- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy007
őstag
Vivo-val nem volt lehetőségem össze hasonlítani és nem is lesz Xiaomi-ról jöttem át ott a kisebbik verziót használtam... Utálom a tepsi méretű telefonokat. Így a Xiaomi-hoz képest piszok jól tud makrózni lehet hogy az Ultra leverné mint a vak a poharat de mint írtam utálom a tepsi telefonokat de az eddigiekhez képest sokkal jobb.
-
-
-
osonte
őstag
Igen azt olvastam is tesztekben és specifikációk alapján is annak jónak kell lennie. Persze ott van bőven hova rakni a nagyobb hangszórókat. Amúgy nagyon tisztán és szépen szól, viszont mélyben kicsit többre számítottam (nem sokkal), de nincs tökéletes telefon, kell tudni kompromisszumot kötni, cserébe a haptika jó benne.
-
SkiDev
őstag
Nálam is elkezdtek anomáliák kialakulni, pedig nem is frissítettem (18.1.1).
Hiába van beállítva például automatizálásban, hogy éjszaka kapcsolja le a wifit is, azt nem végzi el, minden mást igen.
Illetve szoktam időzítést kérni a munkában Siri-től, elindította az időzítőt és 8 mp múlva eltűnt a feldobott ablak, ahol a visszaszámlást és Sirit mutatja, majd folytatta a podcastet. Na most nem... Addig míg nem érek hozzá addig ottmarad és nem megy a YouTube sem tovább. -
-
-
vadkörte
addikt
Mi gátolja őket? Semmi... Az átlag egységsugarú Apple-user akkor is megvenné a legújabb csodabogyót, ha a készülék pillecukorba forgatott zebraszar lenne. Mert csak és mert harapott alma van rajt. Az üzlet pörög, a kassza csilingel.
Nem köpködöm, tudtam mibe lépek bele... -
vadkörte
addikt
Vedd figyelembe, hogy a Vivo X200Pro tele kamerája alatt 200MP-es szenzor lapul, amiből kevésbé fájdalmas crop-olni meg 12MP-re binning-elni, (a fő és az ultraszéles egyaránt 50MP) míg a 16P(M) tele szenzora natív 12MP.
#1495 g4mer
Nem kell magyaráznod a jelenséget, látom a saját képeimen is. Viszont megtanultam elviselni. 20+ éve fotózok, hidd el találkoztam már lens flare-rel eleget, ennél rondábbal is. Számomra pont elég az, hogy egy szürkületi/sötétedés utáni városnézés során az adott képet el tudom készíteni akár 2-10s-es expozíciós idővel is kézben tartott telefonnal, vállalható zajszinttel és vállalható minőségben és nem kell cipelnem hozzá a fotós felszerelésem. -
g4mer
senior tag
Engem ami nagyon irritál, az a lens flare, nem hiszem el, hogy szoftveresen nem lehetne reszelni ezen, a 6 éves huaweim is megtudta oldani, hogy kicsit elsötétítette a képet, cserébe nem volt mindenen lens flare. Akkor egy mai csúcs huawei/vagy akármilyen kínai csúcsteló milyen képeket készíthet?
Így nincs sok értelme szerintem azzal büszkélkedniük, hogy milyen jó fotós képességekkel rendelkezik sötétben, ha használhatatlan képeket készít. Még a 11nél eltudtam fogadni, hogy ez "természetes fizikai jelenség" meg hasonlók, de egy ilyen drága 2024es csúcskészüléknél szerintem ez nagyon gáz.
De biztos csak én várok el sokat
-
Speedy007
őstag
Nem rémlik hogy a teszteken említették volna a Vivo esetén a Zeiss-t minth ahogy Oppo esetén a Hasselband-ot ott a One Plus-al vannak partnerségben.Honorról nem tudok Huawei volt szerződve a Leica-val akik a Xiaomi-hoz mentek át. Samsung háza táján nem hallottam hogy akarnak vagy szeretnének ilyesmi kooperációt
-
vadkörte
addikt
Android vonalon a GCam - és a kevésbé hivatalos módon elérhetővé tett klónjai - sokat tettek a mobilos fotózás elterjedéséért. Nagyon jó képeket készítettem annó a Xiaomi Redmi Note4-el - miután ráhenköltem egy főzött ROM-ot - a GCam-mel. A legjobb eredményt azzal a telefonnal az 5.5-ös készítette, a későbbiekkel valahogy nem volt az igazi. Az azt követő Motorola G60 a gyári app-pal, finoman szólva mosott fos minőséget produkált, a GCam-mel - már amelyik nem forceclose-olt - kifejezetten vállalható fotókat lőtt.
Az iOS gyári app-ja szerintem elég ha csak emlékképeket akarsz készíteni, ha komolyabban foglakoztat a mobilos fotózás úgy látom sajnos be kell ruházni valami nagyobb tudású app-ba.
Jelenleg a Halide és a ProCam - Pro Camera app-okkal szemezek. Tetszik a Halide letisztultsága, csak a one time purchase 50$-ját kicsit sokallom érte, a ProCam-mel viszont el lehet veszni a beállításokban. Kérdés melyik ad jobb képminőséget, melyikkel tudnám jobban kihasználni a telefonban rejlő lehetőségeket.
#1465 karldergroße
Droid-on sokáig a Nova-t használtam, aztán megvettem a SwiftKey-t - egy hónappal később ingyenes lett...- párhuzamosan használtam a GBoard-dal. A Swift kényelmesebb volt, de még a legnagyobbra állítva is sokat mellényúltam. Az iOS stok billentyűzete a maga hülyeségeivel és primitívségével is kényelmesebb számomra és lényegesen kevesebbet tévesztek vele. Természetesen mindenki azt használ amit akar
#1476 Ngtx
Ha a kezed nem látszana olyan kis filigránnak tűnne, pedig egy nagy péklapát... -
Speedy007
őstag
Vannak olyan gyártók akik külső segítség nélkülis tudtak vagy tudnak jó kamerás képeségekkel rendelkezni Vivo,Honor vagy a Samsung. De ott a Xiaomi pédája hogy hiába van a Leica-val partnerségben csak az Ultra tud "elő" kelő helyezést elérni a Dxomark-n pro és a sima modellt meg lekörözi más gyártó partnerségnélkül is. Gyártótkon múlik az hogy mennyit hoznak ki abból a hadrver elemekből ami a rendelkezésükre állnak.
-
kemdom
tag
Körülbelül 1000 üzenetet írtam diktálással (iMessage, FB Messenger) iPhone-on az elmúlt fél évben, és akkor ezek szerint nem tudom kimondani semelyiket a "pont", "kérdőjel", "felkiáltójel" szavak közül.
Merthogy nekem SOHA nem sikerült elérni, hogy bármelyik írásjelet kitegye, minden egyes alkalommal kiírja... -
karldergroße
senior tag
Tessék?
De hogy értsd, amíg én téged nem értelek (várom az írásod korrektúráját, mert az nem magyarul van sziktaktikailag), számomra az iOS gyári billentyűzete, ahol még egy sima vesszőért is át kell menni a második oldalra, egyszerűen használhatatlan.
A swiftkeyt használom iOS-en is, mert androidon is azt használtam. Szerencsére a felhőből átvette az összes "betanított" kifejezést. Viszont hasonlítsd össze az app beállítási lehetőségeit androidon és iOS-en. Ott látható, hogy az iOS milyen restriktív, ami az írásjelek és a számjegyek használatát, és az egész kezelhetőséget illeti. Láttál vagy használtál már billentyűzetet androidon?
Én amúgy alapvetően dicsértem az iOS-t és elégedettségemet fejeztem ki... -
Speedy007
őstag
Tudom hogy működik és arról is tudok hogy vannak olyan helyzetek amikor belehet csapni pl.pocsolya és utca lámpa de számomra akkor is gáz hogy több mint fél millás telefon nem képes ilyenre de egy 3-400.000-s csúcs kat. droidos telefon igen. De ennyi az én részemről nem akarom újra felszítani a droid vs ios különbségek vitát. Ezt leszámítva piszok jól fotóz és videóz.
-
Speedy007
őstag
Vivo-val is az lesz mint a Xiaomi-nál vagy mint a One+-sal. Szépen be állnak árazásban és a fukarkodásban a nagyok mögé. Lehet hogy kamerás fronton nagyok jók de mivel nincsenek kiherélve még. Engem az IPhone-nál csak a hold fotózás bosszant továbbra is de az legyen az hülyeségem és fóbiám
-
Zsolt,72
senior tag
A VIVO rendelkezik (egy, vagy több) hivatalos magyarországi szervizpartnerrel, ahol akár futár segítségével is megoldható a javítás?
A VIVO hány főverzió-frissítést kínál? Ennek letelte után mennyi ideig érkeznek még biztonsági tapaszok?
A VIVO kiépített egy ökoszisztémát, melyen belül az óra, tablet, számítógép, fülhallgató és telefon páratlanul jól együttműködnek? Mindezt saját fejlesztéssel, saját név alatt kínálva?
Ez csak néhány példa, ami az árat befolyásolja, te pedig leszűkítetted arra az egyre, ami szerinted fontos: a kamerára. Nézd a globális képet és mindjárt más a helyzet.
Amúgy senki sem vitatja, hogy vannak jobb képességű fotós eszközök, mint az Almáé; az ő erejük a point-and-shoot fotókban, valamint a videókban rejlik.
-
SkiDev
őstag
Mondjuk azt még nem találtam. De amilyen hangzavar van egy területen, akkor tolhat sorozatot is.
icecave: Mi van azokkal, akik jobbkezesek?
De amúgy viccet félretéve valamiért nekem jobban kézreáll, videózás közben is használom.
Gáben81: Nem egy elhanyagolható szempont, nem kell keresgetni az ikonját, illetve az action buttont sem foglalja le. Bár az elején még nehezen szoktam meg az indítást, mert inkább mindig az ikont keresgéltem.
-
kchris78
veterán
majd ráfejlesztenek valami jót. Mert a gomb jó technikailag: lehet simogatni le fel / jobbra balra. Szóval én nem temetném még most, pár hónapja van kinn. Csak sajnos ez nem az eredeti Apple ahol megjelenik valami brutálisan jól használható és már azonnal jól fejlesztett szoftverrel..
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Miért, vettél már valamit onnét és utána rossz tapasztalod volt?
Nyilván nem volt ilyen, mert akkor nem írnád ezt.Semmi gond velük. Pl...
A sony master oled tévét az utolsó napon vittem vissza (30-dik), ami közel másfél milla volt, mert kiakasztott, hogy egy ilyen tévé, úgy kitud fagyni, hogy áramtalaítani kellett, hogy újra magához térjen.
Szó nélkül visszafizették a pénzt sűrű elnézések közepette. De ez csak egy dolog volt a sok közül. -
Speedy007
őstag
Nálam a Chrome alatt is ezt csinálja IOS-n ez első perctől kezdve hogy van mikor rá frissítek az oldalra vagy vissza megyek a HardverApróra akkor azonnal frissül és töltbe van mikor (ez esetek többségében ez van) "malmozik" nem tölt és frissül ilyenkor az ablakot be kell zárnom és újra meg kell nyitnom.
-
dnelb
veterán
Szerintem még mindig abból adódik hogy a félreértés, hogy azt hiszed a makró mód valami speciális dolog, és abban erőlteted.
Ha aktív a kis virág ikon, akkor nem fog menni a 48mpx. Ha kikapcsolod, és váltasz 0.5xre, ami ugyanaz mint a makró mód, sw crop nélkül, akkor menni fog.Pl csinálok 1 fotót makróval, 15mpx lesz a vége. Csinálok 1et 0.5 48mpxel, becroppolom ugyanakkorára kb mint a makrós kép, és az is 15mpx lesz.
-
Speedy007
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- World of Tanks - MMO
- Gaming notebook topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone-t használók OFF topikja
- Musk és az xAI beperelik az Apple-t
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Padavan firmware
- További aktív témák...
- Redmi Note 10 Pro Glacier Blue 6GB RAM 128GB ROM
- Új/Bontatlan/Garis Google Pixel 9 Peony
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- Nagyon szép állapot!!! Samsung Galaxy A13 SM-A137F/DSN - fehér
- Megkímélt állapot!! Xiaomi Redmi Note 9 128 GB M2003J15SG - zöld
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3100, 100% Akkumulátor
- Új Samsung 15 GalaxyBook 3 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest