- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi_D
tag
Meguntam a xarakodást ezzel a cuccal, routert vennék mellé. Milyen gigabites csodát ajánlanátok?
Panelbe kellene (nem zavar be másik wi-fi, nem ez a gond), 3 falon át kellene a wi-fi jel. Tudom, ez nem kevés, de azért annyira nem is vészes. Jó lenne külső antennás, ami a 2,4 és 5Ghz-et is tudja egyszerre. Ajánlották a TP-Link TL-WDR4300 típust, ez okés szerintetek? Vagy van vmi jobb, ár-értékben megfelelőbb cuccos? Olyan termékre van szükségem, aminek segítségével - magic packettel, távolról bejelentkezve - be tudom kapcsolni a kábellel rákötött gépet.Köszi!
-
Misi_D
tag
válasz
stopperos #2142 üzenetére
Én teljesen egyetértek veled, ill. a szabványok használatával. Nekem is volt már hasonló esetem, sőt, olyan is, miközben a rohadt kábeltesztelő is bemondta az unalmast, és a gatyám is lerohadt, mire normálisan végeztem...
Csak azért írtam le a fentieket, mert a srác nagyon pörgött azon, h akkor most egyik képen a kék, a másikon meg a barna pár van előbb, és akkor most mi van. Szerintem jobb tudni, hogy merre hány méter, aztán utána lehet már szabályszerűen is csinálni. -
Misi_D
tag
válasz
Top cat #2139 üzenetére
Bocsi, azt elírtam, a gigabit már mindet használja. Szóval, a te kábeled, amin csak két érpár volt bekötve, az max. 100mbit-et tud.
Szabványtól függetlenül annyi a lényeg, h a kábel mindkét végén egymáshoz képest a megfelelő színsorrendben legyenek kötve a csatlakozók, akkor működni fog - akár a barnafehér-barnával is kezdheted, ha a másik végén is így csinálod. Erre most majd jól megköveznek a szabvány-követő arcok... -
Misi_D
tag
válasz
Top cat #2133 üzenetére
Figyelj, mind a 100-as, mind a gigabites kapcsolat csak 1-2-3-6-os ereket használja. Az 568A és 568B bekötés között annyi a különbség, h a zöldfehér-zöld és a narancsfehér-narancs érpárok fel vannak cserélve. Ebből adódik, hogy a 4-5-7-8 erek bekötése nem igazán fontos (ezért nem voltak nálad az egyik kábelen bekötve), ill. mindegy, hogy a kékfehér-kék ill. a barnafehér-barna érpárok hogyan vannak bekötve.
Sőt, ezek miatt megoldható, hogy ha nagyon fontos, akkor egy kábelre két csatlakozót is rá lehessen berhelni házilag (egyik használja az 1-2-3-6-ot, a másik meg a maradék négyet)...Remélem tudtam segíteni.
-
Misi_D
tag
válasz
Gubek-Einste #2107 üzenetére
nortinak is: Jó kérdések, ez lett volna a következő téma, csak hajnalban már lemaradt - sőt, talán jobb lett volna egyből ezzel kezdeni, mert biztosan tudtok ajánlani workaroundot, csak rossz irányból közelítettem (az más kérdés, h lehet nem itt kellene, de akkor már elmondom).
Korábban a Cisco router előtt (Webstar vagy milyen kábelmodem mellett) használtam egy Linksys routert Tomato firmware-el, amiben volt wake-on-lan lehetőség. Ehhez be kellett lépnem a router felületére, kettőt kattintottam, a gépem bekapcsolt, majd 1-2 perc múlva távoli asztallal be tudtam rá lépni. Ezt szeretném most is elérni, de csak a Cisco routerrel, nem szeretném bekötni a Linksys-t is további áramfogyasztónak. Ezért nem megoldás számomra, h belépek távolról egy gépre, majd onnan böngészőből elérem a routert - hiszen nincs bekapcsolt gépem, éppen be szeretném kapcsolni. S legjobb tudomásom szerint (ami nem mindig pontos) a WOL magic packet csak hálózaton belül működik, tehát a Ciscoról lenne célszerű kiadni. Szóval ha meglenne a router távoli elérése, a köv. kérdésem a magic packet kiadásának módja lenne.
De ha van távoli gép indítására jobb ötletetek, akkor ne tartsátok vissza, örömmel veszem. -
Misi_D
tag
Sziasztok!
A UPC-től én is e routert kaptam használat gyanánt "kábeles" nethez. Egyelőre sikeresen használom, de felmerült, hogy távolról is jó lenne elérni a router felületét, s ennek a beállításában kérném a segítségetek.
Neten találtam képet, mely szerint az Administration/Management oldalon engedélyezhető a remote management, ill. beállítható a kívánt port. Azonban van egy "pöti málőr": a nálam lévő routeren ez a két sor, azaz a teljes remote access beállítás kompletten hiányzik... Így néz ki.Dinamikus IP miatt a dyndns be van állítva, távoli asztali kapcsolatot tudok létrehozni portforwarddal egy megfelelő gépre. Próbáltam a dyndns címem után a 80-as és a 8080-as portokat beírva csatlakozni böngészőből, de egyikkel sem értem el.
A firmware verziója: epc3925-ESIP-12-v302r125572-130412c_upc
Kérdésem: ilyenkor mi a teendő?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest