- One mobilszolgáltatások
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz
fattyu #49686 üzenetére
BKV: Ha jól tudom azzal, hogy igénybe veszed a szolgáltatásukat, nyugodtan bekamerázhatják a területüket, elfogadtad a feltételeket a területre való belépéssel. Ennyi erővel se bankba, se boltba ne menjünk, mert ott is be van kamerázva. Azért ez elég jól le van szabályozva.
-
uRSul
tag
válasz
fattyu #49673 üzenetére
Ha most csinálnám, biztosan úgy csinálnám, ahogy írtad sokkal többet hagynék rajta alul és felül. Előszedem az eredeti képet, azt hiszem, hogy azért van még rajta, valamennyit levágtam. Már nem olyan friss élmény, pár éve készült és így raktam el, de most már kíváncsi vagyok, hogy mit tudok javítani rajta.
-
m3ss
veterán
válasz
fattyu #49444 üzenetére
ja ez igaz. harc a dof meg feny ellen
de legalabb a makro obival fenyt nem vesztek, mint a kozgyurukkel.
amugy kb megfelezte a munkatavolsagomat a 35mm-es papirkozgyururaynoxtol 10cm volt idaig, igy meg kb 5 cm. talan meg nem is hasznalhatatlan. viszont nagyitas az durva.
-
m3ss
veterán
válasz
fattyu #49428 üzenetére
coxernek? mit csinal o vele? rossz a szeme es eskuvoi magazinok olvasgatasahoz kell?
coxer ha van kozgyurud is nem nezel nekem kozelpontot ?amugy hany fe-t vesztek bizonyos meretu kozgyurukkel? amiatt is elobb-utobb problemakba utkoznek. isot tekergethetnem vegtelensegik dof miatt is, feny miatt is. tenyleg makroobi lesz ennek a vege
-
m3ss
veterán
válasz
fattyu #49415 üzenetére
tul kicsi lesz a dof? de ez mindennel igy lesz, ahol ekkora nagyitasom van, nem? vagy miert nem hasznalhato? kozelpont miatt? arra kivancsi lennek mennyi lenne igy...
(#49418) Chapel elobb-utobb biztos. most mas iranyba megy a penz sajnos. de addig gondolkodok vmi atmeneti megoldason. telen amugy sem nagyon lehet makrozni, vagy csak en nem tudom mit lehetne
-
kiskornel
addikt
válasz
fattyu #49384 üzenetére
Teccik, nem teccik, ez így készült szerintem.
Pl. itt nem is titkolják: [link].
Reverse enginer módban kell működni ezekhez a képekhez és azon tűnődni, hogy készültek.
Köpőcső - légy - kilő pókhálóba. Pont oda fog menni, ahol az élesség síkja van. Persze ez a képen nem látszik majd.Hívj, ha összeereseztettél egy ilyen embert egy nagycicussal. Pont tökéletes beállítást lehet csinálni, mikor hamm...
Olyanból úgyis kevés fénykép van.
-
Peethy
őstag
válasz
fattyu #49331 üzenetére
Érdekes ez a dolog, magamon azt veszem észre, hogy a tökéletes expó egyszerűen hidegen hagy. Ma már annyi van belőle, hogy egyszerűen nem érdekel, kivéve ha nagyon különleges a téma. Végülis ezt jeleníti meg az Instagram is a hülye szűrőivel - vannak emberek, akik milliós géppel készített képeket pakolnak fel olyan módon szétbarmolva és van rá vevőréteg. De egyszer az is kihal, nálam mondjuk eleve nem is élt soha
Művészileg viszont érdekessé teheti a képet, pl. a nénis képnél ez a középre-lentre szerkesztés ellentmond szinte minden szabálynak, de nagyon jól mutat szvsz.
-
Larry303
addikt
válasz
fattyu #49055 üzenetére
ja tudom, hogy elcsesztem az élességet emiatt, de elég kevés fény volt az erdőben, meg ehhez is kúsznom másznom kellett, viszont mehettem volna még így utólag simán feljebb isoban, és jobban lerekeszelni...megnézem erősebb kontraszztal...
mess:50 1,8G
többet is lőttem róluk, de így utólag ennek a jobb oldali gombonák sztem jót tesz ha több látszik a kalapból is...itthon már máshogylátom sajnos...idegesít ilyenkor, hogy lövök 4-5 képet róla és mégsem sikerül tökéletesre a kompo.. -
m3ss
veterán
válasz
fattyu #47447 üzenetére
hmm mondjuk a stranger kepek egy resze meg 50 1.2L, annak sincs rossz kepe
2 hetig biztos csak 1.2-on lonek vele.
nagyon bejonnek az ilyen durvan elmosott hatterek portreknal. na meg ezeken a kepeken jo az utomunka is, nem? nem is tudom mi van rajta, jo kontrasztos, de szinek is eleg hangsulyosak. egyszeruen jo nezni oket
na meg nagyon jo pillanatokat kap el, termeszetes arckifejezesek
-
Sucuka
senior tag
válasz
fattyu #46877 üzenetére
Nekem ez tetszik, bár kicsit ferde a horizont...
Csak gyorsan beugrottam, hogy megemlítsem: Ma lettem 32 éves (hogy öregszem, mi
) és ennek alkalmából én is indítottam egy "365 napom képekben" c. projektet, az első képe egy zenés portré lett Gerendás Péter adott ma este koncertet a zamárdi Party-fészek nevű helyen. Nyugodtan lehet véleményezni, a projekt pedig követhető a flickr-albumomban, és fb-n is.
Jó éjt mindenkinek!
-
m3ss
veterán
válasz
fattyu #46877 üzenetére
vmi remlett Chapel kepet latva, hogy mostanaban mintha lattam volna ilyesmit. ez volt az
klassz kep nagyon, talan csak az arnyekok nem hianyznak a felesegedrol. vmi vizes portret fogok loni en is, mondjuk csak a szeme latszik ki a modellnek a vizbol, mint kirk dougles amikor kidugta a fejet a viz alol apokalipszis mostban tudjatok
csak mondjuk nekem olyan fenyeim nem lesznek
par kep amit vonalas temara csinaltam meg: -
gamek!ller
őstag
válasz
fattyu #44358 üzenetére
Köszönöm szépen, ebből tudok csak tanulni..
Ne haragudjatok ha az elején esetleg kicsit esetlen leszek, nem vagyok profi és a gépem sem az. (Kodak Z981)
A panoráma itt van teljes felbontásban: [link]
Szeretnék komolyabban elmélyülni a fotózásban.. Remélem nincs későn hozzá.
-
Chapel
addikt
válasz
fattyu #43901 üzenetére
Fiatal ugrópók, még nagyon picik, egy példánnyal találkoztam én is már a kertben
Bár a kifejlett példány sem éppen méretes, 8-12mm maximum.
Erős crop volt ha jól látom, de a felszereléshez képest vállalható, jó móka lehetett kergetni a fordított obivalMindössze 1 órám volt ma fotózni sajnos, így inkább nevezném a képeket tesztnek - hiszen az első volt az új 150-es sigmával -,holnap este otthonról majd tolok 1-2őt.
Azért már látom hogy fincsi lesz ez az obi, végre nem kell annyira az alany képébe másznomkiskornél: "Ha nem lopják el a sátram, akkor az idén talán eljutok a gyurgyalagtelepig -> ezúttal berepüléseket kattintanék."
Esélyes ennyire a dolog?schleier:
Gyönyörű lények
-
m3ss
veterán
válasz
fattyu #43593 üzenetére
bal labbal keltel? nyilvan nem fog nekem semmilyen modell vetkozni, nem is akarom, amugy is tudja mindenki mennyi kozom van a portrefotozashoz...ezt csak te vetted komolyan
mindenesetre a humorerzekem kifinomultsagarol nem biztos, hogy igy online egy forumpost alapjan kellene itelkezned de wutevah.
te moderatorkodjal nyugodtan, en meg probalom mellozni az ilyen impulziv, szexualisan tulfutott mar-mar moderalando megnyilvanulasaimat... -
gab.m
senior tag
válasz
fattyu #43593 üzenetére
Szexuális érdeklődést senki sem mixelt itt semmivel. Szerintem. Az, meg hogy ha elismerjük, hogy valaki jól néz ki, senkinek sem hiszem, hogy zavaró lenne, ha pedig ezt a modellel is tudatjuk fotózás alatt vagy előtt, meglátásom szerint még magabiztosságot is ad neki, ami alapból egy pluszt ad a képeknek.
Sőt, továbbmegyek: ezt alapvető dolog elmondani a modellről, hogy milyen jól néz ki, minden oktatóvideóban (szóljon az világítási technikáról, kompozíciós tippeken keresztül egy új objektív teszteléséig) elmondják, hogy "our beautiful model, XY..." vagy valami hasonló..Off: off
-
Sucuka
senior tag
-
gab.m
senior tag
válasz
fattyu #43020 üzenetére
Kb kétszer ekkorában is nézhető szerintem. Én is így vagyok vala, 3200-on még mehet színesben, de 6400-on már csak a FF a járható út. Ezzel kapcsolatban hallottam azt, hogy zajos kép + fekete-fehér effekt = művészet
Kicsit olyan, hogy ha melléütsz egy hangot a zongorán, akkor bakiztál, ha tízszer melléütsz: jazz.
-
Wyll
őstag
válasz
fattyu #42913 üzenetére
Nekem jobban tetszik az itt képviselt stílus
remélem nem baj.
Szóval, tisztelt topik! Ez életem első (és talán nem utolsó) portréfotózásának talán legsikerültebb terméke. Értékelhető ez egyáltalán a ti szinteteken? Kritika jöhet :)
(Úgy nézzétek, hogy nem műtermi kép, és sajnos még vakut sem sikerült szereznem.)
Ez már csak inkább érdekesség, de hátha ér valamit mégis. Még régebben készült egy kompakttal.
-
-
Peethy
őstag
válasz
fattyu #41437 üzenetére
Igaz. A vicces, hogy jövő héten el kéne készülniük a képeknek, ezek meg találtak egy helyi dúsgazdag nőt, aki 5D Mk2-vel meg 70-200 f/2.8-al fotóz, nem mondom hogy rosszul, de én kb. 8-10 hónapja tartottam ott a D50-el. 8000 forint/fő áron csinálja... na mindegy, hagyom
-
válasz
fattyu #41092 üzenetére
A pillanat jó, ami a legjobb az a fekete a képet körbeölelő kanapé, fotel, ágy vagy micsoda.
Mikrokontrasztot még adnék rá a kézre a tollnál, és az arcra.
Nekem kicsit zavaró az a két léc a jobb oldalon, és kicsit elviszi a szememet.
Az arcot tudod világosítani, ha akarod, határokon belül, pont elég lenne.... -
Aktív témák
- Panasonic Lumix GX80 - makulátlan állapotban, sok extrával
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 vagy 3800 expoval)
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest