- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- MIUI / HyperOS topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 8300 mAh, maradhat?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
sutyi^ #23971 üzenetére
Ja, a +15% grafikus teljesítménnyel nem is törődik senki. 3850 tulajok meg egyenesen a mért FPS értékek megduplázódásáról számolnak be több játékban is. Jó a 38xx, csak van gyorsabb, és már 8800-asokból is vannak HDMI-sek. Azért az Avivo kódoló gyorsasága hiányozna, ha mégis váltanék, még ha ritkán használom is.
-
RZednik
csendes tag
válasz
sutyi^ #18106 üzenetére
Nah ja, a vidék tényleg gáz ilyen szempontból. A vonat nekem oda-vissza majd' 8k + helyi közlekedés, szóval eleve kilőve, a futár is rádob kb 2-3k-t, s ráadásul a garancia se helybe szól... szóval, ahogy az aláírásodban is szerepel, gebasz! ;)
Néztem a ipon árait, hát kb mint helyben. 256 megás 3850 41-42nél indul... 3870 54-56 (a ddr4es Sapphire mondjuk 50, a ddr3as meg ugyanúgy 45k)
Még gondolkozom ezen a 45k-s ddr3-as 3870-en, vagy max várok még 1-2 hetet, aztán meglássuk...
-
RZednik
csendes tag
válasz
sutyi^ #18080 üzenetére
Hol?
2 hete annyi volt, de nekem azóta nem tudtak szerezni! És ma is azt mondták, h nincs. 3870ből is csak DDR3as Gigát tudnak hozni...
Ami tovább nehezíti az életem, h BP-i átvétellel ott vagyok ahol a part szakad, uti vagy postaköltséggel, szóval pl az apróhirdetéses azeladónevéreszólgaros téma felejtős. -
RZednik
csendes tag
válasz
sutyi^ #18036 üzenetére
Ahamm, thx! Ahogy néztem a 3850 és 3870esek adatlapjait mind2ből két típus van: egy "kék" Zalmi hűtős (gondolom ez a nem ref akkor), illetve egy piros "tokos" kiszerelésű (a 3870esből ráadásul utóbbi ddr4es, előbbi ddr3as ramokkal van ellátva). Ezek szerint akkor a "kék" kiszerelésű giga karik kerülendők.
-
-Solt-
veterán
válasz
sutyi^ #17963 üzenetére
Na megint tanultam valamit!
Szóval 8.2-vel minden fagyott. Pontosabban kék halál ATI fájlra hivatkozva, újraindítás után pedig 10perc elteltével képernyő sötétedés. Szerintem a VRM melegedett túl, de az az érdekes, hogy a 8.2 bétával nem csinálta. Berágtam, gyári cd-be, install. Azóta semmi bajom, ugyanúgy húzom és szépen megy. Fps ugyanaz. Lehet, hogy a giga 8.43 az a 7.11-es catalyst, de valamit biztos buherálnak rajta, különben nem hiszem, hogy átneveznék.
-
kreator
csendes tag
válasz
sutyi^ #17324 üzenetére
Értesítőt a Full Vivo-ról kaptam, a számlán viszont csak annyi van sapphire hd 3870 pci-e. Full-nak full amit kaptam, mert benne van a black box-os kupon, de azt honnan tudom, hogy vivo-t tud -e (bár használni nem valószínű, hogy fogom
). Kéne legyen rajta valami plusz csatlakozó hátul, vagy mi? Mert ezen csak a két DVI meg a TV-out van?
Reklamálni nem fogok, nem valószínű, hogy sokra mennék vele, mert már használom, de vásárolni már nem fogok Ipon-ból...
-
kreator
csendes tag
válasz
sutyi^ #17308 üzenetére
Amikor rendeltem volt kétféle Sapphire: Sapphire HD 3870 Full Vivo /azt gondoltam ez a piros nyákos, két slotos, ezt rendeltem, ez került kb 52.600 Ft-ba. Volt még a Sapphire Edition ez került 50.500-ba (legalábbis ezek az árak voltak kiírva). Annak ellenére, hogy a full vivo-sat rendeltem, kék nyákos, egy slotos-t kaptam. /sapphire edition-t/, a drágább áron /52.600/.
Amint látom, azóta már a sapphire edition is 52.100, a másik sapphire (elvileg a piros, dupla slotos) meg 51.000, szóval variálnak...
-
s@nyiii
tag
válasz
sutyi^ #17306 üzenetére
A régi egy passziv kari volt, szvl annak a hangja tuti nem nyomta el, ha arra gondolsz, amugy másik alaplapban is kipróbáltam és ott is ugyanugy fennáll a jelenség. Szvl 99,9%, hogy a vga-ból jön a hang.
Közben más külföldi forumon is utánnanéztem a dolognak és mások is tapasztaltak már ilyet, akár Ati, akár NV karinál. Bár ez szerintem akkor se normális....
-
katt777
félisten
válasz
sutyi^ #16879 üzenetére
Kár, hogy pont a ventit nem lehet állítani.
Amúgy 3870-hez is van 1400/1500-ig állítható bios, de ettől sem megy gyorsabban a VGA, 890/1250 körül stabil minden játékban. Azt meg alapból is lehet állítani, és még az emelt ventis, csökkentett feszes (1,3V) bios-szal viszi a kari. -
Pala
veterán
válasz
sutyi^ #16835 üzenetére
Ismerem a dolog parasztvakítás mivoltját.
Egyetlen darab DX10-es játék sincsen jelenleg a piacon (nem, sem a Crysis, se Bioshock, se Lost Planet, se World in Conflict nem az, és a Call of Juarez sem, bár még abban van a legnagyobb különbség), szóval nem tudni, hogyan fognak teljesíteni a mostani kártyák.
Mindenesetre már az is elég kiábrándító, hogy ezek az ál-dx10-es megoldások is lassabbak. -
Pala
veterán
válasz
sutyi^ #16807 üzenetére
Így van, az az egyetlen egy, ami alacsonyabb, de nem értem, hogy miért. Mert csak itt alacsonyabb! Ha más tesztprogival nézem a cpu teljesítményét, akkor kb. ugyanolyan értékeket kapok, mint xp-nél.
Markban XP alatt 1940, Vista alatt 100-zal kevesebb. A játék tesztek mégis mind gyorsabbak. -
Fel
addikt
válasz
sutyi^ #16804 üzenetére
Volt itthon elfekvőben egy VF900-as Zalman, ráraktam: 30fok körül van unalmában, erős izgalmi állapotban 50-55 környékére ugrik a hőmérséklet (750/1000MHz-es órajeleken).
Mellesleg...csak a nem túl friss programok nem ismerik még fel teljesen a kártyákat, vagy ezekről tényleg lespórolták a mem/vrm hőérzékelőt? (nálam csak a gpu hőmérsékletét jelzi ki a riva)
-
Fel
addikt
válasz
sutyi^ #16775 üzenetére
Szintén Powacolor 3850 tulaj vagyok, de én azt nem mondanám, h hangja nincs... 50%-ig jó, de a fölött már elkezd fújtatni a kis szélkereke... Érdekes az is, hogyan van gyárilag belőve a venti működése... 60 foknál kapcsol 30%-ra. Sztem érdemes 50%-on, vagy fölötte fixálni, mert ezen értékek alatt nem valami hatákony.
Tuning: nekem 759/1104-nél állt meg az overdive, ez nem tudom jó-e egy 3850-nél. A memórián nagyon meglepődtem, mert a korábbi 2900Pro (512bites) vgamon is 1,1ns-os Samsung memók voltak, de azok nem bírták ennyire az iramot (1000MHz környékén megálltak).
-
-
katt777
félisten
válasz
sutyi^ #16783 üzenetére
5-6%-ot nyerhetsz 3D-ben egy kemény tuninggal (10-12%). (Extrém vízhűtéseseket mellőzve.) Ha ez teszi lehetővé a normális játszhatóságot egy progiban (vagy hogy valami nagyon szükséges grafikát feljebb tehess), érdemes tuningolni, ha nem, akkor fölösleges.
Mindenképpen javallott ATI szoftver eltávolító, aztán driversweeper, vagy valamilyen registry/junk file pucoló progi, újraindítás, és utána driver-frissítés. Ez a biztos. -
Pala
veterán
válasz
sutyi^ #16779 üzenetére
Én azt a bugot egyik driverrel sem tapasztaltam, se XP, se Vista alatt... Miért van az, hogy egyeseknél jelen van ez a probléma, mások meg sohasem találkoznak vele?
Szerintem nem driver hiba lehet, hanem valami más kavar be. Előbbi esetben mindenkinél ilyennek kéne lennie, vagy nem?
-
ktg3
őstag
válasz
sutyi^ #15737 üzenetére
nemtudom nekem az azstal tök fura a teteje olyan kcisit elmopsott volt nemtudom miért de nagyon zavaró volt
anno 9800pro-6800 váltásnál most wantedben jött elő ez a képminőség ott is az ati nyert: )
jó ez a 8600os mert jól lehet húznide atikat jobban szerettem
ez a teszt amit előbb linkeltek brutális ha megcsinálják h mindenhol működjön a driver akkor ultrára pakol kb 50%-ot..
nemgyenge-sztem x2 ben az a fun h olcsó előállíítani mmint a csúcskategóriához képest..
nade a hűtő rá az vicc : D rácsapnak 1 réztömböt aztán jóvanha nézitek a tesztben az i slejön h összesítettben 2900xt hátránya 8800gtxhez képest 11%
ami kezdetben vagy 25 volt...atiéknál mindig ez van h előbb hozzák ki minthogy normális driver lenne hozzá és szép lassan feljavul..
de ez mindenhol észrevehető volt..
pl.:2600xt-8600gt -- 7900gs- 1950 promod:
Alpachino: jó a crysis kivétel mert AA-val tényleg halott..
de én pl minden gémhez benyomom AA-t ha lehet mert engem baromira zavar h ott a tök jó graf csak olyan élesek az élek h ihaly
pl tdu ban AA - nélkül megőrít..
de ez személyes-- ha neked úgy jó akkor tetudod -
-
Kansas
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- PlayStation 5
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest