- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
morceaux
aktív tag
Nagyon köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat!
Kit érdekel a flickr ha itt ilyen kommenteket kap az emberTimyyy: a tüzes úgy készült, hogy simán lelődöztem párszor a tüzet
A szemüveges képnél pedig PS-sel kijelöltem a szemüveget, majd megfordítottam a kijelölést, új réteg, és azt deszaturáltam és sötétítettem, míg az alatta levő rétegen világosítottam. Így lett ilyen kontrasztos. Ahhoz képest elég jó lett, hogy egy S5500-zal csináltam... -
morceaux
aktív tag
válasz
Papichulo #14234 üzenetére
Helló!
Mit kell ahhoz csinálni hogy ennyien nézzék meg kommenteljék a képeidet?
Vagy nekem annyira szar fotóim vannak fenn, hogy a kutyát sem érdeklik?
...itt lehet őket megnézni...A legrosszabb az érdektelenség, ennél még az is jobb lenne ha azt mondanák, hogy csapnivaló fotós vagyok...
-
morceaux
aktív tag
Helló!
Gondoltam benézek.
Őszi színek
fényjáték
jóóóó reggelt!
felhőfátyolMeg a többit is kukkantsátok meg
-
morceaux
aktív tag
Köszönöm mindenkinek!
Igen, utómunka van a képeken, mert szeretem az utómunkát, csinálni is meg az eredményét is, általában kontrasztot adok, meg egy kis vibrációt
expót meg fehéregyensúlyt állítok ha kell, mert az a böhöm lcd csak arra jó hogy súlya legyen, se élesség, se korrekt fényvisszaadás... esetleg dri ahogy kívánja a szemem, meg mostanában a Lightroom beépített ND szűrője
)
-
morceaux
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam beugrom: -
morceaux
aktív tag
válasz
rumos14 #10966 üzenetére
Jó kép!
Bocsánat, hogy má megin kritizálok, de az lett volna király, ha a fa a bal oldalon van, esetleg csak a fele látszik, és így van tér a madaraknak rászállani, meg róla elszállani (-> direkt írtam így).
De hogy lehessen engem is kritizálni:
Kanin, Szlovénia
Prisojnik, Szlovénia
Paklenica, HorvátországEzek mind Canon Powershot S3 IS-sel készültek.
-
morceaux
aktív tag
Az a lekonyult virágos kép szerintem szelektíven is nagyon jó, meg anélkül is... ez szokott lenni az én nagy hibám, hogy alig tudok választani a képek közül...
A reggeli Budapest nagyon tetszik, múlt hétvégén végiggyalogoltam hajnalban a Margitsziget ezen oldalán és át a Margit-hídon Budára, és közben csorgott a nyálam, hogy milyen fények vannak, tiszta volt a levegő, minden klappolt, csak a fényképezőgép nem volt nálam (mert buliba ahol elhajlás van, nem hurcolom).
Hydra SR: a te hajnalos képed is király! Out of the box vagy van rajta utómunka is? Hülye kérdés? -
morceaux
aktív tag
válasz
rumos14 #10903 üzenetére
köszi.
Canon EOS 40D-m van, Sigma 18-50 /2,8 EX objektívvel (egyelőre), Adobe Lightroom-mal végzem a zutómunkát, HDR-t meg Photomatix-szal csinálok, panorámát Arcsoft Panorama Maker-rel.
Ezen a képen speciel csak Photomatix, 3 db képből összerakva. Pontosan nem tudom mennyi volt a különbség köztük, de biztos több mint 1 EV és kevesebb mint 2 EVVillámos képet úgy tudom hosszú záridővel, szűk rekesszel, és szerencsével kell csinálni
nekem egyszer sikerült 2-3-at lőni, de olyan pici rajta a villám, hogy épphogy ki nem töröltem (a nagylátószög miatt, mert én nagylátószögbuzi vagyok). -
morceaux
aktív tag
Ez is hálflájfos?
[link] -
morceaux
aktív tag
Sajnos nekem is kritikus véleményem van, a bogaras képeket kicsit lejjebbről-közelebbről csináltam volna...
A Mustang meg az egyik kedvenc autóm, ezért nagyon bánt, hogy ott vannak azok a papírfecnik az ablaktörlők alatt, meg a zemberek, meg a háttér is kiégett...
Én biztos megvártam volna míg elmennek, és esetleg jobb-szemből is megnéztem volna, mert akkor nincs benne a másik kocsi, és talán a háttér is másképp nézett volna ki, és lehet hogy derítettem is volna, persze ha lenne hozzá normális vakum... -
morceaux
aktív tag
válasz
rumos14 #10717 üzenetére
örülök, hogy tudtam segíteni.
ezekhez a képekhez annyit tennék hozzá, hogy a helyedben kicsit levettem volna vagy a fényekből (lights, nem highlights, az kell hogy megmaradjon a dinamika), az talán segített volna a túl fényes napon, vagy ha lights nem segít, akkor a globál expozíciót vettem volna le 1/3-2/3 értékkel kb, aztán a sötét részeket fill light-tal vissza lehet hozni.
Sony DRO-ra annyit mondanék, jobb az ha nem a fényképezőgép machinálja a képet előre tárolt beállítások alapján, hanem te csinálod utólag, annyit amennyire szükség van.
(zárójelben: szerintem nem véletlenül nincs ilyen a komolyabb gépekben) -
morceaux
aktív tag
válasz
rumos14 #10713 üzenetére
A dinamika természetesen elsősorban a gépnek köszönhető, a szenzornak meg a processzorának. Aztán a RAW formátumnak, és végül az utómunkának. Ahhoz, hogy a szenzor meg a processzor által a látvány RAW-ba tömörítésével nyert adatokból kinyerjük ezt a dinamikát, kell az utómunka, ha nem teljesen optimálisak a fényviszonyok. Én ilyenkor próbálom úgy kiexponálni a képet, hogy minden legyen rajta, de azért épphogy ne égjen ki. Hogy érdemes-e alulexponálni? Hááát, inkább arany középút. Ha alexpónál lesznek bebukott részek, az ugyanaz mint a kiégés, azt se tudja a jóisten visszahozni
Aztán kezdem a középtónus kontraszttal (clarity), ez eltünteti a szürke fátylat, a kép "laposságát". Aztán jöhet a recovery, ami a csúcsfényeket veszi vissza, így azokból további részletek nyerhetők ki. Aztán globál kontraszt, majd tónusgörbe állítgatás, itt le szoktam venni az árnyékokat, hogy jó "dinamikus" legyen a kép, majd fill light-tal visszaadom a részleteket. Minden képnél persze máshogy kell ezeket állítgatni, és valahol nem is kell, mert már nem lehet tovább "vadítani" a látványt.
Nem DSLR gépnek nincs ilyen dinamikatartománya, és hiába fotóz esetleg RAW-ra, ha egyszer nincsenek benne a fájlban a szükséges adatok...
JPG-t is lehet Lightroom-mal ilyeténképpen utómegdolgozni, de ebben az esetben szűkebb határok között lehet dolgozni, és zajnövekedésre kell számítani.
HDR-hez minimum 3 kép kell, a látványos hatás +- 1EV-nél jelentkezik, de vannak akik több képből csinálják, ekkor részletgazdagabb lesz az igaz, de valahogy olyan "hálflájfos" lesz a kép hangulata, olyan nem evilági. [link]
És ne PS-sel hanem Photomatix-szal csinálj HDR-t, sokkal jobb.
Az a DRO jó pojén, a 40D-ben nincs ilyen opció, csak Highlight Tone Priority, ami a csúcsfények részletességén dob. Viszont utólag a Lightroom-ban ott van a Fill Light, ahol fokozatmentesen lehet ezt a DRO effektet előállítani. -
morceaux
aktív tag
válasz
rumos14 #10684 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az értékeléseket!
A dinamikatartomány az EOS 40D miatt van
Egyik kép sem HDR, Lightroomban végeztem több-kevesebb utómunkát a képeken, a pillanatnyi fényviszonyok nem voltak épp a legkedvezőbbek, az eredeti kicsit "lapos" lett, úgyhogy utólag húztam kontraszton, tónusgörbét igazítottam, középtónus kontrasztot emeltem, színenkénti fényességet állítottam.Folytatás:
ez HDR
ez nem HDR, csak DRI -
morceaux
aktív tag
Bár mostanában nem lőttem értelmeset, mert nincs számomra kedves téma, de gyúrok azért az elérhetőkre is
Azért itt van két régebbi, mostanában bukkantam rájuk a rengetegben.
[Nekem ez a hegyi feeling]
[meg ez is] -
morceaux
aktív tag
Odáig eljutok hogy Tonemap the HDR, aztán gőzerővel elkezdi falni a procit (A64 3200+), és nem mutatja a képet, kiválasztanám hogy legyen az output 1024x768, majd apply, eljut a folyamatjelző 50%-ig, majd semmi, közben 100% procihasználat... majd megelégeltem és becsuktam az ablakot, erre aszongya hibát észlelt és leáll... pedig direkt a stabil verziót raktam fel.
-
morceaux
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a pozitív hozzászólásokat!!!
Ezen felbátorodva szemelgetek majd még a képeimből.
Tájképből van rengeteg, ha érdekel... -
morceaux
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Egyszer talán jártam itt régen, még amikor az első digitális gépemmel az elsőket kattintottam, és csúnyán leoltottak hogy milyen szart csináltam... aztán el is ment a kedvem a posztolástól...
Nade mindegy, azóta túl vagyok kb. 12000 expón, most gondoltam egy HDR-rel nyitok újra, aztán mondjátok meg volt-e értelme pazarolni rá hsz-t.
Lényeg, hogy tudom, hogy kissé valószerűtlen összhatást kelt a kép, de szórakoztam egy kicsit a Photomatix-szal (azelőtt PSben csináltam HDR-t és valahogy a Photomatix jobban teccik), és kedvemre való a végeredmény.
Tehát ez nem tájkép hanem digitális illusztráció, és a HDR célja most nem a nagy dinamikatartomány átfedése, hanem a hangulat átadása.Kritikát bátran, most már nem fogok meghátrálni
A napokban vettem új gépet, még nem tudtam vele értékelhető képet csinálni, csak próbálgatom (igazából téma nem volt).
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest