- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
CimbiX #21892 üzenetére
Embör: soxor leírtam én is, hogy nem általános a 8.3-as hibája (szóval a kép eddig is árnyalt volt, ha odafigyeltél), de nem is egyedi, ráadásul nálam a hotfix-szel is ugyanolyan rossz. XP-n már 3DMark elszáll (gyengébb, mint 8.2-vel 1 VGA), VistaX64-en "csak" játékokban (legalábbis UT3-ban bizonyosan -95%, de Oblivion pl. megy, de megint csak 1 VGA-s szinten, ami legalább komoly előrelépés UT3-hoz képest). MIndenesetre egyértelmű a driver-hiba. Sztem lassan a nagy fejlesztésben már tojnak a régebbi hardverek használóira. Ha 8.4-nél is így marad, 1000%, hogy a következő konfigom megint Intel lesz. És vsz. nV. És lehetőleg mielőbb.
Én sem írogattam rosszakat, amíg nem volt gondom, az ember már csak ilyen.
Viszont lássuk be: ha valami nem 100%-ban működőképes, akkor szemét. És ne keltsük azt a látszatot, hogy hű de jó ez a 8.3. -
CimbiX
aktív tag
válasz
CimbiX #17983 üzenetére
@ Bajusz: BIOS- csere nem fog valtozast hozni a ventinel sajna, nekem is PCS van.
Ujabb kieg: 3dmakkal is progalgattam, es a ramot allandoan visszateszi 900-ra, meg akkor is, ha csak 950-re emelem!!
Bezzeg game alatt viszi az 1000-est... remelem valaki tud ehhez erdemben hozzafüzni valamit
Ja es meg egyszer kiemelnem, hogy a mag orajelehez nem nyul hozza... -
CimbiX
aktív tag
válasz
CimbiX #17971 üzenetére
Kiegeszites: gyors tesz Legend: Hand of God alatt (bar csak 10 percre volt idöm) az orajelek maradnak a "helyükön" es a kartya sem hibazik, driver nem fagy ki. Ezek szerint csak a Whiteout pakolja vissza a mem orajeleket alapra? Vagy a Rivatuner (pedig nem szemetel)??
Mas: valahol meg korabban olvastam, hogy valamiert a 3850-es BIOS-ok hiaba lesznek modositva, egy bizonyos V föle meg BIOS-moddal sem lehet eröszakolni öket (ha jol emlekszem 1,2V körül volt ez a hatar). Erre emlekszik meg valaki? Ha igen, törtent azota elöbbrelepes? A kartyam nem ref. -
-
hunlippa
csendes tag
válasz
CimbiX #17409 üzenetére
Windows: XP Prof. kb 3hónapos
Táp: Codegen 480 lehet hogy kevés (?pedig még van szabad táp csatim)
Driver előtte is catalist volt, de lehet hogy nem sikerült rendesen leszedni?
Valszeg láma vagyok de hogy tudom teljesen leszedni a drivert(+registry-ből is)
Köszi a segítséget. -
Gaboman
nagyúr
-
helkis
veterán
válasz
CimbiX #16705 üzenetére
pont tegnap szembesültem ezzel én is, de kicsit leástam mélyebbre
úgy vettem észre, hogy "ilyen" Mhz-lépcsők vannak. olykor ugyanannyi, mint amennyit beállítasz, ill ha utána emeled az órajelet, akkor az valójában nem emelkedik, amig el nem éred a lépcső következő fokát. pl.: beállítasz 800-Mhz-et az valójában csak 796.5Mhz. tehát ha 797Mhz.et állítasz be akkor ugyanolyan gyors a gpu mintha 809Mhz-et állítasz be, mivel 810Mhz-nél van a követkető lépcső (legalábbis nálam 077-es bios). pár eredmény:
a teszt a GPU Caps Viewer, Fur rendering tesztje alatt készült, ami elég jól megizzasztja a GPU-t (99.99%), bár tutistabilra nem használnám, az inkább 1hét folyamatos játék különböző game-ekkel. de itt most nem is a stabilításra voltam kiváncsi, csak a lépcsőkre. tehát:riva2.06:
beállított/mért
770/769.5
783/783
790/789.75
797/796.5
810/810
824/823.5
837/837
851/850.5
864/864
878/877.5
891/890
905/904905Mhz-nél lepacsolt a VGA, amit a monitorom no signal-lal jutalmazott
ahhoz képest, hogy eddig 1Mhz-nyi állítás után volt no signal, ez egész jó. egy full-reinstall-al még tartozok a gépnek, de sajna nem sok időm van ilyesmire, igazából a sok beállítás, ami utána jön az a húzós, pedg biztos meghálálná. a 8.1-es ccc-kb 25perc alatt mászott fel a gépre.ami még változás az eddigi próbálkozásokhoz képset, hogy most nem unlock-oltam az autotune-t..
visszatérve az eredményekre, ha valakinek van kedve/ideje kimérheti, hogy két lépcső között tehát mikor riva szerint ugyanannyi a freki, van-e mérhető változás bármilyen téren..
köszi! -
KiriK
tag
válasz
CimbiX #16702 üzenetére
A legtutibb, ha a vcore mérő pontokon multiméterrel feszt mérsz
Egyszerűt nem tudok, everest nem tudom tud-e ilyet. De egy kérdés: én csak szívok a biosmoddal. Akármit flashelek be, sosincs CCCs override. Nálad van? És többiek? Senki nem tapasztalt ilyet? Mi lehet a gáz nálam?
Ja, még annyi, hogy pár napja beszéltük pistivel, hogy 3850es max 1,27et tud adni, fizikailag. Alapból meg 0,05el kevesebbet ad. -
helkis
veterán
válasz
CimbiX #16567 üzenetére
valszeg ott sem bírja anynira és csak azért nem veszed észre mert gyengébben terheli, vagy másképp van megírva a game, tehát pl kevésbé shader-terheléses game.
akkor jársz a legjobban, ha arra az órajelre teszed amin minden tökéletesen stabil, abból nem lehet baj. ill nem hiszem, hogy az a 40Mhz-hozna akkora különbséget, hogy megérje szenvedni: talán 1fps-ért.. -
Anthony28
őstag
válasz
CimbiX #16567 üzenetére
Persze.Ez így van.Vannak érzékenyebb játékok és kevésbé érzékeny játékok.Pl. amikor a shader clock-ot állítod, vannak olyan shader intenzív játékok ahol előbb megfagy a game mint más játéknál.Ez normális.Valószínű a Quake Wars,Hellgate jobban igénybe veszi a kártyát, ezért hibázik előbb.De akár lehet driver bibi is.Nézd meg a Crysis-t...ha az bírja a 800/1050-et akkor nincs gond az órajeleiddel.
-
aginor
veterán
válasz
CimbiX #16427 üzenetére
Ha erdélyi magyar vagy az kicsit változatat a dolgokon.
De te értelmes embernek tűnsz, akkor nyílván belátod, hogy nálunk sosem volt kommonizmus, csak szocializmius, a kettő kicsit más.. (Max a narancs akarja ezt elhitetni velünk)-Politika off
Az kétségtelen tény, hogy a múlt rendszer hagyatéka még erősen jelen van az állami szektorban, ami csak azért probléma, mivel nem erre a gazdasági/társadalmi rendszerhez tervezték, és így többet ért mint amennyit valaha is használt.
Te amúgy magyarnak vallod magad, vagy erdélyinek?katt, 16429-re: ebben nem értünk egyet, ahogy a szabad akarat is csak illúzió-filozófia off
-
katt777
félisten
válasz
CimbiX #16422 üzenetére
Te nem tudsz olvasni?
Vagy csak funkci analfabéta vagy?
Idézek magamtól: "A rivalizálásnak semmi köze a háborúhoz, az egy pozitív dolog, ami kihozza belőlünk a maximumot." - szóval az általad említett mondatot a saját fantáziádból ragadtad ki, nem az én hsz-omból. Ha ilyeneket írsz, egyrészt meghazudtolsz, amit nagyon nem tolerálok (ezért nem pü ment most), rossz színben tüntetsz fel, ami mondjuk kevésbé érdekel, mert ostobák véleményére sosem adtam, másrészt leminősíted magad.
Nyilvánvaló, hogy halovány fogalmad sincs a személyiségemről, ha azokat a szavak sem állnak össze értelmes mondatokká a fejedben, amelyeket elolvasol. Mondjuk sok saját gondolatod nem lehet, ha mindig másokra hivatkozol (akiknek érveit a vaslogika törvényeivel pillanatok alatt szétcincálom).
Milyen kálvinizmus, milyen konkurencia? A vallás üzlet, amely szélhámosságra épül csak ostobák (és szélhámosok) építkeznek rá. (Ezzel kapcsolatban hivatkoztam holmi istenre, amelyet kezdetlegesebb létformák létező valaminek/valakinek vélnek.)
A végső megoldás nem az erőszak, legalábbis nem egyértelműen, de ez sem úgy tűnik, mintha megértetted volna. Véletlenül sem akarok gyorsan nyerni, már írtam, hogy a belém kötő ellenfél módszeres porba alázása, és szellemi megsemmisítése sokkal jobban szórakoztat.
De írj privit, majd megvilágosítalak.Szeretek vitázni.
-
aginor
veterán
válasz
CimbiX #16412 üzenetére
Sok szempontból egyet értünk, viszon van itt egy nagy különbség is.
"tavaly augusztusban ugy döntöttem, hogy labbal szavazva Nemetorszagba költözöm." - én soha nem tudnék tartósan külföldre költözni, én magyarnak születtem és aként is fogok meghalni. De ezt nem vita indítónak szántam, csupán egy megjegyzés volt részemről.
-
helkis
veterán
válasz
CimbiX #16412 üzenetére
"Ha a te peldadat követi mindenki, es mindeki ratesz meg egy kis lapattal (kessel, vagy egyeb, a környezeteben levö targgyal), akkor mi lesz itt?" - natural selection?
de ha már írok ide, beléptem a klubba egy sappire 3870-el. de valami nincs rendben. 8.1-es ccc+dd+stb (elég jól megy alapon) de az autotuning a gyári 777Mhz-et max 782.re tudta felhúzni, a memóriát 1126-ról 1131-re
és ez még semmi, ha így hagyom akkor egy idő után no signal felirat jelenik meg a monitoromon.. vagyis kikapcsolt a kari?
beállítottam rivatunerrel a ventit 50%-ra, ekkor még csak nem is húzta a gpu-t. toltam bele egy új bios-t azzal is ugyanez.. felraktam a 7.12-es dd-t a ccc-t nem. régebben volt ati-m és akkor a traytools-al ki tudtam váltani ezt az új, lassú ccc-t, a cp anno sokkal egyszerübb és jobb volt szvsz, ill nem kellett hozzá se .net, se vb, se semmi..
na mindegy, atitraytools, sajna régi nem támogatja a 38xx-akat.. így hagytam a fenébe. most simán dd van fent meg a 2.06-os riva, így 810/2394-ig jutok, érdekes, hogy ha 820-at állítok be, akkor is csak 810Mhz-et kap a kari..így nem lesz no signal. a ram efölött szemetel, talán már itt is, bár alig észrevehető, vagy csak túl fáradt voltam a tegnap esti teszteknél.., szóval elég szar egy példány..
v-core-mem-mod valszeg fel fog menni rá, ill egy blokk is, aztán meglátjuk mi lesz. akinek van ilyen tapasztalata, légyszi írjon, mi a max fesz, amit még be merjek állítani majd, hogy ne löjje ki a gpu a ház alját..
alapon 3200-Mhz-es E6750-el csinált a kari 106xx körül 3d06-ban, proci 3800-on ill 810/2394-el 113xxkörül..ennyiért felesleges tuningolni, legalább 2d-ben visszaveszi az órajelet, így 37fok. terhelve 60fok max.
még egy kérdés, atiwinlash-el id-mismatch-nál mit lehet tenni? úgy vettem észre hogy régebbi biost nem tudok beleírni csak újabbat..
köszi mindenkienk! -
katt777
félisten
válasz
CimbiX #16412 üzenetére
Te is félrementél gondolatilag.
Vallásokat félmondattal semmisítek meg, vagy is azt a valamiféle istent, aztán a hozzá kapcsolódó, többi dolog nyilván értelmetlen.Azok az olvasmányok meg totál értelmetlenek, amelyek meg akarnak győzni valamiről, mert már innen tudni, hogy hamisak.
Nem tudom, honnan veszed, hogy bárkivel, bármivel is megalkudtam. Én ugyan nem.
Miért lenne az vereség, ha nem tetszem a csajnak? És miért kéne ezért megütnöm? Ez totál marhaság. Itt a győzelem/vereség arról szól, hogy odamegyek-e, vagy sem (mert az egész csak a saját egyéniségemről, ha úgy tetszik, lelkemről szól). Innentől a további filózásod merőben értelmetlen. Megj.: soha nem akartam "megszerezni" egy nőt, mert viszolygok attól, amit lépten-nyomon velem is próbálnak mindenütt tenni, hogy irányítani próbálják az elméletileg szabad akaratomat. Nővel amúgy még akkor is úriemberként bántam, amikor kiderült róla, hogy egy aljas, szarkeverő ribanc, mert ez tett jobbá engem. A harcban (és még mindig nem feltétlenül a fizikaiban) viszont a győzelem.
Azt sem érted, hogy egyáltalán nem pártolom az erőszakot, mindaddig más utat keresek (és eddig meg is találtam max. az illető helyzetének és kilátásainak halkszavú felvázolásában), amíg ki nem derült, hogy valaki kizárólag ezt a nyelvet érti. Akkor meg nincs más választás, vagy eltaposnak, vagy te gázolsz át azon, aki ezt megpróbálja. Szóval, ha az én példámat követné mindenki, akkor normális világban élnénk, mert a normális emberek élhetnének, ahogy kell, a nem normálisak meg pár "kupánvágással" (vagy csupán ennek a kilátásba helyezésével) meg lennének nevelve.De amíg a legapróbb hatalmasság, egy köcsög kis ügyintéző is visszaél a hatalmával, mert megteheti, addig értelmetlen egy jobb világban reménykedni.
A rivalizálásnak semmi köze a háborúhoz, az egy pozitív dolog, ami kihozza belőlünk a maximumot.
Milliókat nem kaptam meg (mert jóval olcsóbb volt a bírót megfizetni), végül is az volt. Így én nem tudok lábbal szavazni (ha csak ki nem rugdalok minden balfaszt az országból, de az rohadt fárasztó lenne). Egyébiránt jóval tapasztaltabb vagyok nálad (aminek nem örülök, de az élet így hozta), ezért jobban átlátom a dolgokat.
No de tényleg térjünk vissza a topic-témához, és +1x bocs mindenkitől a sokk offért. -
katt777
félisten
válasz
CimbiX #16351 üzenetére
A vadbarom csak a saját nyelvén ért, kénytelen az ember lesüllyedni hozzá, különben átverik/megkárosítják/eltapossák. Én is írtam, hogy az erőszak kilátásba helyezése (és nem maga az erőszak, mert arra már nincs szükség) csak a végső eset. Egyetlen bíróság sem fog téged támogatni, ha nem fizeted meg ennek az árát, a téged megkárosító pedig meg tudja, hogy ő nyerjen. Ez az én többszörös tapasztalatom, ezért nem adok esélyt, hogy megpróbáljanak átvágni, vagy ha mégis muszáj megbíznom valakiben, jó előre megérttetem vele, mire számíthat, amennyiben nem viselkedik úriemberként. Fegyvert sosem használok, az sztem túl drasztikus (bár kétségkívül a leghatásosabb), én hiszek a meggyőzés erejében. Egyébként meg az ember teste is fegyver, nem beszélve a környezetében fellelhető bármely tárgyról.
Ha majd téged párszor meglopnak pár millával, és cseszheted az amúgy több ügyvéd által is megfelelőnek minősített szerződéseidet, mert a bíróság úgy dönt, ahogy a megrendelő fizet (és ezt még jó előre közlik is veled), vagy pár jó kapcsolatokkal rendelkező ember tönkreteszi a cégedet (mert te nem extraprofittal dolgozol egy levajazott piacon, és ezzel kárt okozol neki), utána neked is erősebb gyomrod lesz, azelőtt én is jó gyerek voltam. Pénzt ugyan aztán sem kaptam, elégtételt viszont igen, ráadásul úgy, hogy egyetlen törvényt sem szegtem meg. Szerencsére elég okos vagyok az intelligens megoldásokhoz.
Mindenkinek kívánom, hogy gyors és készséges ügyintézéssel találkozzon mindenütt!Részemről ennyi, csak lásd, hogy nem gyomorforgatónak születik az ember.
Pisti: Szerfölött érdekes (bár sokatmondó) elgondolás bűnözőpalántának tekinteni bárkit, aki valamiképp meg akarja védeni magát a bűnözőktől.
Zso: A félelem egyet jelent a vereséggel.
-
dokar
addikt
válasz
CimbiX #14850 üzenetére
amikor anno Sapphire 9600XT-m volt, akkor is a powercolor karik mentek a leggyorsabban, sőt, az XT-re raktam powercolor BIOS-t aztán azzal jobban ment, mint a többivel. szóval most ezért vettem végre powercolor karit.
mellesleg ti mivel teszteltek GPU stabilitást?
én a Fur Rendering Benchmarkot használom.
Vistán meg nem hajlandó elindulni a 3dmark06.ötletek?
-
rumkola
nagyúr
válasz
CimbiX #14484 üzenetére
Kb. annyi game készült Cryengine-el, mint a híres-hírhedt Serious Sam és a Painkiller engine-el.
0-1.
Enginek terén IDTech, UE vagy Source. A többiben gyönyörködünk, játszunk az aktuális játékkal párat aztán elfelejtjük őket.
Attól meg egyenesen kiráz a hideg, amikor valami tudor azt mondja egy játékra, hogy techdemo... -
horux
csendes tag
válasz
CimbiX #14473 üzenetére
Engine-t soha nem a kurrens hardverre írnak, mert időbe telik, míg eladják. Sokkal jobban skálázhatóvá kell tenni, mert ha nem, gyorsan elavul, és lóf*sz sem lesz rá kíváncsi. És a Crysist, ahogy korábban a Far Cry-t is voltaképpen engine-demónak készítették, nem abból kaszálnak, hogy sokan megveszik a játékot, hanem hogy sok fejlesztő fogja megvenni az engine-t (reméljük...).
Ha egy kicsit belegondolsz, te is így csinálnád...
Amúgy senki nem kötelez senkit, hogy VERY HIGH-ban futtassa a Crysist, sima HIGH beállításokkal tökéletesen játszható és nagyon szép. A skálázhatóság miatt a készítők nem álltak meg itt, hanem telepumpálták még több effekttel, ami persze a teljesítmény rovására megy (még egy ideig...).
-
dokar
addikt
válasz
CimbiX #13435 üzenetére
ebben igazad van, hiszen van hibrid sli is és mindkettő az IGP és a vidkari közösüléséről szól.
valószínűleg akkor nem a Hibryd CF az, ami lehetővé teszi a vegyes HD3xx0 kártyák CF-be való összekapcsolhatóságát. -
Kelvin
őstag
válasz
CimbiX #12052 üzenetére
Szia a PCS az már tuningolt változat.Csak abban tér el az extrem-től hogy az nem dual dvi-s.Minden másban ugyan az.Nagyon jó kis kari nekem volt pár napig.Most 70 es van ugyanijen pcs-s.A hűtésük baromi jó és még annál is jobban tuningolható(bár feleslges).egész napos terhelés alatt se megy 45c feölé.A jó hűtésnek azért van ára,picit hangos.na nem a süvítő 70% sapphire
A gépemben minde 17dba alatt van meg rezgésmentes.Csak ez a kártya hallatszik kiDe nem fogok azért 5-6ezres hűtést rátenni(meg avval a gari is ugrik)Jól választottál.(Szerintem a lehető legjobban)
-
-
Alpachino
veterán
válasz
CimbiX #10357 üzenetére
Mivel filózófiai síkra emelted hozzászolásodat, közlöm veled, hogy nem olyan bonyolult dolog ám ez, mint ahogyan te azt gondolod.
2.8-3GHz-en hidd el nem ütközöl procilimitbe egy C2D-vel. Egyébként, ha neked nem elég több fórumtársunk és az én személyes tapasztalatom, akkor ajánlom figyelmedbe a gúglit, ahhol biztosan találsz majd egymásnak ellenkező teszteket, erre vonatkozólag.
Ja ! Egyébként meg csak segíteni szerettem volna neked.
-
válasz
CimbiX #10341 üzenetére
Azok az eredmények mérvadóak szerintem, ugyanis 1600x1200 és 1680x1050 között szerintem nincs 5% különbség...
Amúgy igen, ahogy mennek rá a képjavítók, egyre jobb lessz a kari, de ha egy játék megy 1680x1050-be 30FPS-t, akkor AF-el már csak 26-al, 4xAA-val meg 20 alatt...
Én a 8800GT-men sem használok AA-t, pedig bírná... Egyszerűen nem zavar... 1680x1050 már annyira magas felbontás, hogy engem nem zavar, ha valami picit pixelesebb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Bittorrent topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nintendo 3DS és DS topic
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest