- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
banderasz77 #7369 üzenetére
ez nem a driver programozásról szól, hanem a játék optimalizásáról. sokkal fontosabb, mint a driver.
-
+ az nVidia-nak nagyságrendekkel komolyabb a development relations részlege. rudi szerint a crysis-ben 5 emberük dolgozott kvázi full-time - még ha nem is lett ettől ATI-ellenes a játék (ezeket a feltételezéseket általában marhaságnak tartom), az nV-barát optimalizálások alsó hangon hozhattak 10-20%-ot - képzeld ezt hozzá a grafikonokhoz.
-
válasz
banderasz77 #7361 üzenetére
tuning nélkül bőven, még a 450-es is (ha nincs mellette 8 HDD). tuninggal szerintem elég az 550.
-
válasz
Foxmulder89 #7204 üzenetére
igazad van a kétmagossal, csak az nálam majdnem teljes gépcserét jelent
-
ezt úgy érted, hogy alacsonyabb felbontáson is tupírozott far cry hatása van? hát ezzel mélyen nem értek egyet
amúgy filózok, hogy ezzel a configgal tényleg nem fogok crysis-ezni (nekem is 15-20 fps, csak 10x7-ben), megvárom a koratavaszt, és akkor veszek valami komolyabbat. -
hát, elég hülyén nézne ki, ha egy négymagos Penrynt ajánlanának, ami még meg sem jelent
amúgy mindenkinek tudom javasolni, hogy medium beállításokkal NE játsszon a Crysis-szel. ég és föld a különbség high-ban, nem tudom, a very high még mennyit tesz hozzá, de már high-ban is bőven szebb, mint bármilyen játék, amit eddig láttam.
-
-
szabvány fronton érdekes a 8-pin, a 6-pines csatlakozón 75W-ot szabad felvenni, míg a 8-ason 150W-ot. azaz a 2900XT/Pro 2 6-pines csatlakozóval 225W-ot ehet (75W jön a buszon is), ha van egy 8-as is, akkor 300W-ot. Szerintem 800MHz-es core clock felett már lehet jelentősége.
-
válasz
szacsee #6911 üzenetére
vagy egy kicsit drágábban Corsair VX-450, bár azon csak 1 PCIE csati van, a másikat molexből kell konvertálni - az a téma feljebb elég jól ki lett tárgyalva
8800GT téma: szép dolog a vallás meg a hit, de nézzétek má' meg a számokat (MHz-ek és unitok). nem kevéssel lesz gyorsabb a 8800GT, mint a 2900Pro, persze nem is egymás ellen fociznak...
-
válasz
Gaboman #6608 üzenetére
ez az egyik nagy ATI jövőbetekintés az R600-nál: kivették a ROP-okból a HW-támogatott MSAA-resolve-ot, és helyette a shaderek csinálják meg ezt a kalkulációt. alapozták mindezt arra, hogy a) a DX10 megköveteli a shader alapú resolve lehetőségét, tehát a shaderes megoldás mindenképpen kell b) az MSAA hamarosan ki fog menni a divatból (a pontos részleteket a miértről fejből nem bírom most előhúzni).
szerintem a b)-re épíeni állati nagy baklövés volt, még ha fél éven belül be is jön, a 2900XT image-ét erősen szétzilálták ezzel a régebbi játékok miatt. -
válasz
Gaboman #6272 üzenetére
mire gondolsz? a 2900XT nyilván azért nem használja ki a teljes sávszélességét, mert nincs rá szüksége.
ha arra gondolsz, hogy miért tud a 2900XT csak annyit AA-val, mint a 8800GTS, azt driver nem fogja megoldani (ill. ahol rosszabb, pl. egyes DX10 esetek, azt esetleg igen) - amíg a játékok MSAA-t csinálnak, addig a G8x előnyben lesz. -
válasz
Gaboman #5943 üzenetére
ha a 2900XT-vel hasonlítod össze a 2950XT-t, akkor szó sincs felezett sávszélről - 1200MHz-es RAM sebességről csivitelnek a verebek, így a két sávszél között nincs 40% különbség, és a 77GB/sec várhatóan azért elég lesz (pl. mert a 2600XT gDDR3-at sem fogja vissza a 22GB/sec).
az 512bit meg biztosan jó a FireGL kártyáknak -
400W-os táp téma:
csak jónevű, lemeózott táppal érdemes próbálkozni, és jól meg kell nézni, mit bír(nak) a 12V-os rail(ek). ill. nem mindegy, mi van még a gépben. szerintem ha 25A-t visz a 12V, akkor az nagy valószínűséggel elég, ha kevesebb, akkor meg kell nézni a többi fogyasztót. 20A alatt még kísérletezésbe sem mennék.Gaboman
Szerintem Nálad a RAM lehet a probléma. A Doom3 például kifejezetten érzékeny a RAM sávszélre. -
viszont ilyenkor elveszted a driver optimalizálásokat, amik a bioshockra vannak. pl. emiatt is lehet az akadás.
a kicsi akadások egyébként mind a fear-nél, mind a bioshocknál attól vannak, hogy on-demand tölti fel a textúrákat, és ha egyszerre sokat kell neki, akkor néha nem végez, mire már kellene a textúra a rendereléshez. -
válasz
Foxmulder89 #4922 üzenetére
igen, azaz - elég régen olvastam róla, de idekívánkozott
-
válasz
keszegduda #4510 üzenetére
na asszem ez az. tehát létezik ilyen, de úgy tűnik, hogy 2 molexet használ. nem értem...
Soak:
nem a bírás része érdekes, hanem hogy ha a 6pines 75W-os kábelhez 2 molex kell, akkor hogyan elég a 8pines 150W-oshoz szintén 2? -
ahogy elnézem, ez egy molex->alaplapi táp konverter. nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet ennyi info alapján bedugni a videkártyába.
btw. azt tudja valaki, hogy egy molex kábelen hány W-nak szabad átjönni? a molex->6pin konverterek ugye 2 molex-ből gyártanak 75W-ot, egy molex->8pin kábelhez gondolom minimum 3 molex csati kell... -
válasz
Gaboman #4097 üzenetére
szerintem első körben minden húzást szüntess meg, és egyenként teszteld le a komponenseket (CPU, RAM, VGA minimum) minél egyszerűbb szintetikus tesztekkel - abból látszik, hogy valami alkatrész-gebasz van-e. ellenőrizd le a hőmérsékleteket, nincs-e valami gyanús magasságokban.
amúgy a vista eredmények nekem is újratelepítést sugallnak. -
Neked igen, de többen a textúraméretek növekedése miatt aggódtak - amiatt pont nem kell, azért írtam a postot.
Amúgy a setup/addressing rész valóban jó az R600-ban.
Anthony28: szerintem ne cserélj most videokártyát - várd meg az új ''midrange'' kártyákat vele, azok a high end árakat is fogják egy kicsit lejjebb húzni. -
textúrák téma: nem a textúrák méretnövekedése fáj az R600-nak, hanem az egy scene-en átlagosan használt textúra-darabszám. minél több, annál több szűrési művelet kell, és szűrőben van nagyon szűkre szabva a teljes széria.
-
Vicces dolog ez, mert az vszleg igaz, hogy 2008 közepén-végén jobb lesz a 2900XT, viszont kb. úgy fognak kinézni a 8800GTX-szel, mint most az X1950XT meg a 7950GT. Jobb lesz az ATI kártya, csak éppen senkit nem fog ez már érdekelni.
Szerintem az ATI kissé túllőtt a célon az R600-zal - ha nem talált volna magának új tulajdonost, akinek a rövidtávú terveibe is kiválóan passzol az R600 univerzalitása, akkor már a 2900XT és 2600XT olcsóságát se nagyon tudta volna megfinanszírozni, és mehetnének szépen az utcára.
Így viszont érdeklődve várom, mi lesz - nagyon jók az alapok, az AMD üthet egy nagyot a piacon a Fusionnel, ha el nem baltázzák. -
XTX akkor lesz, ha az ATI előre tudja, hogy mindent ütni fog
-
7600GT
Sok biztosan nem lesz, de az őszi game-ek sokban megmutatják, mennyire lesz kevés. A Bioshock 12x10-ben majdnem full detailen játszható vele (DX9), az azért nem rossz. Egy év múlva talán olyan lesz, mint most a 7300GT. De ez csak tipp.
Keitaro
Mintha az lett volna a cikkben, hogy átnézik a testbedet és újra oróbálkoznak (de lehet, hogy rosszul emléxem). Meg nem tilos XP-n sem megnézniük
[Szerkesztve] -
Hmmm, nem furcsa, hogy a gyakorlati érték oda jön ki, mint amit a nyers számok mutatnak a szűrők alapján?
Amúgy a texture fetch latency az tök jogos, gondolom ezért van az R600-ban dupla annyi addressing és 5-ször annyi setup unit, mint szűrő. GTX-nél a 32/64-et nem értem, de erről már mintha beszéltünk is volna
Bioshockról a firingsquadon van egy nagyon jó összehasonlító teszt, csak abból meg pont a 8600-asok DX9 teljesítménye hiányzik - várom az update-et...
AA-ról én még nem ítélkeznék, de van abban vmi, amit mondasz.
Ár/érték kérdésben nézd meg a configomat -
No ez most meglepett. 3 dolog is van, amit nem értek (ill. 2+1):
- Miért a textúracímzőkkel számol? Szerintem egyértelműen a szűrők a szűk keresztmetszet (címzőből ugyanannyi van a két kártyának, és az R600 nagyobb órajelen nyomja + 512 bites memóriabusz - ha ezen múlna, ütné a G80-at, mint a répát)
- Sportszerűtlennek érzem a SI egységek beleszámítását a shader teljesítménybe. PS-ből 2-t hajtanak végre a vect5D processzorok, VS-ből és GS-ből meg 1-et (és ráadásul ott még sokszor tényleg SI-t csinál). Akkor mi használja? Ennyivel számolhatsz a G80 +MUL-jával is...
- A G80-nál miért nem kompenzál az órajelekkel?
Nálam így jön ki:
- G80: 128 skalár SP * 1350 MHz / 64 szűrő * 575 MHz = 4.7:1
- R600: 64 vect5D * 4 * 740 Mhz / 16 szűrő * 740 Mhz = 16:1
2600-8600 vonalon én is azt gondolom, amit Te, csak a gyakorlat nem hozzaA Bioshockban biztos voltam benne, hogy a Radeonok jobbak lesznek, ehhez képest DX10-ben a 2600XT a 8600GT alatt teljesít, a 2900XT meg a padló alatt kúszik valahol. Értem az AF-es dolgot, de ennyire a jelen ellen szerintem nem szabad tervezni egy kártyát...
-
Erre szívesen értekeznék egy hosszabbat, de sajnos hulla vagyok
Röviden:
Honnan vannak a számok? Én parasztosan kiszámoltam, és tök más jött ki (8800GTX: 4.7:1, 2900XT: 16:1, átlagos játék (ahol a 8600GT és a 2600XT cca. egyenlő): 6:1)
Azt ne feledd, hogy a magas ALU:TEX arányú játék a magas ALU:TEX arányú kártyán nem feltétlen gyors, csak kiegyensúlyozott. A 8800GTX és a 2900XT közötti különbség majdnem kizárólag az előbbi irdatlan számú textúrázójából jön, és alig az utóbbi nagyobb shader-kapacitásából. Érdekesebb a 8600GTS (4.3:1) VS 2600XT (12:1) viszonylat, ahol TEX-ben az előbbi gyorsabb 70%-kal, ALU-ban meg az utóbbi.
Asszem igaza volt venember83-nak, érdemes lenne egy VGA mélyvíz topikot indítani -
-
valahogy így, csak két apróság:
- A 3:1 nagyon kevésnek tűnik, ha így lenne, a 2900XT az említett játékokban a 8800GTX sebességének felét se hozná (persze attól is függ, mi a 3 és mi az 1 - nálam az előbbi a skalár ALU-k (az nVidia stream processzora) száma, az utóbbi pedig a TMU-ké, órajeleket összeigazítva)
- A 20:1 már egy szélső helyzet, 14:1 körül már jobban muzsikálna a 2900XT
a trend tényleg az arány növekedése, ennek kiváló példája lenne az UE3 motor - csak akkor miért megy a Bioshock ilyen pocsékul a 2900XT-n, ahogy azt a firingsquad tesztje mutatja?Nagyon megnéznék egy jól összerakott midrange tesztet is ezzel a játékkal...
szóval a kérdésre az a válasz, hogy Karácsony környékén már látni fogjuk
Szerk.: a 32 TMU more than welcome a 2950-ben, ha igaz, viszont az (elvi) 470GFlops a 2900XT-re is igaz, a 8800GTX meg (szintén elvi) 519 (gyakorlatban az előbbi 379, utóbbi 346). Drizztnek igaza van, gyorsan kevés lesz mindkét generáció. Számottevő előnye csak akkor lenne az ATI-nak, ha hirtelen megváltoznának a shaderprogramozás gyakorlati elvei - erre meg annyira nem számíthatunk a közeljövőben, szvsz.
[Szerkesztve] -
nVidia téma - remélhetőleg utoljára
nah, megpróbálom kicsit összeszedettebben... tehát 3 dologgal szokták azonosítani az nVidia logot a játékok elején:
1. az nVidia lefizeti a játékcégeket, hogy az ő kártyáikon jobban fusson a game - ez az, ami nincs. ezzel nem azt akarom mondani, hogy soha egy ilyen sem volt, de nem általánosan jellemző
2. a kutyaközönséges reklám. ezt nagy lelkesedésemben, hogy az 1.-vel kapcsolatos tévhiteket eloszlassam, teljesen elfelejtetttem. természetesen van ilyen. pardon, és köszönet, aki szóvá tette
3. a tesztközpont téma - erről írtam fentebb. a kételyekre nem tudok mit mondani - nézzetek utána, én is azt tettem, amikor először hallottam róla.
peace -
nVidia logos téma...
A TWIMTBP logo egy irdatlan tesztközpontot takar, ahol a játékfejlesztés/tesztelés vmelyik (nem tudom, melyik) fázisától kezdve lehetőség van a játékokat mindenféle szokványos és kevésbé szokványos nVidia konfigon tesztelni (gondolom, nem csak videokártya, hanem chipset is játszik). A konzekvenciákat képzeljétek hozzá.
Köcsög nVidia, hogy ilyet kitalált, és biztos ők akadályozták meg az ATI-t is, hogy felállítson egy hasonlót... -
srácok, Ti komolyan azt hiszitek, hogy az nVidia logo azért van a játékok elején, mert az nVidia fizetett a kiadónak?
mert viccnek kissé durva lenne -
1etértek, szerintem is sokban driver, bár a 50-80%-os különbség a 8800GTX javára még így is sokkoló. Rengeteg esze volt az nVidiának a TWIMTBP programmal - a tesztidőszakban bele tudnak kerülni a játékokba optimalizációk (+ több inputjuk van a driver fejlesztéséhez), míg az ATI futhat a játék után, és csak a driverrel.
Kíváncsi leszek, hogy RV630 VS G84 fronton mi lesz a helyzet... -
#2129: 1x8-pin = 150W, 1x6-pin = 75W, AGP = 35W, összesen 260W, tuti elég. Helyen nem gondolkodtam
#2130: még mindig nem értem, mire jó egy 5-way szuperskalár egység, ahelyett, hogy vmi dinamikus bindingot csinálnának a skalárok között, oszt' akkor az lehetne akárhányway. -
szerintem a tápigény megoldható (csak pl. a 2900XT-nél muszáj lenne használni a 8-pines csatlakozót). az AGP sávszélesség sem kevés, ott egyedül azzal lehet gond, hogy osztozik a többi PCI eszközzel. ha van elég memória a kártyán (azaz menet közben nem kell állandóan a textúrákat swappolni), akkor aligha lehet gondja egy AGP-s kártyának.
-
válasz
Tuco Ramirez #2109 üzenetére
2-3 év alatt sok víz lefolyik a Dunán
egyébként én most a Rage-re gyúrok, ami nagyon is menni fog XP-n
-
válasz
Tuco Ramirez #2107 üzenetére
Na ezért nem hiszek a szintetikus teszteknek, se a jóknak, se a rosszaknak. Mondjuk annyit adjunk meg a 8800GTX-nek, hogy akkor az aktuális csúcskártya ATI volt, a 7900GTX-re majdnem ráduplázott.
DX10: hát igen. Bár nálam a legnagyobb akadály nem ez lesz, hanem az, hogy nem szeretnék Vistát közelről látni -
válasz
Tuco Ramirez #2104 üzenetére
Tuco Ramirez
FUD = Fear, Uncertainty, Doubt. Magyarul rémhírMás szóval egyetértünk - szerintem sem lesznek (sokkal) rosszabbak a 8800-asok, mint az ATI high end kártyái. Kissé megkavarta az embereket a 8800-asok katasztrofális teljesítménye a tiszta vertex és tiszta geometry shader tesztekben - erre személy szerint a következő elméletem van: [link]. Kicsit légváras, viszont kitűnően magyarázza a teszteredményeket
SzlobiG
Ha a játékgyártók nem nagyon óvatosan közelítik meg a kérdést, akkor szerintem is kalap/kabát a 2600-asoknak DX10-ben. De azért ők sem a saját zsebük ellenségei... Kíváncsi leszek. -
válasz
Tuco Ramirez #2099 üzenetére
A 8800-asok esetében ez erősen FUD szagú. A 8600-asok szerintem nem fogják elbírni az extra terheket. De biztosat csak akkor tudunk, ha végre lesz egy normális DX10-es játék.
-
válasz
FireKeeper #2077 üzenetére
Hmmm, ennek örülök, ha igaz - egyfelől tök logikus ezt a két kártyát együtt piacra dobni, másrészt a 2900Pro-nál a 200$-os MSRP túl szép volt, hogy igaz legyen - egy ilyen GT kb. az XT teljesítményének a 60%-a lesz, azért jó (és reális) ár is a 200$.
-
-
-
Kedves Dévényi Tibi bácsi, a követketzőt szeretném kérni a 2900Pro-ba:
- 36 shader unit
- 12 TMU
- 256-bites memóriabusz
- 2 ROP blokk
- 900 MHz core
- 1GHz memóriaclock (gDDR3)
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest