- Felkészült a Redmi 15C
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Telefunen
őstag
-
Telefunen
őstag
válasz
FRENK1988 #14586 üzenetére
Szétszedni nem túl bonyolult, bár kb. 20 csavaron kell átverekedned magadat. A hátlappal kell kezdened, aztán már adja magát. Sajnos teljesen le kell bontanod a hűtést, hogy a bordázatot ki tudd takarítani.
Ennek ellenére a kártya nagyon hangos terhelés alatt. Ezen legfeljebb egy másik hűtéssel tudsz változtatni, de annyit már nem nagyon érdemes rákölteni. Tudtommal megfizethető Xtreme2900 már nincs TTS-nél (én 5K-ért vettem, sokba került a kártyához képest, de legalább teljesen hangtalanná vált a cucc), így talán AC S1-el kellene próbálkoznod.
Terhelés nélkül, megfelelően alulfeszelve (0,875-0,900V) és alulórajelezve (300/500) simán elvan 50 fok körül a kártya 25%-os ventilátorfordulat mellett, így pedig még csendesnek mondható.
-
Telefunen
őstag
válasz
alibaba78 #14571 üzenetére
Igen, a CCC-s overdrive nem műkődik ha nem 8 tűs van bedugva. Ellenben készített már +2tűs csatlakozást hozzá házilag itt a topikban valaki, csak földet bekötve és megnyílt az overdrive lehetősége. Tuningolni egyébként úgysem CCC-ből érdemes, hanem Rivából, vagy BIOS-ból
-
-
Telefunen
őstag
válasz
FRENK1988 #14562 üzenetére
Rá lehet, de koránt sem biztos hogy működni fog (eltérőek lehetnek a memóriaidőzítések, a ramok gyártója...), ráadásul nincs is értelme, hiszen a saját BIOS-odat is átíratod ezekre az órajelekre.
Egyébként ATiWinflash-el lemented, majd RBE-vel editálhatod a BIOS-odat. Egyszerű, nincs buktató.
-
Telefunen
őstag
válasz
Telefunen #14560 üzenetére
Nah, alighogy szidtam egy sort az AC-t, a Freezer 7-em rögzítőklipszei közül az egyik el is tört (levettem hogy megtisztogassam és benchelhessek egy nagyot)... Most négy csavar tartja a laphoz, elég szerencsétlenül (alátétnek az anya és lap között postai ragasztószalag szolgál), tehát már ezt is biztosan cserélem.
-
Telefunen
őstag
Megjött az AC Xtreme 2900-as hűtőm. A felszereléssel meggyűlt a bajom, lévén olyan csapnivaló minőségben állították elő ezt a hűtőt (bár lassan nem is csodálkozom ezen, ha AC termékről van szó, a Freezerem, ill. a régi AC X2-őm sem volt valami passzentos), hogy olyat még nem láttam. Az összes lamella el volt ferdülve, a VRM hűtő modul pedig nem fért el a kisebb bordázattól.. Kénytelen voltam annak az egyik lamelláját rátolni a mellette lévőre, és még így is nyomja a VRM bordát a nagy hűtőblokk. Felháborító, különösen annak fényében, hogy ez a hűtés kizárólag erre az egy kártyára kéne hogy jó legyen, ill. hogy ez újkorában azért elég prémium cucc volt.
Azért megvan az öröm, mert igen hatékony és csendes
. 60%-ig gyakorlatilag nem hallom, ez pedig már éppen elég ahhoz hogy 60 fok alatt tartsam a GPU-t, és 95 alatt a VRM-eket (ami valóban több mint a gyári hűtéssel, de szvsz. még nem vészes).
-
Telefunen
őstag
válasz
Speed® #14555 üzenetére
Nálam nagyon diszkrét a VRM-ek hőmérséklete. Valószínűleg a PRO-ra más VRM-ek kerülhettek, mert nekem a maghőmérsékletet jó ha eléri (2x80-al is OK volt a VRM, csak a mag melegedett túl).
Egyébként tudom hogy nem racionális döntés egy ilyen karira még 5K-t költeni, de nekem egyelőre elég, és nem volt kedvem belefolyni egy hosszas üzletelésbe.
-
Telefunen
őstag
A burkolatlevétel, majd 2x80-as, 1100-as venti kevés volt az XT lehűtéséhez, így most várom az AC Xtreme 2900-am. Remélem azzal végre megoldom a zajterhelés problematikáját...
-
Telefunen
őstag
-
Telefunen
őstag
válasz
FRENK1988 #14541 üzenetére
Crysis-ból csak a Warhead-el van tapasztalatom. Az egész szépen megy többnyire Gamer beállításokon is, 2xAA-val, 1024-ben.
Stalker-ből csak a gépzabáló CS-ról tudok nyilatkozni. Az 960x720-ban (mert szinte ugyanúgy fest mind 1024-ben), 2xAA-val (mmint DX10-es, valós AA-val), DX10-ben. közepes textúrákkal és árnyékkal, napárnyék nélkül, olyan 50-60 FPS, ami harc alatt is 40 körül marad.
Egyébként a tesztekben a 3870 eredményei nagyjából fedik az 2900XT eredményeit, tehát megtalálod hogy hogyan futhat. Szvsz. némi tuninggal a 2900XT akár erősebb is lehet.
-
Telefunen
őstag
válasz
juloko #14537 üzenetére
Pedig az ID a gyártót szokta jelölni, szal nem is értem.. Én is ATiwinflash-t használok. Esetleg próbáld meg Storms (ugyanilyen kártyája van) eredeti BIOS-át.
-
Telefunen
őstag
más VRM-ek lehetnek az XT-n és a PRO-n, mert nálam 1,2V-on is megállnak 80 fok alatt a VRM-ek, gyári hűtéssel (bár az talán jobban hűti őket mint a HR03)
Egyébként jó megoldás a kártyahelyre szerelhető venti. Nekem anno 2db 8cm-es hűtőtte a csupasz (vagyis műanyagburkolatától és ventilátorától megszabadított) Accelero X2-vel szerelt X1950PRO-mat, de azok gyorskötözővel összeszerelve, 4db, hosszú csavaron álltak, a ház aljában (nem volt több bővítőkártya, így belefért).
-
Telefunen
őstag
válasz
Molnárka007 #14519 üzenetére
Nem lenne racionális döntés.. Hangos lenne (mert sajnos egy ilyen kombónak MUSZÁJ annak lennie.. még 1db is üvölt terhelés alatt, nemhogy 2), teljesítményben lemaradna egy 4870 vagy egy GTX260 mögött, és zabálná az áramot (üresben 100-150W csak a két kártya, terhelve 300-400W). Nem kell feltétlenül ASUS top kariban gondolkodnod, az is csak ugyanazt a refhűtést kapta mint a többi (akkor már inkább sapphire toxic). A két 2900XT 1Gb árából vegyél inkább egy 4870 1Gb-ot (A márka pedig mind1, hidd el nekem és az egész fórumnak. A referenciakártya az referenciakártya).
-
Telefunen
őstag
Ha már így belekezdtem, gondoltam tovább finomhangolom a saját BIOS-omat is. ATT-vel vittem szépen lefelé a feszt és az órajelet, mígnem 169/189@0,775V-nál megálltam. Ezt be is lőttem szépen 2D-s profilnak BIOS-ban. Restart, ránézésre minden rendben. Furmark indít. ok-ok. Kilépek és összeomlik a kép. Hiába tudja a kari stabilan 2D-ben a 169/189@0,775V-ot, sajnos az órajelkapuzás itt már nem működik megfelelően...
-
Telefunen
őstag
Remélem nem azért nem kapok semmi visszajelzést, mert nem funkcionálnak az általam összedobott BIOS-ok (azért próbáltam viszonylag biztonságosnak tűnő órajeleket és feszeket beállítani)
-
Telefunen
őstag
Tedd fel ide az eredeti BIOS-od (megcsinálhatnám egy techpowerup-on talált Sapphire 2900PRO BIOS-ból is, de biztos ami biztos, ráadásul csak feltételezem hogy 256bites kártyád van), vagy készítsd el te magad Radeon BIOS editorral.
-
Telefunen
őstag
válasz
Dark KillerX #14441 üzenetére
CoJ DX10 bench:
1280*1024, high beállítás (2048*2048-as shadowmap méret, 2-es árnyék minőség -normal-, 4*MSAA):min: 9,5FPS
max: 58,3FPS
avg: 24,8FPSkonfig az adataimnál. (E6300@7x500, 4Gb RAM@1000/CL5, 2900XT@800/900)
Egyébként a teszt ellenére maga a játék teljesen simán megy DX10-ben (bár csak 1024x768-ban játszok). Soha nem láttam még 9,5FPS-el futni (bár a teszt egy másik perspektívát kínál ahonnan több dolgot belátok -több a számolnivaló).
-
Telefunen
őstag
válasz
Storms #14426 üzenetére
Előbb mérd le rivatunerrel, vagy HWMonitor-al hogy most mennyit kap 3d-ben (miközben teljes képernyős 3d-s alkalmazást futtatsz, a háttérben fusson a HWMonitor), mert változó ezeknek a kártyáknak az alapfeszültsége. 1,2V a max amit szerintem érdemes neki adni, de az enyém annyit kapott már gyárilag (a fogyasztás, hőtermelés miatt próbáltam csökkenteni, de CoJ alatt hibázott kisebb feszen).
-
Telefunen
őstag
válasz
Storms #14417 üzenetére
XP alatt már korrekt eredményeket kapsz (esetleg teszteld újra a friss beállításokkal Vista alól is, nálam semmivel sem ad rosszabb eredményt a 3DM06 Vista alatt). Természetesen a proci "csak" 8x476-on (vagyis kb. 3800-on) ment, csak a buta 3dmark a maximális szorzóval számol, ezért hitte hogy 4750-en jár a procid.
RBE-vel én 0,9V-ot és 300/500-at állítottam be 2D-s órajelnek ill fesznek, a ventilátorszabályzást pedig az alábbiak szerint lőttem be:
0-50 fokig 25%
50-70 fokig 31%
70-75 fokig 38%
75-80 fokig 50%
80 fok fölött 100%A régi 96 shaderes GTS-nél pedig egyértelműen erősebb ez a kártya (különösen az újabb játékokban), inkább a 8800GT az ellenfele, hiszen így 800-as GPU frekivel kb. egy 850MHz-en ketyegő 3870-el ér fel (a 2900XT az 512bites memóriavezérlő miatt sokkal jobban skálázódik) -ráadásul a te kártyád 1 gigás..
GTA4-el nem játszom, így nem tudom ott hogyan viselkednek a régebbi driverek. Máshol nekem nem volt gondom az XtremeG féle 8.7-es Catalyst-al (ami elérhető innen).
Egyébként ha kiváncsi lennél a VGA tuning stabilitására, akkor a szintetikus benchek helyett ajánlom a Call of Juarez-t DX10-ben... nálam 800MHz-en 1,125V-ról azonnal szétesett a kép (pedig sehol máshol nem volt gond), vissza kellett állítanom a gyári 1,2V-os értéket.
-
Telefunen
őstag
válasz
Storms #14411 üzenetére
Nem rossz eredmény, de kicsit azért keveslem (és nem a Vista miatt). Próbálkozz régebbi meghajtóprogrammal (pl. 8,7) az újabbak ezeken a kártyákon már semmit nem hoznak (sőt). A procinak az 1,4V szvsz. már káros is lehet (gondolom csak a teszt erejéig kapott ennyit), érzékenyebbek ezek a 45nm-es CPU-k. Esetleg nagyobb teljesítményt érhetnél el ha magasabb FSB, kisebb szorzó kombinációt alkalmaznál, a memóriáidat pedig szinkronban hajtanád (és lehetőleg legalább 5,5,5,15-ön) -pl. 9x400, ram 1:1, így talán még a proci is beéérné emberi fesszel.
Viszonyításképpen az én eredményem: 11869
mod: esetleg néhány pontot az is hozhat ha nem SW-esen tuningolod a kártyát, hanem a kívánt órajelet beleírod a BIOS-ába, az RBE 1,20 tökéletesen kompatibilis a kártyával, lehet vele klassz alacsony feszültségű és órajelű 2D-s profilt is csinálni
-
Telefunen
őstag
Szlobi azt akarta mondani hogy a valós alkalmazások szempontjából nem jelent semmit a 3dm01-es eredmény (teljesen igaza volt), erre le lett oltva, és bocsánatkérés helyett.. szánalmas
-
Telefunen
őstag
keresd meg a játék mappája/data/cmn mappában a ''cfg_pc_h.ini'' file-t, nyisd meg, majd ezt a sort:
DISABLE_DOF = 0
írd át erre:
DISABLE_DOF = 1
(esetleg ha ez ahhoz vezetne hogy elmosódottak a visszajátszások akkor még írd át ezt a sort is:
IGNORE_DOF_DISABLE = 0
erre:
IGNORE_DOF_DISABLE = 1 ) -
Telefunen
őstag
válasz
Mr. Maffia #44 üzenetére
Az R520 is bika volt csak sok idő kellett neki mire kiforrta magát (a kezdeti tesztek nagyobb része a 7800GTX-et hozta ki győztesnek az x1800xt-vel szemben, holott mára egyértelmű melyik az erősebb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest