- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz
attiati #139220 üzenetére
Tudtok kiforrott modelleket az elmult max 2 evbol? Hasznaltan is jo, korabbi flagship is kb 100e-ig.
Mindig racsodalkozok, hogy 70-80ezres telefonokkal meg kell allni seta kozben, hogy halljon a masik fel. Vagy nincs ertesito ikon, vagy szoftveresen nem jon ertesites a memoriakezeles miatt.
Barcsak ne kellene telefont venni ilyen gyakran, de sajnos fogyoeszkoz :)
-
attiati
veterán
Mit vennetek 100e +/- korul?
* 1,5+ napos uzemido
* Jo felhasznaloi elmeny (pl. az nem fer bele, ha nem jonnek ertesitok fontos uzenetekrol)
* elfogadhato kameraAmoled, nfc es extra fícsör nem erdekel, inkabb keves idegesito hibaja legyen.
Samsung A70
Samsung A50
Huawei P30 (ez dragabb)
Mi9T (itt felek a miuitól es az uzenet kezelestol)Vagy egy hasznalt samsung s7-s8-s9 duos?
-
attiati
veterán
Az atlagos dolog, hogy egy Xiaomi a2 lite-on elkezd akadni a google maps?
A hardware kezd ilyenkor keves lenni, vagy 1,5 ev hasznalat alatt mindig teleszemetelem a telefonjaimat szoftveresen?
-
attiati
veterán
milyen teló jöhet szóba, ha
- jó kamera kell
- kb.100k alatt (akár használtan is)
- nagy aksi
- dual simMi A2 lite-ot + kompakt fényképezőt váltana.
Samu S sorozatban gondolkodtam, de félek az amoled képernyő tartósságától.
-
attiati
veterán
legjobban sugárzó telefonok listaja
Neztetek?
-
attiati
veterán
válasz
KamuMazsola #137401 üzenetére
Általában az a divat, hogy külön nicket tartanak a hirdetésekre.
Honnan tudod, hogy a 2. tulajdonos jóhiszemű eladó 2 hónapos telefonja nem lopott telefon? (mondjuk egy kínai telefonnál, ahol se papír, semmi.) Tele van ilyenekkel az apróhirdetés.
Végtelenségig lehetne sorolni a buktatókat.
A telefon az egyik leginkább lopott valami és a legjobban követhető is. Mégsincs túl sok kialakult "hagyománya" az adásvételeknek. -
attiati
veterán
válasz
attiati #137397 üzenetére
Úgy értem az ellenőrzést, hogy ha az eladó megadja a telefon IMEI számát... akkor én azzal mire megyek?
Hova írjam be, milyen adatbázisban ellenőrizzem, mi derül ki nekem az IMEI számból?Tényleg komolyan nem értem hogyan mennek a használt telefon adásvételek.
Tele van velük a net, minden referencia nélkül.
Rengeteg Kínából behozott telefon, ahol eleve nincs számla, gari.
Rengeteg telefont nem első tulaj hirdet, csak nála van 1-2 hónapja. Ő hogyan merne akárcsak egy adásvételit is aláírni, mikor ő sem tudja 100% biztonsággal a telefon eredetét és az előző tulaj megbízhatóságát.
Szerintem mindenki vidáman adja veszi a telefonokat és bele sem gondol, hogy neten lopott telefont hirdetnek.
Amíg bele nem fut egy ilyenbe, mint én. Most kb az összes eladó hülyének néz, hogy minek az adásvételi szerződésÉn ugyanígy hülyének néztem minden vevőt, mikor ugyanezzel jött hozzám
-
attiati
veterán
bocs, még egyszer előhoznám a használt telefon vételt.
tehát az egyetlen járható és biztosnak tűnő megoldás:
1. személyesen
2. számlával (és garancia papírral) együtt
3. adásvételit írni és személyigazolványt ellenőrizni
4. IMEI számot összenézni a papírokkalMi maradt ki? Ha ez elég egyáltalán.
IMEI számot lehet ellenőrizni valahol kínai telefonra?
-
attiati
veterán
Xiaomi Mi A1 helyett mik jöhetnek szóba?
Felsorolásszerűen elég és utánaolvasok.elvárás csak a szokásos: minden tudjon olcsón. Mindent is !
dual sim
5,5" (nagyon max 6", ha nem növeli a teló méretet)
fullhd
jó aksi, jó minőség
nem kell romolni, de nem is stock android van rajta !
QC jó lenne (de nem létkérdés) -
attiati
veterán
válasz
Digitalpimp #137325 üzenetére
leeco
romolni kell, van rá sokféle
usb c, nincs külön jack
átlag feletti összeszerelési minőség
tök jó hardver
később nehezen szerelhető egy aksi cserénélezek közül én is őt vinném
-
attiati
veterán
válasz
maczera #137304 üzenetére
Es ha en tovabbadtam volna a telefont? Ott lettem volna szemelyesen, pozitiv HA ertekelessel, szemelyivel.
Megis lopott telefont vettek volna tolem, mert en sem tudtam rola.
A vicc az egeszben, hogy jelen esetben az elore utalas segitett volna. Konnyebb lenne kinyomozni es visszaszedni a penzt. -
attiati
veterán
Off
Hogyan lehet hasznalt telefont venni legalisan 1000 % biztonsaggal?
(Plane postan?)Vettem egy telot augusztusban jofogason es 1,5 honap utan derult ki, hogy lopott!
Hogyan lehet ezeket megelozni?
Meg a tanuzott szerzodes sem segit ezen. -
attiati
veterán
Bevállaltam egy Xiaomi Mi A1-et használtan, meglátjuk.
Ezen elvileg stock droid lesz. -
attiati
veterán
Xiaomi telefonok összességében mennyire jók?
Nézegetem a hirdetéseket és így ránézésre 10% a javított, képernyőcserés, stb... 1 éves telefonoknál.
Az otthonin az aksi szórakozik, 70%-ról kikapcsol. -
-
attiati
veterán
Leree L3-t használ valaki?
(állítólag a Cool1 B20asított, orosz piacra szánt változata. Ugyanúgy, mint az orosz piacra szánt Leeco X527)
Első ránézésre tök ugyanaz a két telefon, csak nagyobb, 4000-es aksi került ebbe és dupla kamera. Pont az aksi volt az egyetlen gyenge pontja az x527-nek.Ezen most elgondolkodtam erősen 30e ft-ért, áfa és vámbiztosítással banggood-ról.
Peaceliker:
Alapból én sem, de én már csak ilyen bestbuy vadász vagyok telefonoknál
szürkeáfás Motorola Atrix 2 -> leeco x527Egyébként nagyon erősen érett szakaszban van az okostelefon, mint termék. Már a belépő szint is elég egy átlag usernek. Alacsony a haszonkulcs. Ezek már sokadik generációsak. Lehet az embernek elvárása akár 30e ft-ért is. Nem az első, második generációnál vagyunk.
-
attiati
veterán
Leeco x527-ről váltanék kényszerből. Mi jöhet szóba?
1. B20
2. 5,5" FHD
3. legalább 1 napos aksi
4. 60-70e körülNagyon el voltam kényeztetve, így olyanokat nem is merek mondani, hogy 50e alatt, teljes aluház.
-
attiati
veterán
köszi mindenkinek, 4A méretben is jó
esetleg Motorola G5 dual-ra csere
-
attiati
veterán
60-as szülőnek első okostelefonként mi jóhet szóba
max 5,2", de bármilyen kisebb is jó
magyar nyelv kellene
30e körül
jó aksiValószínű, hogy szinte csak telefonálásra fogja használni.
sajnos a Motorola G5 single simes lett -
attiati
veterán
OFF
USA szabvány gyári töltő átalakítóval az ugyanolyan minőségű lesz, mintha gyári EU töltőt vennék?
sehol nem találok LeEco 2 gyári töltőt EU szabvánnyal
-
attiati
veterán
Nem tudom hol kérdezzem, máshol se jön rá válasz. Persze gyakran csak elméleti jellegű a kérdés, mert tölteni kell:
Aksi élettartam növelése céljából melyik a jobb megoldás?
a) minden nap végén feltenni töltőre, még ha 40-50%on is áll.
b) megvárni, míg merül és másnap napközben tölteni 10-20% körül. -
attiati
veterán
ez kamu?
nem is hallottam még róla, pedig több, mint 2 éves a videó, youtube-on és mindenfelé fent van -
attiati
veterán
válasz
tibcsi0407 #129488 üzenetére
Na, erre nem is gondoltam, jo otlet
Csak a fulop szigeteki helyzet miatt kerdeztem/csodalkoztam. -
attiati
veterán
válasz
tibcsi0407 #129374 üzenetére
Te tudsz kinaiul?
-
attiati
veterán
válasz
Viktor0610 #129309 üzenetére
Rootolt telefon kell ehhez az apphoz?
-
attiati
veterán
Igazad van, nem túl praktikus. Jobb lenne 2sim+sd kártya, de nem tudom, hogy emiatt érdemes e leszűkíteni a listát és bevállalni minden más kompromisszumot.
32 giga egyébként kevés úgy hétköznapi használatra?
(tehát nem nyaraláskor ráfényképezni, videózni több 10 gigát, mert arra jó a külső otg megoldás)
-
attiati
veterán
válasz
pècsimunkás #129293 üzenetére
Engem is zavart, de igazabol mire nem eleg a belso tarhelye? Ha atmenetileg hely kell, akkor egy kulso usb-s pedriveot ra lehet csatlakoztatni egy 2-3 dollaros otg kabellel.
Persze az lenne a legjobb, hogy olcson venni kis tarhelyes telot es bele egy nagy memoriakartya, es nem is log ki belole semmilyen kabel.
-
attiati
veterán
válasz
viktorhu #129249 üzenetére
Mi lett volna, ha sikertelenul torod ossze?
Gondolom igy is ugy is megcsinaltatod, hogy el tudd adni.Leeco international az x527, orosz piacra szant valtozat (ami elvileg mindenben megegyezik az indiai x526al)
En is tok kezdo vagyok es 10 perc alatt felraktam ra egy kipucolt orosz romot. Felmasoltam a fajlt a tarhelyre, atneveztem, ujrainditottam a telot, betalloztam az uj romot es kesz. Van google play, de angol nyelv van csak. Es kapsz egy OTA-val frissitheto romot.
Magyar lokalizaciot nem sikerult osszehoznom, de meg futok vele egy kort a napokban.
-
attiati
veterán
szerintetek érdemes kapkodni a vásárlással 10 USD-ért ennél a Ugreen QC3+5V/2.4A 30W töltőnél? Még ma akciós.
Vagy inkább Blitzwolf QC3.0 + 5V/2.4A 30W 13 USD-ért?
vagy valami más olcsóbban?
-
attiati
veterán
Van letjogosultsaga annak, hogy max 80%ra toltom az aksit?
Elvileg 20 es 80 kozott idealis tartan az aksi toltottseget. Mas kerdes, hogy ki tud arra odafigyelni, hogy levegye 80%nal a toltorol.
-
attiati
veterán
Rawulf végül megnyitotta valahol a Strapatelefon topikját?
1 hónapja nem láttam itt a dual simben. Eltűntek a kínai élménybeszámolók is
-
attiati
veterán
ezer éves normál méretű SIM kártyából lehet nano sim-et gyártani?
Úgy nézem, hogy szerintem maga a sim kártyán levő chip is nagyobb, mint a sim tálcában a slot, így szerintem nem csak a sim kártya műanyag része lesz a gond.
De valahogy nincs kedvem 2*5000 ft-ot kiadni erre. Van bármi megoldás?Ha elb*szom, az is ugyanúgy 5000 ft lesz, mint a csere költsége nano méretre.
-
attiati
veterán
válasz
tibcsi0407 #128290 üzenetére
lehet jobb, ha nem tudjuk azoknak a dolgozoknak az ehberet
-
attiati
veterán
4pda-ra sikerült valakinek beregisztrálni?
képtelenség leolvasni bármivel a kézzel írt orosz captcha kódot
-
attiati
veterán
mi most a bestbuy?
b20 nélkül, magyar lokalizációval, 70e körül, minimum 3/32GB, maximum 5,5" (jobban mondva max 74mm széles). 5,2" lenne az ideálisLeeco 2 van célkeresztben
Leeco max 2 túl nagy
Huawei Mate S nagyon tetszik, de nem ér annyit. MM-ben árultak egy kiállítási darabot 70e-ért, de az eladó elmondta, hogy volt neki pár baja: beégett amoled kijelző, szanaszét ment aksi, és valaki beregisztrálta a saját gmail fiókját, így nem lehet bejelentkezni a telóba
-
attiati
veterán
válasz
tibcsi0407 #127215 üzenetére
hajnali 2ig meg ebren is maradnek, de sztem csak innen osszejon 100 ember
-
attiati
veterán
csak ugy ropkodnek itt nokre a szexista megjegyzesek
-
attiati
veterán
huawei g8-ról mit gondoltok? Nagyon kevés szó esik róla.
Hogyhogy?
(használtan talán elhozható 55e körül)fém ház, 3/32, OIS-es fényképező, dualsim, b20, 5,5" fullhd, snap 616, ujjlenyomatolvasó
-
attiati
veterán
válasz
Milestone2 #126295 üzenetére
bocs, nem nyitottam meg a linket, csak a reakciot neztem
-
attiati
veterán
válasz
Milestone2 #126291 üzenetére
troll
errol a gyakorikerdesek.hu jut eszembe:
van olyan program, amivel kepet lehet kesziteni a kepernyorol? Ha igen, akkor nevet is kérnék!
Mire a valasz:
Van! Béla
-
attiati
veterán
találtam árat leeco le 2 International-hez (B20):
itt 204 usd-s áron indul
HK raktár, ezért jön rá áfa+vám, így összesen 270 USD körül lenne.Remélem lesz rá olcsóbb forrás is, mert redmi note 3-hoz hasonló árra számítottam. Gondolom őellene küldték harcba hasonló speckóval.
így összehasonlításra a két telefon közül megéri a leeco a felárat?
Sokkal kisebb az aksija és nincs sd kártya. Cserébe jobban néz ki, kisebb a mérete, könnyebb súlyra, 8 magos a snapi, jobb a kamera (???) és úgy nézem van OIS.
-
attiati
veterán
válasz
tibcsi0407 #126072 üzenetére
+beg
Bocsánat, indulás előtt sietve szedtem össze.
Még annyi megjegyzés, hogy a szállítás mindenhol benne van az árban. Kuponnal sehol nem számoltam.
És mindenhol az áfamentes szállítási lehetőséget és/vagy EU raktárt vettem figyelembe. -
attiati
veterán
válasz
attiati #126028 üzenetére
összeírtam árakat:
redmi note pro 3 international: (3/32)
Geek EU raktár szállítással: 235 usd
ali goldenwaytől áfa mentesen, szállítással: 201 usd
(itt rá kell kattintani a szürke változatra, hogy international legyen)redmi 3s international: (3/32)
geek eu raktár szállítással: 201 USD
ali goldenway áfa mentes szállítással: 167 USDleeco le pro 3 (4/32-es)
spemall eu raktár szállítással: 344 usd
(bár itt egyelőre nem látom az EU raktárt és a 2 éves gari választási lehetőséget)leeco le pro 3 (6/64-es):
spemall eu raktár szállítással: 377 usd
(itt se látom még eu 2 éves garit)leeco le max 2 (4/32-es arany színű):
spemall eu raktár szállítással: 266 usdleeco le max 2 (4/32-es szürke színű):
spemall eu raktár szállítással: 287 usdleeco le pro 2 B20-as:
honorbuy ár nem ismert mégSpemall kuponokat nem vontam le sehol.
Sajnos a leeco le pro 3 nagyon túlárazottnak tűnik egyelőre. Le max 2 meg nagyon jó árban van ilyen hardverrel, csak ne lenne olyan nagy. -
attiati
veterán
most meg hirtelen bőség zavara kezd lenni b20-as dual simes, minimum 3/32-es telókból
redmi note 3 pro global változat
redmi 3s global változat
leeco le 2 international változat
leeco le max 2
leeco le pro 3 -
attiati
veterán
válasz
Milestone2 #125858 üzenetére
az a sorozatszám egységesen vonatkozik a 3s-re és a note 3-ra is?
másik topikban is továbbítottam ezt az infót, de azt mondták, hogy ez csak a note3-ra vonatkozik -
attiati
veterán
itt is megkérdezem:
szerintetek kinek lehetne feltenni a kérdést hivatalosan, hogy lesz e redmi 4-ből international verzió? (b20-as)
mi.com indiai és us support lepattintott, mivel náluk még sima redmi 4 sincs
-
attiati
veterán
válasz
tibcsi0407 #125800 üzenetére
nem stabil a gyartasminoseg?
vagy szoftveres gond van veluk? -
attiati
veterán
válasz
Milestone2 #125799 üzenetére
honnan van az info?
arrol nincs info, hogy redmi 4bol is lesz b20as valtozat?
-
attiati
veterán
ha mar redmi 3 a tema es soha nem tudom:
jon ra OTA android alapverzio frissites?
vagy az indulo rendszer marad rajta es romolni kell? -
attiati
veterán
válasz
Osi222 #125641 üzenetére
kimovil.com-on tudsz szűrni, hogy legalább nagyjából képbe kerülj a kínálattal, és utána tudsz fórumon keresni az adott típusra
itt vannak a 2gb ram, 5"-nál kisebb, dual simes készülékek
Mondjuk szerintem nem csak a coll méret határozza meg a kezelhetőséget.
Sokszor egy nagyobb, de ívelt hátlapos kijelző könnyebben kezelhető. Vagy ha vékonyabb, az érzetre mintha többet jelentene.
De ott van például a huawei p9 lite.
Szerintem iszonyatosan csúszik az ember kezében. -
attiati
veterán
a következő 1 hónapban várunk új jövevényeket B20-al?
(xiaomi-kon kívül)
(az is érdekel, ahol van rá remény, hogy b20-al jön, csak még nem derült ki) -
attiati
veterán
válasz
tibcsi0407 #125244 üzenetére
vas megyeit is tudsz?
-
attiati
veterán
ez az Elephone S3 baromi jól néz ki, és olcsó és stimmel minden paraméter
kivéve a 2100-as aksi
-
attiati
veterán
oukitel és elephone telókat hol lehet megnyomkodni nagy kínálatban bp-en?
bekapcsolva !
MM-ben voltam eddig -
attiati
veterán
mennyire használható megoldás a dual standby a hétköznapi életben?
Pár gyakorlatias kérdés:1. viber-en, skype-on beszélek, és a másik SIM-en hívnak. Ilyenkor a Viber-t szétkapcsolja, mivel az adatforgalomnak minősül és elsőbbséget élvez a telefonhívás?
2. sms is prioritást élvez az adatforgalommal szemben?
3. be lehet állítani a telefonokon, hogy alapértelmezésként melyik SIM-ről induljanak a kimenő hívások és melyikről az adatforgalom?
4. A telefonkönyvben hogyan tudom eldönteni, hogy melyik telefonszám melyik sim-re van elmentve?
5. Bejövő hívásnál jelzi valahogy az android, hogy melyik SIM-re jött a hívás?
7. Honnan tudom, hogy melyik sms melyik kártyára jött?
8. SIM1-en telefonálok. SIM2-re jönne hívás, de nem vagyok elérhető. Ilyenkor a hívásértesítő sms-ek meg szoktak jönni SIM2-re, miután abbahagyom a beszélgetést a sim1-en? Csak hogy tudjam, hogy kerestek. -
attiati
veterán
válasz
Sanyesz. #124816 üzenetére
igen, de pont a két nem szűrhető paramétert kérdezném, hogy közülük hol jó és optimalizált a szoftver és hol erős a gyári támogatás?
Illetve ugye az aksi is szubjektív, de annak majd utánaolvasok.
Elég karcsú a kínálat, főleg, hogy a listából még lejönnek a be nem szerezhető dual simes változatok. (habár léteznek)
Mondjuk a listáról szerintem hiányzik 1-1 lenovo készülék.
-
attiati
veterán
Teszek itt is egy próbát, hátha elsiklottam valamelyik készülék felett.
Melyik készülékek felel meg ennek a feltételnek?:
1. android
2. max 5.2"
3. dual sim
4. B20
5. min. 1 napos aksi, terheléssel
6. min. 3GB ram
7. már kiforrott szoftver, jó gyári támogatás. Mivel nem értek az androdi buheráláshoz.
8. max 100e ft, de inkább 50-70e körül, akár használt is jöhet
9. dedikált SD kártya slot vagy ha nincs, akkor min. 32GB ROMA többi másodlagos, persze ne essen szét és ne recsegjen a hang...
Ötletek?Gondolom mindenkinek ez az álma
Ár és aksi méret kiszűrése nélkül ezek vannak?
No meg a jó terméktámogatást sem tudtam kiszűrni -
attiati
veterán
A dual sim dual active készülékeknél sem lehet megoldani, hogy egyik kártyán megy a net és a másik kártyán telefonálok párhuzamosan?
a dual sim dual active mennyivel meríti jobban az aksit? Látványosan jobban merülnek ezek a készülékek?
-
attiati
veterán
van olyan dual sim-es telefon, hogy az egyik sim-rol allandoan megy a net, mig a masik sim-en barmikor tudnak hivni?
vagy az osszes dual sim igy mukodik?
ha ket t-mobile-os kartyat teszek bele, akkor ki lehet valasztani, hogy melyikrol menjen a mobilnet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged