- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
Aktív témák
-
D4rkm4n
őstag
Mikor láttam hogy nagyon felkeltette az érdeklődését (nem kitámasztva volt hanem eldöntve, nehogy a szél b@$$za földhöz) és már épp hajolt le hogy felállítsa, akkor gyorsan felálltam a gazból. Rögtön visszahúzta a kezét és eloldalgott... Olyan jellegzetes kisebbségi tag volt.
-
Szten Márs
nagyúr
Ez valami medence lesz, egyébként.
D4rkm4n: Asszem nem jött össze a tapintatosság.
tkazmer: Ha lenne exifje a képnek nem lenne hátrányAmúgy próbáld a hosszú záridős képeket időzítővel elsütni, hogy exponáláskor ne rázódjanak be, valamint rengeteg érdekes éjszakai téma hever mindenfelé, ez speciel nem volt az, de próbálkozz tovább, legközelebb jobb lesz
[Szerkesztve] -
ArthurMiller
senior tag
Köszi a repülős képekről a véleményt. Készült kb. 200, talán lettek volna jobbak is, de nem volt erőm végigbogarászni őket alaposan.
Ami a portré(szerűségeket) illeti, teljes mértékben egyetértek. Az elsőnél sajna csak oldalt volt lehetőségem vágni, a második meg így jött ki a gépből. Sajna mindkettő pillanatkép, de majd a jövőben próbálok beállítottat is készíteni. Meg nem ártana majd feltenni a vakura a diffuzort, és levenni a villantás erejét. Köszönöm.
A többieknek is köszönet a véleményekért, építő kritikáért. -
Hydra SR
addikt
jók a virágok, főleg a pitypang, de hol a többi tűzijátékos?
A mozgó járműves hosszú záridős ötletet tőled nyúltam mikor Ferihegy mellett mondtad, hogy ilyet akarsz majd egyszer, viszont még azóta sem láttam tőled ilyet. Nem csináltad még meg vagy csak nem mutogattad?
Meglepő módon az a tapasztalatom, hogy hiába remeg a hajó, nem mozdul be az a része aminek nem kell. Kis hajónál (amilyen a Sződliget a Dunán, kb. 100 fős befogadóképesség) és nagy hajónál (amilyen a Silja Festival a Balti tengeren, kb. 3000 fős befogadóképesség) sem. Pedig kívülről is láthatóan mozgott az állvány, sőt, a Sződligeten a miniállványt kézzel szorítottam a korláthoz. Sokszor húzott már ki a bajból az a zsebállvány, 1800 Ft-ot százszorosan megért. -
Hydra SR
addikt
Ahogy lakóként sem, viszont minden nap megetetnek a gondozók
Viccet félre: Állatkertben nyűglődtem ezzel kétszer, nem sok sikerrel. Bár készült egy-két jó kép, például a verebeket ott fotóztamAmúgy mindenhol belóg valami, nemegyszer szabad szemmel sem látni az állatokat és amióta az eszemet tudom, a kifutók fele zárva, átépítés, átalakítás, átrendezés, áthelyezés alatt van. Ahol mégsem lóg be semmi és ott az állat ott meg 120 gyerek van hétfő délelőtt is és simán a lábamra lépnek meg nekem jönnek amíg fotózom.
A Moon Air-es képeden a csillogás tényleg a Nap, vagy csak PS effekt?
A videó nagyon állat, határozottan tetszik mint kísérlet.Azért valami szebb virággal is lehetne egyszer, kevesebb zavaró háttérrel. A földön hömpölygő koszos víz nem túl szép.
Jinxx: a sasos egész jó de nekem is jobban tetszene színesben, és nagyobb mélységélességgel meg jobb minőségben.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Köszi
Igen, észrevettem már, hogy a Pentacon milyen csendesen fókuszál és FTM is, biztos L-es USM csak lekopott a piros csík meg a felirat
D4rkm4n: már többedszer sopánkodsz, hogy mondjon már valaki véleményt a képedről aztán meg nem fogadod el és esetenként még meg is sértődsz kicsit. Izé...nemárÉn már hozzá se merek szólni mert nem szoktam finomkodni aztán örök harag lesz a vége.
-
Az-X
őstag
Nos igen, valóban szűk. A gond azzal amit mondasz csak az, hogy ha két sorba fotózok, a közel eső tárgyaknál hová veszem a fókuszt? Mert ha közelre veszem azt nem lehet összefűzni. Ha úgyanúgy távolra mint a többinél akkor homály lesz, és a kép 1/3-át ilyen foltok fogják kitenni. Ez az egyik dolog. A másik az, hogy a közeli tárgyaknál már olyan lesz a torzulás, hogy egyszerűen nem tudja szépen összerakni a program. Itt-ott már így is elég necces volt.
Szerk: Persze lehet én használok rossz programot
[Szerkesztve] -
Jeannie
senior tag
Remélem rajtunk kívül még egy jópáran járnak oda rendet tartani
Csúnyán benne van az a nagy farönk, ha mentek kifűrészelni, megyek segíteni énis
biggamer: jók a madaras képeid, ez már a többedik ami úgy van megcsinálva, ahogy kell, látszik hogy ők a neked meg a telének való téma
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Igen azt én is sajnáltam, hogy belelóg de választanom kellett:
-nem vágok, minden szar rajta marad ami nem kell
-jobbról vágok, így a fa jó helyen lesz de a tábla rajta marad (ez történt)
-balról vágok, középen lesz egy fa ami nem épp a főtéma és baromi rossz helyen van középen
-mindkét feléről vágok és kocka lesz
-retusálok de annyira azért nem tetszett meg, hogy ennyit pepecseljek vele, meg amúgy sem szeretek lokálisan belenyúlni a képekbe. Főleg hogy más is van a képen ami nem való oda és esélytelen retusálni: a műszerfal tükröződése a szélvédőben.
szóval igazából inkább érzem úgy, hogy rosszkor exponáltam, mint hogy rosszul vágtam (bár te sem vágást mondtál hanem kipiszkálást ami sok minden lehet)Hát ez ilyen, be kéne szereznem valami járművet amivel nem kell mindig másokhoz igazodnom és szélvédő mögül, menet közben fotózni, vagy itthon a lakótelepen ahol már szinte semmi nincs amit le akarok fotózni.
többiek: igen, szeretem eltúlozni az utómunkát, szeretek meseszerű vagy drámaian ütő hangulatú képeket, fotógrafikákat csinálni amihez (már) nem szégyellek bevetni semmit a szűrőktől a szoftveres korrekcióig. Hangulatokat akarok megmutatni, nem az ott és akkor jelen levő színtiszta valóságot ami akár totálisan érdektelen is lehet, másrészt meg bizonyos dolgokat csak akkor tudok átvinni a képre ha módosítom. A tücsökciripelés, a 40 fok, a szélcsendben az égre mozdulatlanul odagyógyult felhők akkor fognak átjönni a képről, ha valamivel helyettesítem a hangokat, hőmérsékletet, illatokat-szagokat, mozdulatlanságot ami meg egy fotón természetes hiszen nem mozog, valamivel szemléltetni kell hogy úgy egyébként sem mozgott semmi. Még ha nem is mindig szembetűnő, ennek az effekthalmaznak nem csak annyi a célja, hogy a laikus ránézzen és azt mondja, hogy hűűűűű de látványos. A búzamezősön például azért sárgásbarna az ég mert a kék számomra nem elég meleg szín ahhoz a 40 fokhoz ami ott volt. A címe egyébkét Hőség lett egy másik oldalon ahova szintén feltöltöttem.
Ja és köszönöm mindenkinek a véleményeket
[Szerkesztve] -
Jinxx
senior tag
Csak neki 70-300as sigmája van, amivel 200 és 300mm között lehet csak makrózni, és a képminősége 8as rekesztől kezd értelmet nyerni. Volt alkalmam kipróbálni ennek a DL változatát, legszivesebben kidobnám a kukába. Kezdő telének viszont nem rossz az átfogásához, az árához és a makró tudásához képest.
-
Eagle16
addikt
Hát azt nem is én mondtam...
Amúgy se értem hogy az aláírásom hogy kapcsolódik ide...én csak beraktam egy képet(életem első képe!), de már levagyok ugatva hogy megvakul a macska, de már 2-szer is leírtam, hogy véletlen volt, mostantól odafigyelek a vakura(ja és kb. 2 órája van meg a gép...)
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Nem régen volt az esküvőm. Mi úgy oldottuk meg, hogy hívtunk egy ''profit'', aki ugye mégis csak ezzel foglalkozik. De, szóltunk 2 kollegámnak is, akik bevállalták, hogy hozzák a gépeiket is. Az egyik még kölcsön is kért egy jobb obit, csak ezért egy ismerősétől. No, az egyik tényleg rosszul oldotta meg, sokat kellett utómunkálkodnia, bár a végeredmény nem lett rossz. A másik kollega (jó obival) viszont nagyon jól megoldotta. Persze, a profi is, de Neki ugye ez a dolga, és fizettünk is érte.
-
werttzui
addikt
-
D4rkm4n
őstag
Függetlenül Arthur Miller képétől:
Modell-, akt- és glamourfotózásnál ugye nagy hátrány, ha a modell a képen kívülre néz és nem a ''gépbe''.
Pár nő ismerősöm megkért, hogy csináljak róluk pár pikánsabb fotográfiát, szóval tényleg várom az instrukciókat, hogy mire figyeljek, esetleg pár példafotót ha belinkeltek. (A legjobban a személyes üzenetbeli felhomályosításnak örülnék.)
Ja igen, és úgy tervezzük, hogy egy parkban készülnek a fotók. Esetleg tereptárgyként szobrok, sövények jöhetenek szóba. -
ArthurMiller
senior tag
Értékes megállapítások, készséggel el is fogadom őket, számos kifogásolt dolog nekem is feltűnt persze. Amit tudni kell a képről, nem beállított felvétel, erősen a pillanat műve volt, ugyanis az alany nem rajongott a fotókért. Így mindent meg is tett, hogy tisztességes kép ne készülhessen
Köszönöm.
[Szerkesztve] -
Mercutio_
félisten
Nono, tudni kell emberi árban megfelelő obikat és kiegészítőket összeszedni.
Sokan beleesnek abba a csapdába, hogy egymást átfedő, szükségtelen, vagy épp sosehasznált dolgokat összevásárolnak, cipelik a bazinagy pakot és anyáznak.
Kutyajók ezek az ff-ek is
Hattori: Szép tiszta kép, de élettelen, a breki bőrét viszont jól prezentálja
Allien: Kacsafarkú aztabüdös [link], hétvégén majdnem lekaptam, de mire feldobtam a jó obit a gépre meglépettte viszont jól elkaptad és a herelegyet is (szvsz ez is az, csak szemből)
Oracle: Herelégy [link] a pihelégy hegyesebb potrohú [link] thx a tippeket Zozzantnakaffene, most látom már közben rájöttetek.
-
Allien
veterán
Rittka? Nem is tudtam.
Akkor nekem szerencsém volt, tavaly nyár vége felé. Kertünkben vagy 3-4 ilyen szaladgált, pózolt nekem rendszeressen. Majdnem fellöktek.
Lehet, szervezek egy PH-s talit, és kérek egy kis belépőt? Valahogyan össze kellene szednem egy kis lét egy dslr-re. -
Oracle
senior tag
Nem méhecske volt azt megismerem
, ez az izé jóval nagyobb volt mint 1 méh és egyhelyben állt mint a kolibri és ugy is csinált mert valami hosszú izét nyomkodott a virágokba gondolom a nyelvét
régebben volt róla olyan kép amin pont egyhelyben repül de már nemtom mivolt a neve ennek a rovarnak
-
hattorihanzo
aktív tag
Egy ismerősünknél vendégeskedtünk, nem akartam a bokrukat négyfelé hajtogatni. És a körülmények is ellenem dolgoztak, többnyire árnyékolt a bokor, árnyékoltam én és azelőtt még nem használtam manuálfókuszt sem.
Csak PS segítséggel lettek ilyenek, az eredetiek ha nem is siralmasak, de eléggé gyengécskék lettek.
Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM A (Nikon F) + dokkoló
- Insta360 X4 akciókamera Invisible Dive Case
- Canon EOS M50 Mark II +18-45mm kit obi, CSAK 5680 expo !!!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest