- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
pdave
aktív tag
válasz
Bubanc #23541 üzenetére
én az alábbi két programot szoktam használni HDR-hez:
HDRSoft Photomatix: ennek egyszerű a kezelése, de a lehetőségei is korlátozottabbak
Mediachance Dynamic PhotoHDR: ez egy kissé összekuszáltabb, nem annyira felhasználóbarát (szerintem legalábbis, aztán lehet user error van
), viszont itt több a finomhangolási lehetőség, pl a képeket egymáshoz tudod igazítani, míg a másikban ez automatikusan megy végbe, aztán vagy sikerül vagy nem... de azért az is jó progi
szerk: van még az Artizen HDR nevű progi is, bár ezt nem ismerem, csak egyszer próbáltam , de az is régen volt
-
Zozzant
addikt
válasz
Bubanc #16900 üzenetére
Őszintén? Ez az a kép amit mindenki lefényképez egyszer és elteszi hogy megvolt, ráadásul még senki nem is pózol rajta hogy itt jártunk a barátnőmmel vagy valami. Így még a túrista jellege sem dominál, kis kínai módra sem benne egy arccal ami a lényeg
Vannak az embernek saját sikerélményei amik nem feltétlenül egyeznek meg mások tetszésével, neked jelentett valamit és ezt megtartottad magadnak mert a képen nem látszik, biztosan csak ennyi a probléma. De hogy ez a kép jó legyen és rámondja a szakmai közönség hogy igen, ahhoz minimum a szobor tetejéről vagy egy helikopterről kellett volna fotózni például úgy hogy még a híd is benne legyen a háttérben, vagy mittudomén, különleges látószögből különleges élményt nyújtani azoknak akiknek megmutatod, így már látta mindenki. Hát ennyi. Csak előre, láss meg különlegesebb dolgokat, nézőpontokat és kompozíciót.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Bubanc #14846 üzenetére
Tessék az M módot használni bátran, tekergetni, nyomogatni a tárcsát, [ISO-t nem piszkálni, vagyis elfelejteni] , vagy mi van a Canonéknál.
Én legalábbis M-módban soha nem emeltem még az ISO-t, mint olyan azt én fejben ki is ejtettem, mintha nem tudna oylat a váz.
Remélem nem csinálok ezzel hülyeséget.Fejo: Szép fotói vannak, tájképek 12-24-el, hát köszönöm. :]
-
*Ropi*
félisten
válasz
Bubanc #14706 üzenetére
Az a bizonyos második kép úgy született, hogy véletlenül elsült a hasamon a gép kirándulás közben...
Szelektív színtelenítés: quick selection eszközzel kijelölöd a b&w-be konvertálandó területet, egyre kissebb ecsetátmérővel finomítod a széleit, majd jobbklikk a kijelölt területen, layer via copy, layereknél kijelölöd ezt az új layert, és alkalmazod rá a neked tetsző b&w konverziót (nagyon sokféle van, egy egyszerűbb: layer menuben new adjustment layer, abban black & white). Röviden ennyi.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Bubanc #14705 üzenetére
Ezt konkrétan nem tudom, ennyire nem mélyedtem el a PS rejtelmeiben, csak retusálgatok vele.
De utánajárok, mert most már nekem is csípi a csőröm.
A PS-ben az a jó, hogy ugyanazt az eredményt több különböző módon is elérheted. Fejleszti a kreativitást, kísérletező szellemek előnyben.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Bubanc #14692 üzenetére
Kicsiben jól mutat, de nagyban már látszik, hogy két külön világot próbáltál meg összepasszintani. Az óra meredekebb szögben fekszik, mint a háttér, ettől disszonáns. Meg az átlátszóságát levehetnéd kissé, hogy kontrasztosabb legyen, így olyan súlytalan, jellegtelen. Viszont a fán a kicsi mélységélesség jól kiemeli a képközepet, a színei is rendben vannak. Maga az alapötlet nagyon jó szerintem, dolgozd ki ennek megfelelően!
-
Zebu
addikt
válasz
Bubanc #14473 üzenetére
A színekkel szerintem nincs baj.... illetve a jelenlegi ilyen szempontból rendben van. Bár igaz a monitorom olyan-amilyen mint már tudjuk!
Nekem inkább az élességgel, a fókusszal van gondom. Igaz csak akkor látszik, ha teljes képernyőn nézem (nem 100%-on). Véleményem szerint túl kicsi lett am élység élesség... maga a szivecske (amit meg akarsz mutatni) már kissé életlen lett.
Most néztem, hogy f/2.8-cal lőtted, ez szerintem kevés ide..... legalább egy f/4, vagy inkább f/8 kellett volna.... szerintem, ezt így nem tudom pontosan.....
-
*Ropi*
félisten
válasz
Bubanc #14452 üzenetére
Az utolsó kettő letisztultabb, mint a többi. Figyelj arra, hogy ne legyenek agyonzsúfolva a képeid mindenféle dolgokkal, tereptárgyakkal. Kiszekuszák és zavarosak lesznek tőle. Ismét az aranyszabály: "a kevesebb néha több".
Próbáld a néző szemét valahogy a témára vezetni. Az első lépés, hogy megtanulsz komponálni, utánna jöhet a többi.
-
sztyui2
őstag
válasz
Bubanc #14231 üzenetére
Megnyitod az alapképet photoshopban. Ízlés szerint beállítod a brightness/contrastot(ezt nem muszáj megcsinálni, deén mindig szoktam rajta állítani, mert mindig csak PS után érem el, amit akarok. Ez van, ha az ember egy H50-el dolgozik
)
Na akkor meg van nyitva az alapkép, aminek a neve a layerek között background.
Rákeresel neten arra, hogy old paper, vagy old paper textures vagy ilyesmi, és találsz ilyen textúrákat. Lemented, és azt is megnyitod PS-ben.
Ezután nyomsz a textúrára egy Ctrl+A(select/all)-t, ezután egy ctrl+c -t, ezután átmész a fotódhoz, és Ctrl+v.Így egy őj rétegre ráteszi a textúrát. Most csak a textúra van a képen. Ha nem jó a textúra mérete vagy valami, akkor ctrl+T(edit/free transform)-al tudod igazítani.
Miután teljesen lefedte a képet a textúra, a layereknél a textúra layere legyen kijelölve, ezután a layer mode-ot állítsd opacity-re, vagy multiply-re. Ez a kettő lényegében ugyanaz, de minden képen máshogy viselkednek, és máshogy néznek ki. Válaszd ki, hogy a te adott képeden melyik néz ki jobban, és gyakorlatilag kész is vagyunk.
Ezután nyomhatsz még a textura layerére egy duplicate layert(ctrl+j), amivel megduplázod, ezáltal még sötétebb, még erőteljesebb lesz a textúra. Ha túl erősnek érzed, akkor vegyél lejjebb a felső réteg opacity-jéből.
Vagy ízlés szerint tovább variálhatod, hogy mondjuk az egyik layer overlay-ben van, a másik meg multiply-ben. Ez már a kép színeitől is függ, meg még sokmindentől. Ahogy jól néz ki, úgy hagyd és kész.
Vagy olyat is csinálhatsz, hogy megnyitod a texture-t, nyomsz rá valamit, és utána megduplázod a texture layert, a "valami" fölé teszed, és overlay-be állítod.
Ezek a képeim így készültek:
kép1
kép2
kép3
kép4
kép5
kép6
kép7
kép8Jah, a telefonpóznáról annyit, hogy manapság már szinte sehol sem lehet találni, ezért az szívás...
-
flegos
senior tag
válasz
Bubanc #14237 üzenetére
egy sigma 70-300 al készült, külön-külön! A gépem nem tudja a 2 expot egy kockára játékot
Ezért csináltam egyet a házra 86mm-en /400ISO/15sec/F11 és a holdra 300mm-en/ISO 100/13sec/f11 és PS-ben összedobtam. Ez a jelenség vagy kompozició valóban megtörtént csak nem lehet 1 expoval mecsinálni, igy sem sikerült valami jól, még gyakorolni kell. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Bubanc #14199 üzenetére
Köszi
(mindenkinek)!
Canon 450D 18-55mm-es IS-es kitobi. P módban auto ISO, éjszaka és beltérben auto WB, napközben felhős WB. Sajnos a RAW formátumot fel kellett adnom, mert 4GB-os kártya volt 4 napra. Fénymérést kiértékelő és spot között váltogattam folyamatosan. Sajnos az utolsó 2 napban végig szakad az eső így Burgenlandban és Fertődön nem tudtam jó kültéri képeket lőni -
Bubanc
aktív tag
válasz
Bubanc #14092 üzenetére
Majd értékeljétek legyetek kedvesek az előző képemet
kicsit bemozdult sajnos, de kíváncsi vagyok nektek hogy tetszik, ill mik a meglátásaitok, mondhatni ez az első képem
Legalábbra is "komolyabb" géppel.
Továbbá it egy makró is, ahol az obi ezen képességeit néztem meg:
[link] -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Bubanc #14089 üzenetére
Wow ez a 28-105-ös obi is a tied?
Jobb oldalt szerintem egy kicsit haggy el nyugodtan. Nagyon kicsi ez a kép, így mereszteni kell a szemem rendesen (szerintem nyugodtan tölthetsz fel nagyobb képeket is), de soknak érzem a sötétséget a jobb oldalon, már nem tónusra, hanem mennyiségre.
Aktív témák
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest