- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Pedig de. Na ne te mondd meg, hogyan kell CF-t használni (meg senki más se)
. MINDENt elolvastam róla, minden lehetséges módozatot kipróbáltam. 3,2GHz-en X2 kihajtotta a CF-t nagy felbontásban és maximális összetettséggel, ezt tesztek igazolták. De fogj egy K9APlatinumot, és oldd meg "egyszerűen", én nem vitatkozom erről 1 hónapnyi tesztelés után.
-
katt777
félisten
Nem voltam CPU limites felmaxolt beállításokkal. AA-t rá lehetett tenni kényszerített módból, persze látszott az eredményeken, ahol nem működött.
580-asra ne mondd, hogy jó, az volt nekem, ráadásul csúcslap.És azzal pont fennáll a CF= 1 VGA -10% hiba 8.3-as driver óta.
Egy újabb driverrel majd valami más műxik, valami más meg elromlik. (AMD chipsetes lapom többet tuti nem lesz). Pl. láttam CF-tesztet Oblivion-nal, hogy így meg úgy gyorsult, nálam meg ZERO. És mindenféle beállítást kiteszteltem. Na most azért nem fizetek dupla árat, hogy a programok többségében használhatatlan legyen a 2. VGA. Abból a hosszú sorból meg már kiálltam, ahol ATI fan-ek várják a csodadrivert. -
katt777
félisten
Vantage csak akkor ad pontot, ha felmész vele a netre. nagy betűkkel kiírja (VIEW RESULTS ONLINE). Ha nem default módban futtatod, akkor nem lesz összpontszám, ami kurva nagy újítás az elődökhöz képest.
Mert net nélkül nem ad pontot, a többi beállításhoz meg lusták voltak online adatbázist csinálni. (CPU és 3D pontot azért ad, szóval lehet mérni.)
Amúgy 1 karival reális a dolog. Nézd meg a tesztoldalamon, van egy rakat eredmény mindenféle beállítással. 3GB-on naná, hogy CPU limites vagy CF-rel. Tesztjeim szerint is (még 06-ban) 1600 fölötti felbontás és full szűrők kellenek a CF kihajtásához 3GHz-es Intellel, vagy 3,2-3,3-as AMD-vel. Szóval, látod, nálam is rendben ment a CF, amiben ment. -
WesTM
őstag
Szerintem csak annyi a gáz,hogy amd platformon nem az igazi a cf. De egyszer ha sok pénzem lesz akkor megnézem intel platformon csak nincs sok pénzem.
Abu: 2 3850 mit tud?- (3dmark csak viszonyításnak) mert 1 már van,és lehet hogy veszek mellé egy 870 et vagy 850et olcsón,és kíváncsi vagyok. -
katt777
félisten
A manipulált tesztekről volt szó. Hogy a tesztelő azt "tapasztalja", amit akar, aztán ezt bőszen megosztja másokkal is, nyilván nem érdektelenül. Ha valaki, hát én tényleg be akartam bizonyítani, milyen jó a CF, de nem sikerült.
ktg3: Közel sem. A lassabb memók nem nagyon fogják meg a 3D megjelenítést (1900 és 1950XT kb. ugyanazt tudták), a GPU sebessége a döntő.
-
katt777
félisten
Most néztem +1x AI-val (bármelyik) és anélkül is, az agyongrafmodolt Oblivionom továbbra is mindössze 17FPS városban. Ez pont akkor lenne játszható, ha CF működne. Megj.: híd nélkül, lapon keresztül is kéne mennie, úgy meg nincs is CF opcióm, ez megint driver. Bár lehet, hogy 19xx-k után ezt már ki is vették. Csak megint az a bosszantó, hogy ha a lapom vacak, akkor miért megy gond nélkül 3D06-ban? Szóval megint driver.
Nem limites a 3850CF-ed (viszont lehet, hogy azoknak a driver támogatása már jó, azért megy neked a CF), csak nem állítottad elég magasra a grafikát és a felbontást (vagy értelemszerűen kis felbontású monitort használsz). Vagy az 1 GB RAM zakkantaná meg? (Neked csak a fele van.) Csak mert láttam már 3870CF-t nem menni X38-as lapban is.
Én kiteszteltem, hogy 3,3 GHz-es AMD-vel már ki van hajtva (tesztoldalamon és logout-on is fent van). Másképp ki sem jönne a 11% VGA-tuning, amikor tuninggal mértem +11%-ra, vagy a +97%-os grafikai teljesítmény (3D06) CF-rel, ezt a tesztek világosan megmutatták. Szóval belegondoltam, és a saját tesztemnek hiszek.
Megj.: Azért az durva CPU limit lenne, 0% telj. növ. CF-rel.Ahol a tuning volt kb 1% 3D06 defaulton (mert ott aztán tényleg nincs kihajtva) 777/1126 vs. 860/1200, az 1 vs. CF még ott is volt +20% (míg felbontást és összetettséget emelve szépen felment majdnem 100%-ra).
-
katt777
félisten
Ha van türelmed és kis időd rá, nézd meg a tesztoldalamon (CF & Játék tesztek), mert elég sokat kísérleteztem vele (ráadásul feltoltam úgy a VGA beállításokat, hogy ne legyek CPU limites). Én aztán kipróbáltam mindenféle Catalyst beállítást, de alig néhány játékban működött, ott sem volt jobb a hatásfoka 60%-nál, kivéve 3D06-ot, ott a kihajtásos beállításoknál majdnem megvolt a dupla teljesítmény. Ha ezt hozná, nem is lenne bajom vele, viszont a játékok többségénél csak az áramot fogyasztja duplán, a teljesítménye 0,1FPS-nyit sem nő, vagy még csökken valamelyest a párhuzamosítás miatt. Ha mondjuk Oblivion-hoz tudnál egy jó beállítást mondani (de a többi működésképtelen game-hez is jó lenne), annak örülnék, csak attól tartok, hogy ez gyakorlatilag lehetetlen. Erős a gyanúm, hogy még az újabb lapoknál néhol működik (bár ott sem 100%-on, ezért nem is nagyon tesztelik ilyen összehasonlításban), addig pl. a magamfajta csóró 580X tulajokat messziről lesz.rják. nagyjából ennyi. Előre is kösz, ha tudsz valami megoldást.
-
Komplikato
veterán
-
rocket
nagyúr
-
horux
csendes tag
Nem DX10-re. A DX10.1 az egy gyenge MS akció volt, hogy az nV-t rákényszerítse, hogy ne csak elméletben tudja a DX10 újdonságait (értsd gyakorlatban ne döljön ki komolyabb Stream output használattól), az nV meg szart a fejükre.
Erről tudsz vmi forrást linkelni??? Nem is igazi DX10-es kártyák a 8xxx-as nvidiák??? -
7600GT
senior tag
A Crysis nagyon csúnyán belebukott abba, hogy brutális gépigénye van, senki nem veszi a játékukat. (nah jó ez így nem igaz, de messze elmarad a várakozásoktól) Nem gondolnám, hogy egy korrektül optimalizált UE3-as enginre épülő játék ne futna el rendesen mondjuk egy HD3850-en vagy egy 8800GS-en (GS nem GTS). Szóval szerintem nem kell majd CF vagy SLI, mert az a játékfejlesztőnek egy financiális orosz rulett lenne...
-
7600GT
senior tag
Az odáig okés, hogy tartja a GTX-et, de nem kéne inkább megelőznie?? Hiszen a geforce-ok felépítése tudtommal egy ténylegesen dx10es játék futtatásakor nagyon csúnyán elbukik.
Nah ez most így kicsit hülyeség, hiszen még nincsen tényleges dx10-es játék, de a CoJ valamennyire azért az. Tehát akkor az igazi kérdés: ha most vennék egy 8800GT-t akkor nem lenne az, hogy amikor megjelennek a valódi dx10es játékok, akkor az ATI-k mögött kullog? -
7600GT
senior tag
Call of Juarez alatt (sem) szerepelnek túl fényesen az ATI-k. Ha jól emlékszem egyszer azt írtad, hogy a A CoJ alatt látható erőviszonyok vetítik előre a valódi dx10-es játékok alatti sorrendet. Tehát nem elképzelhetetlen az, hogy egy geforce kártya is normálisan fogja majd futtatni a jövő ténylegesen dx10es játékait?
-
7600GT
senior tag
Egyfelől igen, másfelől viszont ha nagyon visszafogja a teljesítményt akkor nem jelent előnyt... Vicces lenne low graf mellé az elsimítás. Mely játékok nem fogják támogatni a hardveres msaa-t?
KriptonX: A nV mindig is ezt csinálta. Lsd.
520/580 vs. G70/G71
Az nV mindig is a jelenre figyelt, az ATI meg mindig egy időt álló kártyát készít, csak időnként túllő a célon. -
-
bernyo
csendes tag
Nem értem. Tehát a köv. generációs nv kártyák jók lesznek már?
Az FX alatt az nV 5xxx sorozatot érted? Amiből nekem is volt, de hát az a világ legszarabb eresztése volt az összes
Főleg egy Gef 4600 (vagy 4800, már nem emlékszem melyik volt a gyors)-hoz képest. Igaz ott az Ati-nak is hulladék volt az x-es szériája, ne sikerült túl jól a dx9 implementáció senkinek.
-
BaLee
addikt
Szerintem ez akkor sem korrekt. Ha WHQL minősítésű, ha nem akkor is a tesztelők valószínűleg az optimalizált drivert fogják megkeresni hozzá és azzal tesztelnek.
Lehet, hogy ettől függetlenül fake, de ha nem, akkor a tesztekben az a pár% előny ami ezáltal keletkezni az lehet, hogy dollár tízezrekben mérhető előnyt hoz nekik az eladásoknál ha esetleg ki is derül akkor meg kidumálják esetleg ők is azzal, hogy még nem WHQL minősítésű a driver...
Érdekes. -
Gaboman
nagyúr
Ha csalás volt a tesztóldal részéről,megvan hogy hogyan csinálták az NV-rosszabb minőségét.
Ha leveszed Very High-ról a grafikát High-ra akkor nincs az ablakokon tükröződés.
És a belinkelt képen is ezt mutatja,lehet ennyi volt benne a csalás,ATI Very Highon volt az NV pedig csak High-on. -
Ferdzsoo
addikt
Hát azért látom hogy sok itt a vér profi, vazze ti honnan tudjátok ezeket a dolgokat amiket itt írogattok? Egy ideje olvasgatom de nekem ez eléggé üzbég. 1200+-tól nem sokat értettem itt az AA-ról.. Szép na...
Nemsemmi le a kalappal itt egyes emberek előtt...
Írogassatok előbutóbb majd rájövök a dolgokra... -
Probiotikus
csendes tag
igy sem vilagos, kicsit nehez a felfogasom
. most majd ha vista alatt feltelepitem a sp1et, es lessz dx10.1em akkor majd pl a crysisben, ha lenne egy rv670em mindenkepp lenne 4xAA? mert ha nem, akkor nagyon messze van az a korszak, amikor az amd-nek lessz eselye barmire is nvidia ellen
-
Probiotikus
csendes tag
de ugye a mostani dx10es jatekoknal a dx10.1 telepitese utan nem lessz kotelezo a dx10es karival a 4xmsaa?!? szal akkor azt s kerdezem, hogy pontosan milyen jatekoknal es milyen hardware nel lessz kotelezo. ja es akkor mar azt is kerdezem, hogy ugye mar elmeletben ki is lehet vmi olyan progival kapcsolni, hogy ne legyen kotelezo
-
de ha eléggé le tudják csökkenteni a késleltetést, akkor várhatóan meg tudják csinálni, hogy annyi AA-feldolgozó thread fusson párhuzamosan, ami kitölti a késleltetést (=pipeline-osítás, hmmm
), míg jelenleg ez gondolom reménytelen.
VaniliásRönk, 7600GT: A ROP-kapacitással nincs gond (a 2900XT alig több, mint 10%-kal van a GTX alatt). A GT meg nem jó összehasonlítási alap, mert ott bevittek egy csavart (nem vágom hirtelen, mit) a ROP-ok etetésébe, ettől jóval gyorsabb lett az AA.
-
7600GT
senior tag
"Inkább az AF a fő problémája a chipnek."
Már 4x-es élsimitástól igen rendesen visszaesik a teljesítménye... Ez azért nem kis probléma. Nekem személy szerint sokkal fontosabb az AA mint az AF. Szóval én inkább úgy fogalmaznék, hogy mindekettő igen nagy problémája a chipnek.
"A hardveres MSAA-nak nem igazán van esélye az rv670-ben." Miért nincsen esélye? Nehéz lenne megoldani? -
7600GT
senior tag
"Mit írjak a VS-ről?"
Hát igen elég hülyén fogalmaztam meg...Az a baj, hogy csak körül írni tudom a kivánságomat.
Szal: A radiosity meg a global illumination azok GS kódok ha jól értem. Milyen VS kódok vannak, milyen látványos dolgokat lehet csinálni VS kódokkal?
Tök szar, még egy kérdést sem bírok feltenni...Szerk.: Szerinted mekkora az esélye annak, hogy az AMD-ék visszarakják a hardveres MSAA támogatást az Rv670-be?
-
-
a %-ok saját magához képest értendők, ugye, nem a konkurenciához?
a trilineart tudom én is, sajnos az AF működését nem ismerem és nincs időm utánamenni, inkább elhiszem. a kérdés csak annyi, hogy mennyire valószerű a bilineáris szűrés használata (érzésem szerint semennyire), ill. a szögfüggő AF-é (ez már reálisabb, bár 5% miatt én nem adnék ebből lejjebb, 10%-ért esetleg meggondolnám)
AA-nál meg azt mondanám, hogy irtó nagy mákja van az ATI-nak az UE3-mal, mert ha az nem lenne, akkor az a pár fecske, amit itt össze tudunk gyűjteni, még hírmondónak sem volna elég...
-
Gaboman
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest