- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
vg
addikt
válasz
stopperos #3626 üzenetére
Nekem olyan szinten szar az otthoni asztali gépem(egy magos Athlon XP 3200, 2GB ram, win7, nod32 vírusirtó is van...
), hogy szinte minden speedteszt max 100-130 körüli mértéket mér, de az már csúcs. Ilyenkor a proci 100%, szegény szenved szó szerint. Viszont ftp-vel simán megvan a 240.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
stopperos #3289 üzenetére
T-home-os Cisco EPC 3925 nálam DMZ-ben van és az utána kötött Asus router kifogástalanul megy, torrentezek vele. Az persze igaz hogy jó sokat kínlódtam mire jó lett. A mai napig nem tudom mitől működik jól mert sokáig megaszakadt, torrentet nem bírta stb. Talán attól lett jó hogy a Cisco tűzfalát nemhogy low-ra, de teljesen off-ra állítottam. DMZ miatt úgyis mindegy, mert mindent átirányít az Asus routeremre. Elvileg annak a tűzfalán kellene fennakadni a rosszindulatnak
-
Benőke
őstag
válasz
stopperos #3263 üzenetére
Van valami tarifa kedvezmény T nél ha van a közelben digi és vagy upc. Hiénának mondták nekem azt mikor van mind a 2 ellenséges szolgáltató, az a legolcsóbb. Ki lehet alkudni a két ellenséges szolgáltató nélkül is ilyen csomagot.
Persze kell a TV + net + telefon is ehhez legalábbis nekem. Ugye tudják hogy sokan már csak a netet rendelnél a többit nem biztos -
renaultf1
csendes tag
válasz
stopperos #3218 üzenetére
Szia/sziasztok!
Szeretnék egy olyat kérdezni hogy sima kábeles net-hez ami nem T-home, UPC és nem DIGI érdemes-e venni ilyen WIFI-router-modemet (Cisco 3925). Most motorola modemem van amit a szolgáltató adott de szeretnék egyben megoldást a routerre is. Ez meg egy combo ahogy látom, csak kérdés ilyen nettel is működik-e illetve mennyire jó választás ez?
-
Nyusziman
tag
válasz
stopperos #3053 üzenetére
Szia!
Igen el akarok érni mást is.
pl: nyomtató a tplinkbe van dugva, továbbá más notebookok, táblagép, és telefonok is kapcsolódnak a hálózatra.
Tehát konkrétan letudod írni, hogy és mire állítsam be a modemet!!
A thome jól megbonyolította az életem ezzel a sz*r modemmel. Edig semmi ilyen gondom nem volt, és nem értek hozzá, hiába olvasom a cisco kezelési útmutatóját.
Köszönettel.
-
-
válasz
stopperos #2801 üzenetére
Az már megvolt a Telekomos topikban: jelerősségek.
A közvetlen kötést meg tudom csinálni, csak bonyolult kicsit, mert valahogy oda kell vinnem az elosztó "elé" a routert. Egy próbát megér, az biztos. Illetve ajánlottak másik elosztót, azt is ha tudok veszek és cserélem.
-
bopeti98
őstag
válasz
stopperos #2621 üzenetére
Nálam nat.pool.telekom.hu a host name.
Akkor ezek szerint a Telekom nat-olja a címemet?Bocsi, félrenéztem az IP cím naplóba a dolgot és a mobilnetnek a host nevét írtam. A kábelnetnek nálam is catv.pool.telekom.hu
Szóval akkor ezzel el lehetne érni a belső hálózatra kötött merevlemezt a megfelelő beállítások után?
-
sgergi
veterán
válasz
stopperos #2484 üzenetére
Így már emlékszem, valamennyit annó már olvastam a sztoridból. Erre én is azt tudnám mondani, hogy azért nálatok kicsit más a terhelés.
Azért mondtam, hogy én DMZ-vel használom, egyelőre nálam nincsenek gondok, de mi csak 5-en vagyunk 11 eszközzel, amik nem is párhuzamosan és folyamatosan mennek. -
fil
őstag
válasz
stopperos #2478 üzenetére
O.K. ez van
Természetesen megoldható. Nálam is van benn egy m0n0wall router. Csak hát miért kell egy csomó aktív eszközt működtetni ,amikor kevesebbel is megoldható lenne.
(Egyébként én arra gondoltam ,hogy a backup-ot szerkeszteni és restorolni ,csak tudni kéne a szintaktikát.) -
-
sanzi89
addikt
válasz
stopperos #2317 üzenetére
Csak el ne kiabáljuk...
Akkor leszek nyugodt, ha már itt lesz a rack szekrényben a cucc.
-
-
válasz
stopperos #2182 üzenetére
szerintem úgy nézhet ki a dolog, hogy bizonyos felosztás szerint terítik az új firmware verziót - tehát nem mindenki kapja meg egyszerre -, és utána adott egy intervallum, amikor központilag még nem indul újra az eszköz, de mivel már rendelkezésre áll a friss firmware, a felhasználói újraindításra lefrissül, viszont ha a meghatározott intervallumban nem történik meg a felhasználó által - vagy esetleges áramszünet miatt - az eszköz újraindulása, úgy azt központilag rákényszerítik, így megoldva a frissítést.
amíg adott területen nem áll rendelkezésre a friss firmware, addig hiába történik meg az eszköz újraindítása, nem tud lefrissülni, egy korábbi frissítéssel így voltam én is, sokan írták/linkelték itt a fórumon, hogy már a friss firmware van fent adott eszközön, nálam csak nem frissül többszöri kikapcsolásra sem, aztán már nem is foglalkoztam vele, és néhány hét elteltével egy délelőtt azt vettem észre, hogy az éjszaka lekúszott a friss firmware. -
wmati
addikt
válasz
stopperos #2178 üzenetére
Első indítás teljesen más mintha már évek óta menne,első indítás is csak azért tart olyan sokáig mert keresi a modem a megfelelő csatornát és egyesével megy végig, hosszabb leállás után pl egy nap esetek többségében még új ip sem kapsz hanem vissza osztja a rendszer a régit. De mint fentebb írtam fw frissítés T emberkék küldik amikor ez megvan modem újra indul és kész.
-
-
Misi_D
tag
válasz
stopperos #2142 üzenetére
Én teljesen egyetértek veled, ill. a szabványok használatával. Nekem is volt már hasonló esetem, sőt, olyan is, miközben a rohadt kábeltesztelő is bemondta az unalmast, és a gatyám is lerohadt, mire normálisan végeztem...
Csak azért írtam le a fentieket, mert a srác nagyon pörgött azon, h akkor most egyik képen a kék, a másikon meg a barna pár van előbb, és akkor most mi van. Szerintem jobb tudni, hogy merre hány méter, aztán utána lehet már szabályszerűen is csinálni. -
sagesz93
addikt
válasz
stopperos #2041 üzenetére
Csak az a baj hogy itt nem szakadozik a net. Nálam atom stabilan van net. A sebesség is annyi amennyi papíron. Csak epp a letöltéseim 50-70%-a hibás. Letölti rendesen mintha semmi gond nem lenne. De közbe mégse jó a fájl. Nagyon bosszantó hiba.
Download managereket is probalgattam, az se oldotta meg a problémát. Egyedul a torrenten töltött dolgok a hibatlnaok, igy amit lehet onnan szerzek be. (Pl ATI catalyst driver)
-
Mastre
tag
válasz
stopperos #2010 üzenetére
Reseteltem a TP-LINKet, és kikapcsoltam a DHCP-t, a kábelt átdugtam a WAN port-ból, így megjött a net mindenhova pár percre, majd a TP-LINK-re csatlakoztatott dolgokról eltűnt. Ez IP ütközés lehet, amit statikus IP-vel meg tudok szűntetni?
Valamint ebben az állapotban hol érem el a TP-LINK setupját, hogy be tudjam állítani a wifit és a MAC szűrést? -
-
VargaT
csendes tag
válasz
stopperos #1917 üzenetére
Köszi, sajnos úgy tűnik a routerem (Netgear WGR614v7) túl régi, legalábbis IGMP beállítást nem találok a menüjében, se neten nem írnak ilyesmit. Próbálgattam többféle beállítással, de az IPTV meg se mozdul. Úgyhogy marad a szakadozás
Próbálok megoldást találni erre a TCP retransmission-re.
-
blesius
csendes tag
válasz
stopperos #1880 üzenetére
Megcsináltam amit írtál, ennek azonban csak annyi volt a hatása, hogy nem működött az internet. Az általad említett fájlban most a következő:
# interfaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8)
auto lo
iface lo inet loopbackRemélem, ez segít valamit: a modem beállításai között a Security -> Firewall fül alatt található Block fragmented IP packets; Block Port Scan Detection; Flood Detection beállításokat kipipáltam, ennek köszönhetően mostanában nem csapja le olyan sűrűn az internetet. Kész rejtély számomra ez a router...
Mindenesetre köszönöm a segítséget.
-
tt124307
tag
válasz
stopperos #1873 üzenetére
OK, rendben, de sajnos a bridge mód ugye a mostani állás szerint már nem konfigolható be a cisco eszközön és akkor az EPC3925-ön kellene portokat nyitni befele (nálam ez vagy 10 nyitott portot jelet). Én azt tapasztaltam, hogy amíg nem a DMZ-be tettem a belső routert, hanem a cisco belső lan portjára (és kinyitottam a megfelelő portokat) 1-2 naponta olyan dead lock-ba került az eszköz, hogy csak a poweroff-on segített rajta. Érdekes, hogy bentről kifele ekkor is volt IP forgalom, viszont kintről nem "látszott" az eszköz (és értelemszerűen a mögötte lévő egyéb eszközök sem), ICMP szinten sem válaszolt a külső interfésze és lan oldalról sem volt elérhető a menedzsment felület. Na nekem ebből lett elegem és amióta DMZ-ben van a belső routeren legalább azt el tudom érni kívülről.
-
tt124307
tag
válasz
stopperos #1825 üzenetére
Megcsináltam, hogy csak az extra 18 sort tettem be, ahogy mondtad, de itt is 403 FORBIDDEN-t mond mentésre
-
tt124307
tag
válasz
stopperos #1823 üzenetére
Feltöltöttem ide.
Az a "furcsa", hogy mintha a korábbi fw-ben a password mező nem lett volna ezen az oldalon, itt pedig már van, ráadásul meg kell adni a jelszót, mivel anélkül elhajt, ha me megadon és úgy nyomok save-et a bridge mód kiválasztása után (a korábbi HTML forrást beinjektálva), akkor dobja a 403 FORBIDDEN oldalt.
-
apszi
őstag
válasz
stopperos #1808 üzenetére
Ahaaaa....na EZT a választ kerestem! KÖszönöm!!! Vicces de tegnap miközben molyoltam már órák óta a rutyuval, egészen véletlenül észrevettem ezt az ominózus RENEW opciót, de tényleg csak véletlenül. Szóval akkor ez megvan. Nos, akkor már csak egy kis szerencse kell, hogy elkapjan az osztást. Ha jól emlékszem olvastam valami olyasmit, hogy a Linux alapu routerek megjegyzik ezt? Ez azt jelenti, ha netán újraindításra kerül a modem, akkor már nem kell vadászni?
-
-
Kroni1
veterán
válasz
stopperos #1728 üzenetére
Ez most mit jelent pontosan? Hogy aki ilyen CISCO kombót használ az ne is nagyon torrentezzen mert az nem fekszik neki, vagy azt h ahhoz kell ezt meg azt állitgatni, és utána már olyan jó lesz, mintha az embernek sima modeme + routere lenne? Vagy olyan jó sose lesz ez a kombó eszköz? Azért kérdem, mert router vásárlás előtt állok és 6e ft-ért ilyet akartam venni, mert tetszene h csak egy eszköz van kettő helyett, de ha szarabb bármien téren mint két eszköz akkor inkább veszek egy routert a modem mellé...
-
priti
addikt
válasz
stopperos #1725 üzenetére
de akkor meg milyen 1.3-ról beszélt vajon a csávókám? nem értem, most akkor mit kéne nekem ezen 1.3-ra frissíteni? de miért nekem kell egyáltalán ezzel copni? Mi a cart üzenget nekem? dejó, hogy apámmal beszélt, aki egy kezdőlapot nem tud beállítani, isteni
Van a fogyasztóvédelemnek valami elérhetősége ami ezzel foglalkozik? Ma mértem 1,1 megabitet a 20 megabites vonalamon, amiből 10 megabit szerződésben garantált minimum sávszél, tegnap is volt 3 és azelőtt is. Én ezt nem fogom fizetni, össze-vissza ugrál, most éppen 15, de a motorolával 20 volt stabilan és soha nem esett le.
Most vagy központilag buzerálják és akkor pláne felmondom ha így árulják túl a sávszélt, hogy limitálják az ügyfeleket, vagy szar ez a modem. Én nem óhajtok egy 1.0-ás emberrel telefonon vitatkozni azon, hogy ő látja e a végpontot vagy nem, meg hogy biztos nálam rossz a koaxosztó meg a többi süket dumát hallgatni, nekem ahhoz nincs türelmem.Nem hiszem el, hogy ezt egyoldalúan nem lehet felmondani hűségidőn belül ha ilyen durva szerződésszegés áll fenn. Valaki rágott már be? Mi a menete? Axelero-s idők óta ügyfél vagyok, ha nekem ilyen [moderalva] kihoztak akkor [moderalva], nem vagyok hajlandó intézni, én felmondok nekik. Elegem van.
[ Módosította: 7 ]
-
titi.30
csendes tag
válasz
stopperos #1677 üzenetére
Nem csatlakozik semmihez (Nekem nincs netem)a szomszéd netjét veszem TP-LINK wifivel (közösen fizetjük).De ezt a Tp-linket leszeretném cserélni 1 komolyabbra és most kaptam az 1ik ismerösömtöl ezt a Cisco epc3925 .És láttam rajta hogy wifis,és hátha ezzel átbírom venni a jelet.
-
gabrielt
csendes tag
válasz
stopperos #1659 üzenetére
Jelentem, sikerült.
Ez volt a probléma.
Nos, felraktam a TP-Linkre a dd-wrt firmware-t, azon a multicast szűrés állítható (köszi redbiro), és a tplinkre kötve megy 2db STB. Alá raktam egy másik routert, és azon megy a wifi.
G
upd: Ja stopperos, azóta minden restartnál kap IP-t a tplink... szóval mégis csak igazad lett. Bár ez a gyári fw-el nem így volt...
-
-
Destloler
tag
válasz
stopperos #1638 üzenetére
A legnagyobb baj az hogy a Ciscohoz nem nyúlhatok mert nem engedi a fönököm, mondván hogy majd a UPC baszakodni fog. Nem tudom neki elmagyarázni hogy nem!!! A másik hogy a Netgear router egyik kolléga hozta be azt meg azert nem lehetett bekötni. Nagy a kavarás nem rég vagyok még ennél a cégnél nem akarom, hogy ez miatt rugjanak ki, inkább hagyom hogy anyázzák a UPC-t. Nagyon köszönöm a segítégedet
-
Destloler
tag
válasz
stopperos #1625 üzenetére
Köszönöm a segítséget hétfőn nekiállok buherálni. Az lenne a kérdésem hogy ez az Ipflood mit csinál? A Cisco-t használjuk routernak, de nagyon gyenge a jel és állandóan megszakad, nekem maximumon van a jelem de az én munkaeszközöm a legújabb, N-es wifivel a kollégáké csak G-s. Úgy szeretném megcsinálni, hogy a Cisco maradjon a router mert rá van kötve két Canon IR szériás nyomtató és félek hogy elszáll a beállításuk mert ha valaki scannel akkor be van állítva, hogy a gépére tölti a scannelt anyagot. De ha minden szakad van bent a cégnél egy WNDR4000 (nekem is ilyen van itthon de mióta megkapta az új szoftver és van benne GEINE azóta szar) és akkor rákötöm azt, beállítom a CISCO-t bridge módba és rákötöm a NETGEAR-t. Még egy kérdésem lenne a reset-eléssel, menet közben reset-eljem le vagy húzzam ki, nyomjam a reset gombot és kapcsoljam áram alá és tartsam 5 sec-ig (ez lehet hülye kérdés de volt már annyi reset-elési procedúrám és egyszer ez máskor pedig az működött.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kuponkunyeráló
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged