- iPhone topik
- Apple Watch
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
Ja igen emlékszem egy régebbi összehasonlító tesztre ahol azt hiszem 7900GTX/1950XTX és a 2600XT és talán egy 8600GTS szerepelt és ebben a tesztben főleg a Rainbow Six Vegas-ban az Oblivion-ban a Call of Juarez-ben és a Carbon-ban hogy vergődött a 7900GTX a 2600XT-hez képest.Amúgy kiváncsi lennék azóta,hogy javult a helyzet a 2600Xt-nél a teljesítmény az újabb Catalyst-kal.
-
Neked igen, de többen a textúraméretek növekedése miatt aggódtak - amiatt pont nem kell, azért írtam a postot.
Amúgy a setup/addressing rész valóban jó az R600-ban.
Anthony28: szerintem ne cserélj most videokártyát - várd meg az új ''midrange'' kártyákat vele, azok a high end árakat is fogják egy kicsit lejjebb húzni. -
rocket
nagyúr
Latom meg mindig nem erted, olyan aron arulja az AMD cuccait a nem letezo teljesitmenyuk miatt a konkurenciahoz kepest, hogy alig van hasznuk rajta, raadasul minden kategoriaban kestek a konkurenciahoz kepest.
1, 200$ a termek ara amin van 15$ haszon eladnak 1000000 darabot.
2, 200$ a termek ara amin van 30$ haszon eladnak 800000 darabot
Melyiket valasztanad?
Na ne tulozzal mar, akkor hozza max. nehany jatekban ha nincs se AA se AF bekapcsolva, ki a franc akar szurok nelkul jatszani 2007-ben egy 400$-os kartyan? az oke vannak enginek amik nem tamogatjak mar a MSAA-t, de ott az AF meg mindig, ott is hatalmas a teljesitmeny csokkenes, raadasul mar AF fronton sincsenek kepminosegben elol.
Kozepkategoria se annyira egyertelmu jelenleg mint ahogy azt leirtad 3 szoban.
''Középkategóriában aki GF8600-at vesz az hamarosan sírni fog, figyeld meg.''
Addigra lesz igazi kozepkategorias kartya az NV-tol, es biztos vagyok benne azok akik akkor radobbennek majd a 8600 sorozat gyengeire nem fogjak bojkotallni az NV termekeit hanem megveszik majd a 8700gts-t, amire szinten nem lesz az AMD-nek valasza idoben.
Ezt elkurt@k nem kicsit nagyon (Feri utan szabadon), csodalkozok Eric-nek meg nem adtak ki az utjat, bar nem tul valoszinu barmilyen GPU projectben resztfog venni.
-
rocket
nagyúr
GPGPU kapcsan egyhelyben toporasznak.
Megis mitol fogyna jol az r600?
Tudod te mire gondoltam (fp16) ,ne viccelodjel itt
Nem sok embert erint mire kepes papiron az r600 ha gyakorlatban jelenleg nem sokra.
Az AMD konyhajara alig hoz valami penzt az r600 es kistestverei haszon formajaban, igy hamarosan nem lesz mibol nagyokat almodni.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Es addig mibol elnek? mibol lesz penz a jovobeli fejlesztesekre ha csinalnak egy architekturat ami majd jo esetben 18 honappal (+6 honap kesest is idevehetjuk) kesobb er valamit?
R520-at ne keverd ide, az amikor megjelent nem kellett 400$-ert adni, hogy megvegye valaki es mar amikor akkor versenykepes volt, aztan 3 honap alatt kiforrtak a driverek, ehez meg hozza jott HDR+AA egyuttes hasznalatanak lehetosege, a kepminosege verte a konkurenciat, ezek kozul az r600 kapcsan semmi nincs az AMD kezeben.
[Szerkesztve] -
Tuco Ramirez
őstag
Nem vagyok bejáratos az AMD/ATI fejlesztőközpontjába, úgyhogy téged kérdezlek, mert látom, hogy vágod a témát.
Amit írtál, az jól hangzik, csak az a bibi, hogy a userek többsége azonnal szeretné látni egy újonnan vett VGA-nál az a kártyában lévő teljesítményt (a jelenlegi vagy a közeljövőben megjelenő játékoknál), nem pedig a távoli jövőben. -
Hmmm, nem furcsa, hogy a gyakorlati érték oda jön ki, mint amit a nyers számok mutatnak a szűrők alapján?
Amúgy a texture fetch latency az tök jogos, gondolom ezért van az R600-ban dupla annyi addressing és 5-ször annyi setup unit, mint szűrő. GTX-nél a 32/64-et nem értem, de erről már mintha beszéltünk is volna
Bioshockról a firingsquadon van egy nagyon jó összehasonlító teszt, csak abból meg pont a 8600-asok DX9 teljesítménye hiányzik - várom az update-et...
AA-ról én még nem ítélkeznék, de van abban vmi, amit mondasz.
Ár/érték kérdésben nézd meg a configomat -
7600GT
senior tag
Lehet, hogy nevetségesen olcsó a HD2600XT de nem tudsz mondani 5 olyan játékot amiben jobb lenne a 8600GTS-nél. Nah jó azért Oblivion, Vegas, TDU, CoH, Biosock ezekben mind jobb az nVidia kártyánál, de ez csak azért van,mert az nVidia nem tette magasra a lécet.
Nekem nem igazán meggyőző a HD2600XT inkább megvárom a HD2900Pro.
A 2900Pro/Gt ugye már 55nm-en jön ki?
Szerk.: Miért van az, hogy a fent említett játékokon kívül nagyon csúnyán elvérzik?
Pl.:Gothic3, Call of Duty 2, Carbon stb...
[Szerkesztve] -
No ez most meglepett. 3 dolog is van, amit nem értek (ill. 2+1):
- Miért a textúracímzőkkel számol? Szerintem egyértelműen a szűrők a szűk keresztmetszet (címzőből ugyanannyi van a két kártyának, és az R600 nagyobb órajelen nyomja + 512 bites memóriabusz - ha ezen múlna, ütné a G80-at, mint a répát)
- Sportszerűtlennek érzem a SI egységek beleszámítását a shader teljesítménybe. PS-ből 2-t hajtanak végre a vect5D processzorok, VS-ből és GS-ből meg 1-et (és ráadásul ott még sokszor tényleg SI-t csinál). Akkor mi használja? Ennyivel számolhatsz a G80 +MUL-jával is...
- A G80-nál miért nem kompenzál az órajelekkel?
Nálam így jön ki:
- G80: 128 skalár SP * 1350 MHz / 64 szűrő * 575 MHz = 4.7:1
- R600: 64 vect5D * 4 * 740 Mhz / 16 szűrő * 740 Mhz = 16:1
2600-8600 vonalon én is azt gondolom, amit Te, csak a gyakorlat nem hozzaA Bioshockban biztos voltam benne, hogy a Radeonok jobbak lesznek, ehhez képest DX10-ben a 2600XT a 8600GT alatt teljesít, a 2900XT meg a padló alatt kúszik valahol. Értem az AF-es dolgot, de ennyire a jelen ellen szerintem nem szabad tervezni egy kártyát...
-
Erre szívesen értekeznék egy hosszabbat, de sajnos hulla vagyok
Röviden:
Honnan vannak a számok? Én parasztosan kiszámoltam, és tök más jött ki (8800GTX: 4.7:1, 2900XT: 16:1, átlagos játék (ahol a 8600GT és a 2600XT cca. egyenlő): 6:1)
Azt ne feledd, hogy a magas ALU:TEX arányú játék a magas ALU:TEX arányú kártyán nem feltétlen gyors, csak kiegyensúlyozott. A 8800GTX és a 2900XT közötti különbség majdnem kizárólag az előbbi irdatlan számú textúrázójából jön, és alig az utóbbi nagyobb shader-kapacitásából. Érdekesebb a 8600GTS (4.3:1) VS 2600XT (12:1) viszonylat, ahol TEX-ben az előbbi gyorsabb 70%-kal, ALU-ban meg az utóbbi.
Asszem igaza volt venember83-nak, érdemes lenne egy VGA mélyvíz topikot indítani -
keIdor
titán
Értem, köszönöm a választ! Igen az UE3-al és a S.T.A.L.K.E.R. motorjával (X-Ray Engine asszem) kezdeni kell valamit, mert én pl. szeretem az AA-t és nem szeretnék lemondani róla... egyszerűen nem szeretem a recés éleket...
Akkor az SBAA a DirectX 10.1-ben fog eljönni, nem? Ott mondtak valamit, hogy 4×AA kötelező lesz. Szerintem az MSAA-t is leváltják akkor végleg.
[Szerkesztve] -
SzlobiG
félisten
-
Tuco Ramirez
őstag
Manapság már nemigen lehet kihúzni 3 évet még csúcskonfiggal sem, sajnos. Annak idején a GeForce4 Ti4200-vel meg lehetett csinálni ezt, de manapság már a két évvel ezelőtti csúcskarikkal (X800, GF6800) már nem jut messzire az ember ma az újabb játékoknál. Szerintem a magas ALU:Tex aránnyal járó a babért már az R600 utódja fogja learatni.
-
Tuco Ramirez
őstag
Minden ésszerű érv az R600 mellett szól
...kivéve a fogyasztást, a melegedést és a zajszintet. De a következő generációs, kisebb csíkszélességgel gyártott R600-utód kártyánál ezek is javulni fognak. Egyébként egyetértek veled, a kérdés csak az, hogy milyen hamar jönnek ezek a változások, amelyek kihozzák az R600 valódi erejét? Mert nagyon nem mindegy, hogy pár hónap vagy 1-2 év... -
rocket
nagyúr
Nem, de abban se lennek biztos jelenleg megerne-e megvenni 380$-os hd2900xt-t ami jo esetben a 280$-os vga szintjet hozza es valoszinuleg iden nem lesz valtozas, hosszabtavra jobban megerheti, de mint irtam mire ez a gyakorlatban megvalosul 200$-ert megkapod ezt a teljesitmenyt kazan es grillsuto nelkul
-
rocket
nagyúr
Tisztaban vagyok vele milyen potencial van az r600-ban de amig nincs legalabb 1 jatek ami megmutatja addig mind1, az, hogy milesz jovo ilyenkor nem fontos jelenleg mert addig eltellik 2 VGA ciklus es az r700 is kint lehet mar, igy az r600 tortenelem lesz addigra max. es nem merce az akkori allapotokhoz.
Azt se felejtsuk el rv670 kozeleg es mivel az r600-ra epulo csucskartya nem csucsteljesitmenyt nyujt a konkurenci csucskartyajahoz kepest igy nem elkepzelhetetlen rv670-re epulo leggyorsabb kartya nagyon kozel lesz a hd2900xt teljesitmenyehez, mindezt optimalis esetben joval kisebb fogyasztas, melegedes, es ar mellett. -
1etértek, szerintem is sokban driver, bár a 50-80%-os különbség a 8800GTX javára még így is sokkoló. Rengeteg esze volt az nVidiának a TWIMTBP programmal - a tesztidőszakban bele tudnak kerülni a játékokba optimalizációk (+ több inputjuk van a driver fejlesztéséhez), míg az ATI futhat a játék után, és csak a driverrel.
Kíváncsi leszek, hogy RV630 VS G84 fronton mi lesz a helyzet... -
#2129: 1x8-pin = 150W, 1x6-pin = 75W, AGP = 35W, összesen 260W, tuti elég. Helyen nem gondolkodtam
#2130: még mindig nem értem, mire jó egy 5-way szuperskalár egység, ahelyett, hogy vmi dinamikus bindingot csinálnának a skalárok között, oszt' akkor az lehetne akárhányway. -
szerintem a tápigény megoldható (csak pl. a 2900XT-nél muszáj lenne használni a 8-pines csatlakozót). az AGP sávszélesség sem kevés, ott egyedül azzal lehet gond, hogy osztozik a többi PCI eszközzel. ha van elég memória a kártyán (azaz menet közben nem kell állandóan a textúrákat swappolni), akkor aligha lehet gondja egy AGP-s kártyának.
-
-
reaper05
csendes tag
A belső hőmérséklettől nem félek. Az Extrem Engine 3T majd gondoskodik róla.
Úgy láttam nem fogyaszt olyan nagyon sokkal többet, mint a GTX. FSP 500W BSII elbírja remélem. Az MSI-ről mi a vélemény. Tudom, hogy mind referencia, de azért mégis... a Black Box kupont adják mellé, ugye? -
keIdor
titán
-
AirBooms
addikt
Gyerekek, nehogy már egy VGA csere miatt installáljam újra a windowst, ami amúgy tök stabil és rengeteg olyan kiegészítést, programtelepítést, stb. tartalmaz, amitől nem igen akarok megválni! szerintem ez abszurd történet 2007-ben!
A másik VGA gyártó miért tudja mindezt problémamentesen megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest