- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
han_lev
senior tag
válasz
tibcsi0407 #133703 üzenetére
Nem tudom, csak találhatók, de szerintem a MIUI is egy Pure Androidra épül, amit az A1re is feltolnak. Néhány ficsört hozzátesznek. Szerintem nem fognak fizetni azért külön, hogy valaki(k) romot reszeljen rá. Bár úgy legyen.
-
han_lev
senior tag
válasz
tibcsi0407 #133701 üzenetére
Ahogy a xiaomit ismerem sosem lesz olyan. Ha a csúcskészüléküket képtelenek hibátlan rommal kiadni, úgy szerintem az A1-en is lesz mit reszelni. Node így szeretjük, nem?
-
han_lev
senior tag
válasz
RVR400 #132947 üzenetére
EUs piacon szinte beszerezhetetlen 4-4,5 colos normális hardwerű teló (Kínában talán akad) De ez a "nagykijezőfóbia" látványos. Gyakran hallom "kis kijelzős, vékony" teló kell a nőnek. A nejem is a Noki6320 as (ha jól emlékszem) után viszolyogva fogta a kicsi, vékony Sony-t, hogy "ez is milyen nagy". Aztán (mivel Facebook, internet, képek nézegetése a fő tevékenység) most a Xiaomi Redmi Not 2 (5,5) már nagyon bejön vagy 2 éve.
Úgyhogy szerintem csak nyugodtan próbáljon ki egy 5 colos normális (Redmi 4) telefont mindenki, aki kiskijelzőst szeretne, mert majd rájön, hogy jobb nézegetni a képeket, tartalmat fogyasztani rajta, és még hagyományos telefonhasználatra sem rosszabb (sms-írni rajta, kikeresni a névjegyzékből, hogy kit hívok, gyorshívó ikonokat, appokat kitenni a főképernyőre), sőt!! Aztán rájöhet, hogy a 6 colos is ugyanúgy elfér a ridikülbe, mint az 5ös, vagy 5,5 ös -
han_lev
senior tag
válasz
tibcsi0407 #132888 üzenetére
Arra én is kiványcsi leszek.
De látom neked sem melegszik meg egy teló a zsebedben -
han_lev
senior tag
A MI5nel most eléggé lement az ára. Nem egy sony a kamera tekintetében, de az emlitett Meizu ál jobb.
Olvass bele a topikjába, ott mondta valaki, hogy újonnan 3/64 est vett65értcakompakk. 75 ért bocs, de van 62-ért, csak + tréfa talá.
Boltba pesten egyes helyken a Xiaomi Edmi Not 4 55. Annak sem olyan rossza a kamerája, de nem MI5 ös. -
han_lev
senior tag
válasz
ctibor #132477 üzenetére
Igen, alkalmazások duplázása. Android 7 már tudja, de én még soha nem használtam, ezért nem is tudok róla nyilatkozni. Elképzelhető, hogy meg tudja oldani a két kártyás viber használtot. De az még így is kérdés, hogy egyszerre lehet e a háttérben futtani ugyanazt az appot folyamatosan, illetve hogy ugyanaz az app ugyanazon androidos/googles regisztrációval párhuzamosan tud e futni.
Winen gépen elindítod a wordot, tud nyitni két ablakot de nem tudom, hogy pl a skype be tud e jelntkezni két fehasználóval párhuzamosan. ..
Soha sem próbáltam.
HAsonló lehet a viber, vagy a watsapp. -
han_lev
senior tag
válasz
Z_A_P #132473 üzenetére
Én is használom ezeket. A viber pl biztos, hogy azon a számon fog keresni, amin regisztráltad magad, azt hiszem nem tud ugyanaz az app két számot kezelni. Ha egyiken jelentkezel be, csak azt a számot mutaja meg annak aki keres téged. Ha pl valaki a csak a 70-es számomon ismer viberesnek, és én a 30-ason vagyok bejelentkezve, akkor nem fog tudni felhíni. Hiába van a telefonban a 70-es számom is a telefonban. Érdekes, hogy mondjuk hiába van az internet a 30-as számon, de ha a viberben a 70-es számasl jelentkeztem be, akkor az ívó fél a 70-es számon fog tudni keresni - a 30as interneten keresztül.
Szerintem.
A két kártyás telefonon tehát érdemes azon a számon bejelentkezni a viberbe illetve a watsappba is amin általában használod, és mindegyik ismerősödet rászoktatni ara a szára.
Ja, és Redmi 4, vagy Redmi Not 4 -
han_lev
senior tag
válasz
svgyula #132436 üzenetére
Akkor gondolom a Iphon is kiesett. Merthogy nagyon sok alkatrészét rendeli a "gyártótól".
Megy gyakorlatilag a samsung egy jó része (amelyik snapdragon lapkákat használ).
No persze nyílván ha a snapdragon gyártana telefonokat, akkor ...
Vagy az LG saját processzorokat rakna telóiba...érdekes, hogy a nagy autógyártók is nagyon sok beszállítóval, partnercéggel dolgoznak, akik egy-egy speciális dologra gyúrtak rá, és egy gyárban gyártanak a mercinek, az audinak a volvónak stb. de akkor ebből a szempontból ők sem "autógyártók" mert mástól vásárolt alkatrészeket "szerelnek össze". És erre mondhatnád,
hogy igen igen, de pl a motor, vagy a karosszéria egyedi,saját gyártás, ám pl a motor sko lényeges alkatrészét,
csapágyakat pl. profi külső gyártóktól megrendelésre gyártatnak le. Ettől még autógyárak... -
han_lev
senior tag
válasz
tibcsi0407 #132423 üzenetére
Igen, de ahhoz nem tudsz venni hozzá illő fogkefét
-
han_lev
senior tag
válasz
tibcsi0407 #132408 üzenetére
Igazad volt, az ARM csak licenszel.
"Sok félvezetőgyártó cég rendelkezik ARM licenccel, ezek közül néhány: Analog Devices, Atmel, Broadcom, Cirrus Logic, Faraday technology, Freescale (a Motorola-ból 2004-ben kivált cég), Fujitsu, Intel (DEC-el való kapcsolata miatt), IBM, Infineon Technologies, Nintendo, NXP Semiconductors (a Philips-ből 2006-ban kivált cég), OKI, Samsung, Sharp, STMicroelectronics, Texas Instruments és VLSI." -
han_lev
senior tag
Sok igazságot mondasz te is. Van olyan is amiről beszélsz. A barátom simán elvan a LG G3asával most is, 2 éve csúcs volt, de most is jól ketyeg neki, nem cserélné le masik 100 ezres telóra. De az is igaz, hogy a telefonálási szokasai, az appok amiket használ is ugyanazok. 2 éve is bőven sok volt neki a teljesítmény, az android is Marshmalow a legfrissebb rá, most is elég.
És a feleségem is jól elvan a RN2évelmajd 2 éve, mert ő is ugyanazokat az appokat használja 2 éve, és bár fejlesztik a facét is, de mivel más nem nagyon megy mellette, még így is bőven elég.
Aztán van a folyamatosan újat vevő réteg, akiket szintén ketté bontanék. Az egyik csoport a játékok, meg a teljesítményőrület miatt vált, vagy a bütykölés vonza
és van akinek a napi használata is igényli az átlagosnál nagyobb teljesítményt (mert az átlagosan használt appjait is fejlesztik, és ami 2 éve is a középkategória fölé kényszerítette, az most is oda fogja taszigálni a telóvásárlás során sokszor egyszerűen szükségből.
Nekem pl anno a HTC desiré volt ami elég volt sokáig, aztán nem volt pénzem felsőkategóriára, szenvedtem eg, pár középpel, vomt egy idő, amikor a közép teteje is elvitte a dolgaimat (pl a p780as) aztán a 8 magos korszak beköszöntével eljezdett kevés lenni a belső memória és lagolnj kezdtek az appok. Úgyhogy ismét erősebb procis teljesítmény felé léptem, MI5 elég is lenne ha nem félnék attól, hogy 3 giga jövöre kevés lesz nekem, és nem vonzana a vízállóság a MI6ban. A 820 as elég gyors lesz még sokáig (ahogy a 810es volt). Játékot soha nem jatszok és a romolásra is inkább a gyors és hatékony használhatóság szüksége visz (ha minden pöpecül ketyegne az erős és használható megfizethető kinain, akkor nem szánnék rá időt, de mivel a pepecül működő Honor majd 50 el drágább mint a mi6, annyiért inkább bütykölök. A samsungról, htcről meg nem is beszélek)
Persze lehet eljön az az idő, amikor annyi pénzem lesz,hogy ki tudok 100al többet fizetni csuklóból az akadásmebtesen működő brend csúcsért, akkor majd ott fórumozok, de most itt vagyok.
Szóval biztos sokan vannak akik hobbiból, vagy egyéb nem feltétlenül általam relevánsnak ítélt okoból cserélnek, vagy vesznek felső kategóriát, miközben a felbasználói szokásaikhoz elég lenne egy középkategória. És van, aki szív a középmategória szándékos butitasai miatt (kamera, gyorstöltő akku) mert csak ezek miatt vesz drágább felsőkategóriát, ez tényleg szivatás. De van olyab is, aki nem techőrült, nem játékos, vagy gazdag apuci kisfia, mégis erős vasra van szüksége (a fényképezőgép meg pont nem érdekli annyira, mint engem).
Node ahogy látom most mar elég somat offoltam, és végül is mindannyiónknak igaza van, a lényeget meg összeségében leírtuk
Nehéz megtalálni az igényeinknek megfeleő telefont -
han_lev
senior tag
A net sebességének állandó növekedését ne hagyd figyelmen kívül. Mostanság vezetik be a fel/le töltés egységes sebességearányát. Így is egyre dagadnak az apok, ha meg bejönnek az olyan alkalmazasok, amikben a gyorsítótár telelesz feltöltésre varó adattal folyamatosan, és ebből futni fog vagy 3 akkor vajon egy folyamatos szinkronban lévő kütyünek mennyi ram lesz elég az akadásmentes működéshez...
Vagy kitalálnak valami újjat...
A régiek meg majd telefonálásra jók lesznek, és lesz majd ami szép is lesz. Nomeg azért hagyományos fotót is lehet velük elég jókat lőni... -
han_lev
senior tag
Ki érti ezt.
A gyengébb teljesítménynek az alsóbb kategóriában akkor van jelentősége, ha olcsóbban le tudják gyartani. Mivel nem hiszem hogy olcsóbb legyartani A53 as magokkal a procikat, itt a gyartósorok kihasználása a cél, és ha már megvan a gyártósor, és az új technológiát új gyártósoron gyártják, amígy igény van rá, gyártani fogják, míg haszonnal üzemeltetik, addig nem állítják le. A kereslet határozza meg. Szerintem komoly számításokat végeznek, megéri e leállítani a gyártást, vagy az újjal párhuzamosan folytatni, egyáltalán megéri e nekik az újat. eindítani. A magokat ráadásul az ARM gyártja, a chipkeket meg vagy 3-4 másik cég rakja össze. Qualkom, MTK, Samsung, Huawei... Sokösszetevős, de egy állandó van a képletben: a profit.
A memóriákkal ugyanez a helyzet. Meg az összes többivel. Fizikális értelmben (mennyi anyag, mennyi munka van benne) Nincs nagy értékkülönbség egy középkategóriás és egy felsőkategóriás készülék között ( szerintem) valahogy mégsem jönnek ki középkategóriás telók 810es chippekkel ( henem új 660-sal) ki érti ezt..? -
han_lev
senior tag
válasz
tibcsi0407 #132396 üzenetére
Igazad van, nem vitatkoztam, csak elmondtam az érveimet. Ha valakinek rendszer szinten stabilabb teló kell, és a jobb képek is fontosak, akkor nyilván Honor. Az viszont drágább is. És persze nincs olyan alkalmazás, ami ne futna a kirinen, de akkor is gyengébb a snap 835 nél, ami később úgy is kiadja magát. Persze attól függ. Valakinek a 650 es is, vagy a 635. ös is elég.
A ram 6 giga mindkettőben, és a háttértár szabványát sem tudom hirtelen, hogy ugyanolyan ufs e mindkettő, vagy van különbség. A kijelző tényleg állat a Qhdben. Személy szerint már a fullhds kijelzőn sem látom a pixeleket, hacsak nem kapok fel egy VR szemüveget. Azt meg elég gyakran nem veszek fel.
Ezzel szemben pedig az áll, hogy ha hosszú távra gondolkodom, akkor a MI6ban lévő andreo videocsippet jó sokáig nem fogja belassítani semmilyen alkalmazás, főleg, hogy fullhdra kell dolgoznia.
De persze ez a mi esetünkben (szerintem a tiedben is meg az enyémben is) nem releváns probléma, mert mire oda érünk, addigra már a Honor is meg lehet a MI6 is új gazdájánál fog ketyegni..
-
han_lev
senior tag
válasz
SamiCsillag #132388 üzenetére
Akkor már meg is rendelted
Ez is a Honor mellett szól: van raktáton, megkapod hamar.
Lehet a kamera, és az EMUI is jobb, (a kamera csak az azt működtető alkalmazás miatt, egyébként gyengébb tudtommal)
A Kirin 960 as egy tavalyi csúcs proci, amivel még egy jó ideig nem lesz gondod.
De a MI6: snapdragon 835 idei csúcs.
A kamerája is jó (duplakamera, optikai stabilizázor is van az egyikben)
Vizálló (lepergető)
A Miui ugyan kezdetben belassít, de idővel kialakul. És szeretem (de ez szubjektív)
A Honor kétségtelen európaibb (a nagyobb brendekkel igyekszik tartani), a MI6nak pedig ára is és a feelingje is egy kicsit még tartja azt a kínai (olcsón - merthogy árban is jobb - jó minőséget, de küzdelemmel a felhasználásért) érzést. -
han_lev
senior tag
válasz
ekrisztian #132343 üzenetére
Ja, nagyon jó kis márka, bár az utolsó kiadásaik nem flag ship killer processzor, vagy más tekintetében, de szoftweresen azt mondják bugmentes (kinai iphon), viszont annyira belpiacos, hogy már azon us csodálkozni leher, hogy angol nyelv van rajta...
-
han_lev
senior tag
válasz
ekrisztian #132312 üzenetére
400 dodo körül One+3, vagy mar a 3t.
Vagy MI5, vagy MI5s. Kint a MI6 ezért lement az ara is, csak kevesebb a ram (3gb) benne.
Én ezt venném. -
han_lev
senior tag
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok most képbe, ezért merek kérdezni, remélem már 100 szor nem mondtátok el, (vagy ha igen, akkor bocsi, hogotok, újra le kell írnotok, de linkelhettek is) szóval 20 körül kellene egy jó teló, ami átlagfelhasználásra lenne (telefon, némi net, facebook) ilyesmi.
Az eusztock-tól a vernee thor jó (csak 35) de ha mondjuk olyasmit lehetne 20 ért rendelni (tréfa mentesen) valahonnan, akkor várnék rá 2-3 hetet.
Fontos lenne a szoftveres stabilitás, mert aki használja majd alap júzer (telefonáló lány.. -
han_lev
senior tag
válasz
aytukabozs #128835 üzenetére
Bocs, nem olvastam úgy vissza, hogy lássam.
De akkor meg én nem értem a kérdést... Mert hát abban a cikkben igazán nincs valami bonyolultul leírva...
Mert hát pl azt is írja, hogy a piros szolgáltató sokal jobban álla 3G terén az olyan telefonok internetellátásával, mint a kék meg a pink. Mert másképpen fejlesztett...
Meg van térkép is..
meg exel táblázat mérésekkel..De egyébként emg annyira egyedi, hogy ha mond az emberfia valamit, aztán meg nem úgy van, mert nem kék, hanem piros a kártya, (vagy zöld)
Szóval.... pusztán csak a segítőszándék itt kevés. Át kell rágni magát az embernek rajta.
-
han_lev
senior tag
válasz
SamiCsillag #128823 üzenetére
Ha Ezt a cikket elolvasod, talán világosabban látsz, mint ha én mondanék bármit.
-
han_lev
senior tag
válasz
tibcsi0407 #128312 üzenetére
Hát nem tudom... a MI5öt sem árulják egy ideje. A MI4c meg rengeteg, ?
Jó, értem én, hogy ár-érték arányban ez a legjobb, de lehet páran az 5öst is vennénk.. -
han_lev
senior tag
Sziasztok!
Rákerestem, de nem adott semmit, ami konkrét, azért írok, bocs...
Szó: a geegbuying- tól van hogy érdemes rendelni, nyílván cêl, hogy ne tréfáljanak meg ?
Spanyol raktár, ok. De ha ott nincs? -
han_lev
senior tag
válasz
z123456z #127894 üzenetére
Szerintem a Lenovo, vagy a xiaomi R 3s lehet a legstabilabb.
A BestBy a R3s, vagy a sima R3.
Elég strapás, a magyar a rom is.
Még a Meizu M3s is jó.
Ha nagy kijelzős kell akkir a RN3 pro. A Xiaomisokban az a jó, hogy az akksi is elég bika, így nemnkell attól tartani, hogy a baránőkkel való fb, vagy net, vagy youtoube leszívja, és egy kritikus pillanatban nem tud telefonálni, vagy nem lehet elérni.
Szerintem.. -
han_lev
senior tag
válasz
viktorhu #127853 üzenetére
Na de annak sincs könnyű dolga, aki relatíve tudja ( nagyjából) hogy mi mit jelent.
Mert pl ott van a marha jóáras LeEco Le max 2, csak mennyi megbizható a szofzverezés, a vas kidolgozása gyönyörű erőss is, akksi viszont átlag,
Ezzel szemben derágábban ott a Lepro 3, amiről viszont még nem sok tapasztalat van
A derágább Xiaomi csúcsok (a Mi5, Mi5s) is 90 körüliek. De melyik legyen: a Mi5s erősebb, viszont nincs infra, új a vas, viszont fém, és nem műanyag, bár a Mi5pro kerámia háza szép, viszint árban már lassan a Mi5s felé húz, és még sorolhatnám ami vacilálásra késztet.
És még nem is említettük az akkubajnokokat: Redmi, Redmi Not 3,4,pro (mármint a megbizhatóbb akkus csúcsosokat)
Azt mindenesetre szerintem mivel - ahogy olvasgattam - a google az újabb referenciamodeleket (a Pixel) a snapdragon 821-es lapkára tervezi, ezért ha valaki hosszú távon gondolkodik, akkor snapdragin 820, vagy 821 es telókat nézeget.
szerintem -
han_lev
senior tag
Ha a holnapi BF alkalmával valaki lát valahol jóárasított Xiaomi Mi5s-t szóljon.
Vagy ha csoportos rendelés indul esetleg a témában...
Úgy döntöttem ez lesz a karácsonyi ajándékom.. -
han_lev
senior tag
Le Max 2-t hol lehet most a legkedvezőbben beszerezni úgy hogy biztosan ne "tréfáljanak" meg?
-
han_lev
senior tag
válasz
Killerlaca #126835 üzenetére
Úgy tűnik marad a LeEco pro3-m.
-
han_lev
senior tag
válasz
Killerlaca #126835 üzenetére
Ez azért furi, mert 2Gb ram/ 16 Gb rom.
Ezt nem tom hogyan... Általában 3/32 szokott lenni.. -
han_lev
senior tag
válasz
Killerlaca #126824 üzenetére
eustock.eu
Ami biztos. De esetleg geegbying.. vagy gearbest. tinydeal...
-
han_lev
senior tag
válasz
Killerlaca #126822 üzenetére
Nem is könnyű!
Amit én gondolok:
Ha kinait veszek, akkor azért veszem, mert erősebb harver elérhetőbb áron.
De fontos az is, hogy sokan legyenek még rajtam kívül akik használják (lehetőleg magyarok) mert úgy is a fórumon fogok nyavajogni, hgoy segítsenek, ha bajom lesz vele (mert ha hardveresen jók is, azért szoftveresen szinte kivétel nélkül mindegyiket ajánlott piszkálni egy kicsit (valamelyiket jobban, valamelyiket kevésbé)Az elérhető(bb) árú csúcshardveres telók, amik minőségben is jók:
Le pro3 (snapi 821)
Xiaomi Mi5s (snapi 821)
Ezeknek itt a mobilarénán is van, és valószínüleg ahogy elterjedtebb lesz, lesz róla teszt is (a Mi5-ről van is, de a Mi5s-t is letesztelik majd biztos)
Van még Zopo, meg Vivo (meg más is) de azok valahogy vagy az áruk miatt, vagy más miatt nem tudtak megszólítani (mint mondtam ez saját vélemény)Van hogy más miatt (nem a csúcshardver) veszel kinait
Általában azért, mert valamiben kiemelkedő, és az ár-érték aránya jó.Ebbe sok telefon beletartozhat, nekem vannak kedvenceim, ez a Meizu, illetve a Xiaomi (redmi változatok, Redmi 3, Redmi 3 pro - hatalmas akkuidővel, minőségi szerelésbe. Illetve a Redmi Not 3-pro aminek jo(bb) hardvere, és ehhez nagy kijelzője, minősége van ... és még ragozhatnánk)
De kell, hogy mások is vegyék, és fórumozzanak, mert különbenSzóval: fórum. Ha van neki, akkor vedd meg.
)
-
han_lev
senior tag
válasz
Killerlaca #126815 üzenetére
1. talán igen, ez a legújabb, bár a B20at nem olvasom, viszont a B3, B4 stb ott van
2.
..... háááát..
Én már ezeket nem tudom követni.
Dual kamera, ujlenyomat olvasó a home gomban.. olvastam valahol róla, de ide még nem jutott el tudtommal.Ez az MTK Helio X25-ös procis Redmi (not ??) Pro (?) változat, 64 giga rammal.. Nem sok embernél láttam még ilyet, (egynél sem) olvasni sem olvastam róla tapasztalatokat.
Mivel nincs háttérstáb hozzá, én nem ajánlom... -
han_lev
senior tag
válasz
Killerlaca #126806 üzenetére
Ez van nekem, ebben nincs B20.
-
han_lev
senior tag
válasz
Killerlaca #126806 üzenetére
A mobilaréna fóruma erről a telóról sokmindent elmond.
Van speciál változata is, amit Taivanra gyártottak, abban van B20 as Lte isDe nézek spemall-t is...
-
han_lev
senior tag
válasz
Killerlaca #126803 üzenetére
És a RedmiNot 3 pro (5,5)?
-
han_lev
senior tag
válasz
Killerlaca #126793 üzenetére
A Mi5be 820 as van.
A Mi5 s-be és a Mi5 s plus-ban 821 es. -
han_lev
senior tag
válasz
Killerlaca #126785 üzenetére
A A Mi5 s lesz az ami Snapdragon 821el jön.
-
han_lev
senior tag
válasz
Killerlaca #126785 üzenetére
A Mi5-ben "csak" snapi 820-as sock van. illetve a Mi5 s változatba ( vagy pro..?) van 821es..
-
han_lev
senior tag
válasz
Killerlaca #126779 üzenetére
Lepro3 az erősebb sock, és van benne B20 is. Ha a romtámogatása jó lesz, technikailag jobb, de a brand szerint szerintemis Xiaomi..
-
han_lev
senior tag
válasz
Crytek #118958 üzenetére
A THL elég régen a piacon van. Itt is régóta ismerik. Nem gyárt rossz vasakat, sőt.
Persze nem samu, de közelít.
Szerintem annyival van lemaradva, hogy kicsit nagyobb hibaszázalékkal dolgoznak mind szofveresen, mind hardveresen.
A Cubot is egy elég jó név. Nála sem olvastam minőségi romlást.
Az Oppo volt még nagyon jó, de nagyon derága is lett (annyira szerintem nem jó, mint amennyire drága)
Zopo, az is jó. (összefoglalóban is benne van)Az Oukitelt (vagy milyen..) én nem régóta hallom.
De vannak itt akik sokkal jobban ismerik ezeket.
-
han_lev
senior tag
válasz
Crytek #118951 üzenetére
Redmi 3?
Aztmondják kiváló az akkuideje, és nem féltégla.
Az ára sem egy egetverő...
itt legalábbis olvasom.Kollégámnak rendeltük, jónak tűnik.
-
han_lev
senior tag
válasz
batai15 #118566 üzenetére
Nekem a websop tett rá magyart. Egész jó.
De mindegyik fórumában olvdatam, hogy a morelocal működik, egész magas százalékban magyarít.
A GPS meg nagyon durván jó mindegyikben.Nem tudom... Lenovo P1m..?
A P70es sem rossz, de újonnan nem veszed meg 50 alatt, csak használtan, viszont magyar boltosat.
-
han_lev
senior tag
válasz
peestike #118550 üzenetére
Ha szereti a "minőséget érzek, amikor kézbeveszem" érzést, és nem akar mókolni - redmi 3 (feltesz egy jólműködővromot, - idővel lesz - aztán nem frissül, csak használja)
Ha inkább romolni akar, és érdekességeket kipróbálni, nagyképernyőn tartalmaz gogyasztani főleg RN2
Szerintem.Egyébként mind a kettő jó. Mivel én sokat beszélek és fontos az akkuidő, a fémes házat is szeretem: én Redmi 3at vennék..
Amúgy RN 3prot vettem...batai :
A leírt három:
Xiaomu Redmi 3
Xiaomi Redmi Not 2, ilketve RN 3. Valamelyik változata.
Árhatár ? -
han_lev
senior tag
válasz
MrChef #118409 üzenetére
En most Xiaomi RN 3 prot szereztem be magamnak. A B20 ezen is problémás, de egyébként nagyon megszerettem. A Rom amivel jött, eddig nagyobb lag, probléma nélkül teszi acdolgát, 90 százaléban magyar. Zárt a Bl, ezért mókás romok egyelőre nem nagxon vannak rá, de majd. Ezek nélkül is egy kiváló alternatíva, szerintem!
-
han_lev
senior tag
válasz
Kornel #118365 üzenetére
Dehogy nem. Szinte minden ilyen SD/Sim megoldásnál megy, ahogy eddig olvasgattam.
Viszont, ha 32 gigád van, akkor nem is nagyon kell ilyesmi. Az eddig a tapasztalatom, hogy nem nagyon éri meg 32 gigánál több tárhelyet megtölteni a telónál, mert könnyen odaveszhetnek fontos adatok, ha pl nincs ingerenciád menteni, mert "úgyis van még elég hely", aztán egyszer csak .... -
-
han_lev
senior tag
válasz
Jim74 #118281 üzenetére
Szia!
Én a lenovoról a Xiaomi RN3 Pro-ra váltottam. Anno a p780-asnak volt jó akksiideje, de ennek sem rossz.
Kicsit derága, 200 körül a helio x10-es sima változatot kapod (2/16 giga), és annak az akkuideje sem olyan jó, mint a pronak, de tudásban közelíti. Szerintem érdemes beruházni egy Pro változatra, kb 70 körül megvan, nagyon meg vagyok vele elégedve.
Azt mondják a Redmi 3 is jó. ( az kb 45be jön ki). Az 5'os, nincs benne ujlenyomat, viszont brutális az akkuideje.
A szépséghiba: két simet + sd kártyát egyszerre nem használhatsz (kivéve ha az egyik kártyádról kiműtödegy kis melegitéssel a chippet, és azt teszed az sd kártyára, úgy használhatod mind a hármat)
-
han_lev
senior tag
válasz
pècsimunkás #118086 üzenetére
Erre van megoldás bár kis mókolással jár...
/dual sim - bővithetőség ..
-
han_lev
senior tag
válasz
Salvataggio #118014 üzenetére
Nincs belőle 32 gigás?
-
han_lev
senior tag
válasz
Salvataggio #118010 üzenetére
Xiaomi Redmi Not2
Redmi Not3
Redmi3
Lenovo P70
Lenovo P1 és P1meustock.hu
Szerintem...
-
han_lev
senior tag
Üdv! Egy kis segítség kéne tapasztaltabbaktól.
A Meizu MX4 Pro - Mx5 - Mx5 Pro
Megtetszettek.
Arra gondoltam a nő régi Sony ját lecserélem, aztán ha nem tetszik neki, marad, majd meglátjuk kinek.
Fontos a jó kamera teljesítmény, de az már a sima Meizu MX4ben is jóbahogy olvasom. Formára viszont az még nem tetszik.
Szóval melyiket javasoljátok?
Az Mx5 pro szerintem még derága. Ár érték arányban melyik a jó? -
han_lev
senior tag
válasz
SamSem58 #107193 üzenetére
Én a családba női felhasználónak egy Lenovo s650 eset vettem, azóta is boldogan használja úgy, hogy ez volt az első okostelefonja. Igaz fel kellett tennibrá egy Aosp romkt, de az már több mint egy éve volt, és azóta sem lett semmi baja, csak használják és használják...
-
han_lev
senior tag
válasz
SamSem58 #107193 üzenetére
Egy kicsit dobj még rá, és vegyél egy 4 magosat legalább 1 giga rammal. Hálás lesz érte. Ez a teló szerintem olyanoknak, akik nem szeretnek "barkácsolni" csak szenvedés forrása lehet..
100 dodó körül már egész jókat lehet kapni, és ha szerencséd van a vámon, vagy kifogsz egy itthonit, pár naposat, máris nyertél. -
han_lev
senior tag
válasz
SamSem58 #107190 üzenetére
itt kérdezősködjél utána, biztos elmondják a tapasztalatokat.
-
han_lev
senior tag
válasz
Graphics #107132 üzenetére
Az eddigi golden-ekkel az volt a baj, kinai belpiacra, vagy ázsiára szánták őket, itt nem ment velük a net. Namost ahogy nézem, ezen simán ketyeg az LTE a min frekvenciáinkon. Valamit alakítottak rajta? Anno nekem is tetszett, de a net miatt lemondtam róla, jött a P70, de így elég vonzónak tűnik...
bár a TD-s LTE még mindig fura
viszont adnak hozzá egy 3000 es + akksit, ami nem rossz... -
-
han_lev
senior tag
válasz
viatorrent #104007 üzenetére
Nekem egy NO1 S6-sal volt hasonló. GPS fix programmal helyre lehetett billenteni. Ha kinai belpiacos, akkor valahogy más rendszer szerint keresi a műholdakat. Átírva egész jó lehet.
De az is lehet, hogy gyárihibás a GPS antenna, akkor tényleg kuka. -
han_lev
senior tag
Én azt hiszem megvárom a vibe P1 prot. Biztos lesz agy egy év, amig elérhető árú lesz, de addig a P780 asom kibirja.
A P70 szerintem mindennt tud LTE, 4G a legtöbb frekvencián.
Legalább is a fóruma ezt mondja... -
han_lev
senior tag
válasz
junkpod #100044 üzenetére
Jó igen, én is így csinálom. De csak mert standby dualsimes a telóm. ha aktív lenne (amihez antenna kellene hogy legyen benne, ami miatt drágább lenne) akkor lehet hogy alkalmanként mégis csak letenném akivel beszélek.
No és mivel ugye a lényeg sokszor az ingyenes beszéd, és ezzel együtt jár az is, ugye, hogy sokszor csak úgy csevegünk, és amikor bejön egy fontos hívás, akkor letesszük. Én sokszor tettem már így, vessetek meg érte. De ugye ha nem aktí a másik szim, akkor onnan nem jöhet be beszéd közben egy fontos hívás.
Tudom, bunkó vagyok, hogy vannak fontos és kevésbé fontos hívásaim, de valahogy úgy érzem, hogy ez az aktí-stanby vita csak azért van,mert a telók nagyrésze nem aktív. Így kénytelenek vagyunk a használtahoz elméleteket gyártani (mondom én is így vagyok vele). Viszont ha ugyanabból a telefonból ugyanannyiért lehetne választani, hogy aktív dualsimest veszel vagy nem, akkor majdnem biztos, hgoy mindenki aktívot venne.Hangsúlyozom, ugyanolyan feltételek mellett.
De mivel annyira szűk az a réteg, akiknek szinte létkérdés az aktív dual sim (többek között nekem sem, valahogy csak kibirom azt a kis ajtócsapkodást
), ellenben annyival drágább a gyártása, hogy a gyártók elgondolkodtak a várható tiszta profiton a gyártási bekerülési költségek tükrében, így arról a szűk rétegről, akik nem tudnak kompromisszumot kötni, lemondtak ( legalább is azoknak a készülékekenek a javára, amelyikben van aktív dual sim) ezekről a vásárlókról. Akik meg mégis gyártanak ilyet, azok meg is kérik az árát.
És igen, tudom, hogy már kitárgyaltuk, de én még nem írtam erről, bocsánat..
Senkit meg nem sértve, és semminek a pártján nem állva, pusztán leírtam amit gondolok.
-
han_lev
senior tag
válasz
junkpod #100019 üzenetére
Ezzel nem mindenesetben értek egyet.
A dualaktív akkor kell, amikor két kártyád van, és mind a kettőn ingyen beszélsz bizonyos körökkel. Pl egyikkel a családdal, a másikkal pedig a kedvenc munkatársaiddalSzóval, ha beszélsz a kollégával, de közben hív az zasszony, akkor ha átirányítósban (dualstandby) hallod meg és felveszed (mert felveszed !!! ugye!!
) akkor bizony fizetsz.
Ha dualaktív, akkor meg nem fizetsz, mert nem átirányított a hívás.
Vagy simán kikapcsolod az átirányítást, és akkor ha hiva az "életed", akkor nem elérhetőt mond neki, aztán kapsz egy sms-t hogy hívott (jobb esetbe perceken belül, rosszabb esetben este, mikor már a papucsot is megkapod a fejedhez, hogy "hol voltál hogy nem voltál elérhető, egész nap kerestelek,,".. inkább fizess, vagy vegyél dualaktívot....
-
han_lev
senior tag
Üdv!
Nem tudja valaki, hogy hogyan áll a dualsimes telefonoknál az aktiv dualsim? Ugye ez antenna kérdése, de maga a szoftver készen áll e rhhrz? -
han_lev
senior tag
válasz
citkar #94719 üzenetére
Hát igen.
Sajnos.Mondjuk ezek közül közül sok bejönne... Ha: vagy nagyobb lenne az akksij, vagy itthon is menne a LTE (vagy a 3g) vagy olcsóbb lenne ...
-
han_lev
senior tag
válasz
greg77 #93149 üzenetére
Ha a nagyobb aksi,illetve az üzemidő fontos, akkor én a Lenovo P780asát javaslom. Nekem olyan van, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Mondjuk fontos, hogy hol laksz, mert a 3G-t csak 2100 mhzn tudja, a 900as kimaradt belőle. Viszont cserébe minden szépen fut, 1GB ram van benne, jó kis csapat, a héttér támogatás itt a prohardver fórumon. és 3-4 napig nem szokott töltőt látni, pedig nyüstölöm. Igaz kifutó modell, viszont ennek az az előnye, hogy már majd 100 dodóért megkapod. Nagyon igényes, nekem is zsebben van egy szilikon tokkal, és jól birja a gyűrődést.
Legalább még egy évig nem valósznü, hogy lecserélem, pedig már egy éve megvan, és ez rám nem jellemző csak akkor, ha valami nagyonjót találok. -
han_lev
senior tag
Valami gondom van a gps-el. No1 S6. Letöltöttem egy gps tesztert, egy holdat látott hosszas keresgéles után, azt is elvesztette. Olvastam hogy szokott ilyen lenni. Lehet orvosolni?
-
han_lev
senior tag
Feltettem az no1 s6 osra az IGO8 Primot.
Lehetséges, hogy valami gikszer van a GPS-el?
Nem nagyon akar műholdat találni.
a Google MAps tudja hol vagyok, elvileg GPS be van kapcsolva...
Mivel tudom letesztelni? van valami ötlete valakinek?
A proximity működik szépen, köszönöm.
Üdv! -
han_lev
senior tag
válasz
konigjanos #57862 üzenetére
Próbálom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- One mobilszolgáltatások
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged