Új hozzászólás Aktív témák
-
RtgLaci
tag
Kedves Fil, köszönöm, hogy foglalkoztál a problémámmal.
Annyi azóta a változás, hogy egy (külfüldi) Stora-fórumtárs javaslatára teljes mértékben újrahúztam a Stora saját szoftverét az internetről (reflash) és ennek hatására megoldódott a probléma - annak ellenére, hogy nem is nyitottam portokat a routeren, nem is értem hogyan lehetMindenesetre most működik, el tudom érni a NAS-t akárhonnan, ezért nem akarom piszkálni. Mindössze a (gondolom megbuherált) szoftverbe beépített Transmission torrent kliens tünt el, de ez nem akkora veszteség.
-
stopperos
senior tag
-
wounton
csendes tag
Helyi szolgáltató és valószínűleg egy gépre van az alap net beállítva, mivel MAC változás után nem is tudtam használni. Erre küldték a PPPoE belépési adataimat.
Arra gondolok, hogy a router még azonosítás nélkül kapja meg a netet, ezért nem is tudja azt wifi továbbosztani normálisan. A PC-n meg hiába lépek be, az már nem hat vissza a routerre. Bocs ha hülyén fogalmazok vagy írok, de elég laikus vagyok a témában.
Mindenesetre felhívom a szolgáltatóm hogy mondjon erre valamit.
-
-
ping_win
csendes tag
Ha megnézed a HGW forráskódját böngészőben benne van az opció.
<input type="hidden" name="preWorkingMode" value=1>És a hozzátartozó rész:
if(cf.preWorkingMode.value == 1)
secMode = "router";
else
secMode = "bridged";Más kérdés, hogy nyílván rejtett. Az alap eszközben meghagyták ezt a lehetőséget, csak a szolgáltatós egyedi szoftveresekben van "elrejtve".
Egyébként akkor gondolom az első portja működik csak, nekem ez a logikus.
Egy régebbi FW frissítéskor nekem minden elszállt az EPCből, még a jelszó is.
Azt meg hogy jól csinálja... én inkább azt mondanám, hogy fejlődik és alakul.
Voltak szomorú estéink... hol én szidtam, hol EPC vágott vissza egy kis "nincs nettel"...
Az meg hogy home kategóriájú. Én nem kértem új modemet, jó lett volna a régi is -
ping_win
csendes tag
Igen, valószínű, hogy ezt kell fogadjam, csak nem akarom könnyen!
Vagy az a legegyszerűbb, ha kompromisszumot kötök és a statikus DHCP-t EPC-re bízom. Mondjuk ha szoftverfrissítés lenne, akkor nem tudom megtartja-e.
A legegyszerűbb az lenne, hogy ha Bridge módba lehetne állítani az EPC-t és úgy már rámenne a Linksys, de gondolom az meg a IPTV kárára menne. -
ping_win
csendes tag
A Switchnek a Linksys-el kéne azonos alhálóban lenni.
Remélem valamennyire átadja a dolgot.EPC----------------| <- Switch | <- IPTV
---------------------- | <- PC2
||
Linksys----------- | <- PC
-----------------------| <- Wifi
-----------------------| <- Wifi Printer
-----------------------| <- NASEbbe az összeállításba kéne az EPC-t bevarázsolni úgy, hogy a Linksys-en lévő Switch-hez kapcsolt gép is egy subneten legyen a Linksys-en lévőkkel. Valójában ez megy is, csak a strean nem megy át.
A Switch és az EPC között van 20m, tehát nem tudom a Switch-et a router elé berakni. Köti a NAS.
Ugye a Switch-et dughatnám a Linksys-re is. Az semmivel nem lenne jobb TV szemszögből, sőt...
Nincs interferencia EPC Wifi off.
Ha a Linksys Bridge-lt módban van, akkor inkább azt nem tudom, hogy mit nem enged át a Linksys, amit EPC igen? Vagy mennyiben különbözik a dgw? -
ping_win
csendes tag
Oké, de mi van akkor, ha azon a kábelen, amin az IPTV is lóg még 1 gép is szeretne lógni? :-) (Van még 1 switch közte)
Ha külön hálóra rakom az IPTV-t akkor a gép is külön lesz ügye a többitől, ami mondjuk egy hálóban lévő NAS és Wifi printer esetén nem túl nyerő... :-)
Tudom, húzzak még 1 kábelt..., de nem szeretnék még 20 métert végig húzni mellette mégegyszer...
Tudom, túl nagyok az igényeim
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged