- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
vazzz
őstag
-
vazzz
őstag
válasz
Tamas7 #10058 üzenetére
Akkor minek kérdezed? Ha a dobozára az van írva, akkor vegyél olyat. Ha lusta vagy visszaolvasni, hogy mik a tapasztalatok, mit érdemes venni, akkor hajrá. Egyébként az emlegetett boltban 800ft-tal több a Corsair, mint a Chieftec... no comment.
Asszem ide se jövök többet, mert csak felidegesítetek -
vazzz
őstag
válasz
Gino20 #10034 üzenetére
Azok közül a 12k-s, amiket írtál.
Asus miért ne lenne jó? Nekem is az van, 512bites 2900pro-t hajtott, aminek még 2 tápcsatija volt és többet fogyasztott, mint a 256bit-esek, 3db hdd, 2 dvd-rw, 4gb ram, e6750@3800mhz társaságában. Ennyit tudtam kihozni belőle anno: 05 06
Tehát ha ilyened van, nem kell tápot cserélned. -
vazzz
őstag
válasz
Gino20 #10024 üzenetére
Már unalmas egy kicsit néha, hogy mindenki megy a tápos topicba először, ami nagyon jó választás, hisz olyan topicban érdeklődik az ember, amelyhez a kérdése kapcsolódik.
Ott adnak neki tanácsot, hogy ne vegyen nagy tápot, mert az csak parasztvakítás. Benéz azért ide is, hogy milyet ajánlanak a tulajok, mert a tapasztalat mégis más, mint az elmélet. Ez is helyes döntés, de itt az ellenkezőjét hallja, hogy nem bírja normálisan kiszolgálni egy pl.350-es táp ezeket a kártyákat. Mivel nincs pénz nagy tápra, és a "táposok" is azt mondták, hogy nem kell a nagy számokra hallgatni, így már két érv szól a kisebb táp mellett. Ezeket mérlegelve elmegy vásárolni. Miután bevásárol egy kis tápot, mellé egy 2900pro/xt-t, jön ebbe a topicba, hogy nem jó valami a konfiggal, csalódott a vga-ban, kevés a 3dmark pont, nem lehet húzni, néha el se indul a konfig, stb.
Meg kellene már érteni végre, hogy az ajánlott egy 450w-os minőségi táp, ha ennél nagyobb, az csak jobb lehet. 400-as is elviszi, de komolyabb tuning felejtős. Azt is tudom, hogy ha valaki ilyet mer kérdezni a tápos topicban, hogy pl. az 550w-os Enermax a jobb, vagy az 550w-os FSP, akkor nem válaszolni fognak, hanem kicsúfolják, hogy minek kell neki akkora táp, hisz nincs az a konfig, aminek akkora cuflára lenne szüksége (muhaha), majd rábeszélik egy passzív 350w-os csodára. Természetesen nagyon sok konfigot elvisz az a táp is, de egy 2900pro/xt-vel szereltet nem. 400w-os tápokkal is használnak itt ilyen vga-kat, lehet, gond nélkül, de ha csak egy picit is előrébb gondolkozik az ember és most áll táp vásárlás előtt, akkor számításba kell venni egy esetleges későbbi procicserét, netalán négymagost és ahhoz máris nagyobb táp kell. Ha most veszel tápot, ne sajnálj 12k-t rá, mert ha a kisebbet veszed és nem válik be, akkor azt a pénzt buktad.
Nekem ez a vélenyem erről, ha nincs igazam, kövezzetek meg.
Ez jó hosszú lett -
vazzz
őstag
válasz
banderasz77 #9941 üzenetére
Mint sok más se...
-
vazzz
őstag
-
vazzz
őstag
válasz
Armando_19 #9012 üzenetére
Szerintem jó a gyári hűtés hatékonyság szempontjából, de ha komolyabban kell hűteni, akkor 100%-on kell pörgetni, akkor meg nyugodtan porszívózhat melletted az asszony, észre se veszed a ventihangtól.
-
vazzz
őstag
válasz
Armando_19 #9005 üzenetére
Mindenki: Szoktatok olvasni is, vagy csak write-only?
-
vazzz
őstag
válasz
Des1gnR #8936 üzenetére
Szvsz 2900pro a legjobb választás, mint említettem. 2900xt órajeleit viszi, sőt akár szerencsés esetben még az felett +100mhz-et is. Ha csak azt nézzük, hogy xt órajeleit viszi lazán, akkor már megérte. 8800gts 320 elmehet a sunyiba, még a 640-es társával együtt is, a 2900xt mellett. 3850-ről nem nyilatkozok.
Reális értékek, szerintem:
2900xt 1024mb 512bit: 60-62k
2900xt 512mb 512bit: 55-58k
2900pro 1024mb 512bit: 53-56k
2900pro 512mb 512bit: 48-52k
2900pro 512mb 256bit (már ilyen is van, mint kiderült) 38-42k
2900gt 256mb 256bit: 35k
3850 256mb 256bit: 36-37k
3850 512mb 256bit: 40-42k
3870 512mb 256bit: 49-53kA 2900 sorozat átka a nagy fogyasztás és a zajos hűtő, cserébe viszont ad egy olyan teljesítményt, amit az új 38xx sorozat csak nyögvenyelősen tud beérni, vagy netalán megelőzni.
A 38xx sorozat előnye annyi, hogy kevésbé melegszik, kevesebbet fogyaszt, viszont a gyári hűtése ugyanolyan zajos, mint a 2900 sorozaté. Ami viszont várható az ati részéről az az, hogy ha egyszer sikerül rágyúrnia a driverekre, akkor a 38xx sorozatot fogja előnyben részesíteni a 2900-al szemben.
A régi 8800gts-ek közül a 640-es veszi fel a versenyt a 38xx és a 2900 erősebb tagjaival, bár általában mögöttük kullog.
Mindezek ellenére, az éri meg a legjobban, amelyik a legközelebb áll a szívedhez és a pénztárcádhoz, illetve hogy melyiket kapod meg az adott pillanatban olcsóbban. Már olyan össze-vissza árak vannak a vga-piacon, hogy nem csodálkozom rajta, hogy mindenki csak kapkodja a fejét, hogy most egyáltalán mi lenne a jó neki. (2 vadiúj azonos típusú vga között 20k különbség...ezt teszi a raktárkészlet hiánya...no comment)
Nekem ven egy 2900pro-m és egy 8800gtx-em. A 2900pro elhalálozott, ma ment gariba, jövőre fogom visszakapni valszeg az ünnepek miatt.Amit tapasztaltam a két kártya között az az, hogy a gtx-nél sokkal kiegyensúlyozottab minden játék, nem esik vissza a teljesítménye még extrém esetekben sem, így sokkal élvezhetőbb minden játék magas felbontásban és full grafikán. Viszont az szomorú, hogy a mai játékok csak a gtx kategóriájú vga-kon futnak úgy, hogy az ember élvezze legalább a látványt a silány játékmenet közben... tisztelet a kivételnek (pl. cod4)
Na ezt most jól megmondtam, pedig csak annyit akartam írni, hogy 2900proMár látom előre, hogy mindjárt jönnek a g92 és a 3850 topicból és nekem esnek
-
vazzz
őstag
-
vazzz
őstag
Ez jónak számít? [link]
-
vazzz
őstag
válasz
spiercell #8890 üzenetére
Nem azzal van a gond, hogy 256bit, és fel is van tüntetve, hanem hogy ha pl. egy bolt kiírja árlistába, hogy 2900pro 512mb 256bit, te meg nem hiszed el, mert biztos félreírták, de a biztonság kedvéért utánanézel a neten, gyártó honlapján, stb., (mivel hogy a boltban a polcon nincs egy db sem, hogy megnézd, mi van a dobozra írva) és nem találsz ilyet, akkor simán gondolhatod, hogy tényleg csak elírás, mert ilyen nem létezik. És közben meg de... és adsz pénzt egy olyanért, amit nem is akartál. Ez a szívatás.
-
vazzz
őstag
válasz
Terondal #8723 üzenetére
Akkor nálad a prostreettel van baj. Újabb driver mindig jobb, crysis-ra ott a hotfix, amúgy meg 7.11 elég sok javítást tartalmaz. Szvsz újabb driverrel jobban jársz. 800/2000-en szerintem nyugodtan használhatod, nálam is úgy megy néha, ha kell a kraft. Végülis addig húzod, míg bírja a kari, vagy a táp, ha nem bírja, kifagy, szétesik a kép, vagy restartol. Ki kell tapasztalni, hogy mit bír, ez változó.
-
vazzz
őstag
Van benne valami... bár nekem is volt 7950gx2-m 2db is, nagyon jók voltak, de annyira azért nem, amennyire drágák voltak. Érdekes egyébként ez a fejlődés... akkoriban kuriózum volt a gx2, 2gpu, 1 giga ram, brutális volt. Viszont egyik játék sem igényelte az 1gb ramot, a 2 gpu körül eleinte problémák voltak, nem támogatták az alaplapok, nem használták ki a játékok, stb... Mire helyrerázódtak a dolgok, már elavult lett, jött a 8800 sorozat és lehetett kukába dobni a 2 gpu-s tudományt. Ma már jól jön az 1gb ram a vga-n, de mire ez az újabb 2 gpu-s megoldás kialakul, már lesz szimpla vga, ami többre képes. Nagyon ki van ez találva... sajna túl gyors ez a fejlődés, és tökre felesleges mindig a topon lenni, mert az ember gatyája rámegy. Én tudom, tapasztaltam, ezért lassítottam.
-
vazzz
őstag
Most találtam még róla egy ILYET
-
vazzz
őstag
Nem kötöttem beléd, csak nem vágom, miért kell beleszólni olyan témába, amiben semmi személyes tapasztalatod sincs. Amúgy ha már kialakult ez a hangnem, akkor te meg olvasd el a 2900gt/pro/xt topicot, mielőtt marhaságokkal akarod megetetni a tulajokat, akik tapasztalatokat írnak, nem elméleteket gyártanak. Mindenki tudja, hogy minőségi tápból elég a kisebb, de ez a vga tuningoláskor nagyon kéri a kakaót, kell neki az amper.
Aki meg itt okoskodik, az te vagy,
Menjél a tápos topikba, mert én úgyis egy hozzá nem értő vagyok, kár koptatnod miattam a billentyűzeted -
vazzz
őstag
válasz
Silenzio #8260 üzenetére
Nálam a pro 850/2200-at tud, minden játék full grafikán megy, kivéve a crysist, de azt már lesz@rom, majdcsak megoldják atiék. Extrémebb tuningnál kéri a nagyobb tápot, de szerintem felesleges csúcson járatni, pl. 780/1900-at mindegyik tudja 1280x1024-ben, az meg mindenre elég. Crysis meg monnyon le.
-
vazzz
őstag
-
vazzz
őstag
válasz
#96302336 #8147 üzenetére
Én már azon se csodálkoznék
Egyébként csak azért bosszant a dolog, mert van egy bika vga-m, de hiába az, mert a balfék ati-brigád nem képes egy normális drivert írni rá... Lesz@rom már a kifogásokat, -pl. hogy a krájtek elhajtotta őket a sunyiba, ezért nehéz drivert írni- , nekik ez a feladatuk, oldják meg. Ha nem tudják megoldani időre és kifogástalanul, akkor meg monnyonak le. A mai világban nincs már olyan, hogy "megpróbáljuk"... vagy megcsináljuk, vagy nem. Ilyen hozzáállással nem lehet talpon maradni, de úgy látom atiék nem is fognak sokáig, ha nem változtatnak a stratégiájukon. Azért meg különösen mérges vagyok, hogy én kis senki létemre a munkám során nem csúszhatok egy napot sem a határidőtől, nem adhatok ki sz@r munkát a kezemből, mert az álásomnak lőttek, ezek meg fél munkát végezve foltozzák az elcseszett dolgaikat, én meg örüljek még annak is, hogy egyáltalán foltozzák. -
vazzz
őstag
Ez a hotfix egy kalap sz@rt se ér
A min fps magasabb, a max 1-2 fps-el alacsonyabb. Tehát átlagban ugyanaz. Annyit ért, hogy már nincsenek textúrahibák, semmi más jelentősége nincs, sőt markokban is gyengébb lett. Remélem helyrehozzák ezt a hotfixet végre egy normális driverrel, mert kezdek bepöccenni már az ígérgetésektől.
-
vazzz
őstag
válasz
greatchaos #7883 üzenetére
Akkor vegyél 88gt-t és hagyjál minket reménykedni
-
-
vazzz
őstag
válasz
Gaboman #7780 üzenetére
Igazából felesleges, bár a min. fps azért jóval kevesebb 3ghz-en... átlagban viszont szinte ugyanaz. Kíváncsi vagyok én is az új drivert mennyire tudják optimizálni, remélem javul valamelyest a helyzet. Úgy gondolom, 8800gt ide vagy oda, ez akkor is nagyon jó vga még a mostani driverrel is.
-
vazzz
őstag
-
vazzz
őstag
válasz
Gaboman #7762 üzenetére
Most végeztem. Minden high, 1280x1024, aa-off.
-
-
vazzz
őstag
válasz
Gaboman #7743 üzenetére
Igazából eddig 800/900 frekinél már nem volt stabil, most ezen a frekin minden teszt lefutott, utána airborne 4 órát ment. Még lehet, hogy van benne kraft, ezt a 825/1894-et lazán vitte.
Nem tudom, érdemes lenne-e rá felrakni az xt biost...Szoftveres voltmod műxik ezeknél a kariknál?
Ha valakit érdekel:
06:
05:
03:
01:Amúgy a csatit úgy oldottam meg, hogy a Sapphire 2db 6pines átalakítót adott, mindkettőt rácsatlakoztattam, majd a maradék két üres helyre rádugtam 2 gnd-t egy szétvágott molex-6pin átalakító segítségével. Ezért is nem világos előttem, hogy miért kap így több kraftot, miközben a 12v-os ágak száma nem változott...
-
vazzz
őstag
válasz
Overlocker #7739 üzenetére
Grat!
(Akkor megnyugodtam, hogy nem is olyan rossz az a 22k-s eredményem zárt házban stock coolerekkel. )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- World of Tanks - MMO
- Óvodások homokozója
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest