- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
polk
csendes tag
Sziasztok! Köszönöm neked és Intruder2k5-nek is a választ! Más eszköz tökéletesen kapcsolódik (laptop, fényképezőgép, tv, másik telefon) Az a helyzet, hogy ez egy családi ház, nincs sok wifi a környéken, de leteszteltem ezzel a programmal és csak az enyémet látja. (amennyiben jól értelmeztem
). Security
PA2-personal, 802.11g,n; Mivel nem igazán értem ezeket a dolgokat, arra kérlek titeket, hogy magyarázzátok el az átállítást, ha szükséges és ezáltal jó lesz. Az esetleges átállítás nem befolyásolja a többi szerkezet kapcsolódását? Előre is nagyon köszönöm!
-
GGAllin
tag
nincs mac szűrés se ip hozzárendelés. dhcp van bekapcsolva az is az alap beállításokkal. ami az érdekes h miután a cisco modemre nem sikerült felkapcsolódnia a tabletnek a tp link routerrel is ugyanezt a jelenséget hozta elő
pedig arra előtte a wep titkosítás ellenére is felcsatlakozott. és a wds-t is csak a 2 router között sikerült eddig müködőképesre beállítani, ugyanazokkal a beállításokkal az epc3925 nem akarja megosztani a netet
a lényeg pedig pont ez lenne ugye
-
Tiger.
nagyúr
Tudna ebben valaki segiteni?Mert az a nagy helyzet hogy szuper szervizes el barmolta, a jelenség annyi volt hogy az onlines játékoknál be fagyot egy időre a játék kb 20ms re de beléptem a biosába és töröltem mindent amire emlékeztem hogy utólag lett be irva, és utána jó lett de a videók youtubról akadozgatnak pedig teljesen feltölti már, amúgy win8.1n van fen.
-
Dronte
aktív tag
Köszi, rendben ment is.
Azonban a probléma, amit próbáltam megoldani továbbra is fennáll, a következő lenne:
Wifin használjuk ketten az eszközt (EPC3925), és jellemzően olyanokat csinál, hogy félpercekre teljesen lehal a wifi kapcsolat, majd magától megjavul. Ilyenkor csak tölti tölti oldalakat, játékok ledobnak (ilyenkor szokott igazán feltűnni). Teljes gyári beállításokban van, channel SSID-t állítottam csak rajta (de default automatikusan is próbáltam, ugyanez). Első oldalon volt erre vonatkozó kérdés, de az sajna nem oldotta meg a problémát.Másik érdekes dolog, hogyha öcsém youtubeozok a saját gépén, az ocsmány nagy belassulásokat okoz a hálózatban, legalábbis nálam. Na most ez azért érdekes mert ha másik 3 gépen 15 videot elindítok egyszerre, akkor sem történik ilyen, csak akkor ha az ő gépén csinál valamit. Vadiúj frissen húzott win7 után is ugyanezt tapasztaltuk.
Net pedig 30/5-ös netmánia L szal ezzel nem kéne para legyen.
Ha van vkinek vmi tippje, köszi előre is.
-
Primary92
senior tag
Koaxot lehúztam. Mást nem. Közben sikerült beállítani, nem kellett gyári beállítás.
Kívülről próbálom elérni a gépet. Az FTP és Apache szerver tök jó működik a routeren beállított dyndns címmel. A szervert beállítottam DMZ-hez. Az ftp és webszerver tök jól működik mindenféle portátirányítás nélkül.
Windows 8-on beállítottam a bejövő VPN kapcsolatot, netes tutorialok alapján. Hálózaton belüli másik gépről tudok hzzá csatlakozni VPN-el, sikeres a kapcsolat, jó működik. Viszont (igaz szintén a router mögül), de a publikus IP cím vagy a DynDNS cím alapján nem tudok csatlakozni 806-os hibát jelez a szintén Win8-as kliens gépen.
A routeren át van irányítva a szerverre 47 és 1723-as port, de ennek ellenére nem sikerül kapcsolódni.
Ez alapján nyitva van az 1723-as, de a 47-es nincs.
Próbáltam az EPC3925 tűzfalát is kikapcsolni, úgy sem működik. -
Jabby
őstag
-
Jabby
őstag
Bocsi lemaradt:
Tehát T-s IPTV-vel,
firmware pedig:Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125555-130808c-MYR
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125555-130808c-MYR.bin
Firmware Build Time: Aug 8 10:17:50 2013Mostanában naponta többször (2-3-szor) megszakad eleinte csak a WiFi, most már a LAN is, miközben a készüléken a LED-ek alapján OK minden.
Ilyenkor egy ki/bekapcs segít.Az n hiányáról egy kép:
-
Horvi
őstag
Köszi a segítséget végül megoldódtak a dolgok és megy minden pöpecül. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy a cisco tűzfalában amikor állítani lehet közepesre vagy erősebbre akkor ugye van egy pár szolgáltatás a jobb oldali listában amiket átenged. Azt a listát lehet bővíteni a menüből vagy ahhoz már valami komolyabb barkácsolás szükséges? Mert menüben nem találtam ilyesmit.
-
Horvi
őstag
-
fecs
senior tag
Nem a routerrel van gond, hanem a Eset Smart Security volt túl érzékeny a tanúsítványokra. Öcsém javaslatára kivettem az ellenőrzést és így már meg tudom nyitni a https-es oldalakat (ebay, otp, ebay....) is.
Köszönöm!
Bár így most nem érdekes, de azért rákérdezek, ha már itt jártam.
FW-frissítés automatikusan érkezik? Nekem ez van most rajta: epc3925-E15-12-v302r125555-130808c-MYR -
sanzi89
addikt
Azt mondták, hogy otthoni előfizetéshez nem lehet másik eszközt igényelni. A fenntartó hülyesége, hogy otthoni internetet húzott be egy középiskolába - persze anyagilag jól járnak -.
Még egyszer végignéztem mik vannak beállítva, pár dolgot még kikapcsoltam, de még két dolog van, ami nem tudom mire való és be van kapcsolva:Security-VPN Passthrough-IPSec Passthrough/PPTP Passthrough
VPN-t nem használok. A kérdés az, hogy ezen funkciók kikapcsolása tehermentesíti az eszközt vagy pont ellenkezője?
-
sanzi89
addikt
Teljesen egyértelmű, de tetszik-nem tetszik, ezt kaptuk. A T meg mehet a surmákba, hogy direkt korlátozza az eszköz funkcionalitását valamint nincs lehetőség más típus választására, a régi buta kábelmodemmel jobban járnánk...
Amiket írtál rendben vannak, amiket meg tudtam tenni megtettem, minden lehetséges funkciót kikapcsoltam, utána van kötve egy TP-Link TL-ER5120-as router, aki más IP tartományban van, DHCP-ért felel, stb. A Cisco Lan1 portján csak a TP-Link Wan1 portjával kommunikál. Holnap még átnézem még egyszer az összes beállítást meg PrtinScreen-elek egy jelerősséget valamint felhívom a T-t, hogy mivan, mert ez a szakadozás nem normális.
A ventis modnak van bármi értelme? A túlmelegedés nem okozhat ilyen problémát? Bár itthon is szétkaptam a saját eszközünket (20megabites előfizetés 4 gép) és annak se mondható langyosnak a bordája... -
Babetta-X
senior tag
-
Tekmen
aktív tag
Igazából van a Cisco-ba érkező koax előtt egy elosztó, és az egyik megy a Cisco-ba, mjad az IPTVbe, a másik koax meg megy egy másik modembe, majd egy TP-Link routerbe. A TP-Linkben van net, a Cisco-ban nincs.. Érdekes, hogy annak ellenére, hogy nem jön belőle net, még van IPTV...
-
dyj
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszokat wmati és kali kollegától!
Elöljáróba annyit, hogy most éppen működik megint a wifis net, nincs ott a sárga felkiáltójeles háromszög a "Nincs internetkapcsolat" figyelmeztetésére
- A wifi ugyanabban a szobában van, mint amiben a laptop, kb. fél méterre nem ment tőle a net, szóval nem ez volt a hiba oka.
- A környéken a laptopom csak 1 másik hálózatot lát, ha megint elmenne a wifis net, akkor kipróbálom a csatornaváltásokat, de nem hiszem, hogy ez lenne az oka.
- Természetesen ki-bekapcsolást, resetelést, még hard resetelést is kipróbáltam, semmi.kali írta, hogy nem feltétlenül a HGW hibája a probléma, amit el is hinnék, hiszen a többi eszköz jól működik, de más hálózatokon nem jön elő ilyen gond. Így én biztosra veszem, hogy a wifis hálókártyám és a HGW között van a probléma valahol. Hogy pontosan hol (MAC cím probléma, valahol az IP címek ütköznek, stb.) arra sajnos nem tudom a választ.
Esetleg túl sokáig vagyok rajta egyhuzamban a hálózaton, vagy túl sokat töltenék le? Mondjuk amikor legutóbb jelentkezett a probléma akkor csak fél órája volt bekapcsolva a gépem és éppen egy online videót néztem, és előtte semmi forgalomigényeset nem csináltam.
-
-
Kroni1
veterán
-
Tauren45
aktív tag
Üdv.
Olyan rossz dolog rádugni egy merevlemezt a router usb csatijára, és kikapcsolt számítógép mellett le- és feltölteni csak a router használatával? Ezt nem értem, akkor honnan másolsz írsz fel? Ha a gép kivan kapcsolva akkor nem tudsz róla másolni.Vagy igen?
ha ez működőképes akkor nem szóltam.
jelen állapotban, a szolgáltatós eszközökön csak elektromos töltésre használható az usb aljzat, adatforgalomra nem. Pont ezért felesleges, akkor már bedugom a gépbe a telót azt jól van.
Vagy LAN kábellel kötöm össze őket és úgy használom.
SZERK: Részemről felesleges mert szórakozni kell vele, hogy működjön az a megosztás. Sokkal egyszerűbb lenne, ha rádugod azt működik is. Telótöltéshez meg mind1, hogy USB 2 vagy USB 3.
SZERK2: Nincs gondom a Cisco megoldásaival, de azért ezt az USB-s dolgot nem ártana már végre megoldani.
-
Criton
veterán
most szeretném a routert rendesen beállítani, hogy látom, hogy a többi router melyik channelt használja?
Valamint az upnp módot érdemes bekapcsolni?szóval a Standard Channelt valamint a Wide Channelt szeretném beállítani...
közben megtaláltam
a Wide Channelt érdemes változtatni?
-
Criton
veterán
akkor cat6-os kábelt veszek majd, köszi
Barátnőm gépe is megoldódott, új intel wifi drivert kellett rá letölteni és most normál sebességű lett.A céges laptopon nem megy a feltöltés teszt (szintén legújabb driver fent), lehet a McAfee HIPS miatt
barátnőm gépén működik az is.
-
Criton
veterán
Wifin próbáltam, most átállítottam 40MHz-ra mert eddig 20on volt, és most a speedtest 75-78at mért, de az upload speedet semmi sem akarja lemérni, miért?
Kedden jön egyébként a upc-s vagy alvállalkozó a kábelt egy kicsit átpakolni, hogy ne a fűtéscsőhöz legyen közel.
szeretnék majd kábelt venni, mert nem mindig wifin akarom használni, a jó sebességre akkor pontosan milyet érdemes venni?
van egy asus box ami képes torrentezni is, és ahhoz is kéne kábel.
-
-
Criton
veterán
nekem most kötötték be a FiberPower 50et. Nekem az alábbi Firmware van fent : Firmware Version: EPC3925-ESIP-12-v302r125532-110616c_upc és ebben nincsen N mód, csak G only - B/G és mixed lehetőség.Másnál is ennyi van csak, vagy nálam a Firmware régi?
A wifije nagyon rossz, nálam a céges laptopon még elmegy, de a barátnőm laptopján nagyon lassú a net...
érdemes egyébként 5Ghzre állítani a wifit?
-
xenonka
csendes tag
Pontosan, ahogy írtad!!! Elmentek bármilyen pass-t, szabadon belépek, konfigolom az egészet. Kikapcsolom a modemet, bekapcsolom, akkor is be tudok lépni, újraindítom akkor is! De amit koaxot visszadugom, onnantól kezdve újrahúzza/felülírja a UPC-nél tárolt beállításokat. Már többx beszéltem velük, kapcsoltak műszaki kollégát, sajnos ők sem tudnak segíteni, nem értem miért.
Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: EPC3925-ESIP-12-v302r125532-110616c_upc
Firmware Name: epc3925-ESIP-12-v302r125532-110616c_upc.bin
Firmware Build Time: Jun 16 10:15:56 2011 -
xenonka
csendes tag
Reset után üresen hagyom, akkor be tudok lépni, beenged. Órákon keresztül be tudok így lépni, de csak akkor ha koax nincs rádugva. Amint rádugom, már semmivel nem tudok belépni!
Lehúzza a UPC-től az összes beállítást. Azt is megpróbáltam már, hogy beállítottam az egészet, mintha már lehúzta volna a beállításokat, de ezt is kiszúrta, és mindent újrahúzott, sajnos
Beleértve a user/pass-t is, akár üresen hagyom, akár módosítom. -
Bélaaaa
őstag
-
Bélaaaa
őstag
- attól, hogy alaplapi (integrált) egy hálókártya, még van/lehet külön illesztése, és sok esetben abba a hibába esnek, hogy megelégednek például a win 7 által alapban adott illesztéssel, és nem húzzák fel az alaplap gyártója által külön adott chipset és hálókártya illesztést, és emiatt vagy egyáltalán nem, vagy csak problémásan működik a hálókártya!
Így már értem, természetesen a gyártó legfrissebb drivere van fenn, illetve az Intel Inf (csipszetdriver)-ből is legújabb ven fenn.
- van, ha például nem okés a bekötés! megfelelően bekötött cat5e/cat6 kábel esetén megy a gigabit!
Kipróbáltam a kábelt egy másik 1000-es eszközzel, azzal a kapcsolat sebessége 1000 (zöld a led). TP-Link router - EPC.
-
Bélaaaa
őstag
az alaplap esetében a chipset, illetve a hálókártya illesztése rendben? Igen, mert alaplapi a hálókártya
a hálókártya kapcsolati sebessége megfelelően beállítva? Igen, próbáltam automatán is, illetve fix 1000Mbps-sel is.
a használt hálózati kábel gigabit képes? Van nem 1000-es hálókábel 8 bekötött szállal?
-
KingucM
csendes tag
-
Spiccberg
csendes tag
Az előzőben nem arra irtam hogy elmúlt
Üzleti csomag drágább, nem vagyok vállalkozó sem egyéb, ráadásul a kötbérre és rendelkezésre állási időre (95%) vonatkozó dolgok ugyanazok a lakosságinál meg az üzletinél is, ha a szolgáltató nem tud szolgáltatni, a kiesett idővel arányos havidij max nyolcszorosa, de olyan feltételekkel, hogy azok sosem fognak teljesülni, ha meg mégis az egy 15ezres üzleti csomagnál is egy napra max 3871 Ft, ami a töredéke annak, amennyit veszitettem. Ez a 95% is elég laza, ha egy évben 18 napig nincs net, az még belefér...
-
Spiccberg
csendes tag
Dolgoztam náluk tudom milyen
De Gergely óta, 3.-a éjjel 0-6 óra között az azt jelenti hogy
2012-05-03 - 00óra 00perc 01másodperc és 06óra 00perc 00másodperc között
ha nem igy lenne, akkor azt irnák ki hogy harmadika este 8tól másnap reggel hatig.
tehát az az éjjel ami ki van irva, az elmúlt
és most megint nem volt net, pedig 9-13 között irták, magyar idő szerint
sajnos nagyrészt dilettánsokkal dolgoztatnak, akiket basznak kifizetni.
Igy nem kell csodálkozni hogy a munka is olyan amilyen. Ahhoz meg nem adom a nevem. -
Spiccberg
csendes tag
Bár nem nekem szól, de itt is ez volt a helyzet viszont:
Esetleg ma van 3.-a
net meg 2.-án nem volt egész nap
ha nincs net ezzel az oldallal kezdem.
Ami meg még inkább fáj, hogy ha már 2.-án úgysem volt fél napig net, akkor a 3.-ára tervezett dolgokat is áttehették volna másodikra, mert húzós volt hogy igy 2 nap volt, mikor nem volt net, ráadásul 3.án éjjel (ami már elmúlt), meg délelőtt is (lesz/volt) leállás, karbantartás miatt -
DS39
nagyúr
-
DS39
nagyúr
ne nézz hülyének, de ezeket sem a win7 tűzfalban, sem a cisco-s beállító menüben nem találom.
viszont annyival egészíteném ki az előbb írtakat, hogy most az asztali gép ki van kapcsolva és csak a laptopomon megy a net wifi-n, most lefut a teszt simán, nem írja ezt a hibát. (a sebesség mondjuk 20 le, 5 fel) ezért el kezdtem nézni a cisco-s menüt, itt ezek jók? pl a transmission rate-nél lehet állítani a sebességen, ill. mi az a cts prot. mode ami most nem megy?
-
-
KingucM
csendes tag
ha van benne rpsma, vagy bármi csati, akkor miért lenne olcsóbb egy extender?
pigtail-eket, jó minőségű kábelt, meg antennát fillérekért is lehet kapni, ha nem a tipikusmagyarmentalitású 500% haszonnal dolgozó üzleteket keresed, amik csak azért tesznek nagy árrést a cuccra, mert ilyen termékekben egyedülállóak.De egyébként az is jó kérdés, hogy van két darab Linksys AP-m WAP54G, bár csak 54.esek,
Viszont azt irja az EPC3925 hogy az csak WEP titkositással megy
Ha nem használok semmi titkositást csak MAC szűrést, az mennyire biztonságos?Most néztem hogy hónapokig ugyan az volt az IP-m előző modemmel minden nap más volt
még fw frissités után is ugyanazt az IP-t kaptam, csak most hard reset után kaptam újat -
KingucM
csendes tag
Köszönööööm
Amióta kihozták ide a cuccot, másfél éve, azóta nem láttam benne semmi "n"-re utaló dolgot, csak leírásban, pedig másfél éve az első napot is hard resettel kezdte.
a backup-restore meg most semmit sem ért.
Elmentettem a beállitásokat,
Reseteltem (hard reset), megnéztem lett "n"
Visszatöltöttem a beállitásokat, eltűnt az "n"
megint hard reset, és konfigolhattam újra
de legalább most megy az "n"Szedte már szét valaki egyébként?
van belső antenna kivezetés? -
KingucM
csendes tag
Köszi a válaszokat
Nekem ez van rajta: epc3925-E15-12-v302r125551-120412c
gondolom nincs újabb, nálam ennek ellenére csak B/G Mixed, vagy G Only van
Olyanokat SEM látok benne, ami a régi routeremben van, hogy
20MHz/40MHz 2.4GHz/5GHz, szinte semmi "n" képességre utaló jel sincs.
Lehet hogy több verzió is van EPC3925 -ből ? (nem szoftveresen) -
Medical
aktív tag
A csatorna választáson túl vagyok, mindegy melyik csatornára teszem nem változik a jel erőssége. Ez idáig fektetve volt a Cisco, előbb állítottam fel, de nem változik ekkor sem a jel erőssége. A korábbi router TP-LINK TL-WR1043ND volt, amin 3 antenna is volt. A Cisco pedig belső antennás sajnos!
Ennek ellenére nincs semmi meg oldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Micro Four Thirds
- Call of Duty: Black Ops 7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Diablo IV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest