- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz
exedoc #35793 üzenetére
Ha megnézed a konfigom az adataimnál, akkor láthatod, hogy mi az ami tutira megy, és nincs vele szívás. (128GB + 3900X + Giga B550 Aorus Pro)
És én még egy picit adtam is neki, már csak a szinkron memóriavezérlő miatt (3200MHz@3600MHz).
Nálam XFR+PBO-val megy a processzor, egy Noctua D14 hűsíti. -
-
Chaser
legenda
válasz
exedoc #35787 üzenetére
blenderből csak magát a tesztet értem, valaki itt mondta anno
de tényleg jó, 6-7 teszt van, vmelyik kevésbé pörgeti a cpu-t, vmelyik avx-et is használ
memóriát is különböző mértékben terhelik, elég jól megizzasztja a gépet összeségében
utána konvertálásnál soha nem volt anomália ha a blendert letoltam, de játéknál sem meg sehol ac setup mellett -
Chaser
legenda
válasz
exedoc #35785 üzenetére
cb az arra való, hogy a pötty stimmel-e
illetve arra jó, _ha_ már azalatt is anomália van, akkor elég rosszul sikerült a setup, mert az nem hardcore terhelés és nem is sokáig tart
de ennyi
cpu/ram utótesztnek a blender nagyon jó sztem, sok mindent tesztel, avx-et is, nem is egy-két perc amíg lefut
én amellett még primeot tolok 10 percet, ha az is oké akkor minden oké - ramnak meg tm5-öt, imc-nek kis large fft-t - -
fanti
addikt
válasz
exedoc #35770 üzenetére
Bizony igazad van. Én is találkoztam G.Skill Aegiseknél Samsunk C-s csipszettel...Hát ha valami, akkor a feszemelgetés csak instabilabbá tette, de azzal is megvolt a 3600MHz, 64GB-al is 18-20-20-40-el, 1.35 voltnál.
Fudi2002
Most is te kezdted baszod! Te álltál belém...rémlik? #35765
Nyugi, én sem vitatkozom veled tovább...mert az olyan lehet mint sajtreszelővel rejszolni kb... -
Puma K
nagyúr
válasz
exedoc #24044 üzenetére
A zajos részen felhúztam a szemöldökömet.
Egy AIO-nál a szivattyút úgy kell beszabályozni, hogy a tól-ig terjedő fordulatszám tartományának a maximuma vagy az állandó-fix fordulata még olyan érték legyen ami nem hallható ki a gépből.
A bordán lévő ventilátor pedig egyszerűen cserélhető olyanra ami halk és kellő mennyiségű statikus nyomást tud generálni hogy áttolja a levegőt a hőátadó lamellák között..
Volt Corsair H75-öm meg ARCTIC Liquid Freezer 240-em.
Corsair H75: Az amúgy hibátlanul működő AIO szivattyúja 3-4 év után elkezdett morogni. Majd megvizslattam és akkor láttam, hogy a radiátora 2 helyen kilyukadt amin keresztül elfogyhatott a víz a zárt rendszerből. Ami azért érdekes mert mialatt nálam volt 2x mostam át vízsugárral csak a radiátort és ekkor semmi jele nem volt a lyukaknak. Ép volt az egész radiátor. Amúgy csak porszívózás-levegő fújás volt rajta a szendvicsben lévő ventilátorokkal.
Szerencsére 5 év garanciát adtak rá így vissza adták a teljes vételárát.ARCTIC Liquid Freezer 240: 8 hónap után semmi előjel nélkül egyik napról a másikra leállt a szivattyúja. Az akkor hűtött 4700 MHz@1,26v-on hajtott 4790K-m a fixált órajel és feszültség miatt Windows-ba belépve 98-99°C-on járt... ez valami ritka selejtes széria lehetett mert csak előttem vagy 20-30 darabot vittek vissza csak oda abba a boltba ahonnan én vettem... sőt még abban a hónapban ahogy visszavittem az Arctic le is szedte az oldaláról ezt a terméket... mintha nem is létezett volna ez az AIO... A neten utánanézve volt akinek szintén megállt a szivattyúja... majd azt szétbontva finom homokszemcsés történet volt a hűtő zárt folyadékrendszerében...
Majd mérgemben vettem ideiglenesen egy Alpenföhn Brocken 2 PCGH toronyhűtőt... nah ilyen batár valamit soha többé. A CPU környéke szerelhetetlen és takaríthatatlan.... részemről teljesen felejtős. Utolsó toronyhűtőm ami még az i5 750@3,2GHz-cen volt az egy első szériás-verziós CoolerMaster Hyper 212 volt ami ebből a szempontból méretéből adódóan problémamentesebb volt.
Majd építettem egy vízhűtést és minden ráncom kisimult.
Lehet szerelni az egész gép belsejét, a CPU csere problémamentes, hangtalan terhelés nélkül, a hűtési teljesítményéről nem is beszélek amit tud terhelés közben és mivel kellőben be van kalibrálva minden része a gépben így terheléskor is éppen hogy van hangja a hűtésnek.A hőfokokat és fordulatokat figyeli az állandóan futó HWiNFO ami jelez is ha valamelyik része: szivattyúfordulat, víz hőmérséklet, radiátoron lévő ventilátorok fordulata beesnének adott szint alá vagy leállnának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest