Hirdetés
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Képek és Geekbench eredmény a Red Magic 11 Airről
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Magisk
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
morfondőr
üzenetére
Ez ketté kell bontani a legtöbb cégnél IOSS (egykapus vámolású) vagy sima normál folyamat. Bár 150$ alatt nincs vám, de ha nincs előre kifizetve az ÁFA, mert a szállító nem foglalkozik ilyennel, akkor az áfa mellé van vámkezelési közvetítői szolgáltatás. Ez pl a DHL express esetén 2%, de minimum 6.500 Ft+áfa. De ha ki van fizetve előre, akkor se feltétlen ússza meg az ember, a posta IOSS esetén érték függő (710 Ft-4.215Ft) ha nincs IOSS 10.500 Ft.
Szóval érdemes előre megnézni kivel jön.De pont az Ebay-en néha van hogy ezt előre kiírja neked és levonják előre. Általában kedvezőbb, mintha magad csinálod.
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Japánból rendelnék ebay-en keresztül egy PS5 játékot $50 körüli áron. Az ÁFán kívül kell egyéb sarcra számítani?
(Az összefoglaló nem tűnik napra késznek ezért kérdezem)
Előre is köszönöm a választ! -
válasz
Timer
üzenetére
Csomagküldés külföldre | Csomagnet.hu
Itt nézd meg és méret alapján kiszámolja az összeset és elég baráti árakat szokott nekem dobni. Néha jobb mint a szerződéses árunk (ha nem sok csomagod van.)
Múltkor Lengyelországba adott 5.900 Ft-ot GLS-el, ha elsétáltam egy automatához. -
Tud valaki megbízható, olcsó szállítást, követési számmal Franciaországba? DHL 36 ezer forint körül vinne ki egy 500 ezres csomagot, 1,5 kg súllyal, kicsit sokallom.
-
bmatehun
csendes tag
Egy gyors google keresés alapján ezt találtam:
https://www.phoenix.hu/hu/rolunk/hirek-koezlemenyek/egyedi-import-keszitmenyek-beszerzese
https://www.pharmaexpressz.hu/hu/rolunk
Azt írják leginkább közeli országok, de ha nincs ott, akkor messzebbről is (és ugyanúgy 5% adóval) -
bmatehun
csendes tag
Hát ez nagyon kérdéses lehet, mivel szerintem EU-n belül lehetséges, viszont EU-n kívülről bonyolult (engedélyek, dokumentációk, telefonálgatások vámossal stb). EU-n belül vámon nem megy át, szóval elméletileg lehet(?)
Edit: kell mindenhogy külön engedély, a nébih oldalán lehet kutatni erről pontosabban. Van olyan gyógyszertár ahonnan tudsz rendelés igényt leadni, de ott elvileg csak akkor ha magyarországon nem elérhető
-
mzso
veterán
Helló!
Legálisan lehet EU-n belül külföldről gyógyszert rendelni (ugye a másik végen a küldést is magában foglalja)? Nyilván recept nélküli dolgokra gondolok. -
-
válasz
Degeczi
üzenetére
Hmm fura lehet sokat vásárolok és jobban vált, de nekem így hétvégén 2%-os a felár:

Google közép: 327,99 Ft/$
Aliexpress: 1 USD = 335,09 Ft A google középhez az Ali pont 2%
Revolut: 333 Ft/$ (hétvégi felárral 1%)
Gránit Bank számlakonverziós ára: 331,06 Ft/$
OTP kártyás deviza ára: 332,05 Ft/$Amúgy arra reagáltam, hogy, ha USD-ben fizetett volna a határ alatt maradt volna. De abban egyetértünk, hogy soha semmilyen oldalon nem szabad devizát váltani, mert drágább mint bármi más, de a 2% nem kirívó, főleg hétvégén.
Ha mást nem arra jó volt, hogy a Revolutot tényleg el kell felejtenem
Még az OTP is olcsóbb. 
-
Degeczi
nagyúr
válasz
rviktor
üzenetére
Nagyon nem ez a tapasztalatom... Megnéztem most aktuálisan, egy drágább, $324 cuccot 111.919 Ft-ért adna az Ali (345-ért adva az USD-t), miközben ha Wise-on keresztül veszem, 106.875 lenne (épp 330 alatti USD) - nem mindegy! Gondolom a Revoluton is min. hasonló, vagy még jobb.
De még a hazai bankok árfolyamánál is jóval rosszabb az Ali: pl. az OTP-nél is 332 most a deviza-eladási árfolyam.
-
-
válasz
Silent77
üzenetére
Az Aliexpress egész jól vált USD-t forintra. Hétvégén jobban mint a Revolut, hétköznap picit rosszabb mint a Revolut.
De ez valóban fura, hogy annyit terhelt. Írnék az ügyfélszolgálatnak és elmondják mi történt. Mert ez bármilyen átváltási árfolyamon több mint 150 € nem kéne az áfát levonnia. Nehéz az ügyfélszolgálattal beszélni, de korrektek szoktak lenni.
Nekem alapvetően nem vonták le az ÁFÁ-t amikor 200€-ért vásároltam. De kb 1 éve vásároltam ilyen terméket, akármi is lehet azóta.
Na azt írja a haver, hogy foglalják a bruttó összeget, de csak a nettó lesz lekönyvelve. Fura nem emlékszem hogy nekem így lett volna.Jelenleg 75 000 HUF = 195,49 EUR
-
-
-
Sziasztok!
Alin ez mit jelent?
Mármint a szöveget értem, de én 75k-t fizettem, nem volt 16k refund.
Most vámolnom kell és az az 59k pont 150eur "kis kerekítéssel"
de fogalmam sincs miért irja mikor nem annyi volt az összeg -
válasz
Jahno
üzenetére
Bár a Mohu is elmehet a pics@ba, mert itt azt írják, amit a lenti listában írtam:
https://mohubudapest.hu/szelektiv-hulladekgyujto-szigetek Nincs benne a polisztirol.
Bár ez a szigetekre vonatkozik nem a kukákra...Nem értem... De mindenesetre akkor nem gyűjtöm, ha büntetik a házat meg itt van ők írták.
-
Jahno
veterán
válasz
rviktor
üzenetére
Nyugi, én is napi szinten legózok, nagyobb darabot FKF utolsó időszakában is bele lehetett dobni, de megjegyezji sem bírom, műanyagot kiirtanm a kuka tetejére, minden egyes kiürült doboznál meg leshetem a Wikipediat :-D
Pár dolog változott, aztán a táblák nem frissültek.
-
válasz
Jahno
üzenetére
Na annyira felb@szott, hogy lementem megnézni mi van... Mert tisztán emlékeztem, hogy nem ez van kiírva

ÉS itt a bökkenő FKF-esek a táblák. Ergó amióta a Mohu van lehet hunarocellt is beledobni, sorry a félretájékoztatásért.Itt meg benne van:
Mohu: MOHU | Műanyag,fém

-
válasz
Jahno
üzenetére
Ezt most elmentem és elküldtem a közösképviselőnek.
Nem építkezési hulladék volt a kukában, hanem amibe a termékeket csomagolják (Légkondi, mosógép, porszívó). Itt gyűjtöm az erkélyen amíg nem járok arra. Ugyanis a ház kapott egy figyelmeztetést és nem vitték el a szemetet, hogy teli volt ilyennel a kukánk és ki van rakva, hogy ezek nem dobhatók ebbe.
Még kaptuk is a lenti listát, hogy a mohu ezt küldte
Ezt egy kör e-mailből másoltam ki. Erre meg az oldalukon ez van kiírva.... Ja és a hulladéktelepes meg nekem mondta - azaz nem is mástól hallottam - hogy jól tettem hogy oda vittem mert sehová nem dobható. -
válasz
j.bravo
üzenetére
@Janos250
Így lehet jól megjegyezni:
Amin PE 1,2,4,5 van műanyagosba dobható.
A 3,6,7 és ha nincs rajta PE nem dobható műanyagosba.A hunagarocell pl a telepen lévő emberke szerint sehová nem dobható. Nekem a közelembe van egy ilyen átvevő, így átszoktam vinni, de ha nem lenne nem tudom mit csinálnék vele :9
Polietilén (PE - 1, 2, 4-es fajtájú műanyag) - újrahasznosítható Műanyagos kukába dobható. A nagy sűrűségű polietilén (HPDE) általában mosószerek, tisztítószerek, samponok flakonjai, de játékok is készülnek belőle. A kis sűrűségű polietilénnel (LPDE) leggyakrabban fóliák, zacskók esetében fogsz találkozni.
Polivinlklorid (V - 3-as fajtájú műanyag) - Ismertebb nevén PVC. nem dobható a szelektív gyűjtőbe. Leggyakrabban csövek és padló burkolat esetén találkozhatunk ezzel a műanyagfajtával, de ritkább esetben fóliák és játékok esetén is alkalmazzák.
Polipropilén (PP - 5-ös fajtájú műanyag) - újrahasznosítható Műanyagos kukába dobható. Jellemzően az alábbi csomagolások esetében használják: tejtermékek dobozai (joghurtok), mustár, ketchup, majonéz flakonjai, műanyag edények készülnek belőle.
Polisztirol (PS - 6-os fajtájú műanyag) - nem helyezhető a szelektív műanyag gyűjtőbe. Legfőképpen ételes dobozoknál, poharaknál használják kiváló hang-és hőszigetelő tulajdonsága miatt (a Hungarocell is ilyen).
Egyéb (7-es típusú műanyag) - Magyarországon a szelektív gyűjtőbe nem dobható. Minden olyan műanyag, ami a fenti 6 kategóriába nem sorolható. Jellemzően ebből gyártják a gallonos vizet tároló kannákat és egyes cumisüvegeket is. -
bmatehun
csendes tag
Sziasztok!
A külföldről érkező csomag (amelyek a reptérre érkeznek vámoltatásra) van másnak is, hogy már 5-6 napja nem frissül az állapota és még mindig "repülőn" van? (EMS-el lett szállítva) -
Janos250
őstag
válasz
fornettisuti
üzenetére
Kösz! :-)
-
j.bravo
addikt
válasz
Janos250
üzenetére
Az egyéb kompozit anyagok - ld tejes vagy gyümölcsleves doboz - úgy tudom a műanyagos gyűjtőbe valók; ezért én az ilyesmit is odatenném.
persze nem biztos hogy jól csinálom.
anno az FKD először a papírosba mondta, aztán a műanyagosba. De ez még pre-mohu időben volt. -
batagy
őstag
Sziasztok!
Ebayről Angliából szeretnék rendelni (ebay.co.uk), de a terméknél az Ebay kiírja, hogy kishazánkba nem küld.
Ismertek olyan tovább postázót Angliában, mint Németországban a Mailbox.de ?
Vagy esetleg küldessem a németbe, ha oda küldi, és onnan ide?Kereséssel ezt a 2 angol mailboxot találtam:
UK Postbox
MBE
Ezekkel van esetleg tapasztalat? -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Hogy lehet az, hogy egy szlovák cég 27%-os ÁFÁ-val ad el nekem valamit ?
Ha szlovák a cég, és az árú is szlovákiából érkezett, akkor nem a szlovák ÁFÁ-val kellett volna adózni ?
Ez a cég technikcentrum .
Üdv.Astra
-
csibe1
addikt
válasz
Janos250
üzenetére
Nálam ez a hét vicce, de komolyan.

Ez legyen a legnagyobb bajod az életben.
"A közös képviselő morog, hogy ha valami rossz helyre van dobva"
Miért morog, belenéz a kukátokba, meg mindenki máséba is?
Honnan tudja ki dobta bele?
Amúgy a papírcímkéket le kellene szedni róla, mert a cím mellett ott lehet a telefonszámod, emailcímed is.

Esetleg külön műanyag beazonosító labor a kuka mellé, EU-s pénzből?
-
Janos250
őstag
Kicsit off, de nem tudom, hol nem lenne az.
A tipikus szürke fóliás kínai csomagok csomagolását melyik kukába kell dobni. A közös képviselő morog, hogy ha valami rossz helyre van dobva, a MOHU csak külön pénzért viszi el a kukát, viszont ő se tudja, hova kellene dobni.
Műanyagba? De ott van rajta a nagy papír cimke, ami nem vehető le.
Meg valószínűleg nehezen újrahasznosítható, akkor meg a vegyesbe kellene dobni, mint például a "hungarocellt".
De ha a MOHU meg azt mondja, hogy műanyag van benne, és nem viszi el?
Akkor ti hova dobjátok?
Kösz! -
wwhy
veterán
Ahogy mondani szokás: bitang gyors
Bátran lehet rendelni a giztop-ról, szinte napi szinten írják, hogy mi történik a rendeléssel.De ami számomra szinte hihetetlen: szerdán (november 26) rendeltem DHL Express szállítással, amit nov. 28-án vett át a DHL, és 4 nap múlva, hétfőn (dec. 1) délelőtt már a kezemben volt a kütyü.
Másik előny, felár nélkül lehet PayPallel fizetni (Wonda és Tradingshenzennel ellentétben).
-
szkorhetz
őstag
Sziasztok,
Van egy Gshopper-es rendelésem, amit a Yunexpress szállít, last mile a DPD lesz.
TN alapján:

VÁM-on akkor ez már átment, nem kell fizetnem?
Normális, hogy vasárnap óta nem történt semmi?Köszi!

-
osonte
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ezt holnap megkapom? [link]
Megakadt reggel, ezért kérdezem csak. Elvileg a német cég hétfőre írta a várható kiszállítást.
Előre is köszönöm.
-
csibe1
addikt
válasz
GAbre
üzenetére
Nem téged akartalak hibáztatni, nehogy félre értsed.

Nekem múltkor a Posta automatánál volt érdekes eset.
Kifizetem kártyával, bizonylat, kattanás. Nyitott ajtó meg sehol. Na, de szuper, épp igyekeztem volna máshová. Felhívom a telefonszámot, csomagszám, cím, keresi a rendszer. Szerintük nyitva van. Aztán elmagyarázták, hogy hol a fiók, megkerestem, és másodszorra jó helyen húztam meg, és tényleg nyitva volt. Valamiért nem lökte ki a rugó a fiókot. Pff......
A lényeg, hogy sikerült megoldani.
Szóval vannak érdekes esetek.
Örülök, hogy a tied is megoldódott.
-
GAbre
veterán
válasz
csibe1
üzenetére
De minden ok volt.
Azóta kimentem még1x videóra venni,hogy ne mondják az én hibám.
Megint becsippantott az olvasó valamit,aztán beírtam és megint nem fogadta el.
Majd még1x utoljára próbáltam a qr kódot,de most végre kiadta.
Szóval tárgytalan.
De ettől bőven van mit kifogásolni.
Mint mondtam normális néven kéne kiírni,normálisan kéne működnie stb.
Köszönöm kérdésed.
De ezek szerintem mnásnál nincs gond. -
GAbre
veterán
Másnál is vannak gondok csomagokkal?
Express one-os csomagom automatába kértem.
Nem tudom kivenni.
Exo automatát írt(nincs 1 rohadt felirat ezzel a névvel)És annyira bírom,hogy mindenhová rakosgatják már "ahol van hely kb",szóval igenis fontos a név.Főleg,mivel így végignyomkodtam mindet!
De persze holnap már küldik is vissza csomagomat,mert nem vettem át.
Ügyfélszolgálat meg nincs,még az ai chat sem működik.
-
Xes
csendes tag
12 Nov 2025
NOA megérkezettBudapest Budapest Hu19 Nov 2025 21:39
Vámkezelés befejeződött - ImportBudapest Budapest Hu
Eddigi rekordom, 12-én megérkezett kis országunkba, 18-án vámkezelték és azóta 9 nap alatt nem jutott el a futarceghez se a csomag, ott is majd dekkol napokat -
wwhy
veterán
Giztopról rendeltetek? Mennyire kell félni vám, áfa és egyebektől

-
Degeczi
nagyúr
válasz
SwedishJason
üzenetére
Ott van az oldal tetején a "how does it work" link...
Nem kell feltölteni. Kapsz tőlük egy német címet, oda rendeled a cuccot, amikor megérkezik hozzájuk lemérik és megírják, h az általad kiválasztott postázási mód mennyibe fog kerülni, ezt rendezed feléjük, aztán indítják útnak ide. -
SwedishJason
újonc
-
Degeczi
nagyúr
válasz
AstraCDX
üzenetére
Gondolom szerviz hajtotta el az ügyfelet, az érthető, hiszen jellemzően csak a hazai forgalmazón keresztül eladott példányok után kapják vissza ők is a költségeiket.
Ezen mondjuk valóban jó lenne változtatni - de nemigen lehet, nemzetközi elszámolóközpont kellene hozzá minden cégnél.
Garancia ettől még van, csak gyakran valóban az a helyzet, h a vásárlás országába (esetleg közvetlenül a gyártónak) kell visszaküldened. -
AstraCDX
senior tag
válasz
jojoando
üzenetére
Reméljük a legjobbakat, hogy nem lesz szükség a garanciális ügyintézésre .
De hallottam már olyan esetről, hogy a szlovákiában vásárolt Garmin eszköz garanciális ügyintézéssel kapcsolatban a magyar Garmin képviselet elhajtotta az embert mint a legyet !
Ez esetben nem lehetett érvényes a garancia az egész EU területén ?
Van csak simán cumiztatták a felhasználót ?
Mert ők ezt megtehetik, hogy nem foglalkoznak vele ?Üdv.
Astra
-
azbest
félisten
válasz
AstraCDX
üzenetére
Ha magánszemély átult valamit, akkor ő nem tud számlát kiállítani, piactéri vásárlás.
Ha amazon az eladó is, nem csak a piactér, akkor lehet letölthető a felületről. Ha cég adta el, akkor az is lehet, hogy papírszámlát mellékeltek a csomagban.Ezt általánosságban írom, amazonról mostanában nem rendeltem ide.
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
A német amazonról vett nekem valaki két szerszámgépet 360, és 60 Euro értékben, ami már itthon is van nálam .
Kérdés .
Ilyen esetben a vásárló kap valamiféle számlát, vagy vásárlást igazoló dokumentumot, amivel az esetleges garanciaigény érvényesíthető ?
Üdv.Astra
-
rocket
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Yuntrack.com
Itt érdemes követni Yunexpress csomagokat, 17track sokszor lassan frissül."Tuesday November, 18,2025 00:00:00 Local time Transit delay HU ,BUDAPEST ,MAGLOD"
-
Zsírkrétamen
senior tag
Szerintetek ezt a csomagomat mi lelte, mit jelenthet ez a státusz? Kezdek aggódni hogy belekerült egy fekete lyukba, már 6 napja ugyan itt áll. (Úgy, hogy elvileg 7-14 nap alatt ide kellene érjen…bezzeg az alis szirszarjaim mostanság kevesebb mint egy hét alatt megjönnek…)
-
Pro Koryak
addikt
-
Degeczi
nagyúr
válasz
csibe1
üzenetére
Az ebben a formában valóban marhaság, semmit nem "számol föl pluszban" bankod, csak az átváltási árfolyam amit érdemes megnézni (de a Paypal váltási díjánál mindenképpen jobb, úgyhogy a Paypalon mindig érdemes az eredeti devizanemben fizetést beállítani).
Ha pedig sokat vásárolsz külföldről, a már említett Wise vagy Revolut számla a célszerű. -
Jahno
veterán
válasz
csibe1
üzenetére
Paypalnál van leírva meg annyira köztudott, hogy nagyon és eladót is veszteség éri azért szokták sokan úgy kérni a kifizetést, hogy ajándék/családon belül akkor Paypalon belül nincs tranzakciós díj. Valutát is logikusan, hogy annyiért váltja amennyiért eladja vagy a forintodat az tudod váltani rá mindenféle kártyás vásárlás nélkül.
-
csibe1
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ez egyre szebb lesz, ja nem is.
Lehetne ezt még jobban bonyolítani, hogy az egyszeri ember még jobban elveszítse a fonalat?
Röhej... -
Degeczi
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Deviza eladásival, ami jóval magasabb!
Ma pl. a közép USD 331, a deviza eladási 341
-
Pro Koryak
addikt
válasz
csibe1
üzenetére
Igen, de akkor a bankod számol fel a paypal miatt még pluszban.
Erste-nél a középárfolyammal lehet számolni, fizetés után egyből jön az sms, abban szerepel a levont összeg.
Pár napos csúszások banki átutaláskor fordulnak elő, főleg, ha pl. pénteken délután hétvégén utalsz. -
Jahno
veterán
válasz
bcsarli
üzenetére
Amikor fizetsz akkor kiírja a pontos összeget, amit levonna a számláról, ott látnod kell, hogy mennyi. Valamennyi védelmet ad, aztán ez sem mindig olyan egzakt.
PayPalnál van acitvity log, nézd meg mennyit akart levonni, ott szerintem látszik. Keresni akartam rá példát, de nincs ilyen tranzakcióm.
-
bcsarli
tag
Sziasztok!
A bankszámlámhoz tartozik egy alszámla, csak internetes kártyás vásárlásokhoz. Ez van hozzárendelve a Paypal-hoz is.
A Geekbuyingról szeretnék rendelni egy robotporszívót, 190 ezer ft-ért. Ennyi a költsége, ezt kellene kifizetnem, szállítás egyebek nincsenek. Áttettem az alszámlára 195 ezer ft-ot, de a Paypal-os fizetésnél fedezethiány miatt elutasítja.Kérdés, hogy a Paypal miatt nőtt meg az ár, és sima bankkártyás fizetéssel elfogadná?
Viszont probléma esetén emlékeim szerint a Paypal ad valamiféle védelmet, amit egy direkt tranzakció esetén nincs.Mit tegyek?
-
válasz
Degeczi
üzenetére
Most is az van raiffeisennél, hogy nagyobb tételű vásárlás után jön pár nappal még párszáz forint terhelés, árfolyam kompenzáció, vagy valami hasonló tárggyal. De még így is nagyságrendekkel olcsóbban meg lehet úszni így egy USD / EUR vásárlást, mintha a PayPal váltaná direktben.
Szerk.: Most vettem steamről egy játékot, 22 EUR esetében ez az összeg 2.81% pluszban, árfolyam különbségekre hivatkozva.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Jahno
üzenetére
Biztosan bankfüggő, még 2017 végén is fölírtam a nyilvántartásban, h az Erste Max kártyával egy 28890 Ft zárolás után a tényleges terhelés végül 29689 volt pár nap múlva ($110-re, de szép is lenne megint...)
Ez még évekkel később is így ment, csak már nem írtam föl külön mekkora összegről szólt a zárolás, utólag meg azt már nem látni. Pár éve meg már csak Wise ill Revolut külföldön. -
Jahno
veterán
válasz
Degeczi
üzenetére
Akkor vagy a bank, vagy jó ég tudja mi csinálja másképp. Nekem OTP van, 2015 elején kártyás fizetésnél már azonnal jött az értesítés és csökkent az egyenleg. Tovább nem bírtam visszalapozni az időben és másik telefonom mentésében van.
Mondjuk most éppen van pár érdekesen félrement tranzakcióm, azzal nem teljesen tudom miképpen állunk de már csak november 18ig kell várnom, akkor fog felszabadulni és kiderül, hogy mi látszik az egyenlegemen és mi nem. Ez Eurós kártya, Euróval fizettem csak van amit zároltak, nem könyveltek. 3x2000 Eurónyi összeg van úgy, hogy vagy levonták vagy nem mert nem tudják
-
Jahno
veterán
válasz
Degeczi
üzenetére
Ez a pár nappal később szerintem ősidőkben volt, mert nekem most csippan az SMS, hogy ennyit meg ennyit levontak amit HUF/USD/EUR/egyéb valutában ír ki, de azzal a forintosított összeggel egyből csökken is az egyenlegem. Forintos számlánál szépen írja, hogy kártyás vásárlás X USD értékben, elérhető egyenleg Z forint.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Lauda
üzenetére
Igen, jellemzően a deviza-eladási árfolyam, ha azzal számolsz, biztosan nem nagyon lősz mellé (pontosan meg eleve nem tudhatod, mivel nem a vásárlás napjával számolják el, hanem pár nappal későbbi, akkori árfolyamon)
Ha sokat vásárolgatsz külföldről, mindenképpen érdemes Wise vagy Revolut számlát nyitnod, és azon EUR ill. USD-t vezetni, akkor mindig egyértelmű előre, nincs utólagos váltás, és a forint utalással feltöltés árfolyama is kedvezőbb, mint bármelyik hazai banknál az átváltás.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
Lauda
üzenetére
Ez sajnos örök problem, hogy melyik bank, vagy "átmeneti csatorna", milyen rátával váltja a különböző devizákat .
Sajnos a hétköznapi ember, hiába bámulja a középárfolyamokat, amikor vásárol nem annyiért lesz neki a váltás .
A bankoknak elefánt, vagy orrszarvú vastag bőr van a képükön, és ezzel sem szégyellik lerabolni az embereket !Üdv.
Astra
-
Helló!
A dji-tól rendelnék valamit kártyával fizetnék (erste bank). Azt honnét lehet tudni, hogy milyen árfolyamon számolják az eurót? Itthon is akciós a termék és ha nincs nagy különbség, megrendelem magyar cégtől.
Köszönöm szépen!
szerk: közben azt találtam a topikban, hogy deviza eladási árfolyamot kell nézni, az ersténél ez 397 forint.
-
Pocak89
senior tag
Aliról jön egy csomagom, tegnap az EO-tól jött a szokásos e-mail, hogy érkeztették és ma hozzák. Reggel nem jött e-mail az érkezésről, aztán később ez lett a státusz. Rengeteg csomagot hoztak már eddig még ilyen nem volt. Aliról is jött levél, hogy probléma adódott a szállítással.
Kell aggódni vagy hozzák majd remélhetőleg holnap?
-
AstraCDX
senior tag
válasz
fornettisuti
üzenetére
De .
Egyszerűbb lenne, csak nemtom, hogy ott arrafele van-e állandóan készleten az üzletben .
Lehet, hogy csak on-line rendelhető .Köszi !
Üdv.
Astra
-
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
A német LIDL oldalról lehet magyarba rendelni ?
Olyan szerszámgép kéne, ami ritkán, vagy egyáltalán nincs magyarban, ott meg van .
Van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata ?Üdv.
Astra
-
Xes
csendes tag
DPD egy trágya en meguntam, hogy szorakoznak a futarok es panaszt teszek telefonon (semmi nem valtozik) ugyhogy mar mindig nezem a terkepen hol jar a kornyeken epp es levadaszom, ez a legbiztosabb megoldas naluk
Más, YUN expresses csomagja valakinek van? Nalam allnak itthon, termszetesen ez is dpd-hez kerult/kerulne.
08 Nov 202512:16Vámkezelés befejeződött - ImportBudapest Budapest Hu Yun Express
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Janos250
üzenetére
Nagyon helyfüggő.
Eddig éveken át itt is jók voltak, de pár hete durván megszivatott a DPD: a futár nap végén már valszeg nem akart, vagy nem tudott erre kanyarodni, és azt jelölte meg, h a címzett nem elérhető, noha végig itthon voltunk és nem is hívott.
Ez még OK, elképzelhető és volt is ilyen korábban, de másnap mindig pótolták. Most nem, és jött az okt. 23 hosszú hétvége, ami alatt hiába adtam le egy időpont átümezést szerdára (mert a hosszú hétvégéről még nem értünk vissza csak kedd délután) amit vissza is igazolt a rendszerük, ennek ellenére lazán visszaküldték a feladónak (Aliexpress hazai lerakat) azzal, h a "címzett elutasította"!
Ügyintézőt elérni min. fél óra, de segíteni nem tudott, azt mondja, "ja, 5 napig tárolunk csomagot, és az naptári nap, nem munkanap" (akkor miért fogadja el az átütemezést a rendszerük?!) meg hogy az ilyen visszairányítottat már nem tudnak kivenni és mégis a címzetthez vinni.
Azóta is folyamatban a panaszom kivizsgálása... (30 napjuk van rá, még ráér...) Ali szerencsére visszatérítette.
Amúgy ha belépek az myDPD oldalra, látok olyan csomagot, amihez az égvilágon semmi közöm, országon belül küldte egy cég vki másnak egészen máshová, szóval nagy katyvasz lehet a rendszerükben.
-
tonyrulez
őstag
válasz
fornettisuti
üzenetére
Csomagátirányításnál választható opció
-
Janos250
őstag
Érdekesek ezek a futárszolgálatok.
Én Foxposttól várom, hogy a XX. kerületi automatából a XI. kerületi automatába mikor hozza el. Az 5-én automatából kivett csomag 6 napig utazott a Foxpost raktárába, ma érkezett meg a raktárba. Vajon hogyan jött? (Gondolom, nem gyalog :-) ). Vajon meddig utazik, mire beér a XI. kerületbe?
Sokat rendelek Kínából Aliról, és valaki mondta, hogy talán azt is lehet Foxpost automatába irányítani. Ezek után nem igyekszem oda irányítani
" 2025.11.11 08:36 Raktárban. Csomagod beérkezett a FOXPOST raktárába. A feladott/visszaküldött csomag hamarosan kézbesítésre kerül. Átvételi információért kattints ide!2025.11.05 09:26 Úton. Csomagodat futárunk kivette a csomagautomatából."
-
bmatehun
csendes tag
válasz
tamas1985
üzenetére
Szia!
A mostani tapasztalataim alapján, ne bízz semilyen emailben amit küldenek
. Az a legjobb, ha felhívod őket holnap és megkérdezed tőlük, ők többet látnak. És mivel nem kaptál emailt ezért lehet azt is megkérdezheted hogy miért nem, mert ha vámot kell fizetni email vagy sms jön(elvileg). -
tamas1985
tag
Sziasztok!
Olyan kérdése van, hogy USA-ból rendelt csomag a a posta.hu nyomkövetése szerint
"
A vámkezeléshez szükséges információk bekérése (ügyfélre vár)
"
semmi levél, email nem jött róla
más nyomkövetőn ez nem látszik egyébként
megtegyem így a nyilatkozatot? -
Jahno
veterán
válasz
tonyrulez
üzenetére
Ebből is látszik, hogy mennyire területfüggő. ExpressOnet jó ideje nem láttam, ami véletlenül azzal jönne az megy is vissza, gondolom egyszer becsenget és kész, bár múltkor éppen idehaza voltunk. Bezzeg a kocsog Sameday szó nélkül berakja egy valamilyen automatába, ezt elviselném az Alis csomagokkal is. Talán már kiheverték, hogy a 21 ker az nem 12 ker, de legalább volt címem hol kell átvenni. Környék tele van automatával, az nekem jó lenne ha Eone oda pakolná az Alis csomagokat.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Jahno
üzenetére
Lehet ha valaki általában reklamál, azt elhajtják, de ha kimondja a chargeback bűvszót, akkor segítenek. Én először a Malév csődjénél hallottam róla, aki kártyával fizetett, erre hivatkozva, visszakapta a pénzét. Én a Quaestortól is visszakaptam a pénzem, persze lehet csak szerencsém volt.

-
Jahno
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
Érdekes, mert károsultaknak a bankok azt szokták mondani, hogy ha nem azt kapta akkor fogyvéd ügy, ha nem érkezik meg semmi, akkor jobban járt mert tudnak intézkedni. Lehet ezért kezdenek átállni a csaló cégek az utánvétes megoldásra, pár hülye a médiában meg még erőlteti is azt sugallva, hogy az jó és biztonságos.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
lemmy71
üzenetére
Ha kártyával fizetsz Chargeback-el visszakapod a pénzt, ha nem azt kapod amit rendeltél.
-
South Velen
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
Közben ráakadtam hogy 1-2 naponta elhozzák a cuccot.
Jelenleg 2.5 napja van Feucht-ban egy telefon.
Még mindig lopkodnak ott állítólag, szóval lassan kezdek izgulni. -
pinnacle
nagyúr
USA-ba mi a legolcsóbb csomag küldés?
-
South Velen
addikt
Sziasztok
Feucht-ból az MPL most is csak hetente hozza el a csomagokat?
Nem tudjátok esetleg melyik nap?
Köszi
-
Heroes fan
őstag
Kosatek az jó német oldal? Ki vásárolt már onnan?
-
bmatehun
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni az eVÁM felülettel?
Amikor adtam meg az adatokat, akkor olyan hiba merült fel, hogy nem lehet 0 ft értékben megadni tételt (bónusz volt egyik rendelésemhez), jó akkor viszont nem is adom hozzá, a számlán úgyis rajta van. De most látom, hogy elvileg fizikai ellenőrzés lesz, akkor ez baj? Hogyan tudnám fixelni ha baj lenne, vagy később szólnak?
Másik, hogy mire várnak ennyit a fizetésnél? Már napok óta kifizettem, de még mindig "Fizetésre vár". Valaki aki tapasztalt eVÁM felületen tudna segíteni?
Előre is köszönöm! -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Tudom van magyarban Conrad .
De .
Lehet-e magyarországról a német Conradtól rendelni ?
Egy bizonyos termék németben 425 Euro, magyarban meg ~220000 Ft .
Ez már egy szemmel jól látható, szimatolást érdemlő különbség .
Van valakinek ezzel tapasztalata ?Üdv.
Astra
-
wwhy
veterán
A tranding, wonda és gizmo oldalakon kívül honnan lehet még megbízható helyről (Kína:) telefont rendelni

-
pinnacle
nagyúr
Magyarországra mennyi cigarettát lehet behozni repülőn? Én 1 kartonra, 200db-ra emlékeztem, de kettő helyen is 800-at írnak, sőt kiemelik, hogy
Mindegyik uniós ország saját határértékeket határozhat meg arra vonatkozóan, milyen mennyiségben engedélyezi az alkoholtartalmú italok és dohánytermékek behozatalát. Ezek a határértékek nem lehetnek kisebbek az alábbi mennyiségeknél:
-
trouble
senior tag
Hali!
Van egy rendelésem (15$)Kínából, SunYou a szállító, magyar oldalról a foxpost(küldtek mailt) fogja kézbesíteni. A 17Track szerint okt 31.-én sikeresen elvámolták, és azóta teljes kuss! Vkinek ilyen irányú tapasztalata, ötlete?
-
yogibear
addikt
válasz
Janos250
üzenetére
Tudja valaki, mi ez az ECSC?
[Összefoglaló elolvasása]
3. Ha valaki ECSCCA00......... kezdetű küldemény azonosítót kap és gondja van a kézbesítési idővel -
Postas99
őstag
Lehet én lakok olyan helyen ahová "legtöbbször" időben minden csomagszállítótól megérkezik a csomag, DPD, Express One és Postafutár is.
Mindegyik előtte szól 2 perccel, hogy itt van a háznál. -
Janos250
őstag
válasz
csibe1
üzenetére
Nekem az Expressone-nal vannak a legjobb tapasztalataim. (XI. ker. Bp).
Gyorsan megkapja a futár, és meg van vele beszélve, hova tegye, mindig simán megy.
Ezek szerint nagyon futárfüggő.
Nálam a DPD XI. kerületi elosztója ül rajta általában egy hétig. Amikor a futár megkapja, akkor már minden sima. Ez a futár is nagyon rendes.
Most jött először ez az ECSC. Fogalmam sincs, mikor fogom megkapni, és hogyan.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.

Még az OTP is olcsóbb. 

de fogalmam sincs miért irja mikor nem annyi volt az összeg