Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• OldAkita

aktív tag

válasz capulet75 #3208 üzenetére

A válaszom már biztos hogy érdektelen számodra mert azóta biztos megoldottad. Azért válaszolok mégis, mert én is reset-eltem, aztán próbáltam admin/admin-al, majd admin/semmi, aztán semmi/admin-al belépni, de nem tudtam. Aztán próbaképp nem írtam se felhasználói névnek se jelszónak semmit. Klikkeltem az OK-on láss csodát azonnal bejelentkezett.
    Szóval gyakorlatilag magamnak írom ezt a választ, ha elfelejtem, itt visszakereshetem :)

• OldAkita

aktív tag

válasz stopperos #3289 üzenetére

T-home-os Cisco EPC 3925 nálam DMZ-ben van és az utána kötött Asus router kifogástalanul megy, torrentezek vele. Az persze igaz hogy jó sokat kínlódtam mire jó lett. A mai napig nem tudom mitől működik jól mert sokáig megaszakadt, torrentet nem bírta stb. Talán attól lett jó hogy a Cisco tűzfalát nemhogy low-ra, de teljesen off-ra állítottam. DMZ miatt úgyis mindegy, mert mindent átirányít az Asus routeremre. Elvileg annak a tűzfalán kellene fennakadni a rosszindulatnak :)

• OldAkita

aktív tag

válasz sanzi89 #3197 üzenetére

Én mögé kötöttem egy Asus routert. Azt elérem távolról, torrentet el tudok indítani távolról. T-home-os vagyok bridge mód nincs, az Asus nem kap publikus IP-t de a Cisco DMZ-be van állítva, így nem gond hogy nincs publikus IP.
    T-home egyetlen pozitív cselekedete hogy fix IP címet ad már 3 éve. Szóval nincs szükségem ingyenes dns szolgáltatóra. A Cisco-ban fix belső IP címet adok a mögé kötött Asus-nak, aki minden kívülről jövő igényt a DMZ miatt megkap.

• OldAkita

aktív tag

válasz bb0t #2897 üzenetére

Nálam ilyenek a jelszintek, ezzel szinte soha nem szakad meg, pedig csak jobb értékeket láttam eddig mint az enyém. Azonban a tied még az enyémnél is gyengébb

• OldAkita

aktív tag

válasz Cold5 #2890 üzenetére

Nagyon félve merek szólni mert közöm nincs semmihez ami router meg hálózat meg egyebek, de nálam az EPC után kötött Asus router a 192.168.0.1-et használja default gateway-nek. Ez persze nem jelenti azt hogy el tudom érni távolról az Asus usb portjára dugott hdd-t. Cisco EPC 3925 DMZbe beírtam az Asus számára kiosztott 192.168.0.10-et és egy alkalommal Intruder fórumtárs képes is volt belépni ssh-n és ftp-n is elérte a hdd-t de ez csak 2x sikerült neki is azóta ő sem tudja elérni. Cisco-val tudok mit kezdeni azon kívül hogy nyomtam neki egy 10mp-es resetet amivel elbuktam a NAT passtrought menüpontot, ami persze eddig se dobta át az Asusnak a külső IP címemet, szóval talán nem nagy veszteség hogy eltűnt ez a menüpont?
    Aztán mintha valaki linkelt volna képet és magyar nyelvűnek láttam a Cisco menüjét. Lehetséges ez?
    Nálam ez van:

• OldAkita

aktív tag

Hasonló problémával küzdök, akarom mondani nem küzdök hanem halogatom :)
    Kintről nem érem el az ftp-t. Cisco dmz-be az utána kötött Asus MAC címe van írva. Próbálom az Asuson a 21-es portot nyitni, de egyrészt jelzi hogy a 21-est az Asus használja és ha megnyitom problémáim lehetnek, másrészt ha mégis megnyitom, utána hiába nézegetem különféle portchecker-ekkel nincs nyitva. Meglehet nem is az Asus-on kellene nyitni hanem a cisco-n és a cisco 21-es portján bejövő ping rögvest neki is megy az Asus ftp szerverének?

• OldAkita

aktív tag

válasz Gubek-Einste #2715 üzenetére

Sikerült is :))) Jól indul a szombat. Újfent kösz a segítséget.
    Viszont, a jól végzett munkát ki kell pihenni, mivel hajnali 4 óta nem tudok aludni, most visszafekszek kicsit :))))

• OldAkita

aktív tag

válasz Gubek-Einste #2715 üzenetére

Kösz, gondolatolvasó vagy :) Rögtön meg is próbálom beállítani.

• OldAkita

aktív tag

válasz Intruder2k5 #2713 üzenetére

Vettem egy nagy levegőt és belevágtam :)
    Cisco-t újraindítottam és akkor 192.168.0.10-et adott az Asus-nak WAN címként. Próbáltam megtalálni hol lehetne fixálni ezt a címet, de biztos figyelmetlen voltam és nem találtam, úgyhogy most ezt próbáltam beírni a Cisco DMZ-jébe.
    Távoli elérést első nekifutásra úgy próbáltam ki hogy letöltöttem a Fizella FTP klienst és valóban elérem az usb-s wincsit.
    Hálás köszönet neked, különösképp azért mert neked ez evidens, kb mintha átlagembertől azt kérdeznék 1+1=?, mégse oktattál ki hogy ezt illene tudni, meg hogy használd a keresőt stb.
    Persze az élet már csak olyan hogy amint megoldottunk egy problémát azonnal két másik jelentkezik :), esetemben az, hogy ha kollégáimnak szeretnék elérhetővé tenni valamit az usb-s wincsin, az még nem jelenti azt hogy a teljes tartalmat meg kívánom osztani. Úgyhogy próbálkozok az Asus FTP kezelőfelületén új fiókot létrehozni, vagy új mappát és ezeket szelektálni a teljes tartalomtól hogy csak ezt nézegethesse akinek felkínálom. Viszont ez a része talán már nem ebbe a topicba való.

• OldAkita

aktív tag

válasz Intruder2k5 #2713 üzenetére

Asus kezelőfelületéről képlopóztam ezt:

Akkor ez kell hogy menjen a Cisco DMZ-be.
    Kérdés, ez a cím addig marad míg újra nem indítom a Cisco-t? Nincs ugyan szándékomban indítgatni, de talán érdemes lenne ezt, vagy bármi mást, fix-re állítani hogy állandó legyen az Asus Wan ip címe? Na nem mintha tudnám hol kell ezt csinálni a Cisco-n :) Asuson minden klinenst sikerült fix IP címmel ellátni, de nem tudom annak volt-e értelme, csak játszadoztam vele.

• OldAkita

aktív tag

válasz Intruder2k5 #2711 üzenetére

Nem tudom miért rettegek elkezdeni amit írsz :)
    Cisco 192.168.0.1
    Asus 192.168.1.1

Cisco DMZ-jébe ezt írom: 192.168.1.1?
    Olvasgatom hogy mennyivel elegánsabb megoldás a DDNS, mert akkor, ha valaki távolról szeretné elérni az otthoni gépet, akkor nem az ip címet hanem azt a nevet mondjuk kovácsjani-t kell beírni. Mivel az otthoni usb-s wincsi-t csak én akarom elérni, én nem restellem beírni az ip címem. Ennek ellenére jó még valamire ha regisztrálok a DDNS-re, figyelembe véve hogy bár dinamikus a T-s kábelnetem, de időtlen idők óta állandó az IP címem.
    Olvasok a port forward-ról. Ezt a cisco menüjében kell keresnem és portot nyitni? De melyiket? Vagy találomra beírok egy kétjegyű számot és az lesz a megnyitott port? Egyáltalán, minek kell nyitnom bármit is?

• OldAkita

aktív tag

válasz norti #2708 üzenetére

Egy ideje nekem is egy másik router üzemel a cisco Epc3925 után kötve. Erre az új Asus routerre, usb 3.0-as hdd van csatlakoztatva ami nagyon szépen kezeli a torrenteket. Én nem a gépemet szeretném távolról elérni, ahnem ezt az usb-s wincsit, hogy távolról is le tudjak tölteni róla, illetve az ncore-ról távolról is szeretnék letöltést indítani az otthoni usb-s wincsire.
    Ódzkodnék a cisco lan portjából az Asus lan portjába utp kábelt dugni mert akkor már csak 3 marad és nekem szükségem van 4-re.

• OldAkita

aktív tag

válasz devil2k #2702 üzenetére

Köszönöm hogy ezt megírtad. Szinte hajszálra azonos értékeket mértünk. Ez roppant jó hír, mert egyrészt tényleg megelégszik a cisco 11.3-11.5W-al, másrészt úgy néz ki hogy jó a műszer :))
    Lassan egy hónapja működik nálam egy Asus router is, az kikpcsolt wifi-vel 8.3w, bekapcsolt wifi--vel 11-12.5W.
    Szóval a két router együtt kb 20-22W-ot eszik.

• OldAkita

aktív tag

Sikerült egy fogyasztásmérővel lemérni mennyit eszik az EPC3925.

Kikapcsolt wifi-vel, egyetlen lan kapcsolati kábellel, ami egy Asus router Wan portjába megy. Ha bekapcsolom a wifi-t akkor se növekedett meg a fogyasztás, maradt 11.4-11.5 W körül.
    Valamely topicban láttam egy képet ahol 18W-ot mértek. Ha van valakinek eredménye, örömmel hasonlítanám össze az általam mérttel, mert ez a fogyasztásmérő nem egy Voltkraft.

• OldAkita

aktív tag

A belső hálózaton működő DLNA-nak tényleg semmi köze a sávszélességhez, azonban az usb portra kötött hdd közben szívja le és tolja fel a torrentet. Ha véletlen marad egy kis sávszél, azon meg a gyerek osztálytársai szívják a publikus IP-s routerre kötött hdd-ről a filmeket. Na így függ össze.
    Ha ti ketten és mondjuk én harmadikként elkezdjük 24/7-be a teljes sávszélessgünket kihasználni, az valóban a kutyát nem fogja érdekleni. Azonban ha az összes T-home előfizető ezt teszi akkor az fog történni, ami azzal a bankkal történik akitől egyszerre mindenki ki akarja venni azt a pénzt amit elhelyezett nála. Összeomlik!

• OldAkita

aktív tag

válasz bopeti98 #2619 üzenetére

Ha a saját router pattogatott kukoricát készítene vagy ceruzát hegyezne, akkor egyáltalán nem tiltakozna a T-home ellene. Azonban az usb portjára hdd-t kötve, médiaszervert üzembe helyezve, sávszélességet csökkent, mégpedig nem hébe hóba, hanem 24/7-be. Na ez nem tetszik nekik és küzdenek ellene tűzzel vassal. Nem hiába tiltották le saját routerükön az usb portot és igyekeznek szoftveresen is lebutítani amenniyre csak lehet.
    Mióta kitalálták az IP tv-ét azóta hatványozottan probléma nekik a folyamatosan növekvő lakossági és üzleti sávszélesség igény kielégítése. Az ő szemszögükből, természetesen ez logikus lépés. AZ IP tv a felhasználó számára teljesen értelmetlen. A szolgáltató számára viszont adatgyűjtési lehetőség és teljes kontroll. Az "okosTV"-k mindent, és még többet is tudnak mint az IP tv. Furcsa versenyfutásnak lehetünk tanúi, ha figyeljük az "okostv"-k terjedését és azt, miképp tudják a leggyorsabban a legtöbb előfizetőt rábeszélni az IP tv-re. De ez nem lesz könnyű mert akinek ilyen TV-je van annak a világon semmi szüksége IP tv-re.

• OldAkita

aktív tag

Gubek-Einste, fil, köszönöm válaszaitokat. Én tudatlan azt gondoltam a gépem szól a Cisco EPC3925-nek hogy wifi-d segítségével nézz körül és szólj ide vissza az inSSIDer-nek hogy mi a helyzet. Na mindegy :)
    Örülök hogy használható bridge mód nélkül is egy másik usb-s router. Sok kommentben vágyakozva írnak a bridge mód után. Próbálom elgondolni miért jó ha van publikus ip címem. Talán azért mert akkor egy távoli gépről is elérem a routerre kötött hdd-t? Ez nagyszerű dolgognak tűnik, de nem halok bele ha ez nem működik. Ami a NAS-t illeti úgy tudom egy doboz, amibe legkisebb változatába 2db hdd mehet. Ez máris eggyel több mint amire nekem szükségem van. Aztán meg igyekeznék a legalacsonyabbra fogni az lektromos áram fogyasztást. Azt hiszem nincs az az energiatakarékos NAS ami ne fogyasztana többet mint egy usb-s hdd. Sőt tovább megyek, ha minden film vissza van töltve az Ncore-ra és nem szükséges már seed-elni, tervezem hogy le is kapcsolom az új routert. Ilyen megközelítsében az is képbe kerül, hogyan viselik ezt a routerek? Valamelyik korszerű Asus routert olvasgatva, valaki írta hogy nehezen viseli ha elveszik az áramot tőle. Gondolom ez azt jelenti hogy elfelejti a beállításokat. Erősen szeretnék olyan routert amelyik nem tesz ilyet. Ami még roppant lényeges, 50/5-ös netem jelenleg 6mbyte/sec letöltési sebességet produkál. Könnyű kiszámolni hogy egy 10Gbyte-os film 27 perc alatt jön le.
    Nézegetem egy ideje a routereket, többek közt az Asus RT AC56U-t is. Leírásában találtam ezt a táblát

Az Asus erősen lemossa a konkurenciát ebben a tekintetben. Az én netem sebessége mellett ennek semmi jelentősége nincs, de amikor átjön az unokám egy pendrive-al és rá kell másolni egy filmet, akkor azt hiszem számít milyen sebességgel tudja az usb-s hdd-ről leszedni. Vagy rosszul gondolom? Ha jól gondolom, akkor csak usb 3.0ás routerben szabad gondolkoznom, bár valaki vett egy ilyen routert és panaszkodott hogy rosszul van árnyékolva az usb 3.0 kábele és nem tud csak 3Mbyte/sec sebességet. Szóval zakatol az agyam a sok nyitott kérdés miatt. Eszembe is jutott még egy. Valahol láttam egy összesítő táblázatot ahol több router is szerpelt és mindegyik max 8GB-méretű filmet tudott lejátszani. Ez esetben egy 25Gb-os 3D-s Avatárt nem tudok megnézni csak akkor ha lehúzom a routerről a hdd-t és kábellel összekötöm a TV usb portján?
    Tudom hogy ezeknek a kérdéseknek zöme nem feltétlen ide tartozik, de nem tudtam leállni csak írtam írtam :)
    De ha már offtopic akkor legyen kövér :)
    Az előbb az ELMÜ-nél próbáltam jelszót beállítani, de csak a legbonyolultabbakat hajlandó elfogadni és ebből az apropóból egy vicc jutott eszembe:
    Kérem, adja meg jelszavát!
    alma
    Sajnálom, a jelszónak legalább 8 karakterből kell állnia.
    reszelt alma
    Sajnálom, a jelszónak tartalmaznia kell legalább egy számot.
    50reszeltalma
    Sajnálom, a jelszónak legalább egy nagybetűt kell tartalmaznia.
    50KIBASZOTTreszeltalma
    Sajnálom, a jelszóban nem követhetik egymást nagybetűk.
    50Kibaszott,ReszeltAlma,FeldugvaAseggedbe!
    Sajnálom, a jelszó nem tartalmazhat írásjeleket.
    50KibaszottReszeltAlmaRohaggymegHaNemFogadodElEztSe
    Sajnálom, a jelszó már foglalt.
    :)

• OldAkita

aktív tag

válasz Logitech #2607 üzenetére

Te tudsz valamit :) Természetesen nincs wifi kárta a gépemben. Gondoltam az inSSIDer megmutatja milyen wifi-k működnek a környezetemben. Én a tv-t használnám ha képes lenne rátöltés nélkül továbbítani a Cisco wifi-je a gépemen lévő filmeket, de még a leggyengébb felbontásokkal is rátöltöget, a 3d filmek pedig teljesen kiakasztják. Így aztán kénytelen voltam a padláson bújkálni és húztam egy kábelt a cisco és a tv közé. Kábelen már szépen megy a filmlejátszás. Csakhogy két gép van rákötve a ciscora (Illetve van még rajta a egy switc is ami két másik gépnek ad netet, de ezek a gépek nem számítanak) és különböző filmeket töltögetünk le. Aztán mikor valaki azt a filmet akarja megnézni amelyik olyan gépen van ami ki van kapcsolva mert alszik a gazdája, akkor azonnal felmerül az igény hogy kellene egy router a cisco után aminek van usb portja, amire hdd-t lehet kötni. Ha ez a router képes médiaszerverként üzemelni akkor a számítógép kikapcsolása után is megy a torrent le-fel és minden filmet meg lehet nézni ami a hdd-n van. Apropo ha lesz media szerverként üzemelő routerem akkor se fog mutatni az inSSSIDer semmit? Csak akkor funkcionál ha van wifi kártya a gépemben?
    Más:
    T-home-nál nincs bridge mód, de mire kéne hogy legyen? Mire jó az? Ha nincs, attól még össze lehet hozni valahogy az új routerrel a mediaszerver dolgot?

• OldAkita

aktív tag

válasz Gubek-Einste #2596 üzenetére

Kösz a jótanácsot, nagy nehezen sikerült megtalálnom hol lehet auto-ra tenni.
    Most már beindul az inSSIDer, de a jobb felső sarokban ezt látom, No Wi-fi interfaces found!
    Tény hogy családi házban lakva, nem olyan mint panelben ahol zsonganak a wifik minden irányból, de tudom hogy van 1-2 a szomszédban, a tv hálózati beállításainál látszik hol ez hol az a szomszéd wifi. De ha véletlen most mind áramtalanítva van, az enyémet legalább mutathatná. Vagy itt is kell állítgatnom valamit? Ez én Cisco-m wifije enabled.

• OldAkita

aktív tag

Tervezem hogy veszek egy olyan routert amit a cisco EPC 3925 után köthetek és az médiaszerverként kezel egy usb-s külső hdd-t. Párszáz kommentet elolvastam és már rendesen zúg a fejem :) Első nekifutásra, gondoltam telepítem az inSSIDer-t és megnézem mi van körülöttem. Indításkor ezzel a hibaüzenettel fogad:
    inSSIDer requires the WLAN AutoConfig service, which appears to be stopped.
    Please start WLAN AutoConfig and then run inSSIDer.
    Thanks!
    Angolul még csak most tanulok a Duolingo-val :), de annyi világos hogy a cisco webes felületén a Wlan-nál valamit auto-ra kell állítani.
    WIRELESS-en belül a RADIO SETTINS-NÉL a STANDARD CHANNEL-nél tudok auto-t állítani, de azon is van, ami tudom hogy nem feltétlen jó.
    Aztán az ADVANCED SETTINGS-nél a TRANSMISSION RATE-nél lehet auto-t állítani, de azon is van.
    A többi opciót is végignéztem de sehol nem látok "auto" állítgatási lehetőséget.
    Vajon mi a hiba?
    Ja, elindítottam a WrelessNetWiew-t is de csak fehér tábla és semmit nem mutat, semmit nem lehet vele kezdeni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés