- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
m4rc!
őstag
válasz
Gaboman #9309 üzenetére
Okés, én se 3DMark-al gémelek, csak azért mégis furcsállom a dolgot..mind1
Ha majd jön a kövi ATITool vagy RaBiT, akkor már lehet végre szoftveresen is állítgatni a feszeketAdamka3kerék: 3870-hez képest milyen szerinted ez a 256bites pro? Ha szabad kérdezni miért cseréltél?
-
Armando_19
őstag
válasz
Gaboman #9231 üzenetére
Ja,de mikor rájövök, hogy mennyi az eredeti PRO magfeszültség, adok ennek a 256bitesnek rendesen. Bár Megvallom az őszintét, egyenlőre semmilyen játékkal nem volt vele gondolom 1280-ban,szal lehet nem is piszkálom
Meg régebben már leírták, csak nemtudom milyen szóra keressek rá... 5 perce szívok vele, hogy hogyan lehet szoftveresen átírni a biost,é s adni neki kraftot
-
leviske
veterán
válasz
Gaboman #9148 üzenetére
A 3-as elvileg a pcie óta kiadott szériát jelöli ugye,ha valaki átszámolja...
A pci-e óta kiadott szériák:
1. X0xxx széria (pl: X800)
2.X1xxx széria (pl: X1900)
3. HD2xxx széria (pl: HD2900)
Az ATi nem feleslegesen hangsúlyozta, hogy számozást váltott. Minden valószínűség szerint a HD3870/50 régi számozás szerinti neve a HD2800XT/PRO lenne, ami már kevésbé hangzana jól és természetesen hasonló helyzet állna fel, mint az nV-nál (azért a HD2800-asoknak jobban illene lemaradni, mint jelen pillanatban teszik azt a HD38-asok.) -
banderasz77
addikt
válasz
Gaboman #9146 üzenetére
Egy kicsivel még jobb is a SM3.0/HDR érték 4700 helyett 5300 pötty. Valami optimalizált kártyáról van szó, teljesen átszervezett PRO@XT ez.
Én 26MHZ-val kevesebbet értem el a GPU-nál, viszont halkabb, nem melegszik annyira és mindenképpen gyorsabb, mint ez előző 820-on. Érdekes, de ez van. Lehet, hogy mégis tud valamit ez az új 256 bites memó interfész??? -
Silenzio
addikt
válasz
Gaboman #9121 üzenetére
valóban nem néztem. De most igen és számomra nem bizonyít semmit. Ismerek olyat aki 47000 ft-ért vett Mo-on bontatlan 8800 Gt-t. Szerinted ez a jellemző? Szerintem nem. Én tökéletesen elégedett vagyok a pro-mra kiadott pénz mennyiségével. A 8800 Gt kb. 30%-kal gyorsabb, és momentán kb. 60%-kal került volna többe. Ez nekem nem gyere be... 63-ért tudok biztosra 3870-est. De ne mondd már hogy annyiért megéri! A bolt amit hívtam GT-ügyben, mondta (korrektség azért ez kérem) hogy ne merészeljek 8800 Gt-t venni, mert az a VGA maximum 45000 ft nettó árat ér! Nem többet, mert a gyártó ebbe a szegmensbe pozicionálta. Akkor a 3870 maximum 45-50000 Ft-ot ér bruttó. Mellesleg nekem max. 5 ezer ft-ot érnének meg az előnyös tulajdonságai a pro-hoz képest. Na jó, 7-et. Kerekítsünk felfelé: bruttó 50k. Ennyiért 3850-est sem kapsz (512-eset, a 256-osról meg ne beszéljünk inkább)...
-
Silenzio
addikt
válasz
Gaboman #9104 üzenetére
Hatvanakárhány ezerért már lehet venni 2900 XT-t. Az alapból gyorsabb mint a 3870, igaz, valamennyivel drágább is. Meg sokat fogyaszt, nagy stb. Ebben a szegmensben tehát egyértelmű. Én azért vettem a pro-t, mert 60 körüli árat nem szántam volna ezért a teljesítményért. 45-ért viszont megkaptam postaköltséggel. Innentől tiszta sor. Külföldön egy 2900 pro viszont csak 30 ezer ft-nak megfelelő valuta. Innentől a dolog egyértelmű.
-
Silenzio
addikt
válasz
Gaboman #8983 üzenetére
Ezt én is leírtam már, de azért ANNYIRA nem rossz a helyzet, mint amikor egy 1800+-os Athlon XP-vel próbáltam egy 6800-as GF-et meghajtani... A Core2-esek és az X2-esek közt nincs nagyságrendi különbség. "Csak" relative nagy. Egy 5600+-6000+-os X2-re váltanék majd 1-2 hónap múlva, de már gondolkozom a Core2-cserén is. Most már megfizethetőek, sőt... A proci persze menne 2800-3000-et, csak ez a fránya nf570 ultra nem akarja...
Nem értem, ez custom, cvarokkal buherált beállítás? El tudnád küldeni a file-t? Kéne egy olyan ami relative partiban lehet az én gépemmel is...
-
Silenzio
addikt
válasz
Gaboman #8979 üzenetére
Hm... Akkor az eredményeken is jól látszik, hogy a 256 bites memóriavezérlő csak 1-2 fps deficitet jelent az 512-eshez képest. Ami nagyobb felbontásokban azért jócskán megnőhet. Nem véletlen, hogy 1600x1200-ban a 2900 xt beelőzi a 8800 Gt-t, Crysisban is, ami nVidia-párti, és ugye mindenki arra pályázik mostanság hogy Crysis-olhasson. Egyre inkább látom, hogy nekem bőven elég lesz ez a 2900-es... Már csak a procimat kéne leváltani - 2600 Mhz-nél többet nem nagyon fog menni ezzel a lappal... De azt legalább bírja. Az eddigi antituning gépeimhez képest ez igazi csoda...
-
leviske
veterán
válasz
Gaboman #8770 üzenetére
Mint már említettem: 50 fölött az ATi-k meg se fordulnak a fejemben. Az XT-t meg csak 90 környékén lehet kapni újonnan, de még használtan se nagyon megy 60 alá.
A másik gondom a XT -vel: hogy nagy a fogyasztása, tehát, ha később CF-et akarnék, akkor paks közelébe kéne költöznöm.
MOD: meg az sem mellékes, hogy nem szeretnék hajszárítót szerelni a gépembe...
-
leviske
veterán
válasz
Gaboman #8768 üzenetére
Nem vagyok elfogult. 70-est akarnék veni, de ha nem kapok 50k alatt, akkor nem veszek. Ha 50 fölé megyek, akkor már inkább veszek GT-t.
Egy ideig gondolkoztam XT-n, de nem nagyon szeretnék használtat venni, 90k-t meg nekem nem ér már meg.
1 hónap alatt sikerült kiábrándulnom pókékból... pedig még 15.-én vettem volna 60körül...
-
spiercell
aktív tag
válasz
Gaboman #8736 üzenetére
Hát igen, talán a következő driver
Bár a crysis-on segít a hotfix, összemértem a karimat az egyik barátom Albatron 8800Gt-jével, és egy olyan maximum 15-18% előnyt mondok neki, persze semmi konkrét csak fraps-al néztük a két gépet, hogy mikor hogy megy. Pl az elején a ködös részen volt a legnagyobb a különbség 32-40 a gt javára. Az xt-m csak a jelzőfénynél ad nagyobb fps-t a gt-nél 34-29 arányban. Beállítások minden high, élsimítás nincs és mindkét kártya alatt 2Ghz-es CoreDuo. (ő a lapja miatt nem tudja húzni, én a táp miatt, de hamarosan változni fog)
-
banderasz77
addikt
-
lordEVO
tag
válasz
Gaboman #8582 üzenetére
Köszönöm szépen de nekem nincs fent xp.
Egyébként erről azt olvastam hogy azért csináltak ilyet a crytek-esek mert amikor még nem volt dx10 akkor valahogy szimulálni kellet dx9 alatt is és ezt alkalmazták.
Inkább levettem az árnyék részletességet és már elfogadható a sebesség
Azárt mégegyszer köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest