- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
pl hirtelen ez [link]
Többet nem linekelek, mert úgyis az jön majd, hogy meghamisították a teszteredményt(nem is jöhetne más), de mikor kijött a 4890 kb. 7-8 tesztet néztem és mindegyikben jobb volt a GTX 285 és a 4890 annyit zabált mint egy GTX280. A GTX285 egyébként még a 4870nél is kevesebbet fogyaszt, anno pont ezzel dobott nagyot az nv, csak erről hajlamosak itt egyesek megfeledkezni. Ráadásul idle még a GTX280 is kevesebbet fogyaszt a 4870nél, holott semilyen szempontból nincs egy súlycsoportban a két kártya.
(#4085) Bluegene : ezért nem rohant az nv gyártástechnológiában.Azért van annyi eszük, hogy nem a legnagyobb chipet kezdik el először gyártani, hanem a kicsikkel kezdik. Ez alap mind2 gyártónál. Ha majd bejáratódik a technológia mehetnek a nagyok is. Ezért nem volt 4890 sem 40nm-en. Majd lesz, de csak ősszel szerintem, sőt abból talán még egy x2-esre is futhatja, ha okosak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
2,4 milliárd tranyónál sok az 500 mm^2 40 nm-en ... 430 maximum. És ebben még redundáns területek is vannak.
rocket: Nagyon picik a SIMD tömbök. Ráadásul az architektúra miatt a méret a belső tartalommal nem arányosan növekszik. Például, ha kétszerezel benne mindent, akkor tranzisztorban csak 40 plusz, vagy még annál is kevesebb. 1200 SP-hez 1,3 milliárd tranyó elég. A DX11-hez meg nem kell kiegészítés. semmi olyan nincs benne amit a Radeon jelenlegi hardvere kvázi ne tudna.
-
Hakuoro
aktív tag
Még legalább 3-4 év mire elkezdenek jönni az olyan játékok
Elég lassan változnak a trendek.
Szerintem inkább az általános felhasználás felé mozdulnak el. Az a kérdés, hogy ez elég profitot fog-e termelni a túlélésükhöz! Bár lehet, hogy szerverekbe/tudományos számításokra használt szuperszámítógépekbe drágább kártyát is megvennék. Persze csak ha megvan a teljesítmény + a support. -
Beowulf_78
addikt
Őszig úgyis mindenki csak találgatni fog...Abu is, és a lámák is. Senki se Nostredamus.
Mind a 2 architektúra jónak ígérkezik, ami nem baj! Váltani szinte felesleges lesz a mostani izmosabb vasakról 2010 Q2-Q3-ig. Nem lesz játék ami igényelni fogja az RV870/G300-at....max. 2560-ban egy 30-as Dell monitorral. De aki ezt szeretné, az úgyis meg fogja venni, no é persze a benchmark hajhászok, és az extrém tuningos gyári csapatok....
tzsolesz:
-Ha Csákk beleesik a vízbe, nem azt mondjuk, hogy vizes lett Csákk Norisz, hanem azt mondjuk, hogy a víz lett Csákk Noriszos.
-A kis gyerekek minden este benézbek az ágyuk alá, h nincs e ott a mumus.
A mumus pedig minden este benéz az ágya alá, h nincs e ott Csákk Norisz.
-Isten megteremtette az embert.Chuck Norris pedig az Istent. -
mod az előzőhöz: Nem értettem félre, csak hülyén reagáltam, bocs.
Nincs semmi harag, nyugis fickó vagyok.
(#3541) sniper elite: Ez azért volt, mert az rv770 feszültségét jó magasra lőtték be, hogy nagy legyen a kihozatali arány. Remélhetőleg, most nem fogják megfőzni fesszel a GPU-t! Ha igazak a pletyik, akkor az rv870 kisebb lesz az rv770-nél, és így a két GPU-s verzió sem lesz olyan forrófejű. Elméletileg 2db rv870-nek kevesebbet kell ennie, mint egy db gt300-nak, feltéve, ha a magmérettel egyenesen arányos a fogyasztás felépítéstől függetlenül.
-
schwartz
addikt
Ugy gondoltam, hogy kevesbe erdekelhet a PC-s jatekok vilaga ha mostani szemmel nezve egy gyengebb VGA-val nyomulsz. Ugyanugy a hardcore gamert sem a high-end VGA-k ar-ertek mutatoja. (ha onnan szeretne venni)
(Semmi banto szandekom nem volt iranyodban... Sajnalom ha felre ertetted...
)
-
sniper elite
senior tag
Jól van de akinek van rá pénze és nem feltétlenül az érdekli hogy van 15k a kártyák között de viszont 20%kal veri a GT300 a RV870-et akkor viszont lehet érdemesebb váltani GT300-ra, de persze ehhez legalább 20%kéne, meg az is fontos legalább is számomra hogy melyik kártya jön ki egy nyákos megoldással, mondjuk az ATI eddig is azzal jött ki, de ha az Nvidia is most átáll rá, akkor lehet nagy butaság várni az AMDnek, mert a Catalyst is csak akkor kezd érdemben fejlődni ha már kint vannak a kártyák, vagy rosszul látom?
-
rocket
nagyúr
Sehonnan.
G80-rol 3 hettel megjelenes elott nem tudtak szinte semmit az AMD-nel, jelen helyezetben jo esetben is 6 honappal a GT300 megjelenes elott vagyunk, az meg, hogy mit gondolnak rola arra strategiat nem lehet epiteni, foleg mivel ha rajtra keszen lenne es a megfelelo korulmenyek meglennenek nincs az a ceg aki feleslegesen varna, hogy a konkurencia elobb lepjen. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ehhez nem kell diploma, hogy kitalálják. A GT300-nál 450mm^2-es chipet mondanak, az RV870 meg 180mm^2 körül lehet. Plusz az AMD stratégiája is az teljesítmény/mm^2 arány növelésén van. Az RV740 12-es aránnyal rendelkezik. Ezt túllépheti bőven az RV870. Én úgy számoltam, hogy azonos gyártástechnológián az R600 rendszerrel feleakkora tranyószámból lehet kihozni ugyanazt a grafikai teljesítményt.
schwartz: Az nem jó. Az NV bírja még egy ideig az anyagi megpróbáltatásokat. A gyártópartnereket kell kicsinálni, ezt pedig úgy kell, hogy bizonytalanságot kell kelteni az árakkal. Baromi szar helyzet, amikor kiadsz egy kártyát, és a következő héten már felezheted is az árát. Az NV-nél ez az év lesz az utolsó, amikor mindent megpróbálnak a CUDA elterjesztésére (vettek is egy csomó játékot). Ha nem sikerül, akkor nincs értelme folytatni. Másodhegedűs szerepkört nem szívleli majd a vezetőség.
-
janos666
nagyúr
Jaja, én meg egyenesen ki vagyok akadva azon, hogy a közhangulat szerint már 21-et tart a kezében az ATI, és mosojogjon az nv-n aki csöndben ül, és félve megint lapot akar kérni, de esélye sincs.
2 bukot kör után most volt egy jó szériája az ATI-nak. Ha megint lesz egy ehhez hasonló menetük a HD5-el, akkor már azt mondom épp egálban vannak, és már affelé készül billenni a mérleg nyelve, hogy nyertek is, az nv meg kivonulhat a piacról is.
Arra már nem emlékszik senki, hogy a HD4800-asok előtt milyen lapjaik voltak (2800XT), és hogy a 3870-el se húztak rá túl nagyot, csak most sikerült tarolni 1 kört? -
szerintem pont fordítva - az elméleti teljesítmény / tranyó ettől javul, mert az elmélet az, hogy kiküszöbölik a SIMD működés veszteségeit (pl. ha csak 4 adaton kell ugyanazt a szekvenciát végrehajtani, akkor a 8 elemű SIMD fele pihen) - viszont szerintem a gyakorlatban a 8-utas SIMD-ek nem termelnek számottevő ilyen veszteséget, ezért az extra vezérlési logika majdnem pocsékba megy. de ez már a hipotézis szint
az ATI VGA-knak 16-utas SIMD-jei vannak, és a SIMD egy-egy eleme egy 5-utas MIMD egység - ez utóbbiakkal van a gond kihasználhatóság szempontjából. -
-
addig azért még el fog telni pár év, mire a flexibilis pipeline-ra építő motorok megjönnek. addig feltehetőleg az AMD és az nVidia sem csak a babérokon ül - különösen, hogy valamilyen szinten a DX11 is ebbe az irányba piszkálja őket.
azt persze nem mondom, hogy az Intel nem fogja megsz**atni őket, mert a sw renderer sokkal inkább hazai pálya lesz a kékeknek - de arról azért várhatóan nem lesz szó, hogy kétféle VGA-t kell tartani (max. az ultra enthusiast körnek). -
Bluegene
addikt
jajh ne, már megint az lesz h vehetsz két kártyát
veszel egy nv/radit és jól futnak a dx11-es játékok vagy veszel intelt és jól futnak a szoftveres játékok(mondjuk sztem nehéz lesz az intelnek betörnie)
most is ez van megjelent egy rakat játék fiziksz-szel[link] amik között van a terminátor amit szívesen tolnék, megint jól kicsesztek a többségi radeon tulajokkal
miért nem lehet a szabványokat követni?
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát most a DX11 futószalagra ránézve nem nagyon találok olyan pontot, ami még fejleszthető (max a teljesen programozható tesszelláció, de ez bolhafing szintű újítás).
Szerintem ez a futószalag kvázi a végleges.
A Compute Shader viszont fejlődni fog, mert az lehetőség a szoftver renderre. -
keIdor
titán
-
rocket
nagyúr
Itt nem volt, mert ez az ATi talalgatos topik
Van NV talalgatos topik.
-
VinoRosso
veterán
ha nem driver hiba akkor nem tudom hogy mi...ha OGL alatt tökéletes lenne, akkor dx ütközésre gyanakodnék, de így szerintem az is kizár6ó. Meg kéne nézned, hogy van e SP1 telepítve, friss telepítéssel is csinálja e, és fokozatsan telepíteni a frissítéseket, illetve kompatibilitással próbálkozni. Ha gyakori hiba, akkor külfödi fórumokon biztos hogy volt róla szó, és tuti hogy született is már rá megoldás.
-
VinoRosso
veterán
Akkor ott lehet, hogy a procival van valami. Elékpzelhető, hogy a CPU driverek nem a legjobbak. Én 64bites Vistával használtam maxot, 4850, 3670, 3870 & x86 Win7 alatt jelenleg 3850 -el, az ég egy adta világon semmi gondom nem volt vele, de nálam intel lap&CPU van a kari mellé.
-
-
tome.jr
addikt
4890 kapható 60k-ért, GTX 275 meg 68k-ért. Most legyen okos aki megmondja melyik a jobb választás. Pro és kontra van pár érv mindkettőnél. És az is nagyban számít ki mivel játszik. Mondjuk nálam csak a Crysis mérvadó, ha egy VGA ott jól szerepel akkor az a többi game alatt is hozni fogja a szintet.
-
zuchy
őstag
Tuti kamu, az alap adatok is rosszak és ha 55nm-en jönne a GT300 kb~512 SP-vel akkor lenne a magmérete vagy 700mm2
. Ami nagyon gazdaságos és megvalósítható.
(#2628) tzsolesz: Nagy valószínűséggel a kártya már készen van, csak az AMD nem akarta, hogy együtt debütáljon a két kártya, így nagyobb figyelmet kap mindkettő kari.
-
Bluegene
addikt
a vízzel az a gond h drága(illetve ha cserélsz alkatrész újabb tízezrek a blokkokra), sztem különben jobb
de egy minőségi, okosan összerakott léghűtés is lehet majdnem olyan halk(potmeterrel szabályozva), egy óriási rázborda+12CM-es venti alacsony fordulaton(pláne ha lebegő mágnescsapágyas annak szinte nincs hangja, még közelről se)
-
törölt tag
Ajajajj, ezekkel nV-n nem volt gond. Annyit csinált, hogy néha egy-egy felület bevillódzott, félig takarásban levő él egésze eltűnt. Egy összetett modell esetén gyakran téptem a hajam miatta, sokmindent gyakorlatilag kétszer, vagy többször kellett megcsinálom, mire jó lett.
Gondolom a Quadro és a FireGL az a szint, aminél ezek nem jelentkeznek.Víz:
Az még megérheti, ha valaki a CPU-ra, VGA-ra, esetleg az NB-re vizet tesz. Azért emeltem ki az "egész" szót, mert ha ezek mellett még a HDD, RAM, SB, PWM, táp is vizesedik, akkor soha nem látott problémák merülhetnek fel. Konstrukciós, időbeli és anyagi értelemben is. Én hülye ráadásul 2x10 Cora profillal akartam, hogy néma legyen. Csak a radiátor került egy GTX 295 árába, s ez még aprópénz volt a rendszer egészéhez képest.
Régi sebek. Az árából most simán elkészíthetném a házimozimat. -
törölt tag
Nálam a 8800 is gyakran csinált érdekes dolgokat, persze Direct3D alatt néztem. Az ATI még ennél is szarabb? Csak nem...
"...mert akkor úgyis vízzel hűteném az egész gépet"
Célszerűbb lenne kiépíteni egy szervertermet, bevezetékezni a lakást, s terminál szerűen csatlakozni a helyiségekből.
A víz az eszedbe ne jusson, ha az egész gépről beszélünk, csak a szopás van vele. Komolyan.Ráadásul a fenti lehetőség mellett egy túlhaladott koncepció.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest