- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soak
veterán
MIlyen agyonhuzott quadom? hol mondtam ,hogy extreme OC-tól feküdne ki a tápod??Jajj... nehéz kimondani ,hogy tévedtem, ugye?
...
amugy, itt van egy PH teszt (gondolom teljesen pontatlanul mértek) amiben egy C2D volt... 3,3ghz-n...
... cseréld ki egy 3Ghz körüli qudra a procit vagy kicsit többre, mert általában mind megy 3,2-3,4et alapfeszhez közel... aztán 360-370W fogyaszt kapásból...
-
Soak
veterán
Látom nem érted... nem baj... türelmes vagyok ... Lépésről lépésre... A komponensek hozzávetlőgesen ezt tudnák ... Vgak : 860/200 a CPU 4,2 (tud 4,3mat is ,de leygen ennyi) ... mondom mit birt el a táp ... 4,1Ghz .. 820/1000 ... és ez egy nagyon erős táp, a te tápodnál legalább 3-4szer erősebb (persze nem watt-ban hanem összeségében) ... akkor következtess, mondjuk 1,35-1,37V 3,2-3,4Ghz-s Quad (ami barátságos, nem különös eredmény) és egy HD2900XT mondjuk alapon vagy kicsit OC-vel... mérd fel ,hogy mennyit eszik A-ban ez a két komponens és nézd meg mit képes leadni a tápod... de nyugodtan kiszámolhatod ,hogy a proci mennyit eszik alapon és nézd mellé az ágat...
namos, amiért én ajánlottam neki a corsairt, amit sokszor teszek mert szerintem ár/érték arányban manapság top, mert SINGLE RAIL , vagyis egy 12V-s ággal rendelkezik ami kizárja annak a lehetőségét ,hogy a lekorlátozott ágak határába ütközik... mert igen kellemetlen ha van mondjujk egy 1500W-s tápod 12 ággal ami mind 10A-t lead, ami lehet ,hogy együtt 100A körüli érték de ha a proci csak egy ágrol kajál akkor hajadra kenheted...
U.i. HD2900PRO amit XT orajeleken akar használni (gy.k nőa fogyasztás) és mellé egy eléggé megtépázott pentium, ami ugyan nem egy quad, de ha a jövöt nézem, amit már mondtam is, szóval elég valószinű ,hogy venni fog, vagy venni akar egy quadot akkor meg már jól jön a SR táp... és mivel közismerten jó tápból ami SR csak a 450es és 550-es corsair van igy 550-eset ajánlottam neki, mert nem fáj az ,ha egy kis plusz árán örökéletü dologt vehet az ember (relativ)
U.i.2: lehet hogy kicsit zagyva, de nincs kedvem átnézni
-
-
Soak
veterán
Kompival.. nyilván nem az lenne a cél ,hogy behaljanak a komponensek...egy szolid teszt lenne... azért stol remélem feltünik, néha Quad topikban is feltünik... de mivel tapasztaltam ,hogy az 500W-s Liberty ágai nem voltak elegek egy 7300gt-vel (amit az aláirásomban látsz, kb 100-150mhzvel tudott többet végre egy 7300gt-vel) ezért nem fogsz meggyőzni, mert amig elmélet van addig minden szép és jó...
.. csak mikor megfektetjük lazán Quad és HD2900XT CrossFire-el a 850-es enermaxot addig ne mesélje már el nekem senki ,hogy ez 360as táp ami ilyen ágakkal rendelkezik az elbir egy Quadot és HD2900XT-t kielégitően
-
X Factor
addikt
Te tényleg nem érted meg h. nem elég hozzá? Vagy küldjek screent arról h. egy overclock program se mozdítja meg az órajeleit,amíg nem kapja meg a 30+A jét...
Mod.: Nézd azért vettem 2900pro-t, mert tudja a 2900xt órajeleit, ezt biztosan kitudja lehet h. még tovább is, azt tudtam h. nagy csodára nem számíthatok mert táp szák keresztmetszet lesz, én is meglepődtem egy picit viszont h. levan tiltva az oc, mondom egyefen még 20nap kb és majd új táppal meglássuk mit tud, na de pl 600/1800 és 750/1900-2000 között teljesítményben már van egy 20% difi amit én nem neveznék kevésnek:S
-
X Factor
addikt
-
Soak
veterán
De azt ugye nem gondoljátok komolyan, hogy egy 550wattos táp kéne egy HD2900Pro/XT alá?
Tuningal (ami ugye nincs olyan ,hogy nincs, főleg látva alanyunk adatlapját) de...
szerk: Annyi azért hozzá tartozik még ,hogy a hw környezet nagyban meghatározza
Tartom magam ahoz, hogy a 360wattos zalmim simán elvinne egy quazános, HD2900Xt-s gépet.
Nem tudom hol laksz, de ha közel akkor nyugodtan hozd el... szivesen megmutatom ,hogy azért az elbir az érdekesen alakul... vagy hogy értedve? idle 1,1V 6x266 meg 2D-s orajelek az XT-n? Csak mert ha alapon akarod használni a géped mert 10k-t sporolsz a tápon (10k = bármilyen körülmények közt elbirja a táp a konfigot) akkor... hát no comment..
szerk2 : ha még a tápod single rail lenne akkor ... de 11A és 15A az nagyon kevés
-
Soak
veterán
Birom mikor valaki 0 tapasztalattal az adott cuccrol jobban ismeri mint akinek van róla bőven... most ha hallgat rád valamilyen égi sugallat folytán , vesz egy 360as tápot aztán csak nézeget ,hogy miért resizik állandoan a gép... vagy ha kb 3hónap mulva bagoért venne egy 4magost akkor meg ott van hogy uj táp is... egy single rail 550es márkás táp meg addig elkiséri mig árammal megy a gépe
-
vazzz
őstag
Nem kötöttem beléd, csak nem vágom, miért kell beleszólni olyan témába, amiben semmi személyes tapasztalatod sincs. Amúgy ha már kialakult ez a hangnem, akkor te meg olvasd el a 2900gt/pro/xt topicot, mielőtt marhaságokkal akarod megetetni a tulajokat, akik tapasztalatokat írnak, nem elméleteket gyártanak. Mindenki tudja, hogy minőségi tápból elég a kisebb, de ez a vga tuningoláskor nagyon kéri a kakaót, kell neki az amper.
Aki meg itt okoskodik, az te vagy,
Menjél a tápos topikba, mert én úgyis egy hozzá nem értő vagyok, kár koptatnod miattam a billentyűzeted -
AMD_ok
őstag
Ki kellene próbálnod... Nézd meg az én konfigom, a 400-as Chieftec-em nem bírja a cuccot, csak ha mindent, ami nem muszály, lehúzok róla (2 pci kártya, 2 vinyó), és azt is csak húzás nélkül! Sajna ez van, gondolom, a 12V-os ág fontos, ezt inkább a tápos topikban kérdezd, nekem is ott sokkal hozzáértőbb fórumtársak ajánlották a min. 450 de inkább 550 w-os tápot.
-
Thrawn
félisten
A linkelés megváltozott, a súgóban és valamelyik RI/OS R5-ös topikban megtalálod hogy is kell
A linked helyesen -
-
szacsee
nagyúr
Öcsém gépén röhögnél az biztos:
Asus M2N32 SLI Deluxe (ócsóér vitték volna inkább neki adtam)
2x512Mb DDR2 800 (dettó)
X2 4000+@ 2700 alapfesszel (dettó)
Chieftec 350 PSU
1000 éves ház flexel moddolva
40Gb-os Maxtor IDE HDD
Plextor CD-RW (megörökölt)
és a csattanó:
S3Trio 1Mb (800x600/16bit)
Viszont kis odafigyeléssel jó gépet lehet belőle csinálni, úgy mint az enyémből. -
szacsee
nagyúr
Inkább kicsit kivárok, mert most cash sincs VGA fejlesztésre, amúgy Gorneck23 X300-asa még érdekesebben mutat az ő konfigja mellett.
Kacsa nem ám belém csípsz ezért!
No meg ha Quazánt is akarok, akkor érdemesebb kevesebbet fogyasztó HD 2950XT/Pro-t kivárni, mert az 500-as Bs2-met nem szívesen cserélem le ha nem indokolt, visztont egy Q6600 tuningolva + HD2900XT mellett már lehet cserélnem kellene azt is.
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
Az XT is kb 160-170W-ot eszik, nem tom pontosan, mert a topik elején tárgyaltuk, hogy akkor eszik annyit, ha mind a 14 tüske rá van dugva (6+8) mert ennek a teljesítményfelvétele 215W, de a 6+6, az 200W alatt van min 20-30W-al.
Nem tom pontosan, de az elején tárgyaltuk.
Ha nagyon kiváncsi vagy nézd meg mennyi áramot enged át a 6+6 tűs PCI-E tápcsati és szorozd be 12V-al.
Noob-ul hangzik, de a gyártók nem 6+6 tűs csatit adnának, ha 200W felett enne. -
szacsee
nagyúr
Erre gondoltam én is mivel eléggé jól skálázható az R600, de akkor a HIS-ék copy-paste-ztak.
Nagyon best buy szaga van, remélem mielöbb kapni lehet majd kis hazánkban is.
A tesztekre kiváncsi leszek, ha kicsit finomhangotak rajta, akkor nem is kajol annyi áramot, no meg az XT hútéssel (ha az lesz rajta) be lehet lőni, hogy ne porszívóként hasson. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem.
Arról van szó, hogy a HD2900XT 470GFLOPS-ot tud amit a MAD utasításból szedi össze. Ez úgy jön ki, hogy 320SP * 2 (a MAD utasítás két FLOSP, mert ugye x*y+z, két művelet van benne) * órajel.
A 8800GTX az egy Stream procin tud végezni egy MAD utasítás, majd rögtön annak az eredményén tud egy MUL-t (x*y - egy művelet). Tehát 128SP * 3 * shader órajel. Ez kb 518GFLOPS. Persze az extra MUL-t alig lehet használni, így pusztán MAD számítási teljesítmény ténylegesen gyengébb.
[Szerkesztve] -
7600GT
Sok biztosan nem lesz, de az őszi game-ek sokban megmutatják, mennyire lesz kevés. A Bioshock 12x10-ben majdnem full detailen játszható vele (DX9), az azért nem rossz. Egy év múlva talán olyan lesz, mint most a 7300GT. De ez csak tipp.
Keitaro
Mintha az lett volna a cikkben, hogy átnézik a testbedet és újra oróbálkoznak (de lehet, hogy rosszul emléxem). Meg nem tilos XP-n sem megnézniük
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Speed®
titán
Hát ez jó, ő nem tud mondani, de te is felsoroltál rögtön 5öt
''de ez csak azért van,mert az nVidia nem tette magasra a lécet.'' Ő, LoL..?
+szerk. kérdésedre már leírták a választ. Textúrázásban gyengébbek a HDk.
A 2950Pro/GT valószínűleg 55nmes lesz. Meg 256bites. Minden más marad az XThez hasonló, kivéve még az órajelek, a GT jóval szolídabb lesz.
[Szerkesztve] -
-
valahogy így, csak két apróság:
- A 3:1 nagyon kevésnek tűnik, ha így lenne, a 2900XT az említett játékokban a 8800GTX sebességének felét se hozná (persze attól is függ, mi a 3 és mi az 1 - nálam az előbbi a skalár ALU-k (az nVidia stream processzora) száma, az utóbbi pedig a TMU-ké, órajeleket összeigazítva)
- A 20:1 már egy szélső helyzet, 14:1 körül már jobban muzsikálna a 2900XT
a trend tényleg az arány növekedése, ennek kiváló példája lenne az UE3 motor - csak akkor miért megy a Bioshock ilyen pocsékul a 2900XT-n, ahogy azt a firingsquad tesztje mutatja?Nagyon megnéznék egy jól összerakott midrange tesztet is ezzel a játékkal...
szóval a kérdésre az a válasz, hogy Karácsony környékén már látni fogjuk
Szerk.: a 32 TMU more than welcome a 2950-ben, ha igaz, viszont az (elvi) 470GFlops a 2900XT-re is igaz, a 8800GTX meg (szintén elvi) 519 (gyakorlatban az előbbi 379, utóbbi 346). Drizztnek igaza van, gyorsan kevés lesz mindkét generáció. Számottevő előnye csak akkor lenne az ATI-nak, ha hirtelen megváltoznának a shaderprogramozás gyakorlati elvei - erre meg annyira nem számíthatunk a közeljövőben, szvsz.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Nem tudom pontosan megfogalmazni az aggályaimat, de úgy érzem, hogy gyakorlatban használható előnye a 2900Xt-nek sose lesz a Gtx-kszel szemben. Ez alatt azt értem, hogy legeslegfeljebb 10 fps lesz a különbség(ami vagy elenyésző, vagy játszhatatlan mindkettővel kategória), mert attól függetlenül, hogy esetleg fog változni a játékokban az átlagos műveleti arány, az nem úgy fog bekövetkezni, hogy a teljes teljesítményigény változatlan marad, hanem a textúrák legalább ilyen számítási igénnyel fognak bírni, s így az aránynövekedés következtében még sokkal nagyobb teljesítményre lesz szükség a kártyáktól, pedig már újabb játékokban most sem igazán valami jól teljesít se a 2900, se a 8800, legalábbis nagyfelbontáson már erőlködni kezdenek max. beállításokon újabb dolgokban, én elég pesszimista vagyok mindkét kártya jövőjét illetően.
Na mind1, nem igazán ismerem a kártyák felépítését, 3d-s grafikából meg egyelőre csak a geometriával ismerkedtem, most lesz ilyen tárgyam, majd utána hátha okosan tudok hozzászólni.Mindenesetre a jelen számomra azt mutatja, hogy el fog hasalni hamar mindkét generáció.
-
keszegduda
őstag
Egyébként az az érdekes, hogy az én megítélésem szerint a Far Cry az eddigi legszebb game, az oblivionhoz viszonyítva főleg, ráadásul egy 7300GT-vel is megy fullon nem úgy mint az oblivion...az új gamek egy optimalizálatlan hulladékok, amelyek szénné vannak bundázva a VGA gyártók részéről...csak vegyed a drága VGA-t...
Időt kellene fordítani az optimalizációra, nem pedig kiadni béta állapotú játékokat...
MOD: a Crysis-al már biztosan gamelnek 1 éve a fejlesztők, nem véletlen találhattunk már ősszel videókat a játékról...és akkor még nem volt G80 és szaggatásmentesen futottak...de lehet hogy crytek már megkapta annó a 8800-at...ezt sajnos nem tudjuk...
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
2008 januar az mitol lett 2007Q4 ha az r600 2007Q2
Ez meg nagyon messze van, elobb kint lesz a g92 ha minden jol megy, meghat megint a csikszelesseg vadaszat, lehet egyszer bejon de lehet, hogy nem, es mivel ketszer nem jott be, talan erdemes lenne mas strategiat alkalmazni. -
Komplikato
veterán
Nem is a ramoktól nyomott ennyit, nézz meg egy felhúzott 512-es DDR3-as verziót, majdnem ennyit nyom az is! A 3600MHz-en pörgő X6800 proci minimum 3000 pontot adott bele az eredménybe (2006), ezért utálom a 3D mark 06-ot.
Másrészt meg hol érdekel minket a 3D Mark? Az X1600 is fasza volt szintetikus tesztben, csak a játékok nagyobb felében sz*r volt még is ...
Egyenlőre még mindíg nincs érdemi DX10 stuff amivel tesztelhető lenne (barkács CoHm CoK, meg a szuper konzol konverzió Lost Planet eléggé barkács DX10), mire meg lesz, addigra a következő kártyákról fogunk regélni (G9x, R650, stb.) -
rocket
nagyúr
Nem gyorsult, hanem kijavitottak a teljesitmeny ingadozast.
Source engine alatti jatekok gyorsultak a legjobban a felhasznaloi tapasztalatok alapjan (legalabbis amit eddig olvastam), de a kod bugot meg nem javitottak ki, ezzel az nv elvolt vagy 4-5 honapig a g80 kapcsan, dx10 alatt a kod effekteket mashogyan alkalmazza az engine, remelhetoleg gyorsabban kijavitjak mint 5 honap -
Salvatore
tag
Nem vagyok nagy gémer, de a company of heroes egy nvidia által támogatott játék(honlapján kinnt van az nv reklám). Szóval az a minimum hogy úgy optimalizálják hogy nv-n jobban fusson. Ennyi erővel a call of juarezbe is összehasonlíthatod ott mégnagyobb a különbség csak éppen az ati javára (mivel az amd meg azokat pénzeli).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- BestBuy topik
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- PlayStation 5
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hővezető paszták
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest