- Apple Watch
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vicces dolog ez, mert az vszleg igaz, hogy 2008 közepén-végén jobb lesz a 2900XT, viszont kb. úgy fognak kinézni a 8800GTX-szel, mint most az X1950XT meg a 7950GT. Jobb lesz az ATI kártya, csak éppen senkit nem fog ez már érdekelni.
Szerintem az ATI kissé túllőtt a célon az R600-zal - ha nem talált volna magának új tulajdonost, akinek a rövidtávú terveibe is kiválóan passzol az R600 univerzalitása, akkor már a 2900XT és 2600XT olcsóságát se nagyon tudta volna megfinanszírozni, és mehetnének szépen az utcára.
Így viszont érdeklődve várom, mi lesz - nagyon jók az alapok, az AMD üthet egy nagyot a piacon a Fusionnel, ha el nem baltázzák. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az MSAA-re nincs lehetőség, a Shader Based AA-val az R600 lesz jobb, ez is fontos gondolom.
Az AF pedig a blur miatt értelmét veszti, de már pár fejlesztő felvetette a shader alapú szűrés lehetőségét, ami valjuk be nagyságrendekkel jobb minőséget eredményez.
Miért kellene a fejlesztőgárdát elküldeni? Teljesen jó GPU-t csináltak, én valami ilyesmit vártam az nV-től is már az elején. Innovatív, sok problémára megoldást kínál. És az x1000 szériával ellentétben támogatja a szabvány összes pontját.
Nekem az a fontos, hogy ha most veszek egy VGA-t akkor azt minél késöbb kelljen lecserélni, ezt jelenleg az AMD-től kapom meg. Ha az nV újra értékelhető megoldással áll elő akkor majd érdemben elgondolkodok rajta.
A következő fejlesztéseket is ez a gárda fogja csinálni. Az emberek meg majd rájönnek mit kell venni amikor látják, hogy mennyire időtállóbb a HD2000. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Dell anyagai szerint a chipek nagyon jól fogynak.
De akkor ne HDR-t mondj, hanem FP16 blending-et.
Jelenleg 30000 Ft-tal olcsóbban hozza a GTX teljesítményét a mostani játékokban, ennél miért kell több. A HD2600XT meg a 8600GTS-t veri, kisebb hőtermelés mellett. Ennyi. És még meg sem említettük, hogy mennyivel jobb a rendszer, mint a G8x, az új játékokhoz.
Középkategóriában aki GF8600-at vesz az hamarosan sírni fog, figyeld meg.
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
GPGPU. Meg amúgy is jól fogy az R600.
Az R520 az eléggé képlékeny rendszer volt. A szabvány előírásait sem teljesítette tökéletesen. HDR+AA? Kérlek a GF6 is tud ilyet, sőt még a Radeon 9550. Arra nem gondoltál, hogy a HDR lehet Int10b formátumú is?Szerinted a GF8 driverei kiforrottak. Mindkét cég D3D10-es meghajtójában annyi hakli van még, hogy én valósággal szégyelném kiadni.
Az R600 kapcsán van az AMD kezében valami. Ez az első GPU ami minden shader típust egyenletes sebességgel kezel (tök mindegy mi az input, mindig hozza a 45Gins/sec sebességet). Ez az GPU amin megfelelő sebességgel leképezhető a Displacement mapping. Kb ennyi van az AMD kezében, az nV a fél karját odaadná, ha neki ennyi lenne a kezében. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Én úgy gondolom, hogy a Bioshock tesztek eltérésében (leszámítva a driver kiforratlanságát, ami ténylegesen jelen van még) az AF keze van benne. A Firingsquad 16x-os AF-fel tesztelt, míg itt gondolom nem használták a szűrést. Az előző oldalakban már kifejtettem, hogy az AMD az R600-zal nem törekedett az AF sebesség javítására, igazából talán nem is foglalkozott vele.
Valahol olvastam, hogy a szűrés minőségét lehetne javítani shaderekkel, de ez elég nagy pluszmunka, nem beszélve arról, hogy az AF pusztán használható, míg az shaderekkel történő képminőségjavításhoz saját algoritmus kell. Nem hiszem, hogy elterjed legalábbis közel nem olyan gyorsan, mint az SBAA.
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát igen az ár az örök kérdés. Nyilván aki tud várni az várjon, akinek meg szükséges az új kari az úgyis megveszi.
Mondjuk a manapság megjelent 2950Pro pletyikből nem derül ki, hogy megveri-e a HD2900XT-t. Mi van akkor ha három ROP blokk-ot raknak a 320 SP-re?Akkor bizony nem húzza be skalpnak az elődöt az utód.
Még legalább fél évig meghatározó lesz a blending teljesítmény.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De biztos vagy benne, hogy ilyen árak mellett minden VGA ciklusban új kártyát akarsz? Mert ha igen akkor nyugodtan megveheted a GF8-at.
De amikor a HD2900XT még játszható FPS-t produkál, de a 8800Ultra már nem az rosszul érintheti azt az embert aki a lehető legtovább szeretné használni.
Ez előző hszben is erről beszéltem. Nem ajánlok semmit, de én olyan ember vagyok aki addig használja azt amiért fizet ameddgi csak lehet, ezért vennék most R600-at. Ha viszont biztos lennék benne, hogy amint jönnek az új cuccok lecserélem akkor már G80-at vennék. Egészen egyszerű a választás csak fel kell tenned magadnak a kérdést. Mit akarsz?
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
Hogy? Volt elég sok. 9800SE az elég durva volt. x800 már az elején nem volt ajánlott, magára vessen az aki megvette, én biztos nem ajánlottam senkinek. Az x1800-1900-ak elég jól teljesítenek, bár ezeket a karikat sem ajánlottam, de ez talán hiba volt. Persze továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a szabvány támogatása megkérdőjelezhetetlen. Azt gondoltam, hogy az nV GF7 féle hosszú, ''csővezeték'' szerű Pixel Shader egységei jobban el tudják tüntetni a textura fetch időkiesését, de úgy néz ki, hogy a dedikált egységes X1000 erre a feladatra jóval alkalmassabb.
Most is elég jól áll a zászló az R600 architektúrájának. 10:1 körüli ALU:Tex-re tervezték, míg a G80-at úgy 4:1-re. A mai játékok 3:1 és 4:1-es ALU:Tex arányt használnak. Jövőre már jönnek a 10:1-el rendelkezők és azokat imádni fogja az R600. Eleve el lehet gondolni, hogy egy top kategóriás VGA-t kb. 1-1,5 évre terveznek. A G80 most éli azt az időszakot amikor az ő felépítése érvényesül, az R600 jövő ilyenkor fog villogni, pontosan úgy mint ahogy most villog a x1000 architektúra. -
con_di
csendes tag
Az meglehet, de ha azt veszed, h hány tranzisztorból állt az eredeti chip, akkor maga fogyasztás nem irreális, csak az, h ezt 80nm-en akarták megvalósítani. És az R600 sem fölöslegesen ilyen komplex, csak magasabb precizitású típusokat kezel ''full-speed'', mint a G80 (elvileg). Ettől még nem biztos, hogy megkapja a D3D 10.1 minősítést, de az egyik része ez a szabvány módosításának.
-
con_di
csendes tag
Ha jól látom, ugyanaz a mag, bár az alacsonyabb órajel miatt valószínűleg rosszabb minőségű példányok, minden tekintetben felezett memóriával.
Nem a legintelegensebb ''középkategóriás'' megoldás, de minden bizonnyal roppant gazdaságos, mert így a selejetet is el tudják adni. Még azt sem mondanám, h sokkal gyengébb lesz az XTnél, hiszen az a változat egyáltalán nem tudott profitálni hatalmas memóriasávszélességével. Kb. 60-70%ra várható, és mivel baromi olcsón tudják árulni, ki tudja... Annyiból mondjuk veszélyes, hogy a 8800GTS320 alatt lesz biztosan, pedig idővel ki tudja, hol lehetne... Ha pedig tényleg selejtes megoldás, akkor a 80nm gyártás, így a porszívóhang és a magas fogyasztás is megmarad.
Igazából fogalmam sincs h ki venne ilyet
[Szerkesztve] -
-
error57
csendes tag
-
ktg3
őstag
nem is olyan rossz néhol..
de annyira ingadozó a teljesítménye h áááhh..
mire ehhez olyan drivert csinálnak h kihasználja a kártyában rejlő erőt addigra 1 generációval feljebb kerül a léc..
de néhol tényleg riszpekt a teljesítményének néhol meg az 1950xtxet is alúlmúlja..
hát nocomment -
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt is elolvastam. Szvsz valami 9:1 Alu:Tex arányú rendszer lett volna jó D3D10-es kezdésnek. Keményen mellélőtt az nv és az AMD is. A GF8800 6:1-re van kalibrálva, míg az HD2900-at 12:1-re tenném. A G80 9.1-nél már nem elég hatékony, ellenben az R600 még nem elég hatékony. Gondolom ennek a különböző felfogásnak a fejlesztők örülnek a legjobban.
-
Komplikato
veterán
PC POP-on láttam egy HD2400XT vs GF8500GT témát, azt hittem teszt, erre kiderült, hogy NVidia(!) anyag arról, hogy mennyivel jobb az ő 8500GT-jük. Lol. És ez több oldalon. Miért nem a 8400GT-vel hasonlítgatták?
Még olyan táblázat is van benne, hogy melyik HD2400 kártya melyik alkatrésze mennyibe kerül, na ezt honnan??? És miért?
A második oldalon összehasonlítják a 64 bites HD2400pro-t a GF7300GT és húzott 7300GT(????)-vel, és megállapítják, hogy utobbi 3x gyorsabb. Lol. A tesztek 1600-ban persze ...
[link]
[Szerkesztve] -
-
dsaf2374
csendes tag
Értem én, hogy nem htpc-kbe való videokártyáról van szó. De megnézted a linken a házat? Ez gyakorlatilag egy vékony midi tower oldalára fektetve. mindössze magasságban (állítva szélességben) kisebb pár centivel az áltag midi házaknál. Így sem esélyes?
Amúgy fekvő kialakítású házat keresek, helyhiány miatt. Ezért is jött szóba a méretes htpc ház. -
RapUGround
tag
csak tippelek de gpu 800mhz körül lesz, memória is kábé ilyen mértékben lesz emelve.
de mondjuk memória hűtése problémás lesz, mert mindkét oldalon van. de a fogyasztás az drasztikus lesz.
: r600 azért lett valósznűleg gyengébb, mint kellene, mert kicsi az órajel, gpu-é nem csak streamproci-é, nv 575mhz gpu-val szemben magas az órajel, de 1350-es streamproci órajele nagy, az r600 740mhz stream prociával szemben.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Nagyjából sikerült eljutnom valameddig, de ott már olyan dolgokat kért amit nem sikerült kihámozni online ferdítéssel se, ... 2 hónappal ezelöttig free volt, csak túl sokan cuppantak rá külföldről.
Pedig sok kincs volt fent, Mobility driverek (többféle), sőt sikerült Rage Pro-hoz XP drivert is leszednem onnan. (Pedig az elég régi darab.)
A Radeon.ru és hasonló oldalak meg jó ideje nem tesznek ki ilyen kiszivárgott drivereket már.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest