- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pècsimunkás
addikt
válasz
attiati #139221 üzenetére
Vegyél OnePlust , ha 1-2 éves telefon is jó .
Vagy - én most Samsung A50- et használok , azt is tudom ajánlani . Üzemideje nagyon jó , az értesítések mindig rendben megérkeznek , és telefonáláskor sincs vele gond . Használom simán , kihangosítva , bluetooth fülessel , piston 2 fülessel , autóban bluetoothon keresztül kigangosítva is . Sosem volt panasz a másik oldalon .
Az OnePlushoz képest azért laggolások vannak , de nem vészes , együtt lehet vele élni . -
attiati
veterán
válasz
attiati #139220 üzenetére
Tudtok kiforrott modelleket az elmult max 2 evbol? Hasznaltan is jo, korabbi flagship is kb 100e-ig.
Mindig racsodalkozok, hogy 70-80ezres telefonokkal meg kell allni seta kozben, hogy halljon a masik fel. Vagy nincs ertesito ikon, vagy szoftveresen nem jon ertesites a memoriakezeles miatt.
Barcsak ne kellene telefont venni ilyen gyakran, de sajnos fogyoeszkoz :)
-
nyisziati
veterán
válasz
attiati #139202 üzenetére
Szerintem pedig sanszos a hardver.
Nyáron használtam egy Galaxy A40-et, Gmaps-szel, ami valamivel erősebb papíron ettől, és bizony akadt.
De mondhatnám öcsém Redmi 4X-ét is, ami kb. ezzel egyenértékű, és bizony már az is akad.Híznak a programok, az adatigényük, a programozók semmit nem optimalizálnak, hanem az erősebb hardver megvételére ösztönzik a júzert, hogy a telefongyártók "se haljanak éhen".
Sajnos manapság is indokolt a 2 évenkénti csere, és nem a játékok miatt.Ajánlásnál én is már csak 100 e antutu pont fölött nézek, sőt.
-
nyisziati
veterán
válasz
attiati #138181 üzenetére
Én most vettem egy Samu A9-et szolgáltatói akcióban (10-ért hozzámvágták + 5 rugó havonta 17 hónapig - Telenor). A kamera nekem tetszik, nagy aksi (2 nap - még nekem is), független (!) dual-sim.
Egyedül a 18:9-et kell szokni, de sajna ma már ez általános. Használthoz most nem fűlt a fogam a Hardverapró kínálatát böngészve.Volt már amoledes samum, nem égett be. Ne használd max. fényerőn és ne hagyd hosszú időre egy adott képernyőtartalommal a kijelzőn, akkor nem lesz baj.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
attiati #137399 üzenetére
Én általában évente cserélem a telóimat, a régit mindig eladóm. A legutóbbit itt az aprón adtam el. Tájékoztattam a vevőt a telefon eredetéről (kínai vásárlás), a garanciális lehetőségről, állapotáról stb. Az üzlet megköttetett, előre utalás után csomagként küldtem, érkezés után pozitív értékelést kaptam. Mindenki elégedett. Csak azért írtam le, hogy legyen egy pozitív infó is, illetve ha használt mobilt vesz valaki mondjuk az aprón, akkor talán bátrabban vághat neki, ha az eladónak van ilyen témában pozitív értékelése.
-
Somatom
veterán
válasz
attiati #137399 üzenetére
Ez csak egy a rizikófaktorok közül. Mi van akkor, ha tokban volt, leejtette, nem látszik rajta sérülés, de belső vérzése van, amitől majd nálam fog elhalálozni? Csak új telót veszek és mivel egyébként sem vagyok egy kalmár típus, ezért 2-3 év után veszem a következőt, a régi pedig megy a fiókba. A 6210 -es Nokia óta megvan az összes telóm.
-
attiati
veterán
válasz
attiati #137397 üzenetére
Úgy értem az ellenőrzést, hogy ha az eladó megadja a telefon IMEI számát... akkor én azzal mire megyek?
Hova írjam be, milyen adatbázisban ellenőrizzem, mi derül ki nekem az IMEI számból?Tényleg komolyan nem értem hogyan mennek a használt telefon adásvételek.
Tele van velük a net, minden referencia nélkül.
Rengeteg Kínából behozott telefon, ahol eleve nincs számla, gari.
Rengeteg telefont nem első tulaj hirdet, csak nála van 1-2 hónapja. Ő hogyan merne akárcsak egy adásvételit is aláírni, mikor ő sem tudja 100% biztonsággal a telefon eredetét és az előző tulaj megbízhatóságát.
Szerintem mindenki vidáman adja veszi a telefonokat és bele sem gondol, hogy neten lopott telefont hirdetnek.
Amíg bele nem fut egy ilyenbe, mint én. Most kb az összes eladó hülyének néz, hogy minek az adásvételi szerződésÉn ugyanígy hülyének néztem minden vevőt, mikor ugyanezzel jött hozzám
-
Ájvé
veterán
válasz
attiati #137397 üzenetére
Nyilatkozatatni hogy nincs tartozása a készülék miatt, vagy valami ilyesmi, szóval nincs hitel a készülékre.
Persze nem tőled fogják vonni ha van tartozás, de le tudják tiltani tartozás miatt. Mondjuk ezt lehet feltüntetik számlán is.
IMEI ellenőrzése. -
maczera
aktív tag
válasz
attiati #137298 üzenetére
- Ha az eredeti számlát a vásárlásról bemutatja és az az ő nevére szól, akkor joggal feltételezhető, hogy nem egy strandon lopott telóról van szó.
- Ha függetlenül vásárolta (EUstock, MM, Edigital stb.) akkor joggal feltételezhető, hogy a szolgáltató nem tiltja le elmulasztott részletfizetés miatt. -
rozsgyi
tag
válasz
attiati #136962 üzenetére
Nekem kettő xiaomi telefonom és egy meizum volt, mindháromnál néhány hónap után előjött a kijelző sárgulása. Az egyiket sikerült néhány hét gariztatás után megjavítani, de megint előjött rajta a sárgulás, majd alaplap hibás lett. Nekem ilyenek a tapasztalataim velük. Most egy honorom van, ez remélem már kibír két évet...
-
punky10
addikt
válasz
attiati #136962 üzenetére
1db Redmi 4A,2 db Redmi 3S Prime,2 db Redmi Note 4,2 db Redmi 4X van a rokonságba,plusz egyik munkatársamnak egy Redmi Note 5A.Ezek közül a munkatársam 5A-ja,és az egyik 4X lett hibás.
Mindkettőnek betört a kijelzője...
Ez nem valószínű,hogy a telefon hibája,úgyhogy részemről a Xiaomi rendben van.Plussz pont,hogy gariztatásnál sem hisztiznek olyan dolgokon,mint pl a nyitott bootloader,vagy módosított ROM.
-
-
Peaceliker
addikt
válasz
attiati #136915 üzenetére
5.99, igen
vagy egy tavalyi note 4x is jó lehet, az 5.5 nekem utóbbi volt, előbbire cseréltem két hete
nem vagyok az a féle aki ráfügg egy márkára és mindenkinek azt hypolja, de tavaly rápróbáltam és bevált, páromnak is egy 4a t vettünk nemrég, az is klasszisokkal jobb mint az elődje (p8 lite), pedig ez olcsóbb jóval. Szal ár érték (meg megbízhatóság) arányban szerintem jók...de nem azért mert nekem is ez van, ha akarod 4x és 5 ös note ról is tudok mondani egy csomó dolgot ami sztem tré -
Ájvé
veterán
-
Upo
addikt
válasz
attiati #132368 üzenetére
A drivereknek nincs öze a platform tools adb-fastboot-hoz. A driver az driver, az a készülékhez tartozik, az adb.exe meg a program ami a driveren keresztül kommunikál a készülékkel. Tegnap frissítettem egy tabot, adb sideload parancs kellett hozzá. Ott kiírta, hogy 1.0.x verziós adb kell hozzá, és nekem eggyel kisebb verziós volt. Leszedtem a linkelt legfrissebb adb-t, és azzal felment az ota. Semmi köze nem volt a driverhez, a driver ha jó akkor bármelyik adb-vel elmegy, csak arra kell figyelni, hogy az adb API verziója legalább olyan legyen mint a készüléken levő rendszeré.
Azért írtam a friss adb-t, mert egy friss készüléket említett, ha például 7.1-es droid van rajta, az API level 25, akkor oda legalább olyan adb is kell. Ha neki régebbi van, akkor amiatt lehetnek problémák, és lehet hogy nem is ad megfelelő hibaüzenetet, csak egyszerűen nem működik. -
Ájvé
veterán
válasz
attiati #131023 üzenetére
Mindegy, csak nem szabad túlzottan lemeríteni, 5% alá ne engedd, bár van benne védelem és 1-2%-on kikapcsol, de ha nem akár tönkre is mehet. Bármikor töltőre teheted, csak azt vedd figyelembe hogy véges az életciklusa. Kb. 1000 töltést szoktak mondani, utána nagy mértékben visszaesik az akku kapacitása. Én naponta (néha többször) töltöm kb 2,5 éve és még bírja, szóval nincs nagyon mitől félni szerintem.
-
-
holyseat
csendes tag
válasz
attiati #129487 üzenetére
De, itt
Na vegul az Infinix Hot S X521 -et vettem meg. Ha majd ideer, lehet irok rola par sort
-
svgyula
addikt
válasz
attiati #128950 üzenetére
Szia! Esetleg a töltésvezérlőre kellene bízni az akkumulátort nem? Az újságírók meg az "okoskodó" luzereknek fogalmuk sincs arról, amit a felettem hozzászóló is írt mennyi is az annyi. Ezek a értékek az akkumulátor gyártótól érkeznek és tized voltra be vannak állítva a töltésvezérlőben a "maximális" élettartam érdekében. Nem tudod(ha jó a töltésvezérlő?) sem túltölteni sem túlságosan lemeríteni. Amit az akkumulátorra ráírnak az csak egy névleges feszültség. A telefon százalékos kijelzője is csak tájékoztató jellegű, hiszen nem egy hitelesített pálinka fokolóról van szó hanem egy tömegcikk-ről.Ezt nálam pontosan lehet látni augusztusban volt 2 éves a teló most is az én használatommal minimum 2 nap az üzemidő. Szinte mindig ha éjszakára töltőre teszem megy egész éjszaka pedig feltölt max 2óra alatt. De nem foglalkozom vele és nem kelek fel azért, hogy figyeljem. A töltésvezérlő azért kapja a fizetést, hogy figyeljen nem azért mert van........
-
törölt tag
válasz
attiati #128950 üzenetére
Az megoldható, hogy 80% -nál szóljon a teló. De, sztem semmi értelme a le/fel csatlakoztatásnak. Már csak azért sem, mert nem tudod, hogy az érték minek a 80% -a. A 100% ugyanis az optimális töltöttséghez viszonyított maximum, nem pedig a valós tölthetőségi maximum, és a 0% sem az akku mélykisülési értékét jelenti. MTK engineer menüben meg lehet nézni a min/max küszöbértékeket.
-
-
-
nyisziati
veterán
-
válasz
attiati #126186 üzenetére
Igen, ha nem mobile data service preferred.
De alapesetben a hívás az elsődleges prio, így igen, kicsörög netezés közben bármelyik kártyára jött hívás.(Ha anetes kártyára jön, akkor ha van 3G, akkor még megmarad a netkapcsolat is. Ide értve azt az esetet, amikor 4g->3g leváltás történik. Akkor viszont megszakad a net, ha nincs 3G, mert sem a 4G, sem pedig a 2G nem tudja ezt - a 4G majd fogja tudni, ha lesz VoLTE)
-
attiati
veterán
válasz
attiati #126028 üzenetére
összeírtam árakat:
redmi note pro 3 international: (3/32)
Geek EU raktár szállítással: 235 usd
ali goldenwaytől áfa mentesen, szállítással: 201 usd
(itt rá kell kattintani a szürke változatra, hogy international legyen)redmi 3s international: (3/32)
geek eu raktár szállítással: 201 USD
ali goldenway áfa mentes szállítással: 167 USDleeco le pro 3 (4/32-es)
spemall eu raktár szállítással: 344 usd
(bár itt egyelőre nem látom az EU raktárt és a 2 éves gari választási lehetőséget)leeco le pro 3 (6/64-es):
spemall eu raktár szállítással: 377 usd
(itt se látom még eu 2 éves garit)leeco le max 2 (4/32-es arany színű):
spemall eu raktár szállítással: 266 usdleeco le max 2 (4/32-es szürke színű):
spemall eu raktár szállítással: 287 usdleeco le pro 2 B20-as:
honorbuy ár nem ismert mégSpemall kuponokat nem vontam le sehol.
Sajnos a leeco le pro 3 nagyon túlárazottnak tűnik egyelőre. Le max 2 meg nagyon jó árban van ilyen hardverrel, csak ne lenne olyan nagy. -
citkar
addikt
válasz
attiati #126028 üzenetére
Nem tudom, hogy mekkora és milyen árú készüléket keresel, de pl a LeEco Max 2 is kezeli a B20-t, de 5,7 colos, viszont 820-as Snapdragonnal, 4/32GB-tal felszerelve megéri a nagyságrendileg 250 USD-t szerintem (csak a Gold az ilyen olcsó). Legalábbis egy jó ár/érték aránnyal rendelkező alternatíva.
Ja látom a végére oda is biggyesztetted, csak átfutottam rajta, korán van még
-
Milestone2
nagyúr
válasz
attiati #125859 üzenetére
Ez csak a Redmi3S-re vonatkozik.
Sajnos maga gyártó okozza ezt a nagy kavarodást a fejekben.
Remi3S-nél ugyanaz a telefon kódneve: "LAND", ugyanaz a ROM megy mindkettőre! És csak a dobozon és a telefonon lévő sorozatszámból lehet (?) eldönteni, hogy B20-as a készülék (2016031) vagy nem tud B-20-at (2016030)
Redmi Note 3 Pro-nál más a telefon kódneve is "KATE" és "KENZO", nem ugyanaz a ROM megy rá! És még mértbeli különbség is van, a KATE nagyobb 2 millivel.
-
Ájvé
veterán
válasz
attiati #125763 üzenetére
Több kínai shop is már Global Dev ROM-al adja a telefonokat, pont ezért, azokkal nincs gond (legegyszerűbb ilyet rendelni).
Ha más ROM van rajta, akkor készüléktől függően elég bonyolult is lehet a dolog (újabb készülékeknél már zárt a Bootloader), de ez se olyan ördöngös dolog, részletes leírások vannak erről is, elvileg teljesen hivatalos módon is meg lehet tenni, ha kéred a BL nyitást, csak ez elég idő igényes, lassan történik meg a nyitás, de lehet nyitni nem hivatalos módon is. Ha nyitás megvan akkor nagyon egyszerű lesz már a dolog, fastboot ROM-ot letöltve PC-re felcsatlakoztatva felülírja a ROM-ot, ez a legegyszerűbb, utána nincs több gond. -
Ájvé
veterán
válasz
attiati #125761 üzenetére
Egyszer kell feltenni rá a Global Developer ROM-ot, onnantól magától frissít, semmi teendő nincs vele. Azt tudni kell, hogy Developer vagyis fejlesztői ROM, így lehetnek benne hibák, de nem szoktak nagy hibák lenni, főleg ha csak OTA frissíted, mert általában ha gond van vele OTA-t már nem adják ki.
Global Stabil is frissül, csak ritkábban, viszont itt nem biztos a magyar nyelv megléte, ezzel nincs probléma, hiba szinte nem is lehet benne. -
Milestone2
nagyúr
válasz
attiati #125750 üzenetére
Xiaominál nehéz követni.
Volt olyan telefon, ahol úgy jött Android verzió frissítés, hogy megkövetelték a szűz telepítést.
És volt olyan készülék is, ahogy OTA jött a heti update és hopp, verziót váltott, aki frissített.Ergo, szerintem nem tudni előre, figyelni kell az angol oldalt, vagy a multi oldalt, ahol azért oda szokták írni, hogy hogyan szabad frissíteni...
-
nyisziati
veterán
válasz
attiati #125648 üzenetére
Kimovil használata esetén MINDIG figyeljünk arra, hogy ne csak hardverspecek legyenek bepipálva, hanem:
- only for sale
- only with price (elkerülendő a presell-eket, rumor-okat és klónokat)
- 3G frequencies: 900 MHz (Vodafone miatt), 2100 MHz - ezek nélkül könnyen belefuthatunk olyan készülékbe, ami Magyarországon nem viszi a 3G-t,
-4G freq.: 800 MHz (ez opcionális, csak ha feltétel). A hiányára mindenesetre érdemes felhívni a figyelmet. Másik két LTE freki az 1800 és 2600 MHz. -
Sanyesz.
őstag
válasz
attiati #125521 üzenetére
Talán a Doogee F7 Pro. Doogee fóbiások ne olvassák.
Bár, ahogy nézem, már van, ahol kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Iphone 12 Blue tokkal fix 59.900 ft-ért vihető :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256Gb-szinte új-2028.05.05-ig garanciás
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest