- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ludsimon #3329 üzenetére
Jaj, dehogyis, nem Téged akarlak én provokálni, egyszerűen ez a véleményem, úgy gondolom, hogy ha ki is hívtad volna őket, akkor is az lett volna a dolog vége, hogy nem kaphatsz külső IP címet! Sajnálom, ha provokációként értékeled! De láthattad fentebb, club1 is leírta a történetét, és bár a végén Ő kapott modemet, de nem szabad elfelejteni, hogy ott üzleti előfizetésről volt szó, és sok ember ezzel kapcsolatos történetét olvastam már itt a fórumon különböző routeres topikokban, és a vége mindig az lett, hogy marad a kettős NAT, a DMZ, a port forward, de sem IP PT-t, sem bridged módot nem lehet működésre bírni, sem pedig modemet nem ad ki ad T, csak HGW-t kaphatsz, amivel minden így marad!
-
-
-
club1
veterán
válasz
ludsimon #3319 üzenetére
Üzleti előfizetőként (csak net) volt velük egy szép köröm. Nyár közepétől szeptember végéig tartott. Kezdődött azzal, hogy nyáron villámcsapás miatt meghalt a régi modem. T-s kolléga EPC3925-re cserélt, mondván nincs más. Másnap rájöttem, hogy ebből az eszközből kiölték a bridge módot, na onnan indult a kálvária... Három hónapomba telt, hogy olyan eszközt biztosítsanak ingyen, ami publikus ip címet ad a vállalati routeremnek fenntartandó a vállalati vpn csatornákat. Ha itt leírnám, hogy mennyi szinttel, hányszor és mit kommunikáltam össze, holnap estére fejezném be. Arra fel kell készülni, hogy a kiszállások során elég gyakran kiderül, hogy a szolgáltatási szint fenntartása egyszer csak fizetőssé válik. Én olyankor mindig elküldtem a kedves kollégákat, nekem ezért is tartott sokáig a folyamat.
Sok sikert a küzdéshez. -
-
-
válasz
ludsimon #3315 üzenetére
Tehát ~7400Ft-al megvág a Telekom azért, hogy a routered külső IP-t kaphasson? Érdekes, pedig ezt sehol sem említik plusz, fizetős lehetőségként! Egyébként csinálnak valami olyat is, amit a felhasználó önállóan nem tud megcsinálni? Értem ezalatt, hogy valami központi módosítás is szükséges ehhez, vagy csak a HGW-ben piszkáltak?
-
-
válasz
ludsimon #3302 üzenetére
A help megnyílik ezen is: http://192.168.1.1/help/h_RgPassThroughSetting.htm
UPC-sen is bejön -
válasz
ludsimon #3302 üzenetére
1. Szerintem elhajtanak vele, megmondják, hogy nincs rá mód, és kész! Ha lenne, az már köztudott lenne, mert sokan szeretnének ilyet! Talán még valami D-LINK modeme van a Telekomnak üzemben, elég nyomott példányszámban, DCM-301 ha minden igaz, de szerintem adni ilyet sem tudnak már, és nem is akarnak! Másik topikban írta valaki, hogy sokat küzdött a HGW-kkel, többet cseréltek nála, ekkor a szerelő hozott próbára CISCO EPC3208 modemet, de csak próbára, Ő is mosolyogva közölte, hogy nem adhatnak ki sehova modemet, csak nagyon indokolt esetben! Azt meg ki tudja, hogy mit fogadnak el annak...
2. Idegen modemet 1000%, hogy nem tudsz regisztrálni! Másik dolog, hogy kábelnetnél a firmware frissítés központilag automatikusan történik, tehát ha feltételezzük is, hogy találsz olyan Telekom-os működő régebbi CISCO HGW-t, amiben még benne van a bridge mód, ha azt rádugod a hálózatra, néhány percen belül le fogja frissíteni az fw-t, és el fog tűnni abból is a bridge menü!
Nem fogod tudni megúszni a kettős NAT-ot, akár van értelme, akár nincs! Viszont saját router nélkül én sem hagynám a hálózatomat, mert a szolgáltatós eszközbe az nem tud beleturkálni, aki nem akar a szolgáltatótól, ezzel együtt meg persze az egész LAN hálózatot is elérik bármikor!
-
-
Sasos
senior tag
-
stopperos
senior tag
válasz
ludsimon #3293 üzenetére
Ugyan az a kód mindkettőnél. A probléma inkább az, hogy régen a szerver oldalon nem volt letiltva a dolog, most már igen, és a kliens oldali kódot hiába rakod bele, nem fogadja el. Nem tudod vezérelni a szervert.
A reset-es téma azért lehet érdekes, mert lehet hogy törli a frissítéseket is amit a T kiküld, bár ezt kétlem.
Illetve az lehet még érdekes, hogy ha a modemet, amikor a szerelő hozza ki, akkor nem rádugni a kábelre, hanem rögtön elvégezni a módosítást. Bár erre nem volt még alkalmam. -
stopperos
senior tag
-
stopperos
senior tag
válasz
ludsimon #3288 üzenetére
Ezt meg lehet próbálni, de nem vagyok benne biztos hogy a gyári szoftverrel indul el, hanem már eleve a frissítettel. Mivel kárt nem okozhatsz, ezért nyugodtan próbáld meg. Ha sikerül, Isten leszel itt a fórumon.
A DMZ-t felejtsd el, nem old meg semmit, csak roszabb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest