- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
válasz
Armando_19 #3902 üzenetére
GTS használt árakat még nem láttam, de X1950XT-t érdekes áron már igen, de pár nap és lesz itt GTS hullás ;)
-
Komplikato
veterán
válasz
Armando_19 #3482 üzenetére
Vagy vesz Herz-től egy közel 6000+ sebességet is bíró s939 X2-t ;)
-
Komplikato
veterán
Azért nem piskóta. Elöször azt hittem élsimítva van, de ha jól láttam a DoF és a Motion Blure teszi meg a maga kis hatását. A pálmafás képek alapján meg DX10-ben ment a téma (mert a beállító menüből nem deül ki), legalább is a falveleken félig meddig átjövő HDR erre enged következtetni. Szerintem ez nem is olyan rossz, hiszen Dx10-ben és teljesen full beállításoknál csinált ennyi FPS-t 1680-ban, ráadásul ez még csak béta verzió ...
-
Komplikato
veterán
Na ennyi, ami biztos a HD2900Pro-val kapcsolatban:
''ATI Radeon HD 2900 PRO'' = ati2mtag_R600,PCI\VEN_1002&DEV_9400&SUBSYS_30001002
''ATI Radeon HD 2900 PRO '' = ati2mtag_R600, PCI\VEN_1002&DEV_9403
Catalyst 7.9 beta 8.4.11
Viszont valahol azt írták, hogy a FireGL 7600 kártán R630 (nem RV!) GPU van. -
Komplikato
veterán
Hardspell.com oldalán elvileg volt hír (angol és kínai is) az R670 (ez nem Rv670 akar lenni?) 55 nanos (?) GPU felépítéséről. Na most nekem valamiért az ázsiai oldalak MA nem nagyon akarnak bejönni, a Hrdspell meg egyáltalán. Nem tudná valaki meglesni mennyivel hihetőbb, mint átlag Fudzillás hírek???
-
Komplikato
veterán
Tipp: A négy ''render'' egységből egy nem teszt oké, letiltják és lesz egy háromnegyedes HD2900Pro álá X1900pro. Aztán ha lesz majd RV670, az ugyan ez lesz gyárilag csak sokkal olcsóbb előállíthatósággal, az meg lesz HD2950pro. Ha meg 1x kijönne az R680, gondolom az meg HD2950XT/XTX lesz.
SZ'al 240 stream-re tippelnék.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
-
Komplikato
veterán
válasz
SzlobiG #1686 üzenetére
Jó, de ha annyira túlbonyolítják, hogy rágyúrnak Dx9-re is (mint GF8-nál), de brutál legyen benne a párhuzamosítás és geometria mint a HD2900XT-ben, akkor olyan komplex lesz a GPU, hogy sose gyártják le vagy megvárják a biztonságos 45 nanos gyártást. Szerintem. Ugyanis a két módszer pont ellentétes dolgokra épül, már amennyiben jól értem. Egy sima áttervezés nem elég ehhez. (Amúgy az IT.news.hu-n van cikk a CPU tervezésről, érdemes elolvasni. Gondolom többé kevésbé a GPU is hasonlóképpen készül.)
-
Komplikato
veterán
válasz
Tuco Ramirez #1680 üzenetére
''Hűha... ha tényleg ilyen lesz az új NV csúcskártya, akkor megint fel lesz adva a lecke az AMD-nek''
Ha Abu-nak igaza van a G92 topikban kifejtettekkel, akkor éppen, hogy nem. Ugyan is HA van valóságalapja, akkor elmozdulnak a tesszeláció és párhuzamos feldolgozás felé, mint az ATI HD sorozat, és ebben az esetben ami jól fog futni DX10 cucc G92-ön és ATI-n, az keményen szaggatni fog GF8 szérián
Vagy a B eset, hogy a nagy újítások ellenére GF8 ''tudására'' fejlesztet programok lesznek, és azok G92-n se nagyon fognak jól menni. -
-
Komplikato
veterán
Call of Juarez DX10 Bench átment publikusba ... - [link]
Azért durva, hogy egy sima Benchmark is full CD méretű. -
Komplikato
veterán
Hmmm. Online kapható a GDDR4-es 1GB-os HD2900XT. De minek?
HD2900XT 1GB GDDR4 PCI-E, 599.50USD!!![link]
Ennyiért anyit se adnak el belőle, mint a GF8800 Ultrából. -
Komplikato
veterán
Nem is a ramoktól nyomott ennyit, nézz meg egy felhúzott 512-es DDR3-as verziót, majdnem ennyit nyom az is! A 3600MHz-en pörgő X6800 proci minimum 3000 pontot adott bele az eredménybe (2006), ezért utálom a 3D mark 06-ot.
Másrészt meg hol érdekel minket a 3D Mark? Az X1600 is fasza volt szintetikus tesztben, csak a játékok nagyobb felében sz*r volt még is ...
Egyenlőre még mindíg nincs érdemi DX10 stuff amivel tesztelhető lenne (barkács CoHm CoK, meg a szuper konzol konverzió Lost Planet eléggé barkács DX10), mire meg lesz, addigra a következő kártyákról fogunk regélni (G9x, R650, stb.) -
Komplikato
veterán
PC POP-on láttam egy HD2400XT vs GF8500GT témát, azt hittem teszt, erre kiderült, hogy NVidia(!) anyag arról, hogy mennyivel jobb az ő 8500GT-jük. Lol. És ez több oldalon. Miért nem a 8400GT-vel hasonlítgatták?
Még olyan táblázat is van benne, hogy melyik HD2400 kártya melyik alkatrésze mennyibe kerül, na ezt honnan??? És miért?
A második oldalon összehasonlítják a 64 bites HD2400pro-t a GF7300GT és húzott 7300GT(????)-vel, és megállapítják, hogy utobbi 3x gyorsabb. Lol. A tesztek 1600-ban persze ...
[link]
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
Zé_Mester #367 üzenetére
Rosszul gondolod.
A GDDR3-as alapórajeles kártyánál is ami limitálja a kártyát, az a GPU órajele, és mint fentebb írta valaki, az is megy 2000MHz felett. Ha lesz valami erőssége (minimális tuning pluszt leszámítva), az a +512MB VRAM lesz, kérdés mikorra látjuk meg a különbséget?
(Mert ha addigra már pl. HD2950 lesz vagy újabb, akkor megint nem éri meg.)
Meg azért fontos, mert lenyomhatja az árakat ... -
Komplikato
veterán
Nem akarok senkit elkeseríteni, de nem véletlenül lesz 1GB-os is 2900-ből, meg lenne fogadásom, hogy a köv. NVidia GPU (G90? G92?) mellé is raknak ennyit, sz'al lehet neked lesz igazad, és komoly DX10 stuffhoz az 512 is kevés lesz.
Azért az is elgondolkodtató, hogy már elég régen van olyan játék, ami simán kihasználja az 512MB VRAM-ot játékban akkor is ha NEM nagyfelbontsban nyomja valaki, és akkor az még csak DX9. DX10 kártyának meg nem viccből kell tudnia 8096-os textúranéreteket. -
Komplikato
veterán
Ööö, azért ugye a hírben is benne van, hogy az UVD benne van és jól működik a HD2400, 2600 kártyákban (sőt HD2350-ben), valamint az ATI állítása szerint nem is állították, hogy a HD2900-ben benne van. (Ellenben nem tagadták)
Szóval aki NEM csúcskártyára hajt, annak pont nem is lesz kára belőle, hogy a leggaygibb HD széria szépen viszi majd a HD videokat ;) -
Komplikato
veterán
válasz
nokia5300 #295 üzenetére
''Láttam a tesztjét és a dx10 teszt kicsit elkeseritő.
''
MIFÉLE Dx10 tesztet???
Jelen pillanatban csak az NVIDIA szponzorálta Lost Planet van kint, ami nem igazán reprezentatív, meg egy félkész Call of Juarez demo (ill. ha jól láttam kettő, egy ATI-s és egy NVidiás?)
Szintetikus shader tesztekben valamind DX10 SDK sample futtatásában viszont fényéveket ver az R600 a konkurenciára. Tehát jelen állás szerint halvány lila gőzünk sincs milyen lesz igaziból DX10 alatt. -
Komplikato
veterán
Véletlen elnéztem a HKEPC oldalára, és látom ők 17-én raktak ki tesztet 14-e helyett, viszont itt 8.38-as driverrel csinálták. (Pontosabb verziót nem tudok, elvileg van már RC2, RC3, sőt RC7 is.)
Gondoltam hátha érdekel valakit. Meg lap alján van egy érdekes táblázat a shader teljesítményekről.
[link]
Persze az oldal kínai nyelvű, de a táblázatok és a konfigleírás ánglius. -
Komplikato
veterán
válasz
Jhonny06 #178 üzenetére
''A 2900-as szériának lesznek újabb VGA-i?''
Erősen reménykedünk egy olcsósított ''HD2900XL''-ben, az XTX valószinüleg már csak 65 nanométeren jön ki (lehet X1950XTX lesz belőle?), a kisebb HD2600 kártyák meg csak júniusban várhatóak egyenlőre. Persze biztos kijön még pár alverzió, mondjuk valami HD2900/HD2950 Pro/GT az X1950pro/GT mintájára vagy ilyesmi, de az még nagyon odébb van. -
Komplikato
veterán
Jöttek ki RD/RS690-es chipsetes lapok, a GigaByte ilyen lapjáról ma volt kint teszt az OCworkbench.com oldalon. De mint a többiek írták, mindegyik normális PCI-E alaplapba belemegy, inkább táp miatt érdemes aggódni. (Némelyik tud CF-et is, de csak 8+4 vagy 8+8 felállásban, 16+16-hoz valami extra RD580-as deszka kellhet.)
P.S. Persze nem Drizzt mesternek válaszoltam, hanem akinek felelt.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
-
Komplikato
veterán
Easy Cowboy!
Szerintem túlreagálod, a legtöbb HW oldal (majdnem összes) ezzekkel a régi driverekkel tesztelt, és csak pár említette meg, hogy nem representative a dolog még. Az emberek hetek óra vártak a tesztekre, egyik oldal sem annyira ellensége magának, hogy odaírja a tesztek igaziból nem érnek semmit. Ha meg mondjuk fél év múlva nem vagy minimálisan változnak az arányok? Seni sem jós.
Szerintem a PH-n lesz maj teszt ha kijön a középkategória nagy sokára, és ha kis szerencsénk lesz, abba talán beveszik a ''nagyokat'' is, hogy átlátható legyen ... persze friss driverekkel. Meg addigra talán Xp és Vista alatt is lesz sok tesztelni való stuff is. -
Komplikato
veterán
válasz
Antimatrix #153 üzenetére
Aljas mód bekapcs:
Lehet azért van így beárazva, nehogy valaki berendelje, mert akkor megeshet az a csúfság, mint minden újdonsággal rendre, hogy a T. magyar ''forgalamzók'' kapjál meg legutoljára, sz'al várhatnak rá vagy 6-8 hetet, stb.
Így megspórolnak maguknak kis idegességet. -
Komplikato
veterán
-
Komplikato
veterán
válasz
Armando_19 #104 üzenetére
Áhh, inkább töröltem ...
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Ott van a lista végén, hogy Valve - Half Life 2 Black Box kupon jár hozzá, más tészta, hogy lesz vagy Karácsony mire az kijön végre ...
Abban van HL2 Episode 2, Team Fortress 2 és a Portal.
Ha ennél több kell, akor ott van az Asus Stalker Editionja, ami ugyan annyiba kerül, mint a sima(?) és a Stalker mellé jár a kupon is ... legalább is amit a Svédek nitróval szénnéhúztak, anna volt a dobozában az is. -
Komplikato
veterán
Nagyjából sikerült eljutnom valameddig, de ott már olyan dolgokat kért amit nem sikerült kihámozni online ferdítéssel se, ... 2 hónappal ezelöttig free volt, csak túl sokan cuppantak rá külföldről.
Pedig sok kincs volt fent, Mobility driverek (többféle), sőt sikerült Rage Pro-hoz XP drivert is leszednem onnan. (Pedig az elég régi darab.)
A Radeon.ru és hasonló oldalak meg jó ideje nem tesznek ki ilyen kiszivárgott drivereket már.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Atimania.com oldalán van Catalyst build 8.38 RC2, de egy ideje csak regisztrál userek tölthetnek le (és eddig többszörre se sikerült reggelnem a koreai oldalra) ... valakinek egyébb tipp? Google meg kb. semmit nem talál meg ami nem több hetes és/vagy nem fizetik.
-
Komplikato
veterán
Terveztek egy szuper engine-t 65 nanora, aztán a gyártósor szivatta őket, majd egészet átrakták 80 nanora, hogy még idén ki is jöjjön, de az meg melegszik és nem bírja az eredeti órajeleket. Kb. ennyi.
Ja igen, gyári GDDR3-as Asus HD2900XT találkozása a folyékony nitrogénnel: (Mondtam már, hogy a skandinávok marhára unatkoznak?) [link] -
Komplikato
veterán
Az a baj, hogy a CoJ és Lost Planet teszteket elnézve, nem csak a HD2900XT, de még a GF8800Ultra SEM üt DX10 alatt. Akkor most képzeld oda azokat, akik megpróbálják ezeket futtatni pl. Gf8600-al vagy HD2600 kártyákon. Azt hiszem megint bejött, hogy minden új technológiából csak a második eresztést szabad megvenni.
-
Komplikato
veterán
válasz
Mákos7észta #8 üzenetére
Örüljünk ha a 640-es GTS ára körülre becsúszik, 55-60K körül te max. XL-t fogsz kapni ... vagy karácsony körül Pro-t.
-
Komplikato
veterán
válasz
Mákos7észta #6 üzenetére
Árakat már egy hete tudni. Hivatalos XHD2900XT 512MB ár 399USD, eddig talál legkisebb ár dollárban 410.90USD (OEM Sapphire), euroban a dobozos Asus 366€ (Stalker Edition), és a dobozos Sapphire 365€, az OEM Sapphire meg 357€ volt. És innentől ez már csak lefelé fog menni.
PH bazáros ár 85.800HUF volt, legolcsóbb beharangozott kisker ár meg 88.000 körüli volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest