- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
stefanitsr
senior tag
Rég jártam erre...
-
stefanitsr
senior tag
válasz
runner 125 #15728 üzenetére
Szép lány nagyon. Megérdemelne egy stúdiós sorozatot is...
-
stefanitsr
senior tag
válasz
stefanitsr #15569 üzenetére
10-20-nál gyengusz részletezés rekeszelve is, 10-22- színvilága nagyon nem jött be nekem se a szaturáció se a kontraszt terén, és a részletezésétől sem estem hasra.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Viszlát #15427 üzenetére
Hydra elfelejtette megemlíteni a hosszú telézés alapszabályát:
Semmilyen tele sem tudja teljesen kiváltani a megfelelő rejtőzködő technikákat, mert igazán jó felvételt csak aránylag közelről lehet készíteni. Törekedni kell arra, hogy amennyire lehet a témával és némi közvetletlen környezettel ügyesen szerkesztve lehetőleg kitöltse a keresőt ! Az nem szül jót, ha elnyomok egy képet amin középen van egy szösz, és ráfogom hogy az ott hóbagoly.
Érzékeltetésképpen: Egy zöldike cropos digit gépen 600 mm-en kb 3 méterről úgy tölti ki a képet, hogy a farka kicsit kilóg. 105 mm-el jókat lehet makrózni kb.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
runner 125 #15417 üzenetére
Nekem is hatalmas élmény volt ahogy végignézhettem ahogy a jégmadaras halat fog, felmegy a bokorra, majd benyeli a cuccot azt pihenget...
-
stefanitsr
senior tag
Egy kicsit elmentem sétálni tankolás után a környékbeli meleg vízű csatorna partjára. Pár kép:
-
stefanitsr
senior tag
válasz
runner 125 #15386 üzenetére
Épp ma kaptam egy hold képet egy győri asztrofótós arctól, az már kellően részletes volt. 1950 MM + a digit szorzó és három képből rakott össze egy függőleges panorámát. No azon egész szép részletes volt a hold.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
stefanitsr #15369 üzenetére
Jah igen.
Így bontogatja a cinege a szotyit:
Így néz a zöldike mikor nem sok jót üzen a többinek:
Így a cinke mikor a zöldike úgy néz rá mint fent:
Így meg a macska az összes többire.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Hydra SR #15358 üzenetére
Jó leírás, tetszik a dolog.
A tárgyasztalon etetés nálunk a macskák miatt nem játszik. Épp eléggé dühös voltam amikor a kandúrom megfogta az egyetlen vörösbegyet, amit láttam a környéken. Illetve, a dühös nem jó szó erre.
Az írás jó, tényleg blogra kívánkozna, ha hozzájárulsz, kitenném a sajátomra.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
*Ropi* #15262 üzenetére
Hát, ez az üveg önmagában 2.3 kiló, azt ha a vázon lógatja az ember, netán konverterezve az egész finom nyomást fejt ki a bajonettet tartó csavarokra, így azok meglazultak és nyertem egy enyhén "tilt-shift" teleobjektívet. De már meghúztam őket és az üveg jobb mint új korában !
-
-
stefanitsr
senior tag
-
stefanitsr
senior tag
-
stefanitsr
senior tag
Tükörkép
Just Dance !
Összeesküvés...
Gang member...
-
stefanitsr
senior tag
válasz
jorden06 #14985 üzenetére
Szerintem a csajra poénból pakoltak ennyi mindent. Amúgy pl stadionban fix helyről jól esnek a hosszú teleobjektívek, vagy bármely olyan események, ahol nem tudsz közel menni a témához hogy nyugodtan tudj egy-egy kompozíciót összehozni. És természetesen a természetfotók, ahol egyes fajok komforzónája, túl nagy, vagy élettere nem megközelíthető eléggé ahhoz hogy egy igazán szép vágáshoz, pillanathoz elég közel tudj kerülni (ezen sok esetben segíthet a jó álca)
-
-
stefanitsr
senior tag
Gyorsan dobok pár képet reggelről. Nos, fények azok nem nagyon voltak.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
runner 125 #14815 üzenetére
Némelyiket én sem így vágtam volna de nem várták meg míg a 300-as fikszet lecserélem a vállamon lógó 70-200-asra.
-
stefanitsr
senior tag
Meglátogattam a shagyákat bábolnán. ;)
Ja zár infóról annyit, hogy az 50K / 100K nagyon marketing adat. Van egy ismerős partyfotós, 350d-vel 292k (!) expót írtak a legutóbbi szenzortisztítás alkalmával a munkalapra kamerakft-nél. Közelmúltban VZ barátom 40D gépe 2x-3xk expóval akadt fel. Asszem 32k, a lényeg hogy jóval a 100k alatt ami marketing érték.
A magánvéleményem pedig az, hogy 100k alatt csak kompromisszumos objektív van, ami "jó, jó, de...".
-
stefanitsr
senior tag
válasz
*Ropi* #14411 üzenetére
A váltások sebessége mind 2 sec-re volt állítva, ezen sajna változtathat a net kapcsolat sebessége. Ha lejjebb veszem a képek felbontását, akkor gyorsabb, cserébe kevesebb élményt nyújtanak. Már van egy másik slideshow progim de azon ez a jelenség még észrevehetőbb, cserébe az átmenetek szebbek, folyamatosabbak, és a zenét is korrektül játssza. Majd még gyúrok erre.
Ez a sorozat igazából a fotós ismeretségi kör felrázására, egy hajnali, párás, ködös, napkeltés időben készült, amely itt segít, ott nehezít. Ha ráhúzom a kontrasztot a dinamikahiányt szemre kompenzálja, csak nem illik az egész hangulatához és szerintem műnek hat.
Mindegy, arra tökéletes volt, hogy a srácokat felrázza, engem meg szórakoztatott, de mi másért fotózunk ha nem ezért ?
Nekik egy füst alatt van helyismeretük is, a vágtázó csikókról való hosszabb, unalmasnak tűnő sorozat is értük van, egyébként az eredeti mennyiséghez képest alaposan megcsapkodva.
A hely egyébként a "Shagyák bölcsője". Itt nevelődnek a shagya-arab csikók, csendben, eldugott helyen a világ végén, gyönyörű környezetben.
-
stefanitsr
senior tag
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Oliverda #14250 üzenetére
Kellemes színek, tetszetős jószág, de a magam részéről enyhén túlélesítettnek találom a képet.
Egyébként van nekem is egy macskás fotó amit jó régen készítettem (több mint két éve), de valahogy mostanáig a személyes kedvencem. [link].
Tudom nem nagy kaland, de én inkább macskás vagyok mint kutyás.
-
stefanitsr
senior tag
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Viszlát #13956 üzenetére
Tegnap errefele is hasonló arczot mutatott az ég tegnap. A felhők kékben pomáztak, az aljuk narancsos rózsaszín és arany keverékében találkozott. Nem kicsit zsibbasztott a mesterséges intelligencica vizsga amire hamarost beülök, így nem volt kreatív energiám ezt a látványt bitekre váltani... Kár.
-
stefanitsr
senior tag
Kösz a véleményeket.
-
stefanitsr
senior tag
-
stefanitsr
senior tag
-
stefanitsr
senior tag
Én csak bohóckodtam egyet a hétvégén illetve tegnap este:
-
stefanitsr
senior tag
Kérek egy puszikát !
-
stefanitsr
senior tag
Rácsaptam a kis ps-t. Ilyen lett
Pisti, köszönöm, megtisztelő.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Viszlát #13539 üzenetére
MP-E 65 szerintem eléggé drága és korlátozottan használható üveg, ugye kifejezetten csak makró (végtelenbe nem tud fókuszálni, míg a normál makrók szép rajzú jó háttérelmosással megáldott portré és rövid telének is kiválóak), és manuális fókusz, valamint az 5x nagyításnál oly pici a tárgytáv hogy rögtön erősen ajánlott hozzá körvakut vagy egyéb makróvakut beszerezni ami plusz kiadás, ellenkező esetben maga az üveg árnyékolja be a témát - miklosrabi.com-on kimerítő írás olvasható róla.
A 150-es sigma mellett szerintem tök jó a 100-as canon, vagy a 60-as EF-S is, valamint a 90-es tamron. 90-es tamronom volt, kicseréltem a 100-as canonra, de picit bánom a döntést. A canon építésre jobb, jobban egyben van de hogy jobban tetszik-e a képe azt mindmáig nem tudtam eldönteni... Amúgy nem vagyok sigma párti, az 50-es, 105-ös sigmákat egyes felépítésbeli sajátosságuk és ezzel együtt várható mechanikai defektjeik miatt nem venném meg (az egyik az AF, elég összetett áttételen keresztül nem túl izmos motor mozgat méretes fém-üveg alkatrészeket, fogaskoszorúk, áttétel sajna nem sikerült elég erősre ehhez a teherhez - hasonló félelem volt az egyik oka a tamron cseréjének is).
Egy kis őszt hozok én is:
-
stefanitsr
senior tag
-
stefanitsr
senior tag
A bő egy héttel ezelőtti versenyen készült kép sorozat egyike...
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Motion_Blur #13252 üzenetére
Volt 100-400-asom, gyorsan eladtam. Nem egy egyértelműen könnyedén használható egyszerű üveg, az igazán szép képek megalkotása sok odafigyelést igényel, és bíz a képminősége is kívánja az alapos PS tudást, ellenkező esetben sok kudarccal képes szívatni a gazdáját.
Az enyémnek az AF-je sem volt a helyzet magaslatán - nem volt életlen de az igazán éles képekhez el kellett lőni egymás után 5-6 képet egy ugyanarról a témáról és bíz a különféle fókuszálások során ugyanoda téve a fókuszpontot rendre máshogy és máshogy állt be az élesség síkja. Részletezés terén sem voltam vele megelégedve, nagyon tudatos élesítést, leméretezést kívánt és az eredmény sosem lett olyan szép mint a többi üvegemé. Ilyen szempontból a 70-200 (akármelyik) egy kis élménygyár, a 100-400 meg minimum visszás. Én eladáskor eldöntöttem hogy vagy vmi fix 300-400 lesz helyette vagy a sigma 120-300-asa.
-
stefanitsr
senior tag
-
stefanitsr
senior tag
válasz
toth_janika #12940 üzenetére
Najó gyorsan nyomok be egy makkát is, necsak emberek legyenek.
Cassidey: szombaton délután a 15:00-ás előadáson voltam egy barátommal akivel párban toltunk egy sorozatot a bemutató közepén. Meglehet feldobok még pár képet a flickr-re, ha ráveszem magam hogy utómunkázzam őket...
Szerintem ha engem láttál volna akkor arra emlékeznél, kivételesen teljes harci díszben dolgoztam (egyébként ha nem dolgozni viszem a dolgaimat minimálfelszereléssel vonulok fel).
-
stefanitsr
senior tag
Végigböngészgetve pár oldalt a végéről visszafele, le a kalappal a repülőnapos, redbullos, és jégmadaras alkotások előtt.
Én csak egy kis kirándulós képet tudok most hozzátenni. Izsa mellett, már Szlovákiában vannak egy római korból származó tábor romjai, onnét készítettem egy három képből illesztett képet a panoramio-ra. (Nagyméretű kép, szvsz panoráma így élvezetes)
Kösz a figyelmet...
Aktív témák
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpársportok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Tesla topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Nikon AF-S 50mm f/1.4G + napellenző -Kitűnő portréobi-
- Canon EF-EOS R adapter Drop-In Variable ND szűrővel -Újszerű-
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG DN OS Sports ( Sony ) -Újszerű-
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest