- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
aldebaran
addikt
Korábban volt szó a facebook-os fényképversenyről, ahol egy nagyon gagyi fotóval nyert valaki egy d90-et kitobjektívvel.
http://azso.net/2011/12/09/egy-ujabb-ok-miert-nem-szoktam-fotopalyazatokra-nevezni/
Erre én is azt mondtam, hogy csupán reklám, nem érdekes, hogy mit ábrázol a kép.
Viszont, a napokban ismét egy facebook-os pályázat borzolta a kedélyeket, ahol viszont szakmai zsűri próbálta a pályázatokat elbírálni, de erre a facebook-os közösség fellázadt:
http://index.hu/tech/2011/12/19/szettepik_a_nescafet_a_facebook-felhasznalok/
Teszem fel teoretikus kérdést: van értelme a facebook-on lájkolós reklámkampánynak?
-
aldebaran
addikt
válasz
faragobence #41760 üzenetére
Ez a reklámról szól.
Már korábban volt szó róla.
-
aldebaran
addikt
Egyébként az iso témára itt egy kép.
Iso 4000
Melyik kompakttal lehet ezt utánozni?
http://500px.com/photo/3508088 -
aldebaran
addikt
Ez photoshop, vagy 4000-es iso-val tényleg lehet ilyet lőni?
-
aldebaran
addikt
Ezek a versenyek nem azért vannak, mert a legjobb fotóst akarják megtalálni. Ez az egész a reklámról szól. Akinek a legtöbben lájkolják a képét az a legnagyobb reklámhordozó és az ő szempontjukból ez a lényeg. Nem a profizmus.
-
aldebaran
addikt
válasz
Murderer69 #40936 üzenetére
Szerintem itt találod meg azt, aki ebben tuti segít.
-
aldebaran
addikt
válasz
Real_Necro #40378 üzenetére
Ez tényleg jó kép lenne, ha az égen kicsit sötétítenél és ha megmutatnád a várost. Mintha egy minaret szerű izé lenne ott. Biztos szép volt... Csak nem látjuk.
-
aldebaran
addikt
válasz
szőröscica #39978 üzenetére
-
aldebaran
addikt
válasz
Sir Riccio #39555 üzenetére
Én se mindent HDRezek.
-
aldebaran
addikt
Nekem nagyon tetszik az új verzió, de a telefonfülkén nem jön át, hogy a fele régi. Először a képet néztem meg és utána olvastam, hogy a fülke fele régi, fele új. Azt hittem, a festése ilyen. Persze az ötlet tökéletes és én nem tudnám megcsinálni...
Csak egy észrevétel, nem több...
-
aldebaran
addikt
válasz
kiskornel #37513 üzenetére
Gratulálok, szerintem szép munka.
Eddig nem is tudtam mi ez, és néztem erről most videót:
Youtube focus stacking photoshop cs5 -
aldebaran
addikt
Találtam egy ilyen cikket: [link]
A hozzászólásra tudtok válaszolni? Érdekelne.
-
aldebaran
addikt
Néha átjöhetnétek az amatőröknek tanácsot adni...
-
aldebaran
addikt
Én egy kezdő fotós vagyok és szeretem az itteni képeket nézegetni és a rájuk adott értékeléseket olvasni. Mindamellett, hogy az én képeimre senki sem reagál sokszor.
DE: oldalakon keresztül olvasom előbb filózoli, most meg stanly kekeckedését képek nélkül, ez azért már sokk.
Srácok, ez a digitális fényképek bemutatásáról szól, nem a veszekedésről. Légyszi, térjetek vissza a régi kerékvágásba és skippeljétek aki nem érti mi a fényképezés, a kompozíció, a fények... stb.
-
aldebaran
addikt
-
aldebaran
addikt
Szerintem ezt érdemes elolvasni:
Magyar fotós siker -
aldebaran
addikt
Valaki látta ezt a sorozatot? Szerintetek jó?
-
aldebaran
addikt
válasz
Peethy #31716 üzenetére
Oly 520-al.
Az elsőt örültem, hogy kitartottam a tévé toronyban a nagy szélben.
A második a Mecédesz múzem ahol a beépített vakut használtam és túl messze volt az egész és hát így voltak megvilágítva a kocsik.
A harmadik is a Merci múzeum a fejem fölött. Benne vagyok én is... Csak egy absztrakt tükröződés lenne spirál tükörrel. -
aldebaran
addikt
Ha érdekel valakit:
National Geographic Nemzetközi fotópályázat 2010 -
aldebaran
addikt
Ezeket a képeket stereogram-nak hívják. Googleben rákeresve kijön egy csomó kép találat, de itt egy link ahol sok ilyen kép van:
StereogramMeg van olyan online szoftver is, ami ilyen képeket csinál.
-
aldebaran
addikt
Végre! Nemcsak virágok.
-
aldebaran
addikt
válasz
JJános #28512 üzenetére
a #28407-es hozzászólásos képem miatt jól megkaptam. Ez van. A következő nem lesz ilyen gáz. vagy ha igen, akkor is megköszönöm a türelmét és a segítőkészségét a srácoknak, hogy foglalkoznak a képpel és próbálnak okítani.
Pl az állatkertben lőttem ezt a képet és nem is mertem felrakni, pedig szerintem hangulatos, de biztos valami nem jó rajta...
Remélem, srácok megmondjátok a véleményetek...
-
aldebaran
addikt
Ma voltam az állatkertben:
Engedjenek ki! -
aldebaran
addikt
A kullancsos témára visszatérve találtam egy ilyen cikket, aminek ez a fő mondanivalója:
1. "Ha valaki kullancsot talál magán, a legrosszabb dolog, amit tehet, ha elrohan az orvoshoz"
2. Mit tehetünk?
Érdemes kerülni az árnyékos, hűvös, nedves helyeket, a kullancsok ugyanis főként az ilyen területeken, a földfelszínhez közeli növényeken várják a zsákmányt. Zárt ruházat használata is ajánlott. Ha azonban kullancsot találtunk magunkon, felejtsük el népszerű "háztáji" megoldásokat. A Lyme-baktérium a kullancs potrohában található legnagyobb számban, és így minden olyan manipuláció, ami a kullancsot öklendezésre készteti, vagy a gyomor összenyomásával jár, növeli a fertőződés kockázatát. Ezért ne használjunk krémeket, olajat, zsírt, kölnit és ne tekergessük a kullancsot! A csipesz segítségével fogjuk meg a bőrhöz közel, és lassan kezdjük húzni, hogy a parazita maga eressze el a bőrünket, így nem kell attól tartani, hogy beszakad a szájszerve. Ha ez mégis megtörténne, nem kell pánikba esni, ez a jelentős részben kitinből álló darabka ugyanis előbb-utóbb gond nélkül kilökődik a testből, akárcsak egy szálka.
Dr. Lakos András szerint fontos, hogy ne fertőtlenítsük a csípés helyét. A kullancs a vérszívás kezdetétől egy kapillárisba ereszti vissza a számára hasznosítható tápanyagtól mentes vérsavót, ezzel együtt a kórokozókat is. Ennek eredményeként a baktériumok szétáradnak a szervezetben, a fertőtlenítő szer nem tudja ezeket utolérni, legfeljebb helyi irritációt okoz, ezzel azonban a Lyme-kór gyanúját keltheti.
-
aldebaran
addikt
Mit szóltok ehhez a portréhoz?
És a virágzó fához? -
aldebaran
addikt
válasz
Sir Riccio #28353 üzenetére
Mindenki a földön fetrengve fényképez?
Grat, szép munka. a nesa-é is
(bár egy kezdőtől nem nagy dícséret)
-
aldebaran
addikt
válasz
kricsi81 #28299 üzenetére
Szerintem egyedül a tárhely az ami gond, hacsak valamelyik tárhelyszolgáltató reklámért cserébe ad kb 1 terrát.
Egyébként limitnek be lehetne állítani, hogy pl. az amatőrök heti 1 képet tölthetnek fel, a félprofik heti 5 képet, a profik meg heti 10et.
A moderálás annyi lenne, hogy a hozzászólást kellene átnézni (például kötelező legyen: azért adtam 3 pontot, mert...., illetve a képek az amatőr kategóriába ne "telefonos" képek legyenek, hanem törekedjen jót csinálni, aztán ha elért egy szintet, akkor továbbléphet)Kell egy-két modi aki vállalja, egyvalaki aki megírja az oldalt és kész.
Mondjuk a domainemen van fórum, videómegosztó és képfeltöltő szekció. Mondjuk joomla az egész, de ott van. Mondjuk ha valaki vállalja, ennél profibbat is lehet.
Ha meg komolyabban gondoljuk innen páran és tényleg szeretnénk csinálni, külön fórumon folytathatnánk. Itt a képeké lenne a főszerep.
-
aldebaran
addikt
Az ilyen rossz tapasztalatokra az a megoldás, ha mi magunk csinálunk egy igényes képmegosztót úgy, hogy például 3 szekciót alakítunk ki: 1. kezdő/feltörekvő fotósok, 2. haladó fotósok, 3. profi fotósok.
Így nem lenne kizárva senki és a profik segíthetnék a kezdő/feltörekvő fotósokat, amiből mindenki tanulhatna.Szép ábránd....
-
aldebaran
addikt
válasz
sztyui2 #28280 üzenetére
Köszi, hogy ajánlottad az sg fórumot. Ott írta a kutyás kép alatt a srác az új PS csudát: content-aware fill sneak peak. Itt megnéztem mit tud. Állat lesz!
Mondjuk fórumnak ez tökéletes, mert szerintem jó társaság. A többi helyet majd nézegetem. Meg persze gyakorlok fotózni.
Aktív témák
- Elite: Dangerous
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Cipő topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Baldur's Gate 3
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest