panelházak is, a téglaépületekről nem is beszélve - volt olyan köztük, amelyiknek a szobájába nem mertünk bemenni (a képek között is fellelhető), mert annyira szörnyű állapotban volt.
Sármelléknek sokkal jobb hangulata van, mivel az épületek többsége jó állapotú, a legtöbb helyen még az ablaküvegek is épek.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Xantomas #17133 üzenetére
Tavaly nem voltak. Ellenben ugye sok épületet cégek használnak telephelyként, miegymásként, ezért néhány helyen kutyák voltak szabadon engedve, akik nem örültek nekünk. Viszont sok helyen földmunkát végeztek (tavaly márciusban voltunk ott), és állítólag valami repteret vagy helikopteres "repülőteret" építenek ott, így nem tudom, hogy jelenleg milyenek a lehetőségek.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Akkor remélem, hogy ez tetszeni fog:
Elhagyott szovjet katonai lakótelep, Sármellék, 2008 -
bLaCkDoGoNe
veterán
Nem, azon túl, kocsival mi pl. ott álltunk meg, ahol az út elágazik, és lehet menni a Shaolin faluba ill. Dobogókő felé tovább. Innen indul felfelé az erdőbe egy betonozott út, azon végigcammogva lehet eljutni ide pl. (Ill. az erdőn keresztül is természetesen, de azt még ennyire értelmesen sem tudnám elmesélni
)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Két hete voltam fent a Pilis tetején, a volt rakétabázison:
Pilis756 -
bLaCkDoGoNe
veterán
Semmi, szerintem tucatkép (vagy inkább turistafotó: itt voltam, ezt láttam). Tisztes iparosmunka, semmi több - szigorúan szvsz. Egy érdekesebb szög, egy kisebb látószög, egy rész kiemelése nekem izgalmasabb lett volna - de ez csak egy vélemény, és mint ilyen erősen szubjektív ugyanakkor nem biztos, hogy helyes.
Ettől függetlenül tessék tovább gyártani a képeket! -
bLaCkDoGoNe
veterán
Technikailag mind a két kép jó, azonban "amúgy" nekem semmit nem ad, ezt a látképet milliószor láttam már a 4-6-os villamosról (reggel, délben, este, alkonyatkor, pirkadatkor, ködben, hóban, esőben, tavasszal, télen, nyáron, ősszel, sötétben, világosban, fagyban, rekkenő hőségben, stb.).
-
bLaCkDoGoNe
veterán
No beköszönök eggyel én is: Ha Long öböl, Vietnam, 2008. január.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Baromi jó, nagyon szép képe van! Mondjuk elsőre kicsit nehézkes volt vele dolgozni a kézi fókusz miatt, gyors mozgásoknál, sötétben feladták a leckét, plusz a székben ülve fényképeztem, ahol sok lehetőség nem volt helyezkedésre, és bizony itt elkélt volna nagyobb látószög...
De nagyon elégedett vagyok ezzel az obival, a 18-55-öst már nem szívesen teszem vissza, mostanában ez a fix 50-es van a gépen, igyekszem minél többet fényképezni vele.
Az normális, hogy fénymérés nincs az obival, vagy valahol be kellene állítani? (Élességvisszajelzés van.) -
bLaCkDoGoNe
veterán
Zseniális!
Hogy kell ilyen képet csinálni? Gondolom többszörös expozícióval + állvány, de hogyan csinálod meg azt, hogy a kiemelendő téma is jól exponált legyen, és a környezet se kapjon túl sok fényt?
Ugyanis én egyszer próbáltam ilyet, még a Fujimmal, és ott 3-4 expó után már nagyon kivilágosodott a kép az állandó részeken, viszont a mozgó részek (emberek, stb.) nem látszottak szinte egyáltalán. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Voltam a hétvégén a kínai cirkuszban, és kipróbáltam az 1.8/50 M42-es Pancolaromat, miután végre megérkezett az adapterem. (Némileg off: Eredeti Pentaxot rendeltem Ebay-ről, és nagyon tetszik, nem kell hozzá kiszedőkulcs meg semmi, kézzel simán kivehető.)
Picit kicsi volt a látószög a helyhez, de a nagy fényerő jól jött. Mindegyik kép kézből, ISO800-on készült.
-
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Engem az orr és a mögötte levő másik szem nagyon zavar, szintén ilyen érzésem van a kiszínezett szem elhelyezésével kapcsolatban is; szerintem nincs jó helyen. A FF-színes képet jelen esetben kicsit öncélúnak érzem, ez így egy kicsit tucatfotó, ezer és egy ilyen készült már.
Remélem nem bánottalak meg. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Új galéria: Szoborpark.
Remélem ez jobban fog tetszeni... -
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszi mindenkinek a véleményeket!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Kicsit megkésve ugyan, de: Luxusautó Show 2007 az én szememmel. (Nem szeretek embereket fényképezni, de itt főleg ezzel kísérleteztem. Egyben az első nagyobb nekifutás a K10D-vel + a két kitobival.) Kommenteket örömmel látom és várom!
Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Kés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest