- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
Exfury #31507 üzenetére
Szerintem (nem bírálva, csak tényeket felsorolva):
- túl nagy a kontraszt, a téma sötét
- a modell egyes testrészei nem vállnak el egymától, egy sötét pacát alkotnak (így nagynak látszik a feneke).
- túl nagy háttér, mintha a leomlott fal lenne a téma, és a modell csak hamis témának lenne ott...
- a modell hátán gyűrődik a ruha. (ez beállított kép).
- szép a modell.Ha te húztad túl a kontrasztot, akkor ne tedd. Így sötét a téma. Ha nem te voltál az, akkor derítőlap v. vaku deríteni, vagy a lány sötét ruháján mérni a fényt.
Min mértél fényt? A falon? Miért leomlott falak, romok stb?
(#31510) forceberg:
(#31511) máyköl: [link]
-
máyköl
veterán
válasz
Exfury #31346 üzenetére
Jobb portrékat láttunk már tőled, szerintem ezzel mindenki egyet ért.
Egy rövid vélemény róluk azért:1, Jó az elképzelés. De szerintem nem kell FF. Színesbe szvsz ütősebb lehetne. A vágást kicsit szűknek érzem, fent és lent is hagynék még egy kis helyet. Valamint valami olyan időtájba érdemes szerintem ilyet fotózni, amikor nem süt őrülten a nap, mert nagyon zavaró az árnyék a modellen. A képpel minőségileg nem tudom mi történhetett... A nadrág szélén teljesen pixeles, olyan, mintha kivetted volna az eredeti hátteret, és ezt a szürkét raktad volna be helyette. Ráadásul nem tudom, hogy láttad-e, de még látszik az is, hogy a háttérbe bele lett nyúlva ecsettel. Ahol bekarikáztam piros körrel, ott látszik, hogy a körön belül van egy erősebb, és egy halványabb szürke is: [link].
2, Ez nekem nem jön be. Zavar a ferdeség, meg-hogy belógnak az arcába a fűszálak...
3, Ez a legjobb szerintem. Színvilágra nagyon tetszik, nagyon szép a háttérben a bokeh. Nem is igazán zavar a kiégés, annál inkább az élesség, az arcát picit életlennek találom, valamint egy hangyányi kontrasztot még raknék a képre. De ez az arckifejés...
Szerintem jobb lenne, ha be lenne csukva a szája, de ez a meglepődött arc nekem sehogy sem szimpatikus...
Szép fényeket!
-
kiskornel
addikt
válasz
Exfury #31346 üzenetére
Én mint nem hozzáértő: én inkább azt írom le, hogy lehetne még jobb a kép. Az elsőn a modelltől kérni, hogy hasat be, domborítson kicsit mellbe, és a haját félresimítani, hogy látszódjanak az idomok ott is.
Második képen, nagyban, látszódnak az arcon a "természetesség jelei". Kicsit kiretusálnám a bőrét utólag, mint a nagyok. Alulról sokat vágék a fűből. Sztem nem kell a fókuszon kívűli sok fű... És úgy sokkal nagyobb szerepet kap a váll, ami izgissé teszi a képet. Tetszik a haját körülölelő világos mosott háttér. Az teljesen ok. A szájába belógó fűszálakat kiszedném, és fent azt az 1 tincset is.
Az utolsónál tényleg nem jó az arckifejezés. Sztem ennél azért szebb ez a lány. Én megnézném, milyen a kép, ha teljes mélységélességben bent van a "téma". Esetleg egy külön fotót készítettem volna a háttérről tág rekesszel, majd összekevertem volna otthon a kettőt. Tetszik viszont, hogy a bal oldali arca is meg lett világítva és az elüt a barna hajától. Még esetleg jöhetet volna előlről egy kis vakus derítés és akkor nem kellett volna kiégnie a háttérnek. -
*Ropi*
félisten
válasz
Exfury #31346 üzenetére
Azokon kívül, amit Sztyui mondott, csak a durvább hibák: az első képen csúnya az utómunka, a modell teste körül a törlés / maszkolás / layerezés nagyon elüt még ilyen kis méretben is. A két lába közti lukban meg nem is lett hozzáalakítva a háttér a többi részhez. A második alexpós, az arcbőréhez kellett volna fényt mérned spotban kb. +2/3 Fé korrekcióval. A harmadikon sárga a wb, még a szeme fehérje is...
-
sztyui2
őstag
válasz
Exfury #31346 üzenetére
Nem rosszak, de van még hova fejlődni
Az első kép nem rossz, jó a beállítás, vagány a ruha és a napszemüveg, viszont már kicsiben is zavaróan pixeles a nadrág széle. Nemtom mit csináltál vele(talán bevágtad), de nagyon látszik ott valami. Ezt a gyanút erősíti térdhajlatánál levő rés is, ami lényegesen világosabb, mint az amúgy homogén szürke háttér.Tetszik még a harmadik is, de kár hogy eléggé fintorog a képen a leányzó. Biztos vagyok benne hogy nem a legszebb arcát mutatja, és talán be is csukhatta volna a száját.
Viszont ezen nagyon szépek a színek és a bokeh, de ez önmagában sajnos kevés, főleg mert ezek csak körítések lennének a főtémához, de a főtéma arckifejezése nem igazán tetszetős sajnos és ez akár a néző hangulatát is elronthatja a képpel kapcsolatban. -
Peethy
őstag
válasz
Exfury #31274 üzenetére
rawban fotóztam és utána állítottam be a színeket
photoshoppal csináltam, mikor megnyitottam a .nef-et, akkor automatikusan bejött az összes raw-os beállítás.. lehet, hogy pont a szoftveres beállítás miatt életlenek.. van ott egy érték ami most hirtelen nem ugrik be, de a vonalvezetést állítja be, hogy lágy vagy éles legyen-e. érdemes lenne azt kicsit kisebbre venni? szerintem amiatt életlenedhetett ennyit.
-
kiskornel
addikt
válasz
Exfury #28488 üzenetére
Nekem tetszenek. A pózok is rendben vannak, érvényesül a lányok "alakja".
Bár nem vagyok a téma szakértője, majd nálam tapasztaltabbak elmondják mi kellett volna még, de világítás terén kicsit hiány van az első képeken. Vakuk?
Az utolsó 4 nagyon frankó.
Szvsz az utolsó kettőn kis retus és meg se lehet különböztetni a profi képektől.
Helyenként kicsit nagyobb a megszokottnál a mélységélesség. -
-
kiskornel
addikt
-
sztyui2
őstag
válasz
Exfury #26723 üzenetére
Azért mert akik offolni kezdtek, azt hitték hogy 1-2 hsz-el el lehet intézni és hogy nézne már ki 1hsz csak úgy magában ott az off-topicban
Másik dolog, hogy amiket írunk azok erre a topicra vonatkoznak. Nem árt, ha a "topiclakók" elolvassák és akinek inge, az magára is veszi. -
-
Cassidey
senior tag
válasz
Exfury #26173 üzenetére
Második sokkal bátrabb vágással jobb lehetne, ill ha nem ennyire alexpós. Ilyenkor vagy derítesz (amire gondolom nem volt lehetőség), vagy a modelled exponalod ki helyesen, ekkor persze kiég a háttér, de szvsz inkább vesszen az.
ps.: lementettem a képet, és lecsekkoltam, konkrétan a háttér sem ég ki. +1,75-t toltam rá, ennyivel exponáltad alul. Ill én így vágnám.
-
törölt tag
válasz
Exfury #26173 üzenetére
Szombati képek? Gondolom, mert akkor volt napsütés. Mi is ki akartunk menni, de mire megcsináltuk magunkat, elbújt a nap
Az elsőn és másodikon a fehéregyensúly kissé erőteljesebben a zöld irányba van színezve (tint), míg az utolsón inkább a magenta felé. Vágásban kicsit zavaró a 2-dikon és 3-madikon, hogy annyira közel van vágva, illetve bele van vágva a hajába. Nem rossz az, ha belevágsz, sőt sok esetben jobb is, de akkor erőteljesebben kell, mint például az elsőn. -
runner 125
nagyúr
válasz
Exfury #25471 üzenetére
A fentebb leírt véleményekkel én is egyetértek, illetve ami még az én szememet szúrja kicsit;
Az első vágása nagyon szűkre sikeredett, mindenhol hagytam volna még. Ellenben a másodiknál előnyös, h szűkre vetted.
Amolyan apró, de könnyen kiszúrható részletekre is illik ügyelni, mint pl a foltok a nadrágon. Ezeket utólag 1 perc alatt el lehet tüntetni.
-
Sir Riccio
addikt
-
dabgergo
őstag
válasz
Exfury #24234 üzenetére
Sztem az elsőnél kicsit zavaró bal oldalt az a pár ház a háttérben, jobb hangulata lenne az én véleményem szerint a nélkül (jobban érezném, hogy a természetben készült). A másodiknál meg az a kék akármicsoda zavaró egy kicsit
Ilyen portrékhoz jobb a minél homogénebb háttér.
-
Chapel
addikt
válasz
Exfury #23782 üzenetére
Print screen és egy kis összevágás
Eredetileg 430x1400 lett de ph csak 1200ig engedi feltolni...
Jelzem a baloldali fánál az illesztés az eredeti hibája
Megiegyzem elég durva baki
Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest